
در دیدار آیات عظام با وزیر نفت مطرح شد
کرامت و بزرگی مردم ایران باید محفوظ بماند
آیات عظام ومراجع تقلیدآیت الله جوادی عاملی و نوری همدانی، همچنین مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، جمعه (26 آبان) در قم با جواد اوجی، وزیرنفت دیدار و گفت وگو کردند.
حضرت آیت االله جوادی عاملی در دیدار با وزیرنفت گفت: همه کوشش مسئولان این باشد که عظمت، بزرگی و کرامت مردم ایران محفوظ بماند.
وی ضمن قدردانی از زحمات مسئولان تصریح کرد: نفت و گاز سرمایه ملی کشور است و باید برای نسل های آینده هم باقی بماند.
این مرجع عالیقدر افزود: ایران یک کشور بزرگ است و ما ایرانی ها بزرگ زاده ایم، هم تاریخ داریم و هم جغرافیا، درتاریخ ایران بزرگان و عالمانی بودند که تولید را با علم هماهنگ کردند و ما نیز باید تولید را با علم هماهنگ و از خام فروشی نفت و گاز پرهیز کنیم چرا که اینها سرمایه ملی هستند و سرمایه فروشی خیانت به کشوراست؛ نباید تنها با فروش نفت و گاز کشور را اداره کنیم، باید اینها را به خدمت تولید درآوریم.
باید قدر این مردم را دانست
آیت الله العظمی نوری همدانی نیز در دیدار با وزیرنفت با اشاره به اینکه این مردم همان مردمی هستند که انقلاب کردند، در جنگ تحمیلی شهید دادند و اکنون در صحنه های حساس پای نظام ایستاده اند، گفت: باید قدر این مردم را دانست و مسئولان خدمات خود را به اطلاع آنها برسانند.
وی ضمن قدردانی از تلاش های وزیر نفت با بیان این که درمدیریت کشورعقلانیت بایدهمراه با عاطفه باشد، تصریح کرد: این تلاش ها و پیشرفت ها باید در سفره مردم نمود لازم را داشته ومحسوس باشد.
آیت الله نوری همدانی همچنین با تاکید بر ریشه کنی فقر از جامعه اظهار کرد: امروز معیشت مردم بسیار حائز اهمیت است، متاسفانه همچنان شاهد معضلاتی همچون فقر، گرانی، بیکاری و ارزش پایین پول ملی هستیم و متاسفانه با وجود تلاش ها، آنچنان که باید این معضلات برطرف نشده است که این خود نیاز به مدیریت بهتر و برنامه ریزی های دقیق تر و موشکافانه تر و بهره گیری از نخبگان حوزه های مربوطه دارد.
نخبگان سرمایه علمی و ارزشمند برای کشورند
آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار با جواد اوجی، نخبگان علمی در بخش های مختلف کشور را سرمایه ای بزرگ و ارزشمند برای تسریع در تحقق مولفه های پیشرفت توصیف و بر ضرورت حفظ این جوانان مستعد و دارای روحیه سازندگی تاکید کرد.
وی افزود: با برنامه ریزی های منسجم و هدفمند و همچنین فراهم کردن زمینه فعالیت نخبگان در عرصه های مختلف تا حد زیادی می توان آنان را نگه داشت و از ظرفیت، توانمندی و استعداد آنان در بخش های مختلف بهره برد.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور وزارت نفت را یکی از پشتوانه های تحرک دولت توصیف کرد و افزود: این وزارتخانه با عمل به رسالت های خود در حوزه تامین ذخایر انرژی و توسعه فعالیت های میدان های نفتی و گازی مشترک با دیگر کشورها می تواند دولت را در باز کردن گره های کور مشکلات و خدمت بیشتر به مردم کمک کند.
در این نشست ها وزیر نفت نیز با بیان خدمات و اقدام های انجام شده در دوران تصدی ایشان به تشریح برنامه های این وزارتخانه برای ارتقای هرچه بیشتر این صنعت و بهبود کیفیت خدمات آن به جامعه پرداخت.
جواد اوجی همچنین با ارائه گزارشی از وضع اقتصادی کشور به صنعت پتروشیمی اشاره و تصریح کرد: درصنعت پتروشیمی سعی کرده ایم با استفاده از دانش متخصصان ایرانی، جذب نخبگان و شرکت های دانش بنیان به سمت خود کفایی و صادرات در این صنعت برویم.
وزیر نفت خبرداد:
تعریف بیش از 50 میلیارد دلار طرح جدید نفتی
وزیر نفت با اشاره به اینکه با تکمیل طرح های نیمه تمام نفتی در دولت سیزدهم ۲۸ میلیارد دلار در بخش بالادست و پایین دست صنعت نفت سرمایه گذاری انجام شد، گفت: بیش از ۵۰ میلیارد دلار طرح جدید در صنعت نفت تعریف شده است.
جواد اوجی شامگاه جمعه (۲۶ آبان ماه) در نمایشگاه روایت پیشرفت و خدمات دوساله دولت مردمی در شهر قم با اشاره به دیدارهای خود با مراجع عظام و بازدید از این نمایشگاه افزود: یکی از مهم ترین صنایع کشور، منابع نفت و گاز است.
وی ادامه داد: امروز درمجموع ذخایر نفت و گاز ومیعانات گازی در دنیا رتبه نخست را داریم که ۳۲۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه صنعت نفت و گاز کشور پیش از انقلاب یک صنعت وابسته و در دست مستشاران خارجی بود، گفت: امروز در این صنعت بزرگ حتی یک مستشار خارجی وجود ندارد و همه این صنعت به همت متخصصان ایرانی راهبری، مدیریت، تولید و صادرات می شود.
اوجی تاکید کرد: پیش از انقلاب یک پالایشگاه گازی با تولید ۲۳ میلیون متر مکب گاز در روز در ایران وجود داشت، اما امروز23 پالایشگاه گازی درکشور فعال هستند.
وی با اشاره به فعالیت یک مجتمع پتروشیمی در پیش از انقلاب در ایران افزود: اکنون ۶۸ مجتمع پتروشیمی در کشور فعالیت می کنند.
وزیر نفت ادامه داد: امروز۹۸ درصد خانوار شهری و ۸۴ درصد خانوار روستایی از نعمت گاز بر خوردارند و این شبکه گاز در دنیا بی نظیر است.
اوجی با اشاره به اینکه در توسعه میدان های نفتی و گازی، احداث پالایشگاه ها و پتروشیمی ها هم خودکفا شدیم و امکان حفاری تا ۶ هزار متر در چاه های نفت و گاز درکشور وجود دارد، گفت: ۸۰ درصد تجهیزات مورد نیاز این صنعت در داخل کشور تامین می شود.
وزیرنفت با بیان اینکه ایران رتبه نخست تحریم ها را در دنیا دارد، افزود: با این حال در صادرات خدمات فنی و مهندسی وارد شدیم و هر کجا که تحریم وجود دارد، برای بازسازی و نوسازی پالایشگاه های آن کشور ورود و برای نفت خام ایران نیز بازارهای جدید ایجاد کرده ایم.
اوجی با اشاره به اینکه در ابتدای دولت سیزدهم چالش های بزرگی در صنعت نفت وجود داشت، ادامه داد: در ابتدای این دولت، ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی معادل ۴۰ کشتی در کشور وجود داشت که ۴۶۰ میلیون دلار هزینه سالانه نگهداری این کشتی ها روی آب بود. همچنین ۲۵ میلیون بشکه نفت روی آب ذخیره شده بود.
وی تاکید کرد: برای تولید روزانه یک میلیارد متر مکعب گاز در کشور، روزانه ۸۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در ایران تولید می شود.
اوجی ادامه داد: تولید نفت در ابتدای دولت سیزدهم ۲.۲ میلیون بشکه و حتی صادرات ۵۰۰ هزار بشکه ای نیز در معرض کاهش بود. این در حالی بود که بخش اعظم بودجه سالانه دولت در تبصره یک و تبصره ۱۴ مربوط به وزارت نفت است و این موضوع سبب شده بود در بودجه سال ۱۴۰۰ حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان کسری وجود داشته باشد.
وزیر نفت با اشاره به 450 هزار میلیارد تومان کسری بودجه در تامین بودجه سال ۱۴۰۰، تصریح کرد: باافزایش صادرات نفت و گاز در دولت سیزدهم در پایان سال ۱۴۰۰ یک ریال کسری بودجه نداشتیم و در سال ۱۴۰۱ نیز وزارت نفت به تعهدهای خود عمل کرده است.
وی با بیان اینکه ۱۳۲ طرح نیمه تمام کلیدی همسو با تولید ارزش افزوده در کشور در دو سال دولت سیزدهم تکمیل شد، اظهار کرد: با تکمیل این طرح ها در دولت سیزدهم ۲۸ میلیارد دلار در تکمیل طرح ها در بالادست و پایین دست صنعت نفت سرمایه گذاری انجام و رشد تولید محقق شد که افزایش صادرات و درآمدهای ارزی را به دنبال داشته است.