مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد:

فرصت سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیارد دلاری در بالادست و پایین دست صنعت نفت

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران گفت: آینده انرژی جهان را بازیگران اصلی تعیین می کنند و در ایران نیز به عنوان یکی از بازیگران اصلی، فرصت سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیارد دلاری در صنعت نفت در ۸ سال آینده وجود دارد.

محسن خجسته مهر که به نمایندگی از سوی وزارت نفت به شانگهای سفر کرده بود، یکشنبه (۱۴ آبان ماه) در روز نخست برگزاری ششمین نمایشگاه بین المللی واردات چین در نشستی با حضور معاون اول رئیس جمهوری در جمع مدیران و مهمانان بین المللی نمایشگاه تصریح کرد: حضور جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه بیانگر تعاملات گسترده اقتصادی بویژه در زمینه انرژی و تجارت بین المللی است.

وی افزود: این نمایشگاه نشان دهنده تعهد دو کشور ایران و چین به توسعه همکاری های دوجانبه و ارتباط مناسب بازار داخلی ایران با بازار چین است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: ما به دنبال ایجاد یک پلتفرم پایدار در سطح راهبردی و ایجاد یک محیط تجاری بازارمحور و بین المللی هستیم و درهای ایران و چین به روی هم باز و روند گشایش در حال گسترش است. جمهوری اسلامی ایران در عمل نشان داده بازاری مطمئن و پایدار در حوزه تجارت انرژی است.

خجسته مهر ادامه داد: در اهمیت حضور ایران بویژه وزارت نفت در این نمایشگاه همین بس که معاون اول رئیس جمهوری، چند نفر از وزیران و صاحبان شرکت های مختلف در این نمایشگاه و این نشست حضور دارند.

وی با بیان اینکه ایران با شرکت های پرشمار در این نمایشگاه مهم حضور یافته است، افزود: این نمایشگاه، بیانگر تعامل گسترده در بخش های صنعتی و اقتصادی بویژه در بخش انرژی است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: ایران دارای رتبه اول از نظر ذخایر توأمان نفت و گاز در جهان و دارای حدود ۳۴۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام است که این ذخایر ارزشمند نیازمند سرمایه گذاری حدود ۲۵۰ میلیارد دلاری در بخش های بالادستی و پایین دستی تا هشت سال آینده است. خجسته مهر تصریح کرد: در بخش بالادست ما با اجرای حدود ۱۰۰ طرح مربوط به توسعه میدان های نفت و گاز حدود ۱۶۰ میلیارد دلار فرصت سرمایه گذاری داریم و برای افزایش ظرفیت تولید نفت خام ۵.۷ میلیون بشکه در روز و ۱.۵ میلیارد مترمکعب گاز برنامه ریزی کرده ایم.

وی افزود: برای ایجاد ظرفیت جدید حدود ۴۰ میلیون تن در سال طرح های پتروشیمی نیز حدود ۳۵ میلیارد دلار و ایجاد ظرفیت پالایشی جدید ۱.۵ میلیون بشکه ای بخش پالایشی نیز حدود ۸۰ میلیارد دلار فرصت سرمایه گذاری در ایران وجود دارد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: بخش قابل توجهی از نیازمندی ها در این سرمایه گذاری مربوط به خرید و تأمین کالاست و ایران افزون بر استفاده از توان داخل در این بخش، از ظرفیت واردات و صادرات کالا به چین نیز استفاده می کند و در این بخش هم می توان به تبادل تجربه ها و تولیدات کمک کرد.

خجسته مهر ادامه داد: سرمایه گذاری ها می تواند به پایداری و امنیت انرژی جهان کمک کند؛ آینده انرژی جهان را بازیگران اصلی تعیین می کنند و ایران به عنوان یکی از بازیگران اصلی بخش انرژی نقشی تعیین کننده دارد.

وی اظهار کرد: امیدوارم برگزاری این نمایشگاه فرصتی باشد برای اینکه ما یک تجارت بین المللی را با همکاری سازنده تقویت کنیم.

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد:

ظرفیت ۱۳۰ میلیون تنی تولید انواع محصول پتروشیمی تا پایان برنامه هفتم توسعه

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از افزایش ظرفیت تولید سالانه صنعت پتروشیمی به حدود ۱۳۰ میلیون تن تا پایان برنامه هفتم توسعه خبر داد.

مرتضی شاهمیرزایی در آیین آغاز عملیات اجرایی طرح پتروشیمی بیجار اظهار کرد: با تلاش متخصصانی که دل در گرو سربلندی کشور دارند، پتروشیمی و صنایع نفت و گاز پیشرفت های ویژه ای حاصل شده و در جایگاه مناسبی قرار دارد. وی افزود: کل تولید صنعت پتروشیمی کشور در طلوع انقلاب اسلامی حدود ۱.۵ میلیون تن بود که امروز ظرفیت نصب شده این صنعت سالانه ۹۲ میلیون تن است و این قدرت جمهوری اسلامی و ظرفیت ملت ایران را نشان می دهد. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه پیشرفت ها در صنعت پتروشیمی نشان دهنده قدرت جمهوری اسلامی است، گفت: براساس برنامه ریزی های فشرده انجام شده، ظرفیت صنعت پتروشیمی ایران در برنامه هفتم توسعه سالانه نزدیک به ۱۳۰ میلیون تن و در برنامه هشتم توسعه ۱۸۰ میلیون تن خواهد بود.

شاهمیرزایی با اشاره به تحریم های مختلف در تمامی حوزه ها ادامه داد: دشمن تلاش کرد ما قوی و بزرگ نشویم، اما با تلاش مردم و مسؤولان، این امر میسر نشد و این طرح که امروز شاهد اجرای عملیات عمرانی آن هستیم، زنجیره های بعدی این صنعت را در استان کردستان به دنبال خواهد داشت. وی اظهار کرد: ۷۲ مجتمع پتروشیمی در ایران وجود دارد و سالانه ۱۶ میلیارد دلار از این صنعت صادرات داریم و بالغ بر ۱۱۰ طرح پتروشیمی در نقاط مختلف کشور در حال آماده سازی و اجراست. گفتنی است، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جریان سفر به استان کردستان، ظهر جمعه (۱۲ آبان ماه) در آیین سیاسی عبادی نماز جمعه شهر بیجار حضور یافت و در سخنانی به تشریح دستاوردهای این صنعت پرداخت.

 

مدیرکل اچ اس ای و پدافند غیرعامل وزارت نفت:

هیچ پروژه ای در صنعت نفت بدون پیوست اچ اس ای اجرا نمی شود

مدیرکل بهداشت، ایمنی ،محیط زیست و پدافند غیرعامل وزارت نفت گفت: با تأکید وزیر نفت و صدور دستورعمل های متعدد درباره رعایت الزام های اچ اس ای این اصل در وزارت نفت حاکم شده که هیچ پروژه ای در صنعت نفت بدون پیوست اچ اس ای اجرا نخواهد شد. مظاهر انصاری در همایش سراسری اچ اس ای صنعت گاز ایران که با حضور مجید چگنی، معاون وزیر نفت در امور گاز و جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت و گاز برگزار شد، درباره اهمیت اچ اس ای به عنوان یکی از الزام های اعتباربخش به پروژه ها  اظهار کرد: تجربه ما در همه این سال ها و طی مذاکره با شرکت های بین المللی در حوزه نفت و گاز حاکی از تقدم سرفصل های اچ اس ای برای سرمایه گذاری و اهمیت آن در آغاز و تکامل پروژه هاست. وی با اشاره به اقدام های قابل تحسین در زمینه اچ اس ای در مجتمع گاز پارس جنوبی افزود: تأکید وزیر نفت و تلاش مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در اجرای راهبردهای اچ اس ای در پارس جنوبی در زمینه کاهش مشعل سوزی، یکی از ارزنده ترین اقدام های صنعت نفت در این حوزه است. مدیرکل بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل وزارت نفت گفت: به روز رسانی و تغییر رویکرد به اچ اس ای و بهره مندی از نگاه راهبردی در این زمینه یک ضرورت جدی برای توسعه صنعت نفت و گاز در تراز بین المللی است.

انصاری تصریح کرد: رعایت الزام های اچ اس ای منطبق بر استانداردهای پیشگیرانه، باید در شرکت های تابع و شرکت های پالایش گاز در اولویت باشد، ضمن آنکه ماحصل دو دهه پشتوانه علمی، دانشگاهی و اجرایی در رابطه با اچ اس ای، گنجینه ای بزرگ از دانش است که می تواند نگاهی راهبردی در این عرصه را به ما نشان دهد. وی با تأکید بر اینکه اچ اس ای در وزارت نفت برنامه محور است، افزود: یکی از آفات مترتب بر ملاحظات اچ اس ای و کار در زمان عملیات، اقدام های سلیقه ای است. این در حالی است که مدیران ما بخشی از فرایند عملیات هستند و کار استاندارد این است که در فرایند عملیات، چارچوب های مورد نظر اچ اس ای که از نهادهای بالادستی از جمله اچ اس ای وزارت نفت صادر شده، به طور کامل اجرایی شود. مدیرکل بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل وزارت نفت با اشاره به اهمیت برخورداری از یک اچ اس ای یکپارچه در صنعت نفت اظهار کرد: اجرا و رعایت فرایند اچ اس ای، وظیفه همه ارکان یک سازمان است و فرهنگ سازمانی باید به سمتی سوق یابد که جزء به جزء بخش های هر سازمان، وظیفه تکمیل این پازل را در سازمان داشته باشند.

 

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت:

سهم ما ایجاد فضای تعامل و اعتماد است

چهارمین نشست تخصصی توسعه کاربرد لوله های کامپوزیت GRE در خطوط انتقال نفت و گاز در مرکز همایش های بین المللی پزوهشگاه صنعت نفت با حضور شرکت های زیرمجموعه صنعت نفت و شرکت های خصوصی و تولید کننده این نوع لوله ها برگزار شد.

عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در این نشست با تاکید بر رسالت پژوهشگاه صنعت نفت در یکپارچه سازی مسائل با محوریت فناوری و ایجاد فضای تعامل بین شرکت های کارفرمایی و شرکت های توانمند خصوصی افزود: تمرکز این سلسله نشست های تخصصی بر ایجاد فضای تعاملی و حمایت از هسته های توانمند نوآوری، شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها با بدنه صنعت نفت است.

وی تصریح کرد: هرچه نفوذ و استقرار فناوری بیشتر شود، فضای اعتماد هم بیشتر می شود و در فضای پسا اعتماد فرصت های بیشتری برای بروزتوانمندی ها و تطبیق نیازها و توانمندی ها وجود خواهد داشت.

وی با اشاره به قرار داشتن صنعت نفت کشور در شرایط تحریم و محدودیت هایی که ایجاد شده است، افزود: در این شرایط نیاز به شتاب و شناخت بیشتری در مورد نیازها و زمینه های فعالیت وجود دارد و ما به دنبال تسهیل دراین ارتباط و حرکت به سمت اجرایی شدن ایده ها هستیم.

کلانتری اصل افزود: تامین لوله های کامپوزیت، بخشی از فرآیند تولید پایدار در کشور است که صنعت نفت به خصوص دو بخش نفت و گاز نیازهای مرتبط زیادی به این لوله ها دارند و می دانیم که لوله های فلزی برای انتقال نفت و گاز با مشکلات زیادی مواجه هستند. پژوهشگاه صنعت نفت از حدود 8 سال قبل و در ارتباط با شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب مطالعاتی را در مورد لوله های کامپوزیتی شروع کرد تا متناسب با نیاز کارفرما الزام ها و نیازهای مرتبط شناسایی شوند و خوشبختانه امروز این لوله ها نتایج خوبی را نشان داده اند.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به برگزاری این سلسله نشست های تخصصی در پژوهشگاه صنعت نفت افزود: ماهانه یک نشست تخصصی مرتبط با مسائل عمده مرتبط با صنعت نفت با محوریت فناوری به میزبانی پژوهشگاه برگزار می شود. ما خوشحال هستیم که در فضای ایجاد شده، شرکت ها تجربیات و نیازهای خود را مطرح می کنند و این تعاملات در نهایت به نفوذ فناوری در صنعت منجر می شود.

وی با تاکید بر اینکه تنها نخبگی اهمیت ندارد، باید خبرگی را دنبال کنیم، افزود: ظرفیت های زیادی برای برگزاری این نشست ها وجود دارد و تجربه نشان داده است که این تعامل ها، دستاوردهای خوبی برای صنعت به ارمغان می آورد.

در این نشست رئیس بازرسی و حفاظت فنی شرکت مهندسی و توسعه نفت، رئیس امور پژوهش و فناوری شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، مسئول طرح کامپوزیت پژوهشگاه صنعت نفت و رئیس اداره بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون هم به بیان نقاط قوت و ضعف لوله های کامپوزیت و تجربه به کارگیری این لوله ها برای انتقال نفت و گاز پرداختند. شرکت های تولیدکننده لوله های کامپوزیت هم توضیحاتی درباره این نوع لوله و کاربردهای آن دادند.

 

 

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت:

 وزیر نفت بر استمرار استقلال و اداره تخصصی صندوق بازنشستگی تأکید دارد

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت بر ضرورت تغییر رویه روابط عمومی ها از تأسیسات محور به انسان محور تأکید کرد.

  علی فروزنده در نشستی با حضور جمعی از مدیران روابط عمومی شرکت های گروه اقتصادی صندوق بازنشستگی نفت با اشاره به وظایف سنگین روابط عمومی ها در شرایط کنونی اظهار کرد: با توجه به حجم بالای اطلاعات نادرستی که بعضاً به صورت سازماندهی شده یا ناشی از نبود مسؤولیت پذیری در استفاده از رسانه ها در فضای عمومی کشور بویژه شبکه های اجتماعی منتشر می شود، وظیفه روابط عمومی ها در تبیین واقعیت ها همچنین نشان دادن تلاش های گسترده کارکنان صنعت نفت برای پیشرفت کشور و چرخیدن چرخ های اقتصاد، بی بدیل و غیرقابل جایگزین است.

وی اداره صندوق بازنشستگی نفت و شرکت های زیرمجموعه آن به وسیله متخصصانی از درون گروه اقتصادی صندوق ها را دلیل اساسی توفیق این صندوق در سودآوری و رشد سرمایه گذاری های مولد و افزایش تولید دانست و گفت: از این رو وظیفه مضاعفی به عهده روابط عمومی های شرکت های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی است که هم تلاش های در حال انجام را بخوبی تبیین و اطلاع رسانی کنند و هم به بازنشستگان و شاغلان صنعت نفت اطمینان خاطر بدهند که منابع و دارایی های صندوق بازنشستگی با حداکثر دقت مدیریت و از آنها صیانت می شود.

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت ادامه داد: وزیر نفت ضمن تأکید بر اداره تخصصی، استقلال و غیردولتی بودن صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت، بر استمرار اداره صندوق ها هماهنگ با سیاست های توسعه ای وزارت نفت با رویکرد حرفه ای و بنگاه اقتصادی نیز تأکید دارد.

فروزنده افزود: مدیران شرکت های تحت مدیریت شرکت های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی نفت نیز باید در ایفای این وظیفه سنگین به روابط عمومی ها کمک کرده تا تصویر معوج شکل گرفته در جامعه نسبت به صنعت نفت اصلاح شود.

وی اضافه کرد: بر اساس اصول حاکم بر اداره صنعت نفت در دولت سیزدهم، بارها از مدیران روابط عمومی خواسته ام و اینجا نیز تکرار می کنم که باید از روابط عمومی تأسیسات محور، به روابط عمومی انسان محور تغییر رویه بدهیم و بدانیم که انسان های متخصص و مسؤولیت پذیر محور توسعه بویژه در بخش مهم و زیربنایی نفت و گاز هستند.

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت یادآور شد: دستاوردهای صنعت نفت مهم ترین دستاوردهای اقتصادی ملی کشور در ۴۰ سال گذشته بوده و مردم نیز باید از عمق و گستردگی این دستاوردها، بویژه در مقایسه با کشورهای درحال توسعه هم رده ما در جهان مطلع شوند.