
زمانی که در تیم ملی بودید، تجربه حضور در مسابقات جهانی را هم داشتید؟
در دوره ای که ملی پوش بودم، در 3 مسابقه جهانی شرکت کردم که یکی از آنها جایزه بزرگ جهانی بود، همچنین در مسابقات جهانی شنا نیز که هر4 سال یک بار برگزار می شد، در یک دوره رتبه 22 و در یک دوره نیزرتبه 25 را کسب کردم. به هرحال سطح این مسابقات بسیار بالا بود و زمانی که آمادگی کافی برای حضور در این مسابقات را داشتم، دیگر به مسابقات جهانی اعزام نشدم، البته این را هم باید بگویم که خودم نیز خیلی زود از ورزش ملی خداحافظی کردم. در آن دوره وقتی در مسابقات جهانی شرکت می کردم، تجربه کمی داشتیم، البته نتیجه بدی هم کسب نکردم. در مسابقات شیرجه 36 شرکت کننده حضور دارند و زمانی که یکی از 20 شرکت کننده اول می شوید، آن هم با امکاناتی که در ایران است، یعنی کار خارق العاده ای انجام داده اید. اگر من توانستم این سه مدال طلای جهانی را کسب کنم، به این دلیل است که در بهترین امکانات و شرایط موجود در دنیا و البته زیر نظر بهترین مربی دنیا تمرین کردم. امتیازی که در این مسابقات به دست آوردم، در 27 سالگی نتوانستم چنین امتیازی داشته باشم و همه این مسائل به دلیل امکانات و تمرین ها بود.
با توجه به تجربه ای که به عنوان مربی در سطح بین المللی کسب کرده اید ،آموزش در ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟
پیش از اینکه برای کسب تجربه به آمریکا بروم، سرمربی تیم ملی شیرجه ایران و سرمربی تیم شیرجه نفت بودم. معتقدم که ورزش ما در رشته شیرجه کاملا توقف کرده و نیاز است تا آموزش در این حوزه به روزرسانی شود. تنها کسی که از ایران خارج شده تا دوره های مربیگری پیشرفته را پشت سر بگذارد، من هستم. در واقع من رفتم تا بتوانم فاصله بزرگی را که میان تیم شیرجه ایران و دیگر کشورها وجود دارد، کم کنم. تاکید می کنم مدال هایی که گرفتم، به دلیل تمرین کردن با بهترین های دنیاست؛ زمانی که در چنین فضایی قرار می گیرید و با نوع امکانات و تمرین ها آشنا می شوید، تازه تفاوت ها، تغییرها و پیشرفت ها را متوجه می شوید. من همیشه عاشق ایران بوده ام و درست همان زمانی که در آمریکا دوره می دیدم، با مربیان خود سر این مساله بحث می کردم که شما با این همه امکانات در این وضعیت قرار دارید و اگر این امکانات در اختیار ما بود، براحتی شما را شکست می دادیم. تلاش کردم در این دوره های آموزشی پیشرفته شرکت کنم تا بتوانم آورده ای برای کسانی داشته باشم که استعداد دارند؛ اما امکانات کافی ندارند. حالا به ایران بازگشته ام تا دوباره به عنوان مربی ملی و مربی شرکت نفت فعالیت کنم؛ البته این را هم بگویم که هادی افشار ، رئیس امور ورزش شرکت ملی نفت در این مسیر به من بسیار کمک کرده است. این حمایت ها باعث شد تا با علاقه به ایران بازگردم و تلاش کنم با چیزهای جدیدی که یاد گرفته ام، بچه های با استعداد را آموزش داده و به سطح دنیا برسانم. معتقدم اگر مسؤولان فدراسیون شنا به اندازه کافی حوصله کنند، بچه های ما می توانند به سطح آسیایی برسند.
به کمبودها اشاره کردید. به نظر شما این کمبودها، چند درصد آموزشی است و چند درصد سخت افزاری؟
کمبودهای سخت افزاری، خیلی تاثیر گذار نیست و با صرف بودجه لازم می توان آن را جبران کرد؛ اما آنچه رشته شیرجه و شنای ایران پیش از هر چیز به آن نیاز دارد، ارتباط با دنیاست. به عنوان مثال طی 2 سال گذشته با همراهی تیم آمریکا در 12 مسابقه جهانی حضور داشتم، این در حالی است که تیم ملی شیرجه ایران طی 2 سال گذشته تنها در 2 مسابقه بین المللی شرکت داشته است. با حضور در مسابقات جهانی می توان با دیگر کشورها بخوبی ارتباط برقرار کرد. ارتباط با مربیان خوب دنیا سبب می شود تا بفهمید بسیاری از مسابقاتی که این تیم ها شرکت می کنند، هزینه ای ندارد و بیشتر به صورت میزبان و مهمانی است. هنگامی که چنین ارتباطی برقرار شود، ورزشکاران به مسابقات بسیاری دعوت می شوند، بدون اینکه هزینه ای پرداخت کنند. متاسفانه فدراسیون شنای ایران ارتباط بسیار کمی با کشورهای مختلف دارد و حتی تلاش نمی کند تا مربی های خود را برای آموزش به کشورهای دیگر بفرستد و همین مساله سبب می شود تا ما همیشه در انزوا مانده و در مسابقاتی شرکت کنیم که به اندازه بودجه فدراسیون است و همین مساله باعث می شود تا تیم همیشه عقب بماند.
فکر می کنید فدراسیون شنا تا چه اندازه از پتانسیل های به روز شده شما استفاده می کند؟
واقعا این سوالی است که خودم هم پاسخ آن را نمی دانم. فکر می کنم در این سال ها ورزش نفت بیشتر از من استفاده کرده که البته از این اتفاق بسیار خوشحالم. به عنوان یک ورزشکار و مربی، کار خود را برای فدراسیون شنا انجام داده ام و همیشه بهترین نتیجه ها را برای فدراسیون داشتم، اما ورزش نفت شرایطی را فراهم کرده تا بتوانم شیرجه نفت را گسترش دهم و این مساله باعث می شود با عشق و علاقه در این زمینه تلاش کنم.
آیا می توان گفت که ورزش نفت، نقش مهمی در آینده رشته شیرجه در کشور خواهد داشت؟
در واقع ورزش نفت اهمیت بسیاری به توسعه رشته های مختلف ورزشی می دهد و در کنار آن شرایط لازم را برای این کار فراهم می کند. زمانی که من به ورزش وزارت نفت پیوستم، این وزارتخانه اصلا رشته ای به نام شیرجه نداشت.ما این رشته و البته شنا را در این وزارتخانه راه اندازی کردیم و با حمایت آنها توانستیم یک سری قهرمانان ملی پوش از نفت داشته باشیم که شامل حامد بزمی، سجاد آبخیز، مهدی سروری و ... بودند؛ شناگرانی که از 11 سالگی به نفت پیوستند.
فکر می کنید در بحث استعدادیابی تا چه اندازه می توانیم موفق باشیم؟
استعدادیابی، بخش های مختلفی دارد که باید به آن توجه شود. بی شک مربیان در اولین برخورد می توانند از نظر فیزیکی تشخیص دهند که شناگر، استعداد کافی دارد یا خیر و بعد از آن با آموزش های درست، می توان استعدادهای مناسب را با مربی و امکانات خوب به مسابقات قهرمانی فرستاد. فکر می کنم با توجه به هماهنگی هایی که در حال انجام است، قرار است استعدادیابی برای شناگران انجام شود تا بتوانیم بهترین ها را انتخاب کنیم . به نظر من این موضوع می تواند نوید ورود استعدادهای جدید را به ورزش بدهد.
بی عدالتی در هانگژو
هاشمیه متقیان، بانوی ملی پوش ایران در مسابقات پارادوومیدانی در بازی های پاراآسیایی هانگژو با ثبت رکورد ۲۲.۹۱ متر در پرتاب سوم خود صاحب مدال طلا شد؛ اما این نشان و مقام قهرمانی در نهایت ناباوری از این بانوی ورزشکار گرفته شد. سیدمحمدشروین استبقیان، سرپرست تیم ملی پارادوومیدانی گفت: نفوذ چین باعث شد که یک سرقت ورزشی و مدالی صورت بگیرد و مدال های طلا و نقره هاشمیه متقیان و در کنار آن زینب مرادی در پرتاب نیزه کلاس F56 بانوان، پس گرفته شود. وی تصریح کرد: اعتقاد دارم یک سرقت ورزشی و مدالی صورت گرفته است، چراکه به ورزشکاران ما اجازه داده شد برای شرکت در مسابقه در کال روم حاضر باشند و حکم قهرمانی نیز اهدا شد که هم اکنون نزد ماست. استبقیان با اشاره به اینکه قهرمانان ما حتی در تست دوپینگ هم شرکت و همه مراحل را طی کردند، اظهار کرد: این اتفاق ناخوشایند از ارزش های ورزشکاران ما کم نمی کند، فراموش نکرده ایم که هاشمیه متقیان، ورزشکار متدین و با ایمان ما مدال پارالمپیک توکیو را دارد.
دعوت از 3 ورزشکار نفتی به اردوی تیم ملی واترپلو
از سه بازیکن شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برای حضور در اردوی انتخابی تیم ملی واترپلو زیر ۱۷ سال و به منظور شرکت در مسابقات رده های سنی فیلیپین دعوت شد.
طبق اعلام کمیته فنی فدراسیون واترپلو،با توجه به برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی زیر ۱۷سال کشور در مرداد ۱۴۰۲، اسامی بازیکنان منتخب برای حضور در اردوی انتخابی تیم ملی واترپلو اعلام شد.
طبق نظر کمیته فنی واترپلو، عباس مهراندیش، مبین نجاتی و محمدمهدی جعفری (از فرزندان کارکنان شر کت ملی مناطق نفت خیز جنوب) برای حضور در اردوی تیم ملی زیر۱۷سال انتخاب شدند.
اسامی بازیکنان دعوت شده پس از بررسی کمیته فنی و کادر فنی تیم، در اردوی آماده سازی تیم ملی واترپلو زیر17 سال برای حضور در رقابت های رده سنی فیلیپین اعلام خواهد شد.
معرفی حریفان نفت امیدیه در لیگ دسته اول هندبال باشگاه های کشور
تیم هندبال مناطق نفت خیز جنوب - امیدیه در گروه اول مسابقات هندبال دسته اول باشگاه های کشور قرار گرفت. در قرعه کشی مسابقات هندبال دسته اول باشگاه های کشور، تیم مناطق نفت خیز جنوب- امیدیه با تیم های شهرزاد لارستان، هیأت هندبال کردستان، رعد پدافند البرز، شهید چمران لارستان و شهرداری گرگان همگروه شد.
مسابقات هندبال دسته اول باشگاه های کشور با حضور12 تیم در دو گروه و به صورت متمرکز، اواخر آبان امسال آغاز می شود.