وی همچنین از تشکیل گروه های تخصصی در کل کشور خبر می دهد و از مردم نیز می خواهد همکاری لازم را داشته باشند و این اطمینان را می دهد که با تلاش همکارانش همه مجاری عرضه سوخت در کمترین زمان ممکن وارد سرویس شوند.   سالاری با اشاره به اینکه جایگاه های پر مراجعه و بین راهی در اولویت راه اندازی  قرار دارند، بر این نکته تاکید می کند که گروه های فنی در جایگاه های سراسر کشور فعال شده اند و مدیریت بحران نیز در همه مناطق شکل گرفته است و جایگاه ها به تدریج فعال خواهند شد.

   قیمت و سهمیه بنزین تغییر نمی کند

دشمنان در چنین مواقعی با طرح و برنامه، شایعاتی در جامعه انتشار می دهند و این بار و شاید برای چندمین بار، افزایش نرخ بنزین و تغییر سهمیه بندی را دهان به دهان می چرخانند. موضوعی که بارها از سوی وزیر نفت و همکارانش با قوت رد شده است، اما از آنجا که دشمنان درصدد دروغ پردازی هستند، برای اینکه اطمینان دیگری در این زمینه به مردم داده شود، جعفر سالاری نسب، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران به عنوان یکی از مدیران ارشد و اصلی مرتبط به سامانه هوشمند سوخت بر این موضوع تاکید می کند که این اختلال هیچ ارتباطی به تغییر قیمت و سهمیه سوخت در کشور ندارد و به هموطنان خود اطمینان خاطر می دهد که با تلاش همکارانش در مجموعه پخش فراورده های نفتی، مشکل در اسرع وقت حل وفصل خواهد شد. وی با اشاره به اینکه گروه های فنی در جایگاه های کشور مستقر شده اند، از مردم می خواهد تا حوصله لازم را به خرج دهند و به جایگاه ها مراجعه نکنند.

   قدردانی وزیر نفت از شکیبایی مردم

عقربه های ساعت حدود دو ظهر را نشان می دهد که جواد اوجی، وزیر نفت با حضور در جایگاه های عرضه سوخت سطح شهر تهران، نسبت به آخرین اقدام های انجام شده این وزارتخانه برای رفع اختلال پیش آمده، توضیحات مبسوطی را ارائه می دهد.

اوجی البته از صبوری مردم برای رفع اختلال در سامانه هوشمند سوخت تشکر و قدردانی و تاکید می کند که هیچ گونه برنامه ای برای افزایش قیمت فراورده های نفتی در دستور کار نیست و هم اکنون شرایط ذخیره سازی ها در انبارهای سوخت کشور مطلوب است. وزیر نفت همچنین تاکید می کند سهمیه سوخت شهروندان در کارت های هوشمند سوخت محفوظ است و خللی در آن به وجود نخواهد آمد.

   رفع اختلال 1625 جایگاه در 3 ساعت

بر اساس این گزارش، اختلال در سامانه هوشمند سوخت و به دنبال آن از دسترس خارج شدن جایگاه های عرضه، ساعت 9 و 40 دقیقه صبح روز دوشنبه، 27 آذرماه رخ داد و حدود سه ساعت بعد از بروز این حادثه، وزیر نفت خبر می دهد که هزار و ۶۲۵ جایگاه سوخت به صورت دستی در کشور عملیاتی شده و سوخت رسانی در حال انجام است که این تلاش شبانه روزی کارکنان خستگی ناپذیر عرصه خدمت رسانی ستودنی است. اوجی به رخداد چنین اختلالی در آبان 1400 اشاره و تصریح می کند: دشمن صهیونیستی و آمریکا به دلیل اینکه در جبهه های دیگر ضربه خورده اند، می خواستند با اختلال در سامانه سوخت کشور، مردم ایران را دچار چالش و زحمت کنند، اما اطمینان داشته باشند خادمان این مردم در صنعت نفت نخواهند گذاشت این اتفاق رخ دهد و به زودی این توطئه خنثی خواهد شد.

وی بیان می کند: همکاران ما در بخش فناوری اطلاعات (IT) در حال بررسی این موضوع هستند و به زودی با مشخص شدن ابعاد فنی این اختلال، جایگاه ها تدریجی و به صورت سیستمی و پایدار عملیاتی می شوند.

همه پای کار بودند

ظهر همان روز و در پی سرعت عمل وزارت نفت برای فعال سازی هر چه سریع تر جایگاه های عرضه سوخت، مالک شریعتی نیاسر، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به همراه وزیر نفت با حضور در جایگاه های عرضه سوخت تهران می گوید: مسئولان وزارت نفت در سراسر کشور، استانداری ها و دیگر مجموعه های خدمت رسانی از دقایق ابتدایی اختلال در سامانه هوشمند سوخت پای کار آمدند و درصدد رفع مشکل هستند. شریعتی نیاسر می افزاید: دشمن بار دیگر دشمنی خود را به مردم نشان داد و خدمت رسانی و آرامش آنها را هدف قرار داد و امروز هم مانند دو سال گذشته بیش از ۶۰ درصد جایگاه های عرضه سوخت کشور درگیر این اختلال شدند، اما مسئولان وزارت نفت در تلاشند تا این چالش به زودی رفع شود. وی شایعه افزایش قیمت بنزین در پی این اتفاق را قویا رد و تاکید می کند که این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد، وزیر نفت و معاونانش در حال رفع مشکل هستند و این اختلال به زودی و به تدریج برطرف خواهد شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه تا فعال شدن دوباره سامانه هوشمند سوخت باید با قیمت دوم سوخت گیری کنند، تصریح می کند: مردم نگران تأمین سوخت نباشند.

    هر ۱۰ دقیقه ۱۵۰ جایگاه فعال می شود

بعدازظهر روز حادثه، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی بار دیگر در گفت وگو با شبکه خبر سیما درباره روند فعال سازی جایگاه های عرضه سوخت اعلام می کند: سوخت رسانی هوشمند در یک جایگاه به صورت پایلوت آزمایش شده است و با همکاری سازمان پدافند غیرعامل دستورعمل مورد نظر را به دیگر مناطق ابلاغ می کنیم تا همه جایگاه ها به سمت استفاده از کارت سوخت بروند. طبق اعلام سالاری، در کشور ۴ هزار و ۲۰۰ جایگاه عرضه سوخت وجود دارد که تاکنون (۱۵ و ۳۰ دقیقه بعدازظهر) ۲ هزار و ۴۵۰ جایگاه فعال شده و به تدریج دیگر جایگاه ها نیز فعال می شوند.

با اینکه همه جایگاه های عرضه سوخت با تهدید اختلال سوخت رسانی هوشمند روبه رو بودند، اما حدود 60 درصد از مجاری عرضه دچار اختلال شدند که معاون وزیر نفت در امور پالایش ضمن بیان این مطلب توضیح می دهد: بخشی از جایگاه های عرضه به طور کامل فعال نیستند و بخشی نیز به طور کامل متوقف شده اند که البته همکاران من به صورت لحظه ای در حال تلاش هستند، به طوری که در یک بازه ۱۰ دقیقه ای، حدود ۱۵۰ جایگاه فعال می شود، اما این امیدواری وجود دارد که با پایش و بررسی محیط های مجازی آلوده و عدم سرایت به دیگر بخش ها تا پایان امروز و فردا سوخت رسانی در جایگاه های سوخت به روال عادی بازگردد.

شامگاه همان روز اتفاق، سالاری اعلام می کند که شمار جایگاه های فعال عرضه سوخت از 4 هزار باب گذشته و هم اکنون تنها 120 جایگاه غیرعملیاتی است که آنها هم به زودی عملیاتی خواهند شد.

   فعال شدن سراسری جایگاه های سوخت

سرانجام مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در گفت وگو با بخش خبری ساعت 8 بامداد روز سه شنبه (28 آذر) اعلام می کند که کل جایگاه های سوخت کشور به طور کامل عملیاتی شده اند.سالاری نسب با اشاره به وضع سوخت رسانی در کشور اظهار می کند: در مرحله نخست توانستیم کل جایگاه های عرضه سوخت در سراسر کشور را به صورت دستی عملیاتی کنیم، سپس استفاده از کارت هوشمند سوخت در جایگاه ها مطرح شد که با اقدام های انجام شده هم اکنون ۴۰ درصد جایگاه های کشور این قابلیت را دارند که فرآیند سوخت گیری را با استفاده از کارت سوخت انجام دهند.

سرانجام وزیر نفت چهارشنبه، 29 آذرماه در حاشیه نشست هئیت دولت در پاسخ به سوال خبرنگاران پیرامون اختلال ایجاد شده برای سامانه هوشمند سوخت توضیح می دهد: با بسیج ۲۲ هزار نفر از همکاران و صبوری مردم، همراهی جایگاه داران و پای کار آمدن صداوسیما در همان ساعات اولیه، این توطئه خنثی و عملیات سوخت رسانی در جایگاه ها به صورت دستی برقرار شد.

وی با بیان اینکه مرکز داده سامانه هوشمند سوخت در شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران واقع شده و خوشبختانه مشکلی پیدا نکرده است، می افزاید: از عصر روز سه شنبه، 28 آذرماه هم سامانه هوشمند کارت سوخت در 88 درصد جایگاه ها بالا آمد و اکنون فعال است.

بدون تردید از آغاز به کار دولت سیزدهم، صنعت پالایش یکی از پرکارترین و فعال ترین مجموعه های صنعت نفت بوده که افزون بر پیشبرد برنامه های اصلی خود در بخش تولید و توزیع فراورده های نفتی در ابتدای کار با چالشی بزرگ و حساس همچون اختلال در  سامانه هوشمند سوخت روبه رو شد که خوشبختانه توانست با همت و اقدام جهادی کارکنان صنعت نفت به خوبی از این چالش گذر کند. حمله سایبری دوم نیز در بازه زمانی کوتاه خنثی شد تا وزارت نفت بار دیگر از آزمون حوادث سربلند بیرون آید و نمره قبولی را به نام خود ثبت کند.