
باروری استعدادهای صنعتی با جذب 50 درصدی بودجه در گاز فارس
ایجاد 10 هزار فرصت شغلی با توسعه شعله های آبی
مشعل گاز را محور توسعه می دانند که با ورود آن به هر منطقه، زمینه توسعه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... فراهم می شود. از سوی دیگر اجرای عملیات گازرسانی به معنای حفظ محیط زیست، ایجاد اشتغال پایدار، رونق مهاجرت معکوس، تقویت رفاه اجتماعی و توسعه صنعتی است. فارس به عنوان استانی که شاهد گازرسانی به نخستین شهر و واحد صنعتی در ایران بوده، هم اکنون شاهد عبور 7 خط لوله انتقال گاز سراسری است که حدود 75 درصد از گاز مورد نیاز کشور به وسیله این خطوط تامین می شود و زمینه باروری استعدادهای صنعتی را پدید می آورد. حدود 50 درصد از بودجه استان فارس از سوی شرکت گاز جذب می شود که این اعتبار صرف خدمت رسانی به جامعه و اشتغال آفرینی خواهد شد. از سوی دیگر همکاری شرکت گاز استان فارس با پیمانکاران حدود 10 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در سال جاری ایجاد کرده است. در ادامه، گفت وگو با علی اکبر میدانشاهی، مدیرعامل شرکت گاز استان فارس و برخی روسای این شرکت را در بخش های مختلف می خوانیم.
لطفا گزارشی از آخرین وضعیت گازرسانی در استان ارائه کنید.
از 116 شهر استان، 112 شهر گازدار شده و درصد بهره مندی خانوار شهری به 99.5 درصد رسیده و یک میلیون و 319 هزار مشترک شهری تاکنون از نعمت گاز برخوردار شده اند. از 2 هزار و 519 روستای مشمول گازرسانی نیز تاکنون به 2 هزار و 313 روستا گازرسانی شده و درصد بهره مندی خانوار روستایی به 94.3 درصد رسیده و هم اکنون بیش از 360 هزار مشترک روستایی از نعمت گاز برخوردارند. با این حساب درصد بهره مندی کل خانوار استان به 98.4 درصد رسیده است. عملیات گازرسانی به 4 شهر و 164روستای مشمول و 760 صنعت در دست اجراست. افزایش ظرفیت ایستگاه های موجود، توسعه شبکه های گازرسانی، احداث ایستگاه های جدید تقلیل فشار از مهم ترین اقدام هایی است که برای پایداری جریان و توسعه شبکه گازرسانی صورت می گیرد.
در حوزه گازرسانی به صنایع و نیروگاه ها چه اقدام هایی انجام شده است؟
عملیات گازرسانی به صنایع در همسویی با شعار سال در دستور کار ویژه قرار گرفته و از مجموع 7 هزار و 252 واحد صنعتی در استان، 6 هزار و 75 واحد به شبکه گازرسانی متصل شده اند. نباید فراموش کرد که حمایت از صنایع می تواند زمینه ساز ایجاد مهاجرت های معکوس شود و این به معنای افزایش تولید و رونق اقتصادی و اجتماعی جامعه است.
برای مدیریت مصرف گاز چه برنامه هایی در استان اجرا شده است؟
افزون بر فرهنگ سازی و ترغیب مشترکان به کاهش مصرف، اقدام های عمده شامل ابلاغ سند تراز تولید و مصرف گاز طبیعی تا افق 1420به صنایع و سازمان های ذی ربط، بهینه سازی یک هزار و 800 واحد موتورخانه، راه اندازی تیم های بازرسی به منظور پایش مصارف ادارات و برنامه ریزی جهت هم اندیشی با صنایع به منظور کاهش مصرف انجام شده است.
اقدام های شاخص گاز استان در بخش های مختلف کدامند؟
این شرکت افزون بر جهاد گازرسانی به صنایع، با توجه به حضور تمام شرکت های حوزه وزارت نفت و همچنین دانشگاه های معتبر و وجود شرکت های توانمند دانش بنیان در استان با پیگیری های مستمر و حمایت های استاندار فارس موفق به افتتاح شعبه پردیس پارک علم و فناوری در گاز استان شد. این مرکز با حضور مدیرعامل شرکت ملی گاز و اعضای کمیسیون انرژی مجلس در خردادماه امسال افتتاح شد و امیدواریم در همسویی با تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در سال جاری، با همراهی همکاران وزارت نفت هر چه سریع تر بتوانیم با توجه به ظرفیت های استان، اقدام های ارزنده ای را در زمینه استقرار شرکت های دانش بنیان و تأمین نیازهای کالایی شرکت های تابع وزارت نفت به دست آوریم.
این شرکت همسو با مسئولیت اجتماعی و حفظ محیط زیست و صیانت از هوای پاک به عنوان دبیر جلسه هم اندیشی مدیریت انرژی و کربن به برگزاری این جلسه و میزبانی نمایندگان شرکت های گاز استانی و همکاران واحدهای برنامه ریزی تلفیقی و سایر واحدهای ستادی ذی ربط اقدام کرده و برای اولین بار کلیدواژه هایی مانند مدیریت سبز و اقتصاد سبز را با تعاریف مشخص در سطح شرکت ملی گاز تعریف کرده است.
یکی دیگر از افتخارهایی که اخیرا نصیب شرکت گاز استان شده، انتصاب اینجانب به عنوان دبیر شورای فرهنگی منطقه 2 وزارت نفت بوده است.این منطقه شامل تمام شرکت های حوزه وزارت نفت در استان های فارس، اصفهان و یزد است که با توجه به اینکه این 3 استان در مثلث گردشگری ایران با دانش و پشتوانه غنی و بالای فرهنگی هستند، برنامه ریزی که در این شورا همزمان با تولید محتوا و کار علمی در زمینه ترسیم نقشه راه توسعه فرهنگی بتوانیم با برگزاری مراسم و جشن ها و برگزاری اردوهای تفریحی و مسافرتی، گام های خوبی را جهت نشاط و تعهد سازمانی و دانش افزایی و اطلاع رسانی در زمینه گام دوم انقلاب و جهاد تبیین برای همکاران و خانواده آنها برداریم. اعتقاد دارم که منابع انسانی بزرگ ترین ثروت و قوه محرکه پیشران هر شرکت است و برای داشتن شرکتی پویا ابتدا باید بتوان اعتماد سازمانی را در بین کارکنان شرکت و مدیران ارشد ارتقا داد. مدیر با تغییر سبک به رهبری و فراهم کردن بستر و فضای مناسب برای توانمند کردن و ارتقای کارکنان می تواند باعث ایجاد تحول در حوزه عملکرد شرکت شود.
اجرای یک هزار و 500کیلومتر شبکه،32 هزار انشعاب و اخذ61 هزار مشترک در سال جاری برنامه ریزی شده و در حال اجراست. همچنین بهره برداری از گازرسانی به 141 روستا، 4شهر و 450 صنعت تا پایان سال 1401 انجام خواهد شد.
درباره حمایت از ساخت داخل و شرکت های دانش بنیان چه اقدام هایی انجام شده است؟
درخواست های خرید مربوط به کالاهای مورد استفاده در پروژه ها و همچنین کالاهای مورد نیاز واحدها ابتدا به واحد برنامه ریزی ارجاع شده و از سوی مسئول سامانه توان ایران مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت وجود توان تولید داخلی، منابع مورد نیاز تولیدکنندگان داخلی به متقاضی معرفی می شود، بنابراین در صورت وجود کالاهای داخلی، خرید کالای خارجی ممنوع است و به هیچ عنوان انجام نخواهد شد. در خصوص حمایت از شرکت های دانش بنیان نیز، همکاری ها از طریق تعریف پروژه های پژوهشی و همچنین حمایت از ساخت تجهیزات پیشرفته و بار اول به صورت حمایت در تجاری سازی و هدایت به سمت تولید انبوه صورت می گیرد. برای اولین بار در کشور تفاهم نامه ایجاد و راه اندازی مرکز مشترک نوآوری صنعت گاز شرکت گاز استان فارس و پردیس شرکت های دانش بنیان فارس به امضا رسید. موضوع این تفاهم نامه ایجاد و راه اندازی مرکز مشترک نوآوری صنعت گاز و هدف از انعقاد آن، تدوین برنامه عملیاتی و ایجاد زمینه های همکاری پژوهشی، تحقیقاتی، طراحی، مهندسی و تولید فناوری های حوزه صنعت گاز در چارچوب زیست بوم نوآوری ملی و بخش صنعتی است.
پروژه های شرکت گاز استان فارس چه دستاوردهای اجتماعی به دنبال دارد؟
خدمت رسانی شرکت گاز منحصر به بخش رفاهی و اقتصادی نشده و دارای پیوست های اجتماعی نیز است. در همین زمینه عدالت اجتماعی در عرصه گازرسانی روستایی با پیروزی انقلاب اسلامی به شکل چشمگیری اجرا شد و این خدمت رسانی به موارد مثبتی نظیر محرومیت زدایی، آغاز مهاجرت معکوس و احیای آیین و رسوم روستایی انجامیده است.