استقرار 9 استاندارد مدیریتی در گاز فارس

به منظور بهبود،کشف گلوگاه ها و ساده سازی فرآیندها، در سال جاری بازنگری همه فرآیندهای شرکت و مدل سازی آنها بر اساس استاندارد BPMN2 در دست اجرا قرار گرفت که اکنون پیشرفت 60 درصدی دارد.

محمودرضا رزم، رئیس برنامه ریزی شرکت گاز استان فارس می گوید: استقرار و جاری سازی 3 استاندارد مدیریت کیفیت از سال 1385 در شرکت گاز استان فارس پیاده سازی شده، در نتیجه شرکت گاز استان فارس در حال حاضر دارای 9 استاندارد مدیریتی است.

به گفته وی، این شرکت در سال 1400 در فرآیند ارزیابی عملکرد شرکت ملی گاز ایران با اخذ امتیاز 860 از 1000 در سطح خوب قرار گرفته و پیش بینی می شود در سال جاری به امتیاز بالاتر از 900( در سطح عالی) دست پیدا کند.

رئیس برنامه ریزی شرکت گاز استان فارس تاکید می کند: راهبرد این واحد، حذف خرابی های اضطراری و تداوم گازرسانی، افزایش بهره وری و کارآیی، بهبود عملکرد و کاهش هزینه هاست که برای اجرا و پیاده سازی این راهبردها، برنامه ای برای انجام تعمیرات پیشگیرانه برای نگهداری همه تجهیزات ارائه و پیشرفت این برنامه در طول یک سال کنترل خواهد شد.

وی ادامه می دهد: در سال های اخیر با توجه به گستردگی عملیات و پهناوری استان فارس، استفاده از نرم افزار CMMS در دستور کار قرار گرفت و نزدیک به 83 هزار تجهیز در این نرم افزار تغذیه شده و برنامه ریزی برای نگهداری و تعمیرات این قطعات از طریق نرم افزار مذکور انجام شده است.

 واگذاری 22 خدمت به دفاتر پیشخوان

ضریب نفوذ گاز در بخش شهری استان فارس به 99.5 درصد رسیده و هم اکنون این شرکت به بیش از یک میلیون مشترک در بخش های خانگی، تجاری، عمومی و صنعتی خدمات رسانی می کند.

محمد حسین پور، مدیر بهره برداری و رئیس خدمات فنی شرکت گاز استان فارس می گوید: در استان فارس 5 نیروگاه، 10 کارخانه سیمان، 46 شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی، 2 کارخانه فولاد، یک واحد بزرگ پتروشیمی، 12 نیروگاهCHP ،132 جایگاه سی ان جی به شبکه گازرسانی متصل هستند.

به گفته وی، استان فارس دارای 37 شهرستان در حوزه بهره برداری است و ادارات گاز این مراکز به مشترکان ارائه خدمت می کنند. در سطح روستاهای استان نیز با اختصاص 410 پست گازبانی به روستاییان خدمات ارائه می شود. تعداد 73 پست امداد در سطح استان فارس به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی به مشترکان هستند و در شیراز مرکز امداد مکانیزه راه اندازی شده است.

حسین پور ادامه می دهد: حدود یک هزار و290 ایستگاه تقلیل فشار و میترینگ در سطح استان فعال است. در بخش GIS نیز اقدام های مؤثری انجام شده و در تلاش هستیم تا پایان سال در حوزه شهری و روستایی استقرار این سیستم به 90 درصد برسد. همچنین تاکنون بیش از 22 هزار شیر پیاده رو تأسیسات قدیمی تعویض شده است. به موازات این اقدام ها عملیات دفنی کردن حوضچه های شیرهای گاز نیز انجام و همچنین در همسویی با اقدام های دولت الکترونیک تعداد 22 خدمت به دفاتر پیشخوان واگذار شده است.

 بهبود 15درصدی ریسک های بهداشتی

مدیریت پسماندهای ویژه و صنعتی، اخذ گواهی نامه مدیریت پسماند از سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز، طراحی سایت موقت پسماند در شهر آباده، آنالیز و پایش روغن ترانس مستعمل و خرید و نصب سایلنسر در ایستگاه ها از جمله اقدام های صورت گرفته در جهت کنترل آلودگی خاک و مدیریت پسماند است.

محمدحسن خاکباز، رئیس امور اچ اس ای و پدافند غیرعامل شرکت گاز استان فارس می گوید: در حوزه مدیریت آلاینده های هوابرد، تاکنون اندازه گیری، پایش و آناليز صوت زیست محیطی، سنجش خروجی دودکش موتورخانه های ساختمان ها و نظارت بر اخذ معاینه فنی موتورخانه ها، اندازه گیری، آناليز و پایش گازهای خروجی دودکش هیترهای ایستگاه ها اجرا شده است.

به گفته وی، در حوزه کنترل آلودگی پساب و افزایش بهره وری منابع آب، برنامه هایی همچون بررسی و برآورد بودجه اتصال فاضلاب ساختمان و خرید امتیاز و پیگیری اتصال شبکه های فاضلاب بهداشتی به شبكه فاضلاب شهري، آناليز و پایش خروجي پساب ادارات مستقر در شيراز و شهرستان ها در دستور کار قرار گرفته است.

خاکباز اعلام می کند: به روزرسانی گروه های شغلی، بهبود 15درصدی ریسک های بهداشتی، ارتقا، شناسایی و ارزیابی ریسک های بهداشتی و... از جمله اقدام های صورت گرفته برای بهبود شرایط بهداشت در بین کارکنان بوده است. به منظور بهبود ایمنی در پروژه ها تاکنون ارتقای استاندارد ایمنی و بهداشت، به روزرسانی ریسک های شغلی و ایجاد مستندات مرتبط با ممیزی خارجی، بررسی ریسک های فرایندی متناسب با تاسیسات گازرسانی مطابق روشHAZOP، راه اندازی سیستم پایش عملکرد پیمانکاران، انجام PSSR در پروژه های گازرسانی به انجام رسیده است.

 پیش بینی وصول یک هزار و 200 میلیارد تومان درآمد

با برنامه ریزی انجام شده و حمایت مدیرعامل و همکاری کارکنان، تلاش شده منابع مالی و نقدینگی جهت امور جاری و عمرانی به نحوی مدیریت و تأمین شود که همواره عملیات شرکت در جریان بوده و متوقف نشود.

کورش اسماعیل نژاد، سرپرست مدیریت مالی شرکت گاز استان فارس می گوید: به منظور ارائه خدمات مطلوب به ذی نفعان شرکت، این امور سعی کرده بخش عمده ای از فعالیت های خود را در امور مالی به صورت مکانیزه و الکترونیکی ارائه دهد، همچنین وصولی ها و دریافتی های شرکت با توجه اینکه به نوعی حقوق دولت و بیت المال است، به طور دقیق کنترل می شود. وی ادامه می دهد: در سال جاری بیش از 8 هزار میلیارد تومان درآمد گازبها و سایر درآمدها وصول و به خزانه دولت واریز شده است و پیش بینی می شود تا پایان سال این رقم به بیش از یک هزار و 200 میلیارد تومان برسد.

به گفته وی، با توجه به حجم بالا و مستمر کار در امور مالی علاوه بر انجام فعالیت های جاری، همکاران باید بخشی از زمان کاری خود را به پاسخگوی حسابرسان و بازرسان مستقر در شرکت اختصاص دهند. استرس زیاد همکاران با توجه به لزوم رعایت انواع قوانین و مقررات گاه متناقض و پیامدهای عدم رعایت آنها، ممکن است برای ذی نفعان سازمان خوشایند نباشد و باعث کاهش رضایت آنان از سازمان شود.

 گازرسانی به 3 شهر تا پایان سال

از ابتدای جهاد گازرسانی بیش از 2 هزار و 250 روستا و 110 شهر به شبکه سراسری پیوستند. همچنین عملیات گازرسانی به 3 شهر تا پایان سال به پایان رسیده و 3 شهر باقیمانده نیز تا پایان سال 1402 به شبکه گاز متصل می شوند و تا سال آینده عملیات گازرسانی به روستاهای مشمول به پایان خواهد رسید.

محمدرضا زارعیان، مدیر مهندسی و اجرای طرح های شرکت گاز استان فارس می گوید: استان فارس دارای 7 هزار و 252 مرکز صنعتی بوده که تعداد 6 هزار و 75 مرکز به شبکه گازرسانی متصل شده و عملیات گازرسانی به 750 صنعت در حال انجام است.

به گفته وی، اولین شهر گازدار و نخستین صنعت متصل به شبکه سراسری در کشور در این استان ثبت شده، به همین دلیل زیرساخت های این حوزه نیازمند پایدارسازی و مقاوم سازی هستند. از سوی دیگر استان فارس در زمره مناطق زلزله خیز کشور قرار می گیرد و در پی خشکسالی و کمبود آب با خطر فرونشست زمین نیز مواجه شده است. مبحث بلوک بندی و نصب شیرهای قطع اضطراری خودکار در استان در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر مهندسی و اجرای طرح های شرکت گاز استان فارس یادآور می شود: تعداد 7 خط سراسری گازرسانی و 75درصد انرژی گازی کشور از استان فارس عبور می کند که این امر زمینه باروری استعدادهای صنعتی را پدید می آورد.

 دریافت گواهینامه صلاحیت حرفه ای

از ابتدای امسال، 5 جلسه کمیته سلامت اداری و یک همایش تحلیلی سلامت اداری در شرکت گاز استان فارس برگزار شد که این همایش برای اولین بار در سطح کشور و مختص یک اداره بود.

غلامحسین نصیر، مدیر منابع انسانی شرکت گاز استان فارس می گوید: 550 نفر از نیروهای امدادگر گاز شهری و روستایی تا پایان سال گواهینامه صلاحیت حرفه ای را اخذ خواهند کرد. همچنین دوره های بدو استخدام مشمولین ایثارگر در شرف تبدیل وضعیت در دستور کار قرار گرفته است.

 وی فرایند تبدیل وضعیت مشمولان بند «و» و «د» و نیز تبدیل وضعیت فرزندان جانبازان، گروه بندی و ترمیم قرارداد کارکنان مدت موقت، طرح استانداردسازی نیروهای ارکان ثالث، ساماندهی پیمان های مستمر غیرپروژه ای و کارگروه های فرعی و اجرای بخشی موثری از جانشین پروری را از برنامه های مهم این واحد اعلام می کند.

به گفته مدیر منابع انسانی شرکت گاز استان فارس، برای خدمت رسانی به کارکنان، اقدام های مهم و تاثیرگذاری همچون: شناسایی عوامل موثر در افزایش رضایت نیروی انسانی، شناسایی نیروهای توانمند و شایسته، تربیت و توسعه مدیران، بهبود نظام ارزیابی عملکرد کارکنان، تقویت رابطه موثر بین کارکنان و مسئولین، ساماندهی دستمزد نیروی قرارداد مستقیم، استفاده از سیستم های نوین حضور و غیاب، بررسی و به روزرسانی پرونده های حقوقی ایثارگران صورت گرفته است.

 جذب 50 درصد بودجه استان فارس از سوی گاز

شرکت گاز استان فارس از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه 181 پکیج کاری مشتمل داشته که 133 پیمان با مشخص شدن پیمانکاران منعقد شده است. اعتبار این پکیج ها به یک هزار و200 میلیارد تومان می رسد. به موازات پکیج هایی که در امور قراردادها وجود دارد، در حوزه کالا نیز پکیج های مختلفی با اعتباری نزدیک به 400 میلیارد تومان وجود دارد.

قدرت اله شفیعی، رئیس امور قراردادها، دبیر و عضو کمیسیون معاملات شرکت گاز استان فارس می گوید: حدود 50 درصد از بودجه استان از سوی شرکت گاز فارس جذب می شود که این اعتبار صرف خدمت رسانی به جامعه و اشتغال آفرینی خواهد شد. همکاری شرکت گاز استان فارس با پیمانکاران در حدود 10 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در سال جاری ایجاد کرده است.

به گفته وی، تلاش می کنیم تا با رعایت مفاد قانونی، مشکلات پیمانکاران را به حداقل برسانیم؛ به همین دلیل است که پیمانکاران گاز استان فارس دارای کمترین حجم نارضایتی نسبت به سایر ادارات هستند. به طور کلی باید زمینه ای را به وجود آورد که پیمانکاران، شرکت گاز استان فارس را خانه دوم خود بدانند و با ارائه پیشنهادات ما را در خدمت رسانی به جامعه یاری کنند. وی ادامه داد: تعداد قراردادهایی که منجر به دعوی حقوقی می شود، نسبت به سال گذشته کاهش داشته و به حداقل رسیده است. دلیل این موفقیت ها تأکید بر برنامه زمانبندی، شفافیت، رسیدگی و پاسخگویی به درخواست های پیمانکاران بوده است.