
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه چابهار
صرفه جویی یک میلیون و ۶۰۰ هزار لیتری نفت گاز
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه چابهار گفت: با تشکیل گروه های مهار و پایش مصرف فراورده های نفتی در چابهار، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر در مصرف نفت گاز منطقه صرفه جویی شد.
سیدکیومرث کمالیار درباره جزئیات این طرح توضیح داد: این شرکت با تشکیل گروه های نظارتی متشکل از واحدهای حراست، کنترل و نظارت و مهندسی فراورده ها و همچنین با به کارگیری گزارش سامانه های نرم افزاری و مطابقت آن با فعالیت واقعی مصرف کنندگان، تخلف های عرضه خارج از شبکه و قاچاق فراورده های نفتی در بخش های مختلف را شناسایی کرده است.
وی بیان کرد: به دلیل کاهش مواردی مانند فعالیت، تولید و ماشین آلات و کسر موجودی نامتعارف از سهمیه ماه گذشته و نیز در مواردی به دلیل فعالیت نکردن در بخش پایش مصرف کنندگان عمده و جزء، از مجموع ۱۷۷ بازدید، این مقدار نفت گاز صرفه جویی شده است.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه چابهار تأکید کرد: با توجه به اهمیت بازدید میدانی از ماشین آلات سیار، ادوات کشاورزی، شناورهای صیادی، خودروهای حمل ونقل محلی و دیگر مصرف کنندگان جزء در نواحی مرکزی و ایرانشهر، از مجموع ۵۱۱ بازدید، مقدار ۵۱۶ هزار لیتر از سهمیه نفت گاز این دسته از مصرف کنندگان کسر و یا قطع شده است.
به گفته کمالیار، این بازدیدها به منظور واقعی کردن مصرف، با همه توان در سطح منطقه در حال اجراست.
شرکت ملی گاز ایران
افزایش تحویل سوخت به نیروگاه های کشور
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از افزایش تحویل سوخت به نیروگاه های کشور در تابستان امسال نسبت به زمان مشابه سال ۱۴۰۲ خبر داد.
سعید عقلی یکشنبه (۳۱ تیر) با بیان اینکه سوخت نیروگاه های کشور از گاز طبیعی و فراورده های نفتی تأمین می شود، تصریح کرد: اکنون نسبت به زمان مشابه پارسال، حدود هفت میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب/ لیتر سوخت بیشتری به نیروگاه ها و مولدهای برق کشور تحویل می شود که ۹۱ درصد این حجم گاز طبیعی است. وی افزود: هم اکنون ۱۰۷ نیروگاه بزرگ مقیاس کشور و ۴۰۰ نیروگاه کوچک مقیاس و مولد برق از گاز طبیعی بهره مند هستند که روزانه معادل ۳۳۳میلیون مترمکعب/ لیتر از سوی وزارت نفت به آنها تحویل می شود.مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: همچنین اکنون با روند افزایش مصرف، در بخش صنایع غیرعمده کشور روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب و در بخش صنایع عمده، پتروشیمی ها، صنایع فولادی، سیمان و پالایشی روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب بیشتر از زمان مشابه پارسال مصرف می شود. عقلی در پایان از کارکنان صنعت گاز بویژه در مناطق جنوبی کشور که در فصل گرم تابستان جریان گاز و برق کشور را پایدار نگه داشته اند، قدردانی کرد.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی خراسان جنوبی
تأمین و توزیع بیش از ۱۶۰ میلیون لیتر نفت گاز
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان جنوبی از تأمین و توزیع بیش از ۱۶۰ میلیون لیتر نفت گاز طی سه ماه نخست امسال در سطح استان خبر داد.
محمدرضا عابدانی گفت: در بازه زمانی یادشده بیش از ۱۶۰ میلیون لیتر نفت گاز در این استان تأمین و توزیع شده که نسبت به پارسال ۳ درصد رشد داشته است. وی با قدردانی از عملکرد کارکنان منطقه در اجرای برنامه های نظارتی به منظور مدیریت مصرف نفت گاز بویژه در بخش حمل ونقل افزود: تأمین و توزیع سهمیه این فراورده براساس سهمیه تعیین شده برای هر شهرستان، بازدید دوره ای از جایگاه های عرضه سوخت، کنترل و نظارت بر عملیات بارگیری و تخلیه نفتکش ها، کنترل و پایش کارت های سوخت مهاجر و مصرف کنندگان عمده و جزء، بعضی از اقدام های مؤثر در مدیریت مصرف این فراورده در استان است.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است، اظهار کرد: میانگین مصرف روزانه نفت گاز در خراسان جنوبی در حوزه حمل ونقل طی این مدت، بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر بوده است.
عابدانی با اشاره به تأمین مناسب فراورده در سطح منطقه تصریح کرد: برنامه ریزی و همکاری لازم با دستگاه های اجرایی استان، به منظور سوخت رسانی مطلوب به مردم و مدیریت مصرف سوخت در استان انجام شده است.
منطقه خراسان جنوبی دارای پنج ناحیه است که وظیفه سوخت رسانی به ۱۱ شهرستان استان از طریق ۱۰۰ جایگاه سوخت مایع را به عهده دارد.
آغاز پیش ثبت نام هجدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست
پیش ثبت نام هجدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از روز دوشنبه (یکم مرداد) به مدت سه روز آغاز شده است.
متقاضیان هجدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با مراجعه به آدرس www.iranplas.tir (سامانه ثبت نام) می توانند نسبت به پیش ثبت نام اولیه در این نمایشگاه اقدام کنند.
متقاضیان حضور در این نمایشگاه باید به موارد زیر توجه داشته باشند:
- ثبت نام اولیه هیچ گونه الزامی برای ثبت نام قطعی نیست و پس از ثبت نام اولیه و تفکیک فعالیت شرکت های متقاضی، سالن های زیر پوشش نمایشگاه براساس تقسیم بندی موضوعی تعیین و شرکت ها متناسب با نوع فعالیت خود از طریق ستاد در سالن مربوطه جانمایی می شوند.
- انتخاب سالن و فضای هر شرکت به عهده ستاد برگزاری است.
- متقاضیان از مراجعه حضوری به ستاد برگزاری خودداری و فرایند ثبت نام و اطلاعیه ها را از طریق سایت www.iranplas.tir پیگیری کنند.
- در صورت ضرورت و برای اخذ اطلاعات بیشتر با شماره ۴۲۹۱۷۰۰۰-۰۲۱ (داخلی یک) تماس بگیرید.
- تنها مرجع رسمی نمایشگاه ایران پلاست، نشانی www.iranplast.ir است. خواهشمند است در صورت مشاهده هرگونه درخواست، مکاتبه و تماس از سوی شرکت ها بویژه شرکت های تبلیغاتی برای واگذاری فضا و ارائه هرگونه خدمات، مراتب به ستاد برگزاری گزارش داده شود.
- پس از ثبت نام اولیه متقاضیان و بررسی و تأیید اطلاعات اولیه شرکت متقاضی از سوی ستاد برگزاری، پنل کاربری شرکت یادشده، برای ادامه فرایند ثبت نام فعال می شود و در صورت تأیید نشدن اطلاعات اولیه، ادامه فرایند ثبت نام برای آن شرکت میسر نخواهد بود.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ساری
عرضه بیش از یک میلیون لیتر سوخت به پروازهای حج
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ساری گفت: امسال با تلاش شبانه روزی کارکنان مرکز سوخت گیری هواپیمایی منطقه، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر سوخت به ناوگان هوایی زائران حج تمتع در مرحله رفت و برگشت عرضه شد. سبحان رجب پور دراین باره بیان کرد: سوخت رسانی شبانه روزی به ناوگان هوایی فرودگاه بین المللی «دشت ناز ساری» به منظور بازگشت با پشتیبانی فنی، تدارکاتی و لجستیکی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ساری به بهترین نحو ممکن انجام شد. وی با اشاره به اینکه پروازهای حجاج در بازگشت از مقصد مدینه با ۱۷ پرواز از تاریخ ۱۳ تا ۲۰تیر ۱۴۰۳ انجام شد، بیان کرد: در این بازه زمانی، حدود ۷۷۰ هزار لیتر سوخت به این پروازها اختصاص داده شد. مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ساری افزود: به غیر از سوخت تحویلی به پروازهای حجاج، حدود ۱۸۰ هزار لیتر سوخت نیز به پروازهای داخلی اختصاص داده شد. رجب پور با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ شمار پروازهای حج تمتع ۱۹پرواز بود، یادآور شد: مقدار سوخت مصرفی در این مدت، بیش از ۷۳۰ هزار لیتر بوده که بیش از ۶۲۰ هزار لیتر سوخت به پرواز حجاج و حدود ۱۱۰ هزار لیتر سوخت به پروازهای داخلی عرضه شد.
شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد
کاهش بیش از ۱۳۱ میلیون مترمکعبی سوختن گازهای مشعل
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد از کاهش سوزاندن بیش از ۱۳۱ میلیون مترمکعبی گازهای ارسالی به مشعل در این مجموعه در دولت سیزدهم خبر داد.
یحیی فیضی گفت: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون ۳۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب گاز در پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد پس از فراورش، برای مصرف مشترکان خانگی، تجاری، صنعتی و نیروگاهی منطقه شمال شرق کشور به خطوط انتقال گاز تحویل داده شد.
وی افزود: همچنین در این مدت، یک میلیون و ۳۴۰ هزار تن گوگرد در پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد، یکی از تولیدات جانبی این پالایشگاه را میعانات گازی اعلام و بیان کرد: از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون، نزدیک به یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه میعانات گازی تولید شده است.
فیضی تأکید کرد: یکی از اقدام های مهم و مؤثر برای عبور موفق از روزهای سرد و تأمین انرژی مورد نیاز هموطنان، ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه در فصل های گرم سال و برداشت گاز ذخیره سازی شده در فصل های سرد و کمک به رفع ناترازی گاز بود. بر این اساس، طی این مدت و در ماه های گرم سال، حدود ۵ میلیارد و ۱۵۰ میلیون مترمکعب گاز تزریق و در ماه های سرد سال برداشت شده است.
وی ادامه داد: از سویی برای کاهش هدررفت و حفظ سرمایه های کشور، همچنین حفاظت محیط زیست، با بهینه سازی فرایندهای عملیاتی و اجرای پروژه های کاهش انتشار گازهای مشعل، بیش از ۱۳۱ میلیون مترمکعب از سوختن گازهای ارسالی به مشعل کاهش یافت و بازیابی شد.
مدیرعامل پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد گفت: توسعه ذخیره سازی گاز طبیعی برای حل مسأله ناترازی گاز، بویژه در فصل سرما در این دولت شتاب گرفت و یکی از اقدام های مهمی است که می تواند تأثیر قابل توجهی بر تأمین پایدار گاز و افزایش بهره مندی از این نعمت الهی داشته باشد.
فیضی با بیان اینکه عملیات اجرایی فاز دوم ذخیره سازی شوریجه با حضور رئیس جمهوری شهید در سال ۱۴۰۱ آغاز شد، توضیح داد: یکی دیگر از اقدام های مهم که به منظور توسعه زنجیره ارزش گوگرد و جلوگیری از خام فروشی آن و اشتغالزایی با حضور شهید رئیسی انجام شد، بهره برداری از کارخانه های مجتمع گوگردی سردار شهید سلیمانی بود که از افتخارهای این مجموعه به شمار می رود.
وی به طرح های اجراشده در دولت سیزدهم در این مجتمع گازی اشاره کرد و یادآور شد: پروژه دانش بنیان تغلیظ گازهای اسیدی در این پالایشگاه، یکی از نمادهای غرورآفرین در شرکت ملی گاز ایران است که با تکیه و باور به توان متخصصان داخلی شکل گرفت؛ زیرا افزون بر دستاوردهای محیط زیستی و کاهش سالانه ۲۲ هزار تن انتشار SO2 به محیط و کاهش تولید پسماند کاتالیست تا ۱۱۰ تن در سال، سبب صرفه جویی در مصرف سوخت گاز تا سالانه ۱۲ میلیون مترمکعب شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد در پایان دو اقدام مؤثر بازیابی گازهای مشعل و احداث واحد تغلیظ گاز اسیدی را که سبب کسب جایزه ملی محیط زیست شد، از افتخارهای این شرکت اعلام کرد و گفت: حمایت از جوانان نخبه ایران اسلامی و شرکت های دانش بنیان مستقر در مرکز رشد و نوآوری سرخس، امضای قراردادهای مهم پژوهشی با دانشگاه ها و… از دیگر افتخارهای کسب شده در این مدت هستند.
شرکت ملی حفاری ایران
برنده مناقصه های نمودارگیری مشخص شد
مدیر بازاریابی و همکاری های بین المللی شرکت ملی حفاری ایران از برنده شدن این شرکت در دو منــاقصه نــمودارگیری
(WELL LOGGING) شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب خبر داد. جهانگیر شجاعی با بیان اینکه در این مناقصه ها در مرحله ارزیابی کیفی، هفت شرکت مشارکت داشتند، گفت: موضوع مناقصه های مناطق نفت خیز جنوب «عملیات نمودارگیری و کسب اطلاعات ارزیابی و حجم ذخایر هیدروکربوری» و «عملیات نمودارگیری مربوط به انحراف چاه و برطرف کردن موانع حفاری و ارزیابی بندش سیمان پشت جداری» است.
وی با اشاره به مراحل برگزاری مناقصه ها از سوی مناقصه گذار، مدت زمان اجرای پیمان هریک از آنها را ۳۶ماه اعلام کرد و افزود: مدیریت بازاریابی، فروش و همکاری های بین المللی شرکت با هماهنگی مدیریت ارشد و هم افزایی با مدیریت های ذی ربط ازجمله امور مهندسی و خدمات ویژه حفاری پس از بررسی های کارشناسی همه جانبه در این مناقصه ها مشارکت داشت و با در نظر گرفتن جوانب مختلف کار، صرفه و صلاح سازمان پیشنهاد مالی تهیه کرد و ارائه داد که درنتیجه با توجه به بازگشایی پاکت های مناقصه گران در کمیسیون مناقصه های آن شرکت، مناقصه گذار شرکت ملی حفاری ایران را برنده دو مناقصه اعلام کرد.
شرکت ملی حفاری ایران به عنوان بزرگ ترین شرکت حفاری در ایران و منطقه از معدود شرکت های حفاری در جهان است که توانایی ارائه همزمان خدمات حفاری شامل عملیات حفاری و خدمات یکپارچه جانبی مرتبط به این صنعت مشتمل بر بیش از ۲۵ نوع خدمات فنی و مهندسی را دارد که نمودارگیری یکی از این خدمات تخصصی به شمار می آید که از سال ۱۳۶۷ در قالب یک اداره در حوزه خدمات فنی و ویژه شکل گرفت و با برخورداری از متخصصان مجرب و تجهیزات و ابزارهای ژئوفیزیکی روزآمد، امکان ثبت دقیق مشخصات سازند را از درون چاه فراهم می کند.
نمودارگیری، یکی از ارزشمندترین و تخصصی ترین عملیات جانبی صنعت نفت بویژه صنعت حفاری به شمار می رود که در چاه های نفت و گاز از آغاز تا پایان عملیات حفاری و در تکمیل و به تولید رساندن چاه ها نقش مهم و بسزایی در برداشت اطلاعات درون چاهی ایفا می کند.