شرکت ملی گاز ایران   

 گازرسانی به ۶ روستای مرزی پاوه

طرح گازرسانی به ۶ روستای مرزی شهرستان پاوه با حضور استاندار کرمانشاه به بهره برداری رسید.

طرح گازرسانی به روستای «هانی گرمله» در نقطه صفر مرزی و در همسایگی روستای بیاره کشور عراق و پنج روستای کوهستانی، سخت گذر و برف گیر شهرستان پاوه به بهره برداری رسید. محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه در سخنانی در این آیین گفت: نباید هیچ تفاوتی بین مردم مرکز کشور و مردم مرزنشین از نظر برخورداری از امکانات وجود داشته باشد و مسافت زیاد و سخت گذر بودن این منطقه نتوانست مانع گازرسانی به این منطقه برسد.

وی با بیان اینکه همه مردم از مواهب انقلاب بهره مند شده اند، تصریح کرد: باید نعمت ها و خدمات انقلاب را ببینیم و قدردان باشیم.

استاندار کرمانشاه بر لزوم توجه و استفاده از امکانات موجود و ظرفیت های منطقه مانند طبیعت زیبا و همجواری با کشور عراق برای ایجاد اشتغال و تولید ثروت تأکید کرد.

ناصر حسینی، سرپرست شرکت گاز استان کرمانشاه نیز ضمن تبریک عید مبعث به توجه ویژه نظام جمهوری اسلامی به مناطق محروم و مرزی اشاره و اظهار کرد: شهرستان پاوه در مجموع ۲۴ هزار و ۸٠٠ مشترک، یک شهرک صنعتی، یک جایگاه سی ان جی و ۸۴ واحد صنعتی و تولیدی دارد و ضریب نفوذ گاز در بخش شهری آن ۱۰۰ درصد است.

وی افزود: شهرستان پاوه ۵۶ روستا دارد که از این تعداد ۴۳ روستا قابلیت گازرسانی دارد و اکنون ضریب نفوذ گازرسانی در بخش روستایی این شهرستان ۹۰ درصد است.

سرپرست شرکت گاز استان کرمانشاه اعلام کرد: در صورت بهره برداری از طرح گازرسانی به سه روستای دیگر این شهرستان که در حال اجراست، این ضریب به ۹۳.۵ درصد می رسد، همچنین طرح گازرسانی به هشت روستای باقی مانده شهرستان در حال مطالعه و طراحی است که با افتتاح آنها ضریب نفوذ گاز بخش روستایی به ۱۰۰ درصد خواهد رسید و ان شاءالله سال آینده پاوه از نظر برخورداری از نعمت گاز شهرستان سبز اعلام خواهد شد. حسینی با اشاره به سختی های بسیار زیاد گازرسانی به این منطقه با توجه به کوهستانی بودن آن ادامه داد: برای گازرسانی به این ۶ روستا با پوشش ۵۳۲ خانوار ۵۰ کیلومتر شبکه توزیع اجرا و بیش از نیمی از ۸۶۰ علمکی که برای این روستاها نیاز بوده، نصب شده است.

وی از مردم منطقه درخواست کرد نسبت به استفاده ایمن و بهینه از نعمت گاز و صرفه جویی اهتمام ویژه داشته باشند، ضمن اینکه صرفه جویی در مصرف گاز هم هزینه های خانوار را کاهش می دهد و هم در تأمین پایدار گاز مؤثر است.

 

     سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس 

فراخوان جشنواره بین المللی عکس پارس

نخستین دوره جشنواره بین المللی عکس پارس با برنامه ریزی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برگزار می شود.

نخستین دوره جشنواره بین المللی عکس پارس با برنامه ریزی مدیریت روابط عمومی و تشریفات سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فدراسیون بین المللی هنر عکاسی (فیاپ) برگزار می شود. سیدمحمدباقر یوسف زاده، مدیر روابط عمومی و تشریفات سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به حمایت مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس و روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران از برگزاری این رویداد و تصویب آن در شورای فرهنگی این سازمان گفت: همسو با ایفای نقش مسئولیت اجتماعی در زمینه حمایت از فرهنگ و هنر و با هدف توسعه هنر عکاسی، حمایت از جوانان مستعد و هنرمند، همچنین معرفی ظرفیت های منطقه ویژه پارس، این جشنواره برگزار می شود. وی اظهار کرد: نخستین دوره این رویداد در سه بخش «صنعت نفت»، «خانواده»، «محیط زیست و گردشگری» برگزار می شود و عکاسان و هنرمندان می توانند تا پایان امسال آثار خود را برای حضور در جشنواره ارسال کنند. دبیر نخستین جشنواره بین المللی عکس پارس گفت: فراخوان جشنواره در سایت این رویداد به نشانی www.ParsAward.ir منتشر شده است و علاقه مندان می توانند پس از مطالعه کامل فراخوان و توضیحات هر بخش، از امروز تا ۲۹ اسفندماه آثار خود را برای حضور در این جشنواره ارسال کنند.

 

 شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس

  ورود پتروشیمی ها به عرصه تولید هیدروژن

شرکت های پتروشیمی برای تولید هیدروژن در ایران همسو با روند جهانی تولید این سوخت سرمایه گذاری می کنند. نشست توسعه فناوری های مبتنی بر انرژی هیدروژن با حضور عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، محمدرضا کریمی، مدیرعامل پتروشیمی اروند و رشید قانعی، مدیرعامل پترول برگزار و کارگروهی به منظور آینده پژوهی انرژی در سطح بین المللی تشکیل و بر ضرورت توسعه پاک ترین سوخت جهان یعنی هیدروژن تأکید شد. رشید قانعی، مدیرعامل پترول و دستیار مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس در توسعه صنایع دانش بنیان و پایین دستی پتروشیمی در این نشست تأکید کرد: بسیاری از کشورهای جهان توسعه انرژی های پاک به ویژه هیدروژن را در دستور کار قرار داده اند و ضرورت دارد ما نیز به این عرصه ورود کنیم و به دانش و توان فنی آن دست یابیم.  رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز با اشاره به اینکه ویژگی های انرژی هیدروژن، آن را به یک گزینه سوخت جذاب برای کاربردهای حمل ونقل و تولید برق تبدیل کرده است، گفت: می توان از این سوخت در اتومبیل ها، خانه ها، تولید برق قابل حمل و در بسیاری از کاربردهای دیگر استفاده کرد. محمدرضا کریمی، مدیرعامل پتروشیمی اروند نیز بیان کرد: می خواهیم از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فناور در زمینه توسعه انرژی هیدروژن در ایران بهره ببریم. به طور قطع به زودی خبرهای مثبتی در این زمینه اطلاع رسانی خواهد شد. به گفته حاضران نشست، خروجی این کارگروه دستیابی ایران به انرژی هیدروژن خواهد بود. این کارگروه مشخص کرد که طی یک ماه بررسی ها، مطالعات و طرح اولیه به منظور همکاری های آتی انجام شود. در این زمینه مطالعات به پژوهشگاه صنعت نفت سپرده و مقرر شد از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده شود. افزون بر این، طلیعه دار اجرای پروژه های این عرصه نیز پتروشیمی اروند باشد. هیدروژن به عنوان ساده ترین عنصر شناخته شده، چشم انداز جهان انرژی است، زیرا سوختی پاک است و وقتی در پیل سوختی مصرف می شود، فقط آب تولید می کند.

 

      شرکت پالایش گاز ایلام

بهره برداری از ۱۰ پروژه گازی

آیین گشایش و بهره برداری رسمی ۱۰ پروژه با اعتبار ۱۹۰ میلیارد ریال در پالایشگاه گاز ایلام برگزار شد. روح الله نوریان، مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام در این آیین گفت: این پروژه ها شامل رتروفیت بویلرهای LP پالایشگاه، احداث محل نگهداری سیلندر آزمایشگاه، اصلاح چرثقیل سقفی پمپ خانه آتش نشانی، تسطیح و بتن ریزی محوطه شوتینگ گوگرد، احداث در خروجی اضطراری شرقی به محوطه مخازن، طراحی و ساخت، نصب و راه اندازی راهبند امنیتی، تعمیر توربین نیروگاه برق، زنگ زدایی و رنگ آمیزی و تعمیرات TK-3810B و تعمیر و نوسازی TK-7001 و تعمیر و بازسازی روتورپمپ شارژ آمین بوده است. وی با بیان اینکه برای اجرای این پروژه ها ۱۹۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات این پالایشگاه هزینه شده است، اظهار کرد: پالایشگاه گاز ایلام در کنار تولید مستمر و پایدار، برنامه های مدونی برای مشکلات زیرساختی در دستور کار قرار داده که به مرور زمان اجرایی می شوند. ناصر نجفی، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری ایلام هم ضمن قدردانی از خدمات پالایشگاه گاز ایلام در زمینه تولید پایدار و حمایت از شرکت های دانش بنیان بیان کرد: به برکت نظام و انقلاب اسلامی هر لحظه شاهد پیشرفت پروژه ها در زمینه های مختلف هستیم که انتظار می رود این خدمات برای جامعه هدف بازخوانی شود. وی با اشاره به اینکه تلاش های شما متخصصان سبب قطع وابستگی به خارج می شود، یادآور شد: پالایشگاه گاز ایلام همسو با حمایت از تولید داخلی و نبود وابستگی به خارج قدم های قابل قبولی در زمینه های مختلف برداشته که قابل تقدیر است.

 

نشست تخصصی«تحول دیجیتال» در صنعت نفت برگزار شد

به همت امور اجرایی آموزش مرکزی شرکت ملی نفت، دوره آموزشی و نشست های تخصصی تحول دیجیتال درسالن شهید بهشتی وزارت نفت برگزار و در پایان با حضور اعضا تصمیم گرفته شد که کارگروه هایی برای بازنگری و تنظیم سند تحول دیجیتال تشکیل و دوره های آموزشی و فرهنگ سازی تحول دیجیتال برای مدیران و کارکنان در سال 1402 برگزار شود.  به گزارش «مشعل»، در این نشست که با حضور مدیران ارشد ستاد وزارت نفت و مدیران پژوهش و فناوری اطلاعات شرکت های تابعه برگزار شد، مهدی شامی زنجانی، استادیار و عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران به تشریح مواردی درباره تحول دیجیتال و تهدیدها و فرصت های آن در سازمان ها و شرکت های بزرگ صنعتی و حرکت آنها در این جهت پرداخت. او با اشاره به مطالعات جهانی در سال 2020 تاکید کرد: تحول مشاغل در عصر دیجیتال همراه با تغییراتی مثبت و منفی است و در این مسیر، شغل هایی از بین می روند، شغل هایی به وجود می آیند و شغل هایی هم تغییر می کنند، به همین دلیل لازم است مدیران سازمان ها با توجه به این رویکرد برای آینده سازمان و نیروی انسانی خود برنامه ریزی کنند.  در حاشیه این نشست، سیدمهدیا مطهری نیز با اشاره به تکلیف مقام معظم رهبری، وزیرنفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت مبنی بر دانش بنیان کردن صنایع بزرگ و ازجمله شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: به دنبال مصادیق و حوزه های مهم دانش بنیان شدن صنعت نفت هستیم و یکی از مهم ترین این حوزه ها تحول دیجیتال و به کارگیری هوش مصنوعی در میادین است.  مطهری یکی از چالش های اصلی در تحول دیجیتال را سطح دانش مدیران و کارکنان در سطح شرکت ملی نفت عنوان و اظهار کرد: لازم است با برگزاری کارگاه های آموزشی و تعامل با دانش بیناین ها، تقاضاهای دانش بنیان پنهانی را که در بخش های مختلف صنعت نفت وجود دارد، شناسایی و آنها را اجرایی کنیم. محمد اسماعیل کفایتی نیز باتاکید بر اهمیت فرهنگ سازی در زمینه تحول دیجیتال درسطح مدیران و کارکنان گفت: لازم است تحول دیجیتال و فناوری های جدید را با نگاه «نوآوری باز» ببینیم و با عبور از رویکردهای قدیمی و سنتی از ظرفیت های بیرونی در کنار ظرفیت های درونی استفاده کنیم.  کفایتی با تاکید بر اینکه در جریان استفاده از فناوری ها سه مسئله هزینه، امنیت و فعال بودن اهمیت زیادی دارد، افزود: مدیران صنعت نفت باید به این نتیجه برسند که دیجیتالی شدن صنعت و حرکت به سمت فناوری می تواند هزینه های آنها را کاهش دهد و بازارهای جدیدی را برای آنها تعریف کند.

 

    منطقه ویژه اقتصادی لاوان

 اختصاص زمین برای توسعه پالایشگاه لاوان

 مدیرعامل شرکت منطقه ویژه اقتصادی لاوان، از موافقت هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران با اختصاص زمین برای اجرای طرح توسعه پالایشگاه لاوان خبر داد. یعقوب علی طالبی با اشاره به لزوم تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی گفت: به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری درباره تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی و شعار تولید، اشتغال آفرین و دانش بنیان، طرح پتروپالایش لاوان در دستور کار قرار گرفت و مصوبه هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران روند اجرای این طرح مهم را تسهیل کرده است. وی با بیان اینکه اختصاص زمین در جزیره لاوان، منوط به تصویب و ابلاغ طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لاوان از سوی شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی است، تصریح کرد: با پیگیری ها و تلاش ها، این شرکت با همکاری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مجوز لازم برای اختصاص اراضی مورد نیاز اجرای طرح پتروپالایشگاه لاوان را دریافت کرده است.

مدیرعامل شرکت منطقه ویژه اقتصادی لاوان درباره فرآیند اجرایی تحویل زمین به شرکت پالایش نفت لاوان در حداقل بازه زمانی یادآور شد: با همکاری شرکت ملی نفت ایران و هماهنگی های انجام شده، فرآیند اجرایی تحویل زمین این طرح ملی در کوتاه ترین زمان ممکن انجام می شود و زمین را در اختیار شرکت پالایش نفت لاوان قرار خواهیم داد. دستیابی به این موضوع، نیازمند انجام اقدام هایی از سوی شرکت پالایش نفت لاوان است که در نشست های مشترک مدیریتی به آن شرکت اعلام شده است.

 

   شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

 اعزام گروه پزشکی به روستاهای منطقه خانگیران

 کمیته مسئولیت های اجتماعی شرکت نفت و گازشرق اعلام کرد که دو گروه پزشکی به مدت دو روز به منظور ارائه خدمات تخصصی پزشکی به ۲۵ روستای همجوار منطقه عملیاتی خانگیران اعزام شدند و خدمات ارائه دادند. فرشید خیبری، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق در تشریح این اقدام جهادی ضمن اشاره به اهمیت مسئولیت های اجتماعی صنعت نفت گفت: حضور گروه های جهادی در روستاهای همجوار منطقه عملیاتی خانگیران، یکی از برنامه های کمیته مسئولیت های اجتماعی این شرکت است که با همکاری بهداشت و درمان صنعت نفت شمال شرق کشور اجرا شد. وی حضور گروه های پزشکی در مناطق محروم را در رضایتمندی مردم این منطقه بسیار مؤثر دانست و افزود: انجام این نوع اقدام های جهادی در چهل وچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، بی شک سبب خرسندی و رضایت هموطنان  در این مناطق کم برخوردار  است.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق تصریح کرد: اگر چه مسئولیت و اولویت شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق، تامین و تولید گاز استان های شمال و شمال شرق کشور است که از این وظیفه هم سربلند بیرون آمده است، با این حال حوزه مسئولیت های اجتماعی نیز اهمیت بسیار بالایی دارد و این موضوع همواره مورد تأکید مقام عالی وزارت، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است که بر حوزه مهم مسئولیت های اجتماعی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و شرکت های تابع تأکید ویژه و حمایت کامل دارد.

خیبری همچنین از همکاری فرمانداری شهرستان سرخس، بهداشت و درمان صنعت نفت شمال شرق کشور، بخشدار مرزداران و دبیر کمیته مسئولیت های اجتماعی شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق در برنامه ریزی و برگزاری این برنامه قدردانی کرد.

 

   شرکت گاز استان کرمان

 افزایش ۴۰۸ درصدی ظرفیت گازرسانی به صنایع 

 مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان از افزایش ۴۰۸ درصدی ظرفیت گازرسانی به صنایع این استان در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

منوچهر فلاح با اشاره به نقش بی بدیل این انرژی پاک در صنایع گفت: با تلاش مستمر همکاران شرکت گاز استان کرمان از ابتدای امسال تاکنون ۱۶۵ مورد ظرفیت گازرسانی به صنایع با حجم ۳۰۶ هزار متر مکعب بر ساعت ایجاد شده است.

به گفته وی، شرکت گاز استان کرمان بر اساس مصوبه مجمع شرکت ملی گاز ایران موظف به ایجاد ظرفیت با حجمی برابر ۷۵ هزار مترکعب بر ساعت بوده اما با تلاش و همت کارکنان خود توانسته است نسبت به مدت مشابه پارسال از لحاظ تعداد ۴۰۸ درصد رشد کند. مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون با تزریق گاز به ۴۳ واحد تولیدی و صنعتی با حجم نزدیک به ۱۳۰ مترمکعب بر ساعت، تعداد کل این صنایع به ۱۳۱۴ واحد رسیده است. فلاح تصریح کرد: تقاضای استفاده از گاز طبیعی در واحدهای تولیدی و صنعتی به دلیل صرفه اقتصادی، سوخت پاک و قابل اطمینان برای شرکت گاز استان کرمان بسیار حائز اهمیت است و خوشبختانه تاکنون توانسته ایم با پشتکار فراوان با گازرسانی به صنایع به ویژه در جنوب استان این بستر را برای بیشتر آنها ایجاد کنیم.