
صندوق های بازنشستگی نفت
بهره برداری از ۴ طرح پتروشیمی و پتروپالایشگاهی تا ۲ سال آینده
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت گفت: پتروشیمی های سروش، نگین و طرح الفین کنگان تا پایان سال ۱۴۰۲ و ابتدای سال ۱۴۰۳ و آلای مهستان اوایل ۱۴۰۴ به بهره برداری می رسند.
عبدالحسین بیات در نشست بررسی طرح های صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در منطقه کنگان که با حضور مدیران ارشد حوزه سرمایه گذاری پترو پالایش کنگان و اهداف برگزار شد، با اشاره به بازدیدهای انجام شده اظهار کرد: همه پروژه های مربوط به صندوق ها به ویژه پتروپالایش کنگان از پیشرفتی مطلوب برخوردار هستند. وی یکی از عوامل موفقیت و پیشرفت محسوس طرح های پتروپالایشگاهی و پتروشیمی منطقه کنگان را قرار گرفتن شرکت های گروه با ظرفیت های مختلف مهندسی و طراحی (مانند شرکت EIED از شرکت های گروه اقتصادی صندوق ها)، کنار طرح های در حال ساخت دانست و گفت: خدمات مهندسی و طراحی در این حوزه به طور کامل از سوی شرکت های زیرمجموعه صندوق ها بومی سازی شده است و از توان صادرات آن نیز برخورداریم. رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت درباره طرح پتروشیمی آلای مهستان گفت: روند پیشرفت این طرح نسبت به بازدید خردادماه مطلوب است؛ از این رو طبق برنامه در سال ۱۴۰۴ شاهد بهره برداری آن خواهیم بود، ضمن آنکه این طرح در فهرست پروژه های اولویت دار اقتصادی دولت نیز قرار گرفته است. بیات درباره روند پیشرفت ایران ال ان جی نیز گفت: پس از یک دوره توقف طولانی، اکنون پیمانکارهای اجرایی طرح انتخاب و قرارداد آنها امضا شده و انتخاب MC نیز درحال اقدام است، همچنین برنامه ها برای اجرای فاز نخست این طرح متمرکز شده است، به گونه ای که فعالیت های اجرایی نصب تجهیزات سنگین آغاز شده و کار ساخت مخازن ال پی جی و ال ان جی با ظرفیت های ۳۰ هزار و ۱۴۰ هزار در حال تکمیل است.
توسعه زیرساخت برای صادرات محصولات
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با اشاره به بازدید از شرکت فراسکو ادامه داد: این شرکت با دارابودن دو پست اسکله فعال و ۵۰ هزار مترمکعب مخزن نفت کوره، نقش مهمی در ذخیره سازی و صادرات محصولات نفتی و پتروشیمی داشته و برنامه افزایش ظرفیت ذخیره سازی محصولات نفتی و فرآورده های پتروشیمی به یک میلیون مترمکعب و ساخت پنج پست اسکله جدید را در حال اقدام دارد، همچنین ایستگاه های منحصربه فرد انتقال مستقیم محصولات پتروشیمی از تانکر به کشتی در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۵۱ درصدی وزنی نسبت به پارسال، نقش مهمی در صادرات ال پی جی گرم، C۵+ و هگزان ایفا خواهد کرد، به طور کلی طرح از پیشرفت ۴۹ درصدی بهره مند شده است.
بیات در بخش دیگری از نشست بررسی طرح ها که با حضور نمایندگانی از بخش اقتصادی ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: پیشرفت طرح های صندوق نفت به مثابه رشد و توسعه و اشتغال آفرینی برای کشور است؛ از این رو بهره مندی از ظرفیت های صندوق توسعه ملی حائز اهمیت است.
شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران
اعزام خودروهای سنگین به مناطق برف گیر
رئیس اداره ترابری شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از اعزام یک دستگاه بیل مکانیکی و بولدوزر به منطقه زیلایی یاسوج و یک دستگاه بولدوزر به منطقه بازوفت به منظور بازگشایی راه های دسترسی و رفع بحران در پی وقوع بارش شدید برف در استان های کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری خبر داد.
سیدمهرداد حسینی گفت: ناوگان ترابری نفت و گاز گچساران در تمامی بحران های سخت و خدمات عام المنفعه به صورت جهادی و شبانه روزی پای کار است.
وی اظهار کرد: در پی بارش شدید برف در استان کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری و مسدود شدن راه های درون و برون شهری با درخواست مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری، یک دستگاه بیل مکانیکی و بولدوزر به منطقه زیلایی یاسوج و یک دستگاه بولدوزر به منطقه بازوفت شهرکرد اعزام شده است و هم اکنون در حال خدمات رسانی به مردم این مناطق هستند.
شرکت نفت فلات قاره ایران
افزایش برداشت نفت از میدان های دریایی
مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره ایران ضمن تکذیب هجمه و عددسازی در فضای مجازی مبنی بر کاهش تولید در این شرکت اظهار کرد: عدد و رقمی که درباره تولید این شرکت اعلام شده است، به هیچ وجه صحت ندارد و تولید شرکت از نیمه دوم پارسال تاکنون با رفع موانع صادراتی و عملیاتی افزایش داشته است که بر اساس ملاحظات موجود، امکان اعلام آن وجود ندارد.
امیر سالاری گفت: ظرفیت تولید این شرکت در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ با انجام طرح ضربتی جایگزینی خط لوله انتقال نفت ابوذر به خارگ، نسبت به نیمه نخست پارسال افزایشی قابل توجه داشته است.
وی افزود: با برنامه ریزی ها و اقدام های تعمیراتی همکاران پرتلاش در مناطق عملیاتی و به ویژه سکوهای نفتی، باوجود تحریم های ظالمانه و محدودیت ها که تولید نفت دریایی را در طی سال های اخیر بیشتر تحت تأثیر قرار داده بود، تا پیش از پایان امسال بیش از ۹۰ درصد از اهداف تولید در سال ۱۴۰۱ که نسبت به پارسال افزایش داشته است، محقق خواهد شد.
مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره با بیان اینکه تولید نفت از میدان های دریایی ایران دارای پیچیدگی ها و دشواری های بسیار زیادی نسبت به تولید نفت در خشکی است، اظهار کرد: با تلاش کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران، تولید نفت از میدان های نفتی ایران در خلیج فارس به ویژه در میدان های مشترک با قوت ادامه دارد و خوشبختانه با برنامه ریزی های انجام شده و به نتیجه رسیدن طرح های توسعه ای در میدان های فروزان و رشادت، ظرفیت تولید نفت دریایی ایران باز هم افزایشی چشمگیر خواهد داشت.
برگزاری کارگاه آموزشی مهارت های قبل از ازدواج
کارگاه آموزش های پیش از ازدواج باهدف راهکارهای حل مسائل پیش از ازدواج، ارتقای شاخص های یک ازدواج سالم و انتخاب مناسب برگزارشد. مریم مقدسی گفت: این کارگاه آموزشی ازمهر امسال آغازشده و چهارشنبه هرهفته درسالن کنفرانس ساختمان مرکزی هشتم وزارت نفت برگزارمی شود. وی افزود: دراین کارگاه آموزشی، فرشاد ژیان، ازمشاوران مرکزخدمات مشاوره صنعت نفت، سلسله مباحثی را درباره ضرروت مشاوره پیش از ازدواج ارائه می کند. مقدسی بابیان اینکه کارگاه آموزشی مشاوره پیش از ازدواج همسو با برنامه های دولت سیزدهم و حمایت ازقانون جوانی جمعیت و تشویق جوانان به امرازدواج برگزارشده است، افزود: مباحث کاربردی درحوزه انتخاب همسر و ازدواج، ازجمله موضوعات مهم ارائه شده دراین کارگاه آموزشی است. وی تصریح کرد: دراین کارگاه های آموزشی، شرکت کنندگان نیز با بیان تجربیات، دیدگاه و نظرات خود درباره آگاهی و آمادگی های قبل از ازدواج، حضوری فعال دارند. مقدسی بابیان اینکه حضورهمکاران مجرد درکلاس های آموزشی پیش از ازدواج همانند آزمایشات پیش از ازدواج باید اجباری باشد، اظهارکرد: آموزش هایی که درکلاس های مهارت پیش از ازدواج آموزش ارائه می شود، نه تنها سرلوحه زندگی مشترک است؛ بلکه می تواند مشاوره های بعد از ازدواج یا پیش از طلاق را کمرنگ سازد. وی با اشاره به اینکه این کارگاه ها باتوجه به افزایش روزافزون آمارطلاق درجامعه و پیشگیری از افزایش آن برگزارشده است، تصریح کرد: دراین کارگاه های آموزشی مطالبی درباره مهارت های شناخت زوجین از یکدیگر، طریقه صحیح انتخاب همسر وشناسایی معیارهای ازدواج انجام مطرح می شود. مقدسی ازدواج رایکی ازمهم ترین و سرنوشت سازترین انتخاب های هر فرد درطول زندگی خواند وافزود: این مهم، مستلزم آگاهی و آموزش است که بی توجهی به آن ممکن است عوارض جبران ناپذیری داشته باشد. وی بابیان اینکه برگزاری کارگاه های آموزشی مشاوره پیش از ازدواج موجب ایجاد آشنایی، تعامل اجتماعی، تقویت روابط خانوادگی و نشاط بین زوجین شرکت کننده می شود، افزود: شرکت کنندگان در این کارگاه ها پس از پایان دوره می توانند به مدت پنج سال به صورت رایگان از خدمات مرکز خدمات مشاوره صنعت نفت بهره مند شوند. ارتباط و مهارت های ارتباطی، صمیمیت در روابط زوجین، انعطاف پذیری روانشناختی، شیوه های حل مسأله، همچنین تعارض و شیوه های حل تعارض، آموزش نقشه زندگی به زوجین، تعیین اهداف شخصی، زوجی و خانوادگی وپرداختن به مسائل مالی در روابط زوجین، سرفصل هایی هستند که درکارگاه های آموزشی مشاوره پیش از ازدواج ارائه شده است.
وزارت نفت
صنعت نفت، پیشرو در مدیریت بحران
مدیرکل پدافند غیرعامل مدیریت بحران وزارت نفت گفت: صنعت نفت به عنوان بزرگ ترین سرمایه ملی کشور، بیش از ۱۰۰ سال است که با اقتدار تمام در زمینه اکتشاف، استخراج و تولید نفت و فرآورده های آن فعالیت کرده و صنعتی پیشرو در حوزه مدیریت بحران در کشور است.
علی اصغر حق بین در حاشیه نخستین رویداد مدیریت بحران ایران قوی ۱۴٠١ اظهار کرد: کشور ایران در میان کشورهای جهان، کشوری صنعتی در حال رشد است؛ کشوری که با گسترش صنایع نفتی، شکوفایی و رشد اقتصاد، رفاه اجتماعی و امنیت ملی را برای مردم به ارمغان آورده، هرچند در صورت بی توجهی به مباحث مدیریت بحران در صنایع، به ویژه صنعت نفت، عواقب غیرقابل جبرانی به بار خواهد آمد که تبعات آن در حوزه مادی، خسارات به تأسیسات صنعتی و در حوزه معنوی، تلفات انسانی و خسارات محیط زیستی را شامل می شود. وی ادامه داد: صنعت نفت نیز به این منظور و به دلیل کاهش اثرات ناشی از بحران، با استقرار سیستم های مدیریتی از جمله ISO ۱۸۰۰۱ و ISO ۱۴۰۱ و NFPS ۱۶۰۰ و داشتن طرح های واکنش اضطراری و بحران در سه مرحله عملیاتی، طرح پیشگیری، طرح مقابله ای و طرح بازیابی، اقدام هایی مؤثر انجام داده است. مدیرکل پدافند غیرعامل مدیریت بحران وزارت نفت با بیان اینکه صنعت نفت یکی از نقش های اصلی را در مواقع بحران در کشور بازی می کند، افزود: بر این اساس، کسب آمادگی و مدیریت بحران در زمان رخداد آن به ویژه در صنایع پالایشگاهی و خطوط لوله که از شریان های حیاتی انرژی محسوب می شوند، اهمیت فراوانی دارد. حق بین تصریح کرد: از آنجایی که صنعت نفت با تهدیدها و بحران های مختلف طبیعی، صنعتی و متأثر از عوامل انسانی روبه روست و همیشه باید آمادگی لازم را برای رویارویی با آنها داشته باشد، بازنگری و ابلاغ شیوه نامه مدیریت شرایط اضطراری و بحران ازسوی وزیر نفت، مبین این موضوع است که مدیریت بحران، بخش اساسی از مدیریت راهبردی در صنعت نفت است.
وی تجارب حاصل از تأمین سوخت و انرژی و عملکرد وزارت نفت در زمان بحران سال های گذشته را سبب افزایش روزافزون اهمیت برنامه ریزی پیشگیرانه دانست و گفت: به این ترتیب، تمرین وظایف محوله در این حوزه و در شرایط اضطراری برای بهنگام سازی ظرفیت های مدیریت بحران و افزایش توان آمادگی و مقابله با بحران، ضروری است.
مدیرکل پدافند غیرعامل مدیریت بحران وزارت نفت ادامه داد: این مهم با انجام رزمایش های مدیریت بحران با سناریوهای محتمل و معتبر از پیش تدوین می شود، ضمن آنکه تصمیم گیری و اتخاذ تصمیم های مؤثر بر اساس اطلاعات صحیح برای کاهش خسارت ها و کنترل سریع بحران نیز اهمیتی ویژه دارد، زیرا به هر حال، غافلگیری نخستین عامل مخرب در بحران است. حق بین در پایان با بیان اینکه تصمیم گیری درست و بهنگام می تواند از هدررفت منابع و امکانات جلوگیری و کاهش خسارات و تلفات را به دنبال داشته باشد، تأکید کرد: وزارت نفت بر اساس تکالیف قانونی در نظر گرفته شده در قانون مدیریت بحران کشور، به منظور ارتقای توانمندی و پاسخ به نیاز جامعه و کشور با ایجاد زیرساخت های مناسب و ایمن، نسبت به ذخیره سازی حامل های انرژی و تأمین سوخت مورد نیاز مناطق آسیب دیده در شرایط اضطراری، اقدام های شایسته و مؤثری در حوادث و بحران های استان های درگیر زلزله، سیل، سرما، یخبندان و... در دستور کار خود داشته و دارد.
بازدید اچ اس ای وزارت نفت از پالایشگاه نفت آبادان
مدیرکل اچ اس ئی و پدافند غیرعامل وزارت نفت، مدیر اچ اس ای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و هیئت همراه از تأسیسات و اماکن شرکت پالایش نفت آبادان بازدید کردند.
با توجه به اهمیت و نقش راهبردی پالایشگاه آبادان در کشور، مظاهر انصاری، مدیرکل اچ اس ای وزارت نفت، معاون ایمنی و آتش نشانی وزارت نفت، معاون محیط زیست وزارت نفت، معاون بهداشت اداره کل اچ اس ای وزارت نفت به همراه مدیر اچ اس ای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و هیئت همراه از واحدهای راه اندازی شده فاز ۲ و دیگر تأسیسات پالایشگاه آبادان و مجموعه پایانه صادراتی ماهشهر بازدید کردند، حکیم قیم، مدیرعامل پالایشگاه، غلامرضا مکوندی، رئیس ایمنی، بهداشت، محیط زیست و پدافند غیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان نیز به همراه دیگر رؤسا و کارشناسان این هیئت را همراهی می کردند.
مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان با اشاره به اهمیت و جایگاه راهبردی این واحد صنعتی اظهار کرد: بی شک فعالیت های اقتصادی و صنعتی هنگام تولید، مسائل زیست محیطی و ناهنجاری هایی را به همراه دارد، در پالایشگاه آبادان به دنبال این هستیم با انجام اقدام هایی بتوان این ناهنجاری ها را به حداقل برسانیم و محیط پاک و سالم برای شهروندان و کارکنان فراهم کنیم.
مکوندی در ادامه گزارشی از اقدام ها و برنامه های در حال اجرا در حوزه اچ اس ای ارائه کرد و به بیان مشکلات و چالش های موجود در این شرکت پالایشی و واحدهای وابسته پرداخت.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری
توزیع ۶۰۰ هزار لیتر سوخت در مناطق سردسیر
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری گفت: ۶۰۰ هزار لیتر سوخت نفت گاز ماشین آلات برف روب اداره های کمک رسان استان در خدمات رسانی به بازفت، موگویی و دیگر شهرستان های استان چهارمحال وبختیاری ارسال و توزیع شد.
ساسان تیموری در این باره بیان کرد: با پیش بینی و برنامه ریزی لازم با توجه به شرایط جوی نامساعد در زمستان امسال که مسدود شدن گردنه های ارتباطی، جاده های سخت گذر و محصور شدن روستاهای بازفت و موگویی را به دلیل بارش برف سنگین در پی داشت، سوخت نفت گاز ماشین آلات برف روبی دستگاه های خدمات رسان شهرداری ها و راهداری استان به منظور کمک رسانی به شهروندان و روستاهای محصورشده در برف، تأمین و با ارسال به موقع توزیع شد.
وی افزود: همکاران ما در ستاد و انبار نفت شهید سلیمانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری با فعالیت ۲۴ ساعته، بدون توقف، سوخت موردنیاز استان را با وجود بارش برف سنگین تأمین کرده اند.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد: خوشبختانه در بازفت، موگویی همچنین مصرف کنندگان فرآورده های نفتی دیگر شهرستان های استان سردسیر چهارمحال و بختیاری که شب و روزهای بسیار سردی را نسبت به سال های گذشته تجربه می کنند، کمبود سوختی وجود ندارد.
سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی
چین متقاضی سرمایه گذاری ۵۰ میلیون دلاری در ماهشهر
هیئتی از سرمایه گذاران کشور چین با هدف بررسی زیرساخت های موجود و امکان سرمایه گذاری ۵۰ میلیون دلاری برای احداث کارخانه تولید کربن سولفور از منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر بازدید کردند.
این هیئت سرمایه گذاری کشور چین که متقاضی احداث کارخانه تولید کربن سولفور در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی هستند، ضمن تشکیل نشست مشترک با مدیرعامل و مسئولان سرمایه گذاری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی از تمایل شرکت های چینی برای سرمایه گذاری در ایران تحت عنوان سند همکاری بلندمدت بین ایران و چین خبر دادند.
هیئت سرمایه گذاری چین پس از بازدید از امکانات و زیرساخت های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی طی نشستی با مدیران شرکت پتروشیمی رازی وضعیت تهیه خوراک مورد نیاز طرح سرمایه گذاری پیشنهادی را بررسی کردند و سپس با تشکیل نشست با مدیرعامل سازمان منطقه ویژه، مدیر پارک علم و فناوری صنعت نفت و مدیرکل دارایی استان خوزستان، به تبادل نظر و بررسی امکان سنجی اولیه اجرای طرح در منطقه ویژه پرداختند.