حضور  600 دختر ورزشکار در مسابقات سراسری شرکت ملی نفت

برنامه توسعه جواب داد

مشعل: مسابقات سراسری دختران 25سال و پایین تر شرکت ملی نفت ایران، از یکم تا ششم آبان ماه در مجموعه آموزشی- فرهنگی - تفریحی نفت محمودآباد با حضور ورزشکارانی از شرکت های تابعه شرکت ملی نفت ایران برگزار شد.  دراین دوره ازمسابقات، نزدیک به 600 ورزشکار و عوامل فنی از شرکت های نفت فلات قاره، پایانه های نفتی، نفت و گاز پارس، سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، نفت خزر، مدیریت اکتشاف، مهندسی توسعه نفت، نفت مناطق مرکزی، بهداشت و درمان و ستاد تهران در 9 رشته بسکتبال، والیبال، آمادگی جسمانی، بدمینتون، شطرنج، تنیس روی میز، تیراندازی، دارت و شنا با یکدیگر به رقابت پرداختند.  از نکات مثبت برگزاری این دوره ازمسابقات، حضور پرشور و حرفه ای دختران 25 سال و پایین تر بود که این اتفاق، بیانگر رشد، توسعه ورزش و نگاه حرفه ای به آن برای معرفی آینده سازان حرفه ای ورزش کشور به منظور حضور در مسابقات جهانی است، به طوری که در المپیک پاریس امسال، تعدادی از مدال آوران کاروان ایران، از تیم های نفتی بودند که در لیگ های حرفه ای حضور داشتند.

مسابقات سراسری دختران 25سال و پایین تر شرکت ملی نفت ایران در حالی برگزار شد که یکی از نکات جالب آن، حضور 600 ورزشکار در این دوره ازمسابقات بود که با یکدیگر به رقابت پرداختند.

البته به این مساله نیز باید اشاره کرد که ورزشکاران برخی شرکت ها مثل پایانه های نفتی ایران به دلیل شرایط نامساعد جوی و انجام نشدن پرواز نتوانستند خود را به موقع به محمودآباد برسانند؛ اگرچه پس از هماهنگی های صورت گرفته با ستاد برگزاری مسابقات، ورزشکارانی که با تاخیر رسیده بودند نیز در مسابقات شرکت داده شدند.

دراین میان، تیم ستاد شرکت ملی نفت با بیشترین تعداد ورزشکار نسبت به شرکت های دیگر، در این دوره از مسابقات حضورپیدا کرد.

از11شرکت حاضر دراین دوره ازمسابقات، تیم ستاد تهران با 85 ورزشکار در 8 رشته ازجمله بدمینتون با 7 ورزشکار، تنیس روی میز با 7 ورزشکار، دارت با 5 ورزشکار، آمادگی جسمانی با 13 ورزشکار، شطرنج با 7 ورزشکار، شنا با 19 ورزشکار، بسکتبال با 15 ورزشکار و والیبال با 12 ورزشکار حضور داشتند.

شرکت نفت مناطق مرکزی در 8 رشته ورزشی و با 78 ورزشکار در رشته هایی چون بدمینتون با 7 ورزشکار، تنیس روی میز با 5 ورزشکار، تیراندازی با 8 ورزشکار، دارت با 7 ورزشکار، آمادگی جسمانی با 15 ورزشکار، شطرنج با 4 ورزشکار، شنا با 17 ورزشکار و والیبال با 15 ورزشکار حضور داشت.

سازمان بهداشت و درمان نیز با 37 ورزشکار و در 5 رشته ورزشی ازجمله بدمینتون با 7 ورزشکار، تیراندازی با 8 ورزشکار، دارت با 5 ورزشکار، آمادگی جسمانی با 13ورزشکار و والیبال با 9 ورزشکار در این مسابقات شرکت داشت.

شرکت پایانه های نفتی ایران با مجموع 67 ورزشکار در 7 رشته ورزشی شامل بدمینتون با 7 ورزشکار، تنیس روی میز با 6 ورزشکار، دارت با 4 ورزشکار، آمادگی جسمانی با 13 ورزشکار، شطرنج با 7 ورزشکار، بسکتبال با 15 ورزشکار و والیبال با 14 ورزشکار و شرکت ملی حفاری نیز در مجموع با 53 ورزشکار و در 5 رشته ورزشی ازقبیل بدمینتون با 7 ورزشکار، تنیس روی میز 7 ورزشکار، شطرنج 7 ورزشکار، بسکتبال 15 ورزشکار و والیبال با 17 ورزشکار در مجتمع محمود آباد با سایر ورزشکاران به رقابت پرداختند.

شرکت نفت فلات قاره با مجموع  33 ورزشکار در 5 رشته ورزشی بدمینتون با 4 ورزشکار، تنیس روی میز با 5 ورزشکار، آمادگی جسمانی 4 ورزشکار، شطرنج با 3 ورزشکار و شنا با 17 ورزشکار در این مسابقات شرکت کرد.

شرکت نفت و گاز پارس در مجموع با 34 ورزشکار در 5 رشته ورزشی تنیس روی میز با 4 ورزشکار، تیراندازی با 4 ورزشکار، تیراندازی با 8 ورزشکار، دارت با 5 ورزشکار، آمادگی جسمانی با 2 ورزشکار و شنا با 15 ورزشکار و همچنین مدیریت اکتشاف با مجموع 20 ورزشکار در 4 رشته ورزشی بدمینتون با یک ورزشکار، آمادگی جسمانی با 3 ورزشکار، شطرنج با 6 ورزشکار و شنا با 10 ورزشکار با رقبای خود مسابقه دادند.

شرکت نفت خزر با 27 ورزشکار در 3 رشته ورزشی تیراندازی با 7 ورزشکار، آمادگی جسمانی با 5 ورزشکار و شنا با 15 ورزشکار و شرکت مهندسی توسعه نفت نیز در مجموع با 14 ورزشکار در رشته های مختلف از جمله آمادگی جسمانی با 4 ورزشکار و شنا با 10 ورزشکار در این مسابقات حضور داشتند. 

و در آخر، منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با حضور 55 ورزشکار در 7 رشته ورزشی همچون بدمینتون با 7 ورزشکار، تنیس روی میز با 4 ورزشکار، تیراندازی با یک ورزشکار، دارت با 5 ورزشکار، آمادگی جسمانی با 8 ورزشکار، شطرنج با یک ورزشکار و شنا با 19 ورزشکار در این دوره شرکت داشت.

شرکت ملی نفت در توسعه ورزش عالی عمل کرده است

زهرا بیگم میربابایی، نایب رئیس هیات تنیس روی میز کشور و داوربین المللی رشته تنیس روی میز که سابقه داوری آسیایی، پاراآسیایی و جهانی را دارد و در این دوره از مسابقات دختران شرکت ملی نفت، به عنوان ناظر فنی مسابقات تنیس روی میز حضور داشت، با اشاره به اینکه 8 تیم با یکدیگر در رشته تنیس روی میز به رقابت پرداختند، گفت: مسابقات تنیس به صورت تیمی و انفرادی برگزارشد و ورز شکاران جوان، رو در روی هم به صورت حرفه ای، طی یک روز و نیم به رقابت با یکدیگر پرداختند؛ البته این را هم بگویم که برای این تعداد ورزشکار و تیم در رشته ای مثل تنیس روی میز، یک روز و نیم زمان کافی نبود و بهتر بود زمان بیشتری برای این مسابقات درنظر گرفته می شد.

وی افزود: نکته بسیار مهم اینکه شرکت کنندگان این دوره از مسابقات، بازیکنان بسیار خوب و دارای رنکینگ ملی بودند و تعدادی از آنها تجربه حضور در مسابقات تورهای ایرانی را هم داشتند.

این داور بین المللی تنیس روی میز تاکید کرد: باتوجه به سطح بازیکنان تنیس دختران نفت، به مربیان آنها پیشنهاد شد که برای حضوربازیکنانشان در تورهای فدراسیون تنیس اقدام کنند تا سطح آنها بالاتر برود و انگیزه ای شود برای افزایش تمرین های آنها در سطح حرفه ای.

میربابایی گفت: برای افزایش سطح حرفه ای این ورزشکاران بااستعداد، لازم است که آنها یا در تیم های حرفه ای نفت حضور داشته باشند یا مربیان حرفه ای در نظر گرفته شود تا به صورت مداوم تمرین و بتوانند روند فعالیت های ورزشی خود را بدرستی دنبال کنند؛ البته تعدادی ازشرکت ها برای ورزشکاران تنیس روی میز، مربی خصوصی گرفته اند و با ورزشکاران خود، تمرین های لازم را دارند.

نایب رئیس هیات تنیس روی میز کشور اشاره کرد: ازسرپرستان و مربیان شرکت های مختلف نفتی خواسته ام درمسابقات هیات های تنیس روی میز شرکت کنند تا سطح بازی آنها بالا برود. اگر قرار باشد این ورزشکاران تنها درسطح مسابقات داخلی نفت حضور داشته باشند، نمی توانند به رشد حرفه ای دست پیدا کنند.

وی تصریح کرد: با دیدن رقابت های این دوره ازمسابقات، معتقدم که براحتی می توان از این ورزشکاران برای حضور در لیگ های برتر در رده های سنی نوجوان و جوان استفاده کرد و در رقابت های حرفه ای حضور داشت. صنعت نفت درسال جاری یک تیم را روانه لیگ برتر تنیس روی میز کرده که نشان می دهد هادی افشار به عنوان رئیس امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران، دلسوزانه و با دغدغه برای فرزندان نفت تلاش می کند.

میربابایی در بخش دیگری از صحبت های خود، درباره سالن هایی که در این دوره از مسابقات به تنیس روی میز اختصاص داده شده بود، اظهار کرد: پیشنهاد شد که درمسابقات بعدی، فضای مناسب تری مانند سالن مسابقات تنیس آبعلی در نظر گرفته شود.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود بیان کرد: معتقدم 8 تیم برای مسابقات تنیس بسیار کم است و با توجه به استعدادی که دربین این گروه از ورزشکاران دیدم، معتقدم که ظرفیت بالایی برای گسترش این ورزش میان تیم های نفتی وجود دارد. نباید فراموش کرد که بیشتر این ورزشکاران می توانند در مسابقات ورزشی نیز حضورپیدا کنند. تنها مشکلی که وجود دارد، این است که جمع کردن این بچه ها و انجام تمرین های متمرکز با آنها بسیارسخت است، از این رو شکل دهی لازم برای تنیس روی میز به مدیریت نیاز دارد و لازم است که  استعدادیابی در این رشته از سوی مدیران ورزشی صنعت نفت صورت گیرد.

 البته این نکته نیز باید مورد توجه قرار گیرد که آموزش ها و مسابقات، با تفکیک رده های سنی انجام شود. اگراین نوع تفکیک ها و آموزش ها بدرستی از پایه انجام شود و درکنار آن، تیم های ضعیف نیز در مسابقات داخلی حضور پیدا کنند، انگیزه لازم برای توسعه و پیشرفت این ورزش افزایش خواهد یافت.

وی گفت: شرکت ملی نفت نسبت به دیگرشرکت ها و ارگان های دولتی در زمینه توسعه ورزش بسیار عالی عمل کرده و برگزاری مسابقات ورزشی و مهم تر از آن، تقسیم بندی و ایجاد رده سنی از مهم ترین اقدام هایی بوده که این شرکت انجام داده است. در نهایت اینکه شرکت ملی نفت، از امکانات و تجهیزات خود برای توسعه ورزش و گام برداشتن در مسیر ورزش حرفه ای، بخوبی استفاده کرده است.