شرکت پایانه های نفتی ایران   

رفع نشتی در خط انتقال نفت لوله گناوه -خارک

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با اشاره به نشت نفت در یکی از خطوط زیردریایی در فاصله دو مایلی بندر گناوه در شهریورماه امسال گفت: نشت نفت خام از این خط لوله با شناسائی محل نشتی و مسدود کردن آن درساعت سه بامداد پنج شنبه (6 مهرماه) رفع و تعمیر کامل و کلمپس گذاری آن نیز در دست انجام است. عباس غریبی تصریح کرد: در پی نشت نفت در این یکی از خط لوله زیردریایی بلافاصله تجهیزات، تیم ها و شناورهای دریایی مجهز به سیستم های رفع آلودگی دریا از مجموعه شرکت پایانه های نفتی ایران، شرکت نفت فلات قاره با همکاری شناورهای سازمان بنادر و دریانوردی استان بوشهر در موقعیت مستقر و به منظور ممانعت از گسترش آلودگی، به مهار وجلوگیری از نشت نفت اقدام شد. مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران به حساسیت کار اشاره کرد و گفت: به لحاظ ناشناخته بودن محل نشتی و جمع آوری تجهیزات مورد نیاز، اهمیت و حساسیت اجرای سریع و درست پروژه بالا بود.

غریبی با بیان اینکه ابتدا مهار نفت انجام و در خط لوله هم تدابیر عملیاتی اتخاذ شد، اظهار کرد: هم از سمت پایانه نفتی خارک و هم از ناحیه گچساران خطوط، باید تحت کنترل قرار می گرفتند و مانع از گسترش و ازدیاد فشار نفت می شدیم که این اقدام در روزهای ابتدایی صورت گرفت و شناسایی محل نشتی با فوریت انجام شد.

وی با اشاره به حساسیت و سختی کار گفت: به دلیل محبوس شدن حدود ۷۲ هزار بشکه نفت خام در خط لوله، کار از حساسیت بالایی برخوردار بود، زیرا هرگونه حادثه ای منجر به آلودگی بیشتر می شد و همین موضوع حساسیت کار را بسیار بالا برده بود.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران درمورد سختی کار نیز تصریح کرد: با توجه به اینکه نشتی در عمق هفت متری زیر دریا بود و خط لوله در عمق چهارمتری زیرگل و لای زیر بستر قرار داشت، بنابراین کار به شدت سخت بود و به تجهیزات و شناورهای خاصی نیاز داشت تا به موقعیت نشتی دست می یافتیم.

غریبی با بیان اینکه تجهیزات باید از طریق منابع موجود در سطح کشور جمع آوری می شد، افزود: خوشبختانه هم تیم اجرایی کار، هم پیمانکار مجری و هم شناوری که باید به عنوان ایستگاه عملیاتی مستقر می شد همه از داخل کشور و منطقه بومی تأمین شدند.

وی به تأمین ۱۰۰ درصد کالاهای مورد نیاز در داخل کشور اشاره کرد و گفت: این کار به طور ۱۰۰ درصد از توانمندی شرکت های داخلی و مجموعه شرکت پایانه نفتی ایران و با همکاری شرکت نفت فلات قاره و سازمان بنادر استان انجام شد.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران درمورد موقعیت خط لوله نیز اظهار کرد: از آنجایی که موقعیت خط لوله در عمق ۱۰ متری قرار داشت، عملیات باید در تاریکی مطلق و همراه با گل و لای توسط تیم غواصی انجام می شد که بسیار سخت بود.

غریبی یکی دیگر از سختی های کار را برداشتن بتن از روی خط لوله در عمق ۱۰ متری دریا دانست و تصریح کرد: تیم غواصی با وجود سختی کار در طول شبانه روز مشغول کار بود و در این مدت به هیچ عنوان کار رها نشده بود.

وی درمورد شناسایی محل نشتی نیز گفت: سرانجام ساعت سه بامداد روز پنج شنبه، ششم مهرماه موقعیت نشتی را شناسایی و محل نشت نفت را مسدود کردیم و هم اکنون در حال تعمیرات کامل و کلمپس گذاری هستیم.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با بیان اینکه با کلمپس گذاری تعمیرات به پایان می رسد، افزود: قطعا برنامه های زیادی در حوزه نگهداری و تعمیرات خطوط لوله داریم که از بروز رخدادها در آینده جلوگیری شود.

غریبی ضمن قدردانی از پیگیری ها و دستورات محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: سیاست اصلی شرکت ملی نفت ایران توجه ویژه به مسائل محیط زیستی است و برای ممانعت از گسترش آلودگی و حوادث احتمالی تمامی تدابیر لازم را اتخاذ کرده است.

وی از فرماندار گناوه، شورای شهر، شهردار، مسئولان محیط زیست، اداره بنادر و دریانوردی شهرستان به دلیل همکاری، همدلی و تعامل بسیار خوبی که داشتند، قدردانی کرد.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران در پایان با تقدیر از مردم گفت: از مردم شریف گناوه که در مدت یک ماه گذشته تحمل کردند تا ما کار را با دقت، حوصله و با توان خودمان انجام بدهیم، صمیمانه قدردانی می کنم.

 

     شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران

استانداردسازی فرودگاه همسو با تقویت تجارت منطقه ای

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: استانداردسازی و توسعه فرودگاه گچساران همسو با تقویت اقتصاد و تجارت منطقه ای، چابکی در اقدام های مرتبط با صنعت و رفاه حال مردم، مطالبه بحق کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گازگچساران و شهروندان است. غلامرضا کمالی در دیدار با نعمت الله سرلک، مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به نقش فرودگاه گچساران تصریح کرد: فرودگاه شهید امیدبخش افزون بر شهرستان گچساران می تواند مکانی برای جابه جایی مسافران شهرستان های مجاور در استان های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و بوشهر باشد. وی با اشاره به افتتاح پتروشیمی و سدچم شیر گچساران و قرار گرفتن گچساران به عنوان شاهراه جنوبی کشور افزود: با توجه به قرار گرفتن گچساران به عنوان منطقه ویژه اقتصادی، این شهرستان ظرفیت های لازم برای یک فرودگاه بین المللی را نیز دارد. مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با بیان اینکه بی تردید توسعه و تجهیز فرودگاه گچساران به جذب سرمایه کمک خواهد کرد، یادآور شد: هم اکنون مجموعه نفت گچساران جلسه های متعددی به منظور استانداردسازی و تجهیز بهینه فرودگاه برگزار کرده و تصمیم های بسیار خوبی اتخاذ شده است تا در عمل این فرودگاه را به فرودگاهی در شأن مردم منطقه تبدیل کنیم. مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان هواپیمایی کشوری نیز ضمن تشکر از تلاش های در حال انجام، توصیه های لازم برای افزایش ضریب امنیتی فرودگاه را یادآور شد و برای تحقق ارتقای کیفی فرودگاه اعلام آمادگی کرد.

 

     شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون  

توزیع ۲ هزار بسته نوشت افزار

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از توزیع ۲ هزار بسته نوشت افزار میان دانش آموزان روستاهای اطراف تأسیسات این شرکت و مناطق کمتربرخوردار اهواز خبر داد.

حسن شهروئی گفت: همچون سال های پیش به منظور عمل به مسئولیت اجتماعی صنعت نفت، پیش از بازگشایی مدارس ۲ هزار بسته نوشت افزار به همراه کیف توسط شرکت نفت و گاز کارون تهیه و با هماهنگی فرمانداری و بخشداری ها میان دانش آموزان روستاهای اطراف تأسیسات این شرکت در شهرستان های کارون، باوی و بخش های غیزانیه، اسماعیلیه، مرکزی، مناطق زرگان، زوییه، علی آباد بروال، شیبان و سایر مناطق کمتربرخوردار اهواز توزیع شد. وی با تأکید بر اینکه این شرکت در کنار وظیفه خطیر تولید نفت و گاز، همواره به مسئولیت اجتماعی خود در مناطق شهری و روستایی همجوار تأسیسات اهتمام لازم را داشته است، اظهار کرد: کمک به توسعه فضاهای آموزشی، فرهنگی و مذهبی مانند ساخت و بهسازی ۱۰ مدرسه، احداث و مرمت مساجد و حسینیه های روستایی، توزیع آب شرب بهداشتی با تانکر، تعمیر و بازسازی منازل مسکونی خانواده های نیازمند در مناطق کمتربرخوردار شهری و روستایی، تأمین البسه و وسایل ورزشی و فرهنگی، آماده سازی و تسطیح زمین های ورزشی روستاهای اطراف تأسیسات، اهدای نهال، مشارکت در جمع آوری نخاله های ساختمانی مناطق شهری و دیوارکشی برای زیباسازی منظر شهری و پیشگیری از انباشت نخاله بخشی از خدمات این شرکت به ساکنان حوزه فعالیتش است.

شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون بزرگ ترین تولیدکننده نفت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است که در زمینه تولید، فرآورش و انتقال نفت خام و گاز طبیعی، همچنین تولید میعانات گازی فعالیت می کند.

 

      مهندسی و توسعه گاز ایران

احداث مدرسه دخترانه در روستای چابهار

 یک باب مدرسه چهارکلاسه دخترانه در روستای دج رحمت چابهار به همت شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران احداث شد.

مجید علیپوری، مجری طرح خطوط لوله گاز هفتم و یازدهم سراسری شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران امروز (چهارشنبه، پنجم مهرماه) در آیین گشایش مدرسه چهارکلاسه دخترانه در روستای دج رحمت در حوالی چابهار گفت: سال ۱۴۰۱ و در خلال بازدید رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز از پروژه «ایرانشهر - چابهار»، کلنگ احداث یک باب مدرسه چهارکلاسه در این روستا بر زمین زده شد تا فضای استاندارد آموزشی با امکانات لازم برای تحصیل دانش آموزان روستاهای منطقه مهیا شود.

وی ادامه داد: بلافاصله پس از کلنگ زنی، با همت شرکت جهاد نصر کرمان که در اجرای پروژه های متعددی در این خطه با شرکت ملی گاز ایران همکاری داشته و دارند، ساخت مدرسه آغاز و با تلاش دست اندرکاران عملیات احداث ظرف چند ماه تکمیل و این بنا امروز به طور رسمی افتتاح می شود تا فرزندان نازنین دج رحمت و روستاهای آن حوالی بتوانند با تحصیل در این ساختمان زیبا، آماده ترسیم آینده ای روشن برای دیارشان شوند.

به گفته این مقام مسئول، با توجه به آب و هوای نسبتاً مساعد چابهار و نزدیک بودن روستاهای مجاور به یکدیگر، دانش آموزان چند روستا می توانند از امکانات این مدرسه استفاده کنند.

 

     شرکت ملی نفت ایران 

حمایت نفت از ایمن سازی هوتگ ها و آبگیرها در سیستان وبلوچستان

مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران بر اساس تفاهم نامه با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ایمن سازی هوتگ های ۴۴ روستا در جنوب استان سیستان و بلوچستان را در حال اجرا دارد.

اعتبار پروژه ایمن سازی و مرمت هوتگ ها و آبگیرها در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۶.۵ میلیارد تومان بود و در آن ساخت و بهسازی، تسطیح و پر کردن هوتگ، فنس کشی، زیرسازی آسفالت، پلکان ایجاد دسترسی و آبشخور در نظر گرفته شد.

هوتگ ها در شهرستان های دشتیاری و چابهار (۴۴ روستا) مشمول این طرح هستند. سامان دهی هوتگ ها با استفاده از تجربه ریش سفیدان و افراد بومی در روستاها می تواند در آینده ای نه چندان دور روستاها را از خشکسالی و کمبود آب رهایی بخشد و مانع بروز برخی مشکلات شود. این اقدام بر جمعیت روستایی بیش از ۲۳ هزار نفری در جنوب استان تأثیر گذار بوده است. این پروژه هم اکنون در دست اجراست و پیشرفت فیزیکی قابل قبولی دارد.

هوتگ یا هوتک نام گودال مصنوعی یا طبیعی نسبتاً بزرگی است که آب حاصل از بارندگی ها در آن هدایت و جمع آوری می شود و در طول سال به مصارف کشاورزی و آشامیدنی انسان و حیوانات اهلی و وحشی می رسد. این سامانه سنتی برای مهار، کنترل و بهره برداری از سیلاب و به عنوان یکی از راه های متداول تأمین آب محسوب می شود.

هوتگ ها عمر مفید بسیار بالایی دارند و با هزینه پایین ساخته می شوند و این حمایت شرکت ملی نفت ایران تأثیر ارزنده ای بر حفظ، احیا و ترویج این روش سنتی و بهره برداری از سیلاب خواهد داشت. در واقع هر هوتگ را می توان طرحی از طرح های آبخیزداری عنوان کرد که قابلیت و نقش مهمی در جمع آوری آب دارند و از آن به عنوان یکی از راه های مواجهه با کمبود و محدودیت منابع آب در نتیجه توسعه روستایی منطقه یاد می شود.

طبق نظرسنجی انجام شده از اهالی منطقه می توان گفت سامان دهی و برنامه ریزی مناسب برای هوتگ ها از نیازهای ضروری منطقه است، زیرا در این صورت می توان از بروز حوادثی نظیر غرق شدگی کودکان و احشام جلوگیری کرد.

از آثار مثبت این طرح می توان به مواردی مانند کاهش مرگ ومیر، حفظ، احیای روستاها، افزایش جمع آوری آب و تأمین آب آشامیدنی مردم روستا و احشام، جلوگیری از خشکسالی، کنترل و بهره برداری از سیلاب، ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز و زیباسازی فضای روستایی اشاره کرد.

 

    شرکت منطقه ویژه اقتصادی لاوان

توسعه و تنوع محصولات با اجرای طرح جامع

 مدیرعامل شرکت منطقه ویژه اقتصادی لاوان گفت: با تصویب طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لاوان از سوی هیئت وزیران و ابلاغ آن از جانب معاون اول رئیس جمهوری، تنوع بخشی فعالیت ها و توسعه صنایع با ارزش افزوده و تولیدات با فناوری پیشرفته (های تک) فراهم می شود. یعقوبعلی طالبی با اشاره به اینکه بر اساس الزامات قانونی و از اسفندماه سال ۱۳۹۷ تدوین طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لاوان در دستور کار قرار گرفت، افزود: پس از برگزاری نشست های پرشمار کارشناسی و مدیریتی، تصویب هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران، دریافت مجوزهای محیط زیستی، تأییدیه شورای پژوهشی و کارگروه تخصصی شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی به تصویب هیئت وزیران رسید.   وی با اشاره به اینکه تنوع بخشی به فعالیت ها و تمرکز بر توسعه صنایع با ارزش افزوده و تولیدات با فناوری پیشرفته (های تک) یکی از راهبردهای توسعه لاوان است، اظهار داشت: وجود ظرفیت های مختلف در زمینه توسعه پالایشگاه، فرآوری محصولات نهایی پتروشیمی، صنایع خدمات دریایی، انرژی و بانکرینگ، تولید انرژی های نو، صنایع کوچک مقیاس و محلی، صنایع تبدیلی وابسته به صید و صیادی، توسعه حمل ونقل دریایی، توسعه خدمات لجستیک صنعتی و دریایی، گردشگری و بوم گردی در منطقه ویژه اقتصادی لاوان، زمینه فعال سازی جامعه محلی، جذب سرمایه و نیروی کار محلی ساکن جزیره و مناطق اطراف را فراهم می کند. 

مدیرعامل شرکت منطقه ویژه اقتصادی لاوان در رابطه با مزایا و فرصت های سرمایه گذاری و موقعیت راهبردی جزیره لاوان تصریح کرد: شرایط راهبردی جزیره لاوان، وجود میدان های نفت و گاز دریایی، وجود یک میدان مستقل گازی در لاوان، فعالیت های بهره برداری و پالایشی از پنج دهه گذشته، موقعیت برجسته ارتباطی با استان های جنوبی، دسترسی آسان به آبراه های بین المللی و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، از جمله مزیت های سرمایه گذاری در جزیره لاوان است و با ابلاغ طرح جامع، فرآیندهای اجرایی در قالب طرح تفصیلی به منظور تسهیل حضور سرمایه گذاران، سرعت بیشتری خواهد یافت.