
شرکت نفت و گاز پارس
آمادگی بزرگ ترین تولیدکننده انرژی برای ورود به زمستان
معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه با انجام تعمیرات اساسی برای تولید حداکثری گاز از میدان مشترک پارس جنوبی در زمستان آمادگی کامل داریم، گفت: تعمیرات اساسی که امسال در سکوهای گازی پارس جنوبی انجام شد، متفاوت ترین تعمیرات اساسی در طول عمر پارس جنوبی بود.
سلمان خزایی با بیان اینکه شرکت نفت و گاز پارس، بزرگ ترین تولیدکننده انرژی در کشور است، اظهار کرد: این شرکت روزانه معادل ۴ تا ۴.۵ میلیون بشکه نفت خام تولید می کند.
وی ادامه داد: پارس جنوبی به عنوان بزرگ ترین میدان مشترک گازی جهان، ۷۰ درصد گاز کشور را تأمین می کند و برای تداوم تولید پایدار در زمستان، تعمیرات اساسی سکوها و تأسیسات آن در دستور کار قرار دارد. معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس با تأکید بر اینکه تعمیرات اساسی که امسال در سکوهای گازی پارس جنوبی انجام شد، متفاوت ترین تعمیرات اساسی در طول عمر پارس جنوبی است، گفت: در حالی که ۲۳ سال از عمر پارس جنوبی می گذرد، برای نخستین بار عملیات ایزولاسیون خطوط دریایی از سکوهای گازی پارس جنوبی انجام شد.
خزایی با اشاره به اینکه ایزولاسیون یا تفکیک به منظور قطع گاز در بخشی از خط لوله و حین تعمیرات انجام می شود، تصریح کرد: با بازرسی فنی انجام شده، مشخص شد خط جوش اتصال دو سکوی فاز یک و فاز ۱۵ به خط لوله دریایی دچار ترک شده که موضوعی خطرناک در بازرسی فنی تجهیزات ثابت به شمار می رود، زیرا می تواند پیشروی کند و منجر به نشتی گاز ترش شود. معاون عملیات شرکت نفت و گاز پارس افزود: برای تعمیر این ترک، باید وارد خط لوله ۳۲ اینچ ارتباطی بین سکو و خط دریایی می شدیم و آخرین شیری که در مسیر قرار داشت، به وزن ۱۷.۵ تن بود که از ۲۳ سال گذشته تاکنون باز نشده بود و به دلیل زنگ زدگی و خوردگی بخشی از پیچ و مهره ها، باز کردن شیر با جک های ۱۰۰ تنی انجام شد.خزایی با اشاره به اینکه شیر دیگری در آن محدوده وجود نداشت که بتوان به وسیله آن گاز را خارج کرد، ادامه داد: با تزریق نیتروژن، مسدودکننده اسفنجی (فوم پیگ)، گلایکول (ضد یخ)، کف آتش نشانی و در نهایت یک مسدودکننده مکانیکی (استاپر) و پر کردن لوله ای عمودی از کف دریا تا سکو به طول ۱۰۰ متر با مسدودکننده اسفنجی، جریان گاز از خط لوله گرم قطع شد و توانستیم تعمیرات را انجام دهیم.
شرکت ملی نفت ایران
وزارت نفت بسیاری از حساب های خود را به خزانه منتقل کرده است
رئیس دیوان محاسبات در دیدار با مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: وزارت نفت بسیاری از حساب های خود را به حساب واحد خزانه انتقال داده است.
محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت در این دیدار ضمن ارائه گزارش عملکرد از اقدام های مالی و فعالیت های این شرکت، از تلاش های گسترده این مجموعه به منظور تمرکز وجوه در این شرکت در قالب حساب واحد خزانه خبر داد. وی همچنین با اشاره به افزایش سقف تولیدات نفتی در دوره تازه، این اقدام را سبب افزایش صادرات و در نتیجه رشد فروش و عایدی کشور از این ماده با ارزش دانست. خجسته مهر با اعلام اینکه شرکت ملی نفت ایران آماده همکاری همه جانبه با دیوان محاسبات کشور است، اظهار کرد: کارشناسان این شرکت از هرگونه پیشنهاد و راهکار فنی و تخصصی از سوی دیوان محاسبات برای بهبود فرآیندهای مالی استقبال می کنند. سید احمدرضا دستغیب، رئیس دیوان محاسبات نیز در این دیدار با تأکید بر لزوم مراعات شفافیت در همه دستگاه ها، نهادها و شرکت های دولتی و شبه دولتی کشور، یکی از مأموریت های اصلی دیوان محاسبات را رصد و پایش دائمی برای تحقق انضباط مالی دانست و تأکید کرد که شرکت ملی نفت نیز از این قاعده مستثنا نخواهد بود. رئیس کل دیوان محاسبات کشور با امیدوارانه توصیف کردن گزارش های ارائه شده از سوی شرکت ملی نفت، بیان کرد: می توان در زمینه واریز وجوه و درآمدهای حاصل از صادرات نفت، بیش از پیش شفاف سازی کرد تا از این طریق شفافیت در این حوزه به طور کامل عملی شود. وی با تأکید بر ضرورت تمرکز همه حساب های دستگاه ها در حساب واحد خزانه گفت: حوزه نفت و زیرمجموعه های آن اگرچه در مهلت مقرر بسیاری از حساب های خود را به حساب واحد خزانه انتقال داده اند، باید هرچه زودتر به این تکلیف قانونی در همه دستگاه ها عمل کرد، زیرا مهلت تعیین شده در این باره به پایان رسیده و اکنون پرونده متخلفان در حال ارجاع به دادسرا است.
شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان
نگاه نفت اهتمام به رفع محرومیت و توسعه خوزستان است
مدیر نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز گفت: نگاه مدیریت ارشد وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران اهتمام به رفع محرومیت و توسعه شهرهای نفتی خوزستان، به خصوص شهرهای مسجدسلیمان، لالی، هفتکل و اندیکاست.
بابک دارابی در نشست بررسی وضع پیشرفت فیزیکی پروژه های عمرانی شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان با اشاره به اینکه بیشترین توجه و سرمایه گذاری در بخش عمران و مسؤولیت اجتماعی شهر مسجدسلیمان در دولت سیزدهم بوده است، اظهار کرد: اعتباری بالغ بر ۸ هزار میلیارد ریال برای تعریف و اجرای پروژه های مختلف عمرانی در شهر مسجدسلیمان از سوی شرکت ملی نفت ایران اختصاص یافته است. وی با بیان اینکه پروژه اجرای جمع آوری فاضلاب سطح شهر با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریالی شرکت ملی نفت ایران در حال انجام است، افزود: پرداخت این اعتبار فقط منوط به صدور صورت وضعیت و در واقع فقط با توجه به پیشرفت فیزیکی پروژه هاست، از این رو ضرورت دارد توجه ویژه ای به پیشبرد پروژه ها و جذب اعتبار داشته باشید.
ایمن سازی جاده دسترسی روستای گچ خلج منطقه زیلایی
همچنین عملیات اجرایی ایمن سازی جاده دسترسی روستای گچ خلج منطقه زیلایی مسجدسلیمان با اعتباری افزون بر ۲۹ میلیارد ریال از محل هزینه های جاری شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان آغاز شد.
با این اقدام، جاده موجود روستای گچ خلج به طول ۴ هزار و ۶۰۰ متر که به دلیل بارندگی طی سال های پیش دچار تخریب و فرسایش شده بود، با احداث دیوار حایل سنگی، عملیات خاکی و نصب گاردریل ایمن سازی و بهسازی می شود.
برای این پروژه که نظارت آن به عهده مدیریت مهندسی و ساختمان شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان است، احداث ۵۱۰ متر کانال سنگی هدایت آب، ۱۳۰ متر دیوار حایل سنگی، ۱۰۰ مترمکعب پی کنی، ۷۰۰ مترمکعب سنگ کاری، ۹۰۰ متر تهیه و نصب گاردریل و ۴۶۰۰ متر خط کشی مسیر پیش بینی شده است.
پژوهشگاه صنعت نفت
برگزاری دومین دوره مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان نفت در آذرماه
دومین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری و افزایش تولید دانش بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت از مسیر راهکارهای فناورانه و نوآورانه برگزار می شود. نمایشگاه و کنفرانس مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان با محوریت پژوهشگاه صنعت نفت در محل مرکز همایش های بین المللی این پژوهشگاه در فضای نمایشگاهی به وسعت حداقل ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع از ۲۸ تا ۳۰ آذرماه امسال برگزار می شود.براساس برنامه ریزی های انجام شده و با هدف حفظ وحدت و انسجام برای اجرای هماهنگ برنامه های هفته پژوهش در وزارت نفت، مقرر شد با همکاری شرکت های اصلی و تابع، همچنین ارکان مستقل وزارت نفت، این رویداد به عنوان رویداد جامع وزارت نفت در هفته پژوهش برگزار شود.
شرکت مهندسی و توسعه نفت
دومین نشست پیش بینی بهره دهی چاه های نفت برگزار شد
دومین نشست پیش بینی بهره دهی چاه های شرکت مهندسی و توسعه نفت برای پیش بینی تولید در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ با حضور ابوذر شریفی، مدیرعامل این شرکت، مدیران، رؤسای ستادی و همچنین مجریان طرح ها برگزار شد.
عباس گودرزی ارجمند، مدیر تولید شرکت متن در دومین نشست پیش بینی بهره دهی چاه های شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: در این جلسه پیش بینی تولید چاه های میدان های مختلف ارائه و به موازات، مشکلات و تنگناهای تولید و ملزومات تحقق تولید در ۶ ماه دوم امسال بررسی شد.
وی ادامه داد: در این نشست، به ضرورت اجرای برنامه های افزایش تولید از میدان یادآوران، همچنین تسریع در نصب پمپ های درون چاهی میدان یاران پرداخته شد و در خصوص دفع پساب در میدان پایدار غرب تصمیم هایی گرفتیم.
مدیر تولید شرکت متن درباره اهمیت برنامه ریزی و مدیریت صحیح مباحث زیرسطحی و روسطحی میدان های چشمه خوش، دالپری و پایدار شرق یادآور شد: اولویت کنونی در این میدان ها رفع موانع موجود برای رسیدن و نگهداشت سقف تولید ۶۰ هزار بشکه در روز است.
گودرزی اظهار کرد: همسو با تعهد به جمع آوری گازهای مشعل از میدان های غرب کارون، شرکت مهندسی و توسعه نفت روزانه حدود ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از میدان یادآوران به کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰ ارسال می کند.
شرکت گاز استان کرمانشاه
گازرسانی ۸۰ روستا و یک واحد صنعتی سرپل ذهاب
گازرسانی به ۸۰ روستا و یک واحد صنعتی شهرستان سرپل ذهاب با حضور استاندار کرمانشاه آغاز شد.محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه در آیین بهره برداری از این طرح های گازرسانی، ضمن قدردانی از زحمات و خدمات شرکت گاز استان گفت: گاز یکی از نعمت ها و برکت هایی است که خداوند در دل زمین برای ملت ایران قرار داده و باید بخوبی از آن استفاده کنیم.
وی افزود: امیدواریم با صدق وعده ای که از شرکت گاز استان کرمانشاه سراغ داریم، بقیه روستاهای استان هم بزودی گازرسانی شوند. شهریار حیدری، نماینده شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: گازکشی به دشت ذهاب مطالبه ۱۵ ساله مردم این منطقه بود که امروز به انجام رسید. وی با اشاره به وسعت منطقه دشت ذهاب و پیچیدگی های گازکشی به این منطقه تصریح کرد: شرکت گاز با ۱۱ تیم همزمان در این منطقه فعالیت داشت و به وعده خود عمل کرد. ناصر حسینی، مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه نیز گفت: تا پایان امسال ضریب نفوذ گاز در دو بخش شهری و روستایی شهرستان سرپل ذهاب به ۱۰۰ درصد می رسد و این شهرستان از نظر برخورداری از انرژی گاز، شهرستان سبز خواهد شد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری
جبران کاهش ۳۰ هزار بشکه ای روزانه نفت با تعمیرات اساسی
کاهش ۳۰ هزار بشکه ای روزانه نفت با انجام تعمیرات اساسی هفت ماهه مخزن ائتلاف کننده ثقلی واحد نمک زدایی مارون ۲ جبران شد.
جواد تقی زاده، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری گفت: مخزن ثقلی واحدنمک زدایی مارون ۲ یکی از بزرگ ترین و مهم ترین مخازن فراورشی در سطح شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری است که اواخر دی ماه پارسال دچار نشتی سیال از کف آن شد و با توجه به اهمیت و نقش آن در فراورش و تولید، با هماهنگی انجام شده برای نخستین بار پروژه تعمیرات اساسی این مخزن از سوی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به شرکت آغاجاری واگذار شد.
وی با اشاره به ظرفیت ۱۷۰ هزار بشکه ای مخزن ثقلی واحد نمک زدایی مارون ۲ افزود: تخلیه سریع مخزن در مدت کمتر از دو هفته، انجام بازرسی های پیشرفته به روش شار مغناطیسی (MLF) روی کف مخزن، سرعت بخشی به عملیات سندبلاست و رنگ آمیزی با استفاده از داربست بندی متحرک، اجرای عملیات سندبلاست و رنگ آمیزی سقف برای نخستین بار، انجام اصلاحیه های مهندسی و نصب انشعاب جدید روی مخزن، تعویض ورقه های معیوب کف با حجم انبوه و جایگزینی ورقه های فایبرگلاس با ورقه های فلزی در آب شور، بخشی از عملیات انجام شده در این تعمیرات اساسی است.
توزیع ۳ هزار بسته نوشت افزار در مدارس
۳ هزار بسته کمک آموزشی به نمایندگان شهرستان های مجاور تأسیسات شرکت نفت و گاز آغاجاری برای توزیع بین دانش آموزان کم بضاعت تحویل داده شد.
مسعود زیدونی، رئیس روابط عمومی شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری گفت: عمل به مسؤولیت اجتماعی در کنار وظیفه اصلی سازمان یعنی راهبری تولید نفت و گاز، رویکردی تغییرناپذیر و افتخاری بزرگ در مسیر ارائه خدمات عمرانی، فرهنگی، آموزشی و ورزشی به مردم شریف و همجواران تأسیسات فرایندی این شرکت است. وی با اشاره به اقدام های انجام شده در شرکت نفت و گاز آغاجاری، همسو با مسؤولیت اجتماعی صنعت نفت اظهار کرد: این شرکت از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۶۰ میلیارد تومان از محل بودجه جاری خود را در حوزه مسؤولیت های اجتماعی هزینه کرده و به صورت داوطلبانه در حمایت از مناطق پیرامونی پیشقدم بوده است.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
سهم بزرگی از افزایش تولید متعلق به نفت و گاز کارون است
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، با بیان اینکه شرکت نفت و گاز کارون از مهم ترین شرکت های صنعت نفت کشور است، گفت: سهم بزرگی از افزایش تولید در کشور به این شرکت تعلق دارد و این مهم با تلاش جهادی و همت صنعتگران نفت مناطق نفت خیز و نفت و گاز کارون میسر شده است. علیرضا دانشی در حاشیه نشست پیش بینی پنج ساله بهره دهی چاه های شرکت نفت و گاز کارون در نیمه دوم امسال، درباره مهم ترین دستاوردهای شرکت نفت و گاز کارون در نیمه نخست امسال گفت: در ۶ ماه نخست امسال، اتفاق های خوبی در مسیر نگهداشت و افزایش تولید در این شرکت رقم خورده که از مهم ترین آنها، می توان به راه اندازی ردیف C واحد نمک زدایی اهواز متمرکز، ساخت، نصب و راه اندازی مبدل حرارتی نمک زدایی مجموعه صنعتی منصوری، نصب و راه اندازی تلمبه دوفازی در مجموعه صنعتی اهواز ۴ با ۶ هزار بشکه افزایش تولید روزانه، پروژه های پرشمار عام المنفعه و طرح های حفاظتی و دفاعی و پروژه های دیگر اشاره کرد.
تشکیل حلقه های علمی با بهره گیری از نخبگان
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب همچنین در نشست پیش بینی 5 ساله بهره دهی چاه های نفت و گاز شرکت مسجدسلیمان بر ضرورت تشکیل حلقه های علمی مرتبط با حوزه کاری با بهره گیری از ظرفیت نخبگان داخلی تأکید کرد و گفت: چنانچه این امر با رصد مرزهای دانش بیرونی محقق شود، یقین داریم معجزه رخ می دهد و نویدبخش اتفاقی مبارک در کشور خواهد بود. دانشی با اشاره به اینکه این شرکت دارای اهمیت و جایگاهی تاریخی و راهبردی است، افزود: پژوهش و مطالعه گسترده تر روی مخازن تحت راهبری شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان، مستلزم همدلی، اقدام و تلاش خستگی ناپذیر مسؤولان است، زیرا میدان ها و مخازن این شرکت از جمله میدان کبود، جزو سرمایه های ملی به شمار می آید و برای صنعت نفت اهمیتی راهبردی دارد.