
شرکت گاز استان گیلان
اجرای بیش از ۶۷۰ کیلومتر شبکه گاز در منطقه سیستان
مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان گفت: از مجموع ۷۰۰ کیلومتر شبکه گاز طراحی شده در پنج پیمان برای گازرسانی به زابل و چهار شهر محمدآباد، زهک، ادیمی و دوست محمد، بیش از ۶۷۹ کیلومتر (۱۱۸ کیلومتر خط تغذیه و ۵۶۱ کیلومتر شبکه توزیع) از سوی شرکت گاز گیلان اجرا و حدود ۳۷۳ کیلومتر آن گازرسانی شده است. عیسی جمال نیکویی درباره اجرای عملیات شبکه گذاری گاز در منطقه سیستان به عنوان شرکت گاز معین، اظهار کرد: تنها حدود ۲۷ کیلومتر شبکه توزیع در داخل هسته مرکزی شهر زابل باقی مانده که اجرای آن با توجه به تراکم جمعیت، سختی کار، مشکلات فاضلاب و مجوزهای صادره با همکاری فرماندار منطقه، شهردار، پلیس راهور و دیگر دستگاه های اجرایی شهرستان در حال اجراست. وی با بیان اینکه اکنون خطوط تغذیه شهرهای زهک و ادیمی برای آزمون آماده است، ادامه داد: با تهیه آب مناسب، خط تغذیه ادیمی در حال آبگیری برای انجام آزمون و خط تغذیه زهک نیز به محض آماده شدن آب در مراحل آزمون قرار خواهد گرفت؛ ضمن آن که شبکه زهک در حال آزمون نیوماتیک است. مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان درباره گازرسانی به شهر محمدآباد گفت: همه مراحل اجرایی این شهر به تکمیل شده و خطوط تغذیه تا ایستگاه تی بی اس و شبکه توزیع آن نیز گازرسانی شده است. جمال نیکویی همچنین در تشریح وضع گازرسانی در شهر دوست محمد با بیان اینکه ۱.۷ کیلومتر خط تغذیه در محور راه روستای پودینه باقی مانده است، افزود: عملیات عبور لوله از کانال نیاتک با دستور رئیس قرارگاه و فرماندار زابل انجام شد و در صورت همکاری لازم در صدور مجوزها، پیش از پایان مردادماه، کار اجرای آن تکمیل می شود و آماده آزمون خواهد بود. وی همچنین یادآور شد: عملیات اجرای شبکه توزیع شهر دوست محمد با اجرای حدود ۴۲ کیلومتر به تکمیل شده و همزمان با آزمون خط تغذیه، آزمایش نیوماتیک آن هم اجرایی شده و ضمن پیگیری و اجرای ایستگاه تی بی اس، برای گازرسانی آماده خواهد شد. مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان در پایان با بیان اینکه کارکنان این شرکت به همراه پیمانکاران اجرایی پروژه به صورت مستمر و شبانه روزی در حال پیشبرد طرح گازرسانی به منطقه سیستان هستند، بیان کرد: تکمیل این طرح ملی نیازمند همراهی بیشتر مسئولین استانی و شهرهای مربوطه است.
شرکت گاز کردستان
افزایش ۹ درصدی مصرف گاز در نیروگاه سنندج
مدیرعامل شرکت گاز کردستان اعلام کرد که حجم مصرف گاز طبیعی نیروگاه سیکل ترکیبی تولید نیروی برق سنندج در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال پیش ۹ درصد افزایش یافته است.
احمد فعله گری با اشاره به اهمیت مصرف گاز در نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج برای تولید برق کشور گفت: انرژی یکی از مهم ترین ارکان اساسی چرخه اقتصادی است و در این میان گاز از جمله مهم ترین حامل های انرژی به شمار می رود که نه تنها در تحول جامعه صنعتی نقش اساسی دارد، بلکه به لحاظ محیط زیستی هم حائز اهمیت است.
وی تقاضا برای مصرف گاز طبیعی نیروگاه ها را اجتناب ناپذیر خواند و بیان کرد: به دلیل آغاز فصل گرما، رشد روزافزون تقاضای مصرف انرژی الکتریکی با توجه به سهم عمده نیروگاه های حرارتی از جمله نیروگاه های گازی در تولید برق کشور نیاز این صنعت به گاز با رشد بالایی همراه است.
مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان درباره مصرف گاز نیروگاه سیکل ترکیبی تولید برق سنندج اظهار کرد: حجم مصرف در این بازه زمانی، ۳۷۳ میلیون و ۹۴ هزار مترمکعب بوده، در حالی که این مقدار در مدت مشابه پارسال برابر با ۳۴۲ میلیون و ۴۳۵ هزار مترمکعب است.
شرکت پتروشیمی نوری
کسب جوایز ۵ و ۶ ستاره رقابت بین المللی تجربه برتر
شرکت پتروشیمی نوری با دریافت جایزه های ۵ و ۶ ستاره نهمین دوره رقابت بین المللی تجربه برتر International Best Practice Competition در سال ۲۰۲۳، بالاتر از آرامکو عربستان و بسیاری از شرکت های معتبر دنیا ایستاد.
پتروشیمی نوری در نخستین حضور خود در این رقابت معتبر بین المللی موفق شد با درخششی خیره کننده در ارائه دقیق اظهارنامه ها و پاسخ به نظرات داوران در دو فرآیند «ابزارهای بهبود فرآیند دیجیتال» و «مدیریت دانش به صورت سیستمی و دیجیتالی» جایزه های ۵ و ۶ ستاره این رقابت را از آن خود کند.
این رقابت که نهمین دوره آن برگزار شد، به صورت سالانه از سوی سه مؤسسه معتبر بین المللی Center for Organizational Excellence Research، Global Benchmarking Network و Best Practice Improvement Resource در نیوزیلند و با حضور داوران متخصص بین المللی و شرکت های بزرگ تولیدی از نقاط مختلف دنیا برگزار می شود.
بر اساس این گزارش، فرآیندهای فوق توانستند بین حدود ۱۰۰ فرآیند از کشورهای مختلف جهان (استرالیا، چین، آمریکا، عربستان، نیوزیلند، هند، فیلیپین، شیلی، امارات، ایران، مالزی، مصر و... ) که به مرحله دوم این رقابت راه یافته بودند، به جمع ۳۰ فرآیند نهایی راه یابند که از این میان، فرآیند «ابزارهای بهبود فرآیند دیجیتال» توانست با کسب امتیازات بالا از اظهارنامه و پاسخگویی به پرسش های داوران در جلسه دفاع، جایزه پنج ستاره این رقابت را با عنوان Excellent International Best Practice کسب کند.
در ادامه فرآیند «مدیریت دانش» شرکت پتروشیمی نوری نیز که توانسته بود پیش از این با حضوری مثال زدنی بالاتر از بسیاری شرکت های بزرگ جهان به ویژه آرامکو عربستان، به جمع ۱۴ فرآیند برتر این رقابت راه یابد، پس از انجام ممیزی داوران بین المللی، جایزه ۶ ستاره این رقابت را با عنوان Outstanding International Best Practice از آن خود کرد تا به این ترتیب جایزه ای که یک درجه بالاتر از نشان عالی Excellent است به کشورمان تعلق گیرد.
در پایان این فرآیند و در نظرات نهایی داوران آورده شده است: فعالیت انجام پذیرفته در پتروشیمی نوری یکی از جامع ترین سیستم های مدیریتی دنیا است که نشان از بلوغ بالای این فرآیندها، برنامه ریزی صحیح، حمایت گروه مدیریتی و جاری سازی مناسب آن در سازمان دارد و این موضوع مشارکت همه بخش ها و کارکنان را در فعالیت های گسترده سازمان امکان پذیر می کند. این عنوان تأیید می کند که فرآیندهای فوق در نوری یک Best Practice بین المللی ممتاز در دنیاست و می تواند به عنوان معیار سنجش و الگویی دقیق، مورد توجه شرکت های دیگر قرار گیرد.
آماده سازی دو اظهارنامه کتابچه ای به زبان انگلیسی برای هر فرآیند، پاسخ به نظرات داوران و اصلاح اظهارنامه، خلاصه سازی اظهارنامه، آماده سازی گزارش و حضور در نشست های متعدد دفاعیه در حضور داوران بین المللی در طول ۶ ماه انجام شد که در نتیجه تلاش مستمر متخصصان توانمند شرکت پتروشیمی نوری، برای نخستین بار این موفقیت بین المللی و مهم را برای مجموعه بزرگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس به ارمغان آورد.
سطوح اصلی جوایز این رقابت بزرگ بین المللی شامل جایزه سه ستاره best practice در کشور، جایزه چهار ستاره best practice در منطقه، جایزه پنج ستاره best practice بین المللی (Excellent)، جایزه ۶ ستاره best practice بین المللی (Outstanding) و جایزه هفت ستاره best practice بین المللی (World Class) است.
شرکت پالایش نفت بندرعباس
استخدام ۶۲۸ نفر از طریق برگزاری آزمون
شرکت پالایش نفت بندرعباس به منظور تأمین نیروی انسانی موردنیاز خود، ۶۲۸ نفر را از طریق برگزاری آزمون استخدام می کند.
در این مرحله ۶۲۸ نفر از داوطلبان مرد در رشته های مهندسی شیمی، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی صنایع، مهندسی مواد و متالوژی، مهندسی ایمنی صنعتی و مهندسی عمران از طریق برگزاری آزمون فنی و تخصصی جذب می شوند.
با توجه به نیاز شرکت پالایش نفت بندرعباس در این مرحله از جذب نیرو تنها در رشته مهندسی شیمی علاوه بر نیروی بومی، نیروهای غیربومی نیز می توانند ثبت نام کنند و در دیگر رشته ها صرفا نیروی بومی جذب می شود.
متقاضیان می توانند برای اطلاع از شرایط عمومی و اختصاصی، مواد آزمون و سایر اطلاعات موردنیاز و ثبت نام در آزمون استخدامی شرکت پالایش نفت بندرعباس به سایت دانشگاه هرمزگان به نشانی hormozgan. ac. ir مراجعه کنند.
بر اساس این گزارش، ثبت نام تا ۱۵ مرداد ماه ادامه دارد و تاریخ دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ۶ تا ۸ شهریورماه و تاریخ برگزاری آزمون هر رشته ۹ یا ۱۰ شهریورماه است.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه فارس
توزیع یک میلیارد و ۷۱۰ هزار لیتر فراورده نفتی
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه فارس در دیدار با استاندار این استان از سوخت رسانی پایدار در چهار ماه گذشته خبر داد و گفت: در این مدت، بیش از یک میلیارد و ۷۱۰ هزار لیتر بنزین و نفت گاز در استان تأمین و توزیع شده است.
اسدالله طاهری در این دیدار با ارائه گزارشی از روند سوخت رسانی در استان فارس گفت: در بازه زمانی یادشده با تلاش تمام عوامل مؤثر در فرآیند سوخت رسانی به ویژه رانندگان زحمتکش نفتکش در استان، بیش از یک میلیارد و ۷۱۰ هزار لیتر بنزین و نفت گاز بدون وقفه تأمین و توزیع شده است.
وی مصرف بنزین و نفت گاز را در این مدت به ترتیب ۹۴۰ و ۷۷۰ میلیون لیتر بیان کرد و افزود: در این مدت مصرف بنزین در استان، ۱۳ درصد و نفت گاز، ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ رشد داشته است.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه فارس شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه فارس افزایش میزان سفرها به استان در ایام تعطیلات نوروز را از عوامل مؤثر در رشد مصرف این فراورده ها اعلام کرد.
طاهری با ارائه گزارشی از روند سوخت رسانی به هیأت ها و تکیه های مذهبی در دهه اول محرم اظهار کرد: تهمیدات و ذخیره سازی مناسب انواع فراورده های نفتی به منظور سوخت رسانی پایدار در فصل تابستان انجام شده است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
محمد هادی ایمانیه، استاندار فارس نیز در این دیدار شرکت ملی پخش فراورده های نفتی را از مهم ترین دستگاه های خدمت رسان در کشور عنوان کرد و گفت: با تلاش های صادقانه و شبانه روزی کارکنان خدوم شرکت ملی پخش فراورده های نفتی استان، سوخت موردنیاز بخش های مختلف اعم از حمل ونقل، صنعت و کشاورزی تاکنون به خوبی تأمین و توزیع شده است.
وی با اشاره به قرارگیری استان فارس در محور شمال به جنوب، همچنین جایگاه گردشگری آن در کشور بر انجام برنامه ریزی برای سوخت رسانی مطلوب به مردم در سفرهای تابستانی و پیاده روی اربعین تأکید کرد.
شرکت ملی حفاری ایران
36 حلقه چاه نفت و گاز در کشور حفاری شد
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری گفت: با تلاش شبانه روزی متخصصان این شرکت، ۳۶ حلقه چاه نفت و گاز در چهار ماه نخست امسال در مناطق خشکی و دریایی کشور حفر و تکمیل و نهایی شد. مسعود افشار افزود: از ۳۶ حلقه چاه یاد شده یک حلقه توسعه ای و ۳۵ حلقه تعمیری بوده است که نقش مهمی در نگهداشت و افزایش تولید ایفا می کند. وی با بیان اینکه شمار چاه های حفر شده در این مدت در مقایسه با سال گذشته دو حلقه و نسبت به سال قبل از ِآن ۸ حلقه بیشتر است، اظهار کرد: از این چاه ها ۳۰ حلقه در موقعیت عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، یک حلقه شرکت نفت فلات قاره، دو حلقه شرکت مهندسی و توسعه نفت و سه حلقه در قالب پروژه حفاری، تکمیل و تحویل کارفرما شده است. معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری متراژ حفاری از ابتدای فروردین تا پایان تیرماه امسال را ۲۶ هزار و ۹۴۶ متر دانست.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آذربایجان شرقی
اجرای موفق طرح باک پر در مرز نوردوز
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آذربایجان شرقی از اجرای موفقیت آمیز طرح باک پر در مرز نوردوز آذربایجان شرقی از اول مرداد ماه 1402 خبر داد.ناصر راشدی با اعلام این خبر از تعامل و همراهی مسئولین محلی و استانی برای اجرای این طرح که از راه کارهای اصلی پیشگیری از قاچاق سوخت است، تقدیر و تشکر کرد.راشدی افزود: بر اساس این طرح که طبق مصوبات ابلاغی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور از اول مرداد ماه 1402 اجرایی شده، میزان سوخت داخل باک تمامی کامیون های خروجی از کشور بر اساس باک پر محاسبه و وجه آن بر اساس نرخ تعادلی مرزی دریافت و به حساب خزانه دولت واریز می شود.وی درباره اهداف و مزایای طرح یاد شده گفت: اجرای این طرح موجب کاهش چشمگیر عرضه خارج از شبکه سوخت، افزایش درآمدی نقاط مرزی و جمع آوری باک های اضافه و جاسازی شده در کامیون های خروجی از مرز خواهد شد.مرز نوردوز یکی از مبادی خروجی ناحیه جلفا از نواحی 12گانه منطقه آذربایجان شرقی است که دارای مرز مشترک با کشور ارمنستان است و به منظور تأمین نفت گاز مصرفی کامیون های ترانزیتی در حال تردد، یک باب جایگاه در این مرز فعالیت می کند.