
گفت وگو با مسوول گلخانه مجموعه کوشک
با گل و گیاه زندگی می کنم
مشعل مرکز همایش های بین المللی کوشک، یکی از زیر مجموعه های وزارت نفت به شمار می رود که از فضای سبز بسیار زیبایی برخوردار است. در کنار این فضای سبز، گلخانه ای وجود دارد که تعداد قابل توجهی گل و گیاه در آن پرورش داده می شود تا در آیین های مختلفی که در این مرکز برگزار می شود، مورد استفاده قرار گیرند؛ گلخانه ای با این قابلیت که افزون بر مرکز همایش های کوشک، نیاز دیگر بخش های وزارت نفت را هم تامین می کند.مسعود قنبری 10سالی می شود که در این گلخانه مشغول به کار است و از گل ها و گیاهان آن مراقبت می کند تا طراوت و شادابی این فضا حفظ شود. او معتقد است، نگهداری از گیاهان تاثیرمتفاوتی بر زندگی اش داشته و آرامشی وصف ناپذیر را برایش رقم زده است. در ادامه گفت وگو با وی را می خوانید.
پیش از هرچیز از خودتان و حضورتان در مرکز همایش های بین المللی کوشک بگویید.
متولد 5 آذر 1343 در گرمسار هستم و هم اکنون 10 سال است که دربخش فضای سبز شرکت ملی نفت ایران و بیشتر درحوزه گلخانه و نگهداری ازگیاهان آپارتمانی مرکز همایش های بین المللی قیطریه کار می کنم.
قبل از فعالیت در این مرکز هم با گل و گیاه و نگهداری از آن آشنا بودید؟
پیش از اینکه در شرکت ملی نفت ایران و در گلخانه مشغول به کار شوم، به عنوان راننده، امرار معاش می کردم تا اینکه با این شغل و کار درگلخانه آشنا و با دیدن گل و گیاه، تنوع و زندگی که در گلخانه جریان دارد، به این کار علاقه مند شدم. می توانم بگویم از اینکه از گل ها و گیاهان نگهداری می کنم و شاهد رشد آنها هستم، لذت می برم. زمانی که گل و گیاه درحال رشد و شادابی است، وجود انسان لبریز از زندگی و طراوت می شود و البته این حسی است که من از کار در این فضا دریافت می کنم.
چه چیز باعث شد در این گلخانه مشغول به کار شوید؟
پیشنهاد کار در این گلخانه را یکی از دوستانم به من داد. در ابتدا چندان موافق نبودم؛ اما با حضور در گلخانه و دیدن فضای آن، تصمیم به ماندن گرفتم و حالا 10 سال است که در این مجموعه مشغول به کار هستم. چندان با گل و گیاه آشنایی نداشتم؛ اما با حضور دراین مجموعه و کمک مهندسان آن، توانستم اطلاعات و آگاهی لازم را برای شناخت و نگهداری از گل ها و گیاهان به دست آورم.
این گلخانه تنها، نیاز مرکز همایش های کوشک را تامین می کند؟
گلخانه کوشک که حکم مخزن را دارد، تنها مختص به همین مجموعه نیست و تامین کننده بخشی از نیازهای دیگر باشگاه ها و سالن های زیر مجموعه وزارت نفت هم است. نماینده باشگاه ها و سالن ها، هنگام بازدید ازگلخانه و گل و گیاه موجود، گیاهان مورد نظر خود را انتخاب و با درخواست از مدیرمجموعه، طی فرایند اداری، گل یا گیاه مورد نظرخود را تامین می کند؛ البته یکی از بیشترین موارد استفاده از گل ها و گیاهان این گلخانه، به مراسمی مربوط است که درمجموعه قیطریه برگزار می شود.
کار در گلخانه با توجه به فضای متفاوتی که دارد، در زندگی شما چه تاثیری داشته است؟
فکر می کنم کار در گلخانه و سر و کار داشتن با گل ها و گیاهان، از معدود شغل هایی است که تاثیرمستقیم و البته مثبت بر زندگی فرد دارد. پیش از این وقتی به عنوان راننده مشغول به کار بودم، همیشه استرس کار و خستگی فراوان، با من همراه بود؛ اما از زمانی که وارد این شغل شدم، روحیه ام کاملا تغییر کرد و این تغییرحتی در محیط خانه هم مشهود است. علاقه مندی ام به گل و گیاه باعث شده درخانه خودم هم تا آنجا که فضا دارد، از گیاهان استفاده کنم.
گاهی خارج ازمحل کار، گل یا گیاهی را می بینم و از آن خوشم می آید. قلمه آن را به گلخانه می آورم تا رشد کند. فکر می کنم تا امروز نزدیک به 15 قلمه را از بیرون مجموعه به گلخانه آورده و آن را تکثیر و نگهداری کرده ام. این کار برایم بسیار لذت بخش است. فکرمی کنم هم اکنون نزدیک به 80 نوع گل و گیاه در گلخانه داشته باشیم.
فرزندانتان هم در مجموعه نفت مشغول به کار هستند؟
هیچ کدام از فرزندانم در نفت مشغول به کار نیستند. 2 پسر و یک دختر دارم. پسر بزرگم ازدواج کرده و پسر دومم مشغول به تحصیل است و به سن کار نرسیده. از کار در شرکت ملی نفت، بخصوص در فضای گلخانه لذت می برم. درحالی که پیش از حضور دراین مجموعه، هیچ علاقه ای به کار دراین بخش نداشتم، حتی به دوستی که پیشنهاد کار در گلخانه را به من داده بود، گفتم که تنها یک هفته کار می کنم؛ اما زمانی که وارد مجموعه کوشک شدم و گل ها و گیاهان موجود در گلخانه را دیدم، نظرم تغییر کرد.
از میان گیاهان موجود در گلخانه به نوع خاصی هم علاقه دارید؟
نمی توانم بگویم کدام یک از گل ها و گیاهان موجود در گلخانه را بیشتر دوست دارم. هر یک از آنها برای من جذابیت خاصی دارد و سعی می کنم با تکثیرشان، سهمی در حفظ و نگهداری از آنها داشته باشم. درکنار گیاهان موجود در گلخانه، گل های مختلفی مثل شمعدانی هم وجود دارد. این گل ها معمولا درمراسم مختلف استفاده می شود. شمعدانی، جزو گیاهانی است که همیشه گل دارد و به خاطر شکل و رنگ آن، فضای اطرافش را تغییر می دهد و زیبا می سازد.
از کار در گلخانه طی این سال ها خاطره خاصی هم دارید؟
کار در گلخانه برای من همیشه آرامش بخش و سرشار از خاطرات خوب بوده است؛ البته اوایل که تازه وارد این کار شده بودم، چون اطلاعات زیادی نداشتم، کار برایم سخت بود و احساس خوبی نداشتم.
زمانی که نمی توانم یک گل و گیاه را حفظ و نگهداری کنم، واقعا احساس ناراحتی می کنم. به همین دلیل تمام تلاشم را می کنم به بهترین نحو از آنها نگهداری کنم. تا امروز تعداد زیادی گل را تکثیر کرده ام که همگی سالم و با طراوت هستند و همیشه تلاش کرده ام در همین فضای 130 متری گلخانه، بهترین گل و گیاه را پرورش دهم؛ البته دیگر جایی برای اضافه کردن گیاهان در این فضا نداریم. به یاد دارم در سال های اولی که گلخانه را راه انداخته بودیم، بخشی از گیاهان مورد نیاز را ازمحمودآباد آورده بودند و این گیاهان هنوز هم در گلخانه وجود دارند.
سخت ترین بخش کار در گلخانه چیست؟
مساله مهمی که در گلخانه داری وجود دارد، این است که هر گل یا گیاه یک نوع آبیاری می خواهد. به عنوان مثال، یک گیاه مانند زاموفیلیا باید هر 10 یا 15 روز آب داده شود و یک گیاه دیگر نیاز دارد که هر 2 روز یکبار آبیاری شود. به همین دلیل هرروز باید در گلخانه بگردیم و حواسمان به گل ها و گیاهان باشد تا به موقع آب و کود آنها تامین شود.
باید به مه پاشی گلخانه نیز دقت داشته باشیم تا رطوبت موجود و مورد نیاز گلخانه تامین شود و گیاهان و گل های سرحالی داشته باشیم. فکر می کنم این مهم ترین و سخت ترین بخش کار در گلخانه است. معتقدم کار در گلخانه به علاقه فرد مربوط می شود و همین علاقه باعث لذت بردن از این کار می شود.
در پایان؛ دوست داشتید شغل دیگری داشته باشید؟
هرفرد، آرزوهایی برای خودش داشته و دارد و همیشه در رویاهایش شغلی را که دوست داشته، تصور می کند؛ اما با توجه به موقعیت و جایگاهی که دارم، در حال حاضر کار در گلخانه برای من بسیار لذت بخش است و فکر نمی کنم بخواهم شغل دیگری انتخاب کنم.
من برای گل ها و گیاهان این گلخانه زحمت بسیاری کشیده ام و البته از این اتفاق بسیار خوشحالم. همکارانم می گویند زمانی که من در گلخانه هستم و به گل ها و گیاهان رسیدگی می کنم، آنها طراوات دیگری دارند؛ اما اگر مدتی به مرخصی بروم، بعد از بازگشت زمانی که می بینم برخی از گیاهان کمی طراوت خود را از دست داده اند، واقعا ناراحت می شوم. گویی به دیدن هم عادت کرده ایم. شاید علاقه خاصی که به گل ها و گیاهان پیدا کرده ام، باعث طراوت آنها می شود؛ چرا که من با آنها زندگی می کنم.