اجرای 15 مورد عبور عرضی از جاده

وی با اشاره به دیگر فعالیت های شرکت گاز استان یزد برای تسریع در اجرای پروژه ها می گوید: تنها در محور زابل- نهبندان بیش از 15 مورد عبور عرضی داریم.

به گفته علی آبادی، بر این اساس با بهره گیری از فناوری پایپ جکینگ، خط لوله انتقال گاز بدون حفاری، راه بندان و برش آسفالت از زیر جاده عبور می کند.

گازرسانی به روستای پیری با 1200 نفر جمعیت

دهیار روستای پیری از توابع بخش جزینک شهرستان زهک می گوید: این روستا بیش از یکهزار و 200 نفر جمعیت دارد.

عباس پیری وفادار با بیان اینکه حدود یک سال پیش، فعالیت های اولیه و طراحی گازرسانی به این روستا آغاز شد، یادآور می شود: از دو هفته پیش اکیپ های اجرایی برای انجام پروژه گازرسانی در روستا مستقر شده اند.

وی اعلام می کند: هم اکنون 40 نفر در حال اجرای پروژه های گازرسانی روستا بوده که 20 نفر آنها از اهالی بومی هستند. با راه اندازی این پروژه، بخش زیادی از اهالی بیکار روستا مشغول به کار شده اند. افزون بر این تعداد، 10نفر از اهالی روستا نیز در یکی دیگر از پروژه های زهک مشغول به کار شده اند.

دهیار روستای پیری با بیان اینکه سوخت مورد نیاز اهالی این روستاها با کپسول و نفت سفید تامین می شد، می گوید: مردم برای تهیه کپسول به زابل می روند و نفت سفید هم به صورت سهمیه ای اختصاص می یابد.

پیری وفادار تصریح می کند: گاز که بیاید، کار مردم راحت می شود. برای گازرسانی بسیار پیگیر بودیم و نخستین روستایی هستیم که کار اجرای پروژه ها در آن کلید خورده است.

با توجه به تامین سوخت، در حال مذاکره و پیگیری راه اندازی یک صنعت کوچک در روستا هستیم که با تحقق آن، زمینه اشتغالزایی بیشتر و ایجاد درآمد ثابت برای اهالی بومی فراهم می شود.

گازرسانی و تحقق عدالت اجتماعی

رسول سارانی صفری، یکی از پیمانکاران پروژه گازرسانی به روستای پیری، اصالتا زابلی است.

وی با بیان اینکه در منطقه ای محروم هستیم که با گازرسانی به آن، بخشی از این محرومیت ها کمرنگ می شود، می گوید: از 10 روز پیش فعالیتمان را آغاز کرده ایم و 12 نفر از نیروهایم در این پروژه فعال هستند.

به گفته سارانی صفری، همه کارکنان فعال در این پروژه، بومی روستا هستند.

وی تاکید می کند: به هر حال تامین کپسول و نفت با چالش های خاص خود همراه است. این چالش ها برای برخی اهالی مسن روستا بیش از پیش مشهود بود. به گفته سارانی صفری، با اجرای پروژه گازرسانی این سوخت پاک به آسانی در دسترس همه اهالی قرار گرفته و به نوعی عدالت کاملا برقرار می شود.

جلوگیری از وقوع حادثه در پروژه ها

محمد خواجه، مسؤول اچ اس ای پروژه گازرسانی به روستای پیری نیز اصالتا زابــلی است.

وی می گوید: کارم از 7 صبح آغــــاز می شود و وظیفه نظارت بـــر مسائـــل ایمنی پروژه را به عهده دارم.

خواجه یادآور می شود: پیش از آغاز کار، ارزیابی های لازم درباره خطرات احتمالی انجام و تذکر و راهنمایی مورد نیاز ارائه می شود. در حین انجام کار نیز بر فعالیت ها نظارت داریم تا شاهد وقوع حادثه و ایجاد مشکل برای هیچ یک از کارکنان نباشیم.

 وی با بیان اینکه بیشترین خطر مربوط به کابل های برق است، اعلام می کند: احتمال برخورد بیل مکانیکی با زیرساخت ها، بویژه برق وجود دارد. از سوی دیگر نباید به دیگر زیرساخت ها از جمله آب و فیبر نوری آسیب وارد شود. بر این اساس پیش از انجام کار، استعلام ها و مجوزهای لازم برای عملیات حفاری تهیه و دریافت می شود.

از بیکاری نجات یافتیم

حسین پیری زیرکوهی، اصالتا اهل روستای پیری بوده و از دو هفته پیش و همزمان با آغاز پروژه گازرسانی به این روستا مشغول به کار شده است.وی با بیان اینکه پیش از حضور در این پروژه به صورت روزمزد کارگری می کردم، می گوید: برای کار، هر روز به میدان اصلی روستا مراجعه می کردم و در انتظار کار بودم.

پیری زیرکوهی ادامه می دهد: یک هفته سرکار بودیم و یک هفته بیکار! هم اکنون در این پروژه داخل روستا مشغول به کار هستیم و پس از پایان کار بدون مشکل به منزل می رویم.

وی تاکید می کند: با فعالیت پروژه های گازرسانی در سطح روستا از بیکاری نجات پیدا کرده ایم. از سوی دیگر با ورود گاز شرایط زندگی بهتر می شود.

گاز برکت بزرگی است

حسین کاوه کیخواه از دیگر اهالی بومی روستا به شمار می آید.

وی که 8 سال تجربه فعالیت در پروژه های گاز را دارد، می گوید: در اجرای خط لوله انتقال گاز زابل به شهرک علی اکبر و خط لوله انتقال گاز جزینک حضور داشته ام. اصالتا اهل روستای پیری هستم و با راه اندازی پروژه های گاز در روستا به این پروژه پیوستم.

وی با بیان اینکه بیمه تامین اجتماعی هستم و خوشبختانه 25 سال سابقه دارم، یادآور می شود: باید از مسؤولان برای اجرای چنین پروژه هایی که زمینه رفاه مردم را فراهم می کند، تشکر کرد. کیخواه تاکید می کند: گاز واقعا برکت بزرگی است. در خانه نشسته اید و راحت از آن استفاده می کنید. با بهره مندی از نعمت گاز از دود و بوی نفت راحت می شوید و دیگر نیازی به پیگیری برای تهیه کپسول نیست.

بی نیاز از کپسول گاز

علی هراتی از اهالی زابل و یکی از افراد فعال در پروژه های گازرسانی منطقه جزینک است.

وی که از 2 ماه پیش در پروژه های گازرسانی مشغول به کار شده است، می گوید: پیش از این نیز تجربه حضور در پروژه های گاز را دارم و در فرایند علمک گذاری سطح شهر زابل حضور داشته ام. به گفته وی، پیش از حضور در پروژه های گازرسانی به عنوان بنا مشغول به کار بودم. حضور در پروژه های گاز قطعا از بنایی راحت تر و بهتر است. به عنوان بنا، در 1 ماه چند روز کار دارید و در مابقی روزها بیکار هستید. هراتی با بیان اینکه خوشبختانه از دو ماه پیش که وارد پروژه های گازرسانی شده ام تاکنون به طور مستمر مشغول به کار بوده ام، یادآور می شود: 20 روز است که در پروژه های گازرسانی شهر جزینک حضور دارم. جزینک تا زابل حدود 20 کیلومتر فاصله دارد.

وی تاکید می کند: گاز به زابل رسیده و همه درباره گاز حس خوبی دارند. ورود گاز باعث تغییر زندگی مردم می شود. با ورود گاز زندگی آسان می شود و دیگر از تامین نفت سفید و کپسول گاز بی نیاز می شویم. کپسول گاز 38 هزار تومان بود و براساس مصرف، هر 15 روز یکبار باید آن را تعویض می کردیم، درحالی که با بهره مندی از گاز دیگر نیازی به این کارها نیست.

رهایی از صف کپسول

احمد جون آبادی، بتازگی در طرح های گازرسانی مشغول به کار شده و پیش از این در دیگر شهرستان های استان سیستان و بلوچستان فعالیت داشته است. او که اصالتا زابلی است، می گوید: پیش از این به عنوان کارگر در زمین های کشاورزی و مرغداری کار می کردم.جون آبادی با بیان اینکه اهالی منطقه از ورود گاز استقبال می کنند، می گوید: گاز که بیاید، برای منطقه اتفاق های خوبی می افتد.

 خیال مردم آسوده می شود و دیگر نیازی به ایستادن در صف برای دریافت کپسول گاز نیست.به گفته وی، افزون بر راحتی، قیمت گاز لوله کشی هم کمتر است. گاز که باشد، کار هم ایجاد می شود و دیگر دغدغه برای پیدا کردن شغل نخواهیم داشت.

در یک کلام، گاز خوب است

رامین نارویی، راننده پیمانکار شرکت گاز اصالتا اهل زهک است. وی که پیش از این بیکار بوده است، می گوید: متاهل هستم و با آغاز فعالیتم در پروژه های گاز، زندگی ام هم دستخوش تغییرات مثبتی شده است. نارویی، امیدوار است که هرچه زودتر همه مناطق استان سیستان و بلوچستان تحت پوشش نعمت طبیعی گاز قرار بگیرد و مردم شهر و استانش راحت شوند؛ چرا که با ورود گاز، کپسول جمع می شود و در یک کلام گاز، نعمت بزرگی است.