رونمایی از کارت سوخت ایرانی در آیین مشترک شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران و بانک ملی

کارت سوخت بومی سازی شد

مشعل   در قراردادی که پیش تر میان شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران و بانک ملی ایران برای تولید یک میلیون قطعه کارت هوشمند سوخت در دستور کار شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران قرار گرفت، این شرکت تاکنون ۸۰۰ هزار قطعه از این کارت های سوخت را تحویل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران داده و ۲۰۰ هزار قطعه دیگر نیز بزودی تحویل خواهد شد. در ادامه این رخداد مهم، آیین رونمایی از کارت هوشمند سوخت تولید شده در شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران، هفته گذشته با حضور علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران و ابوالفضل نجارزاده، سرپرست بانک ملی برگزار شد.

کارت هوشمند سوخت از نمونه طرح های حائز اهمیتی است که تاکنون نقش بسزایی در روند مدیریت مصرف سوخت کشور ایفا کرده است. تا آبان امسال، این کارت ها در خارج از کشور تولید و وارد می شد؛ اما اکنون با توجه به ظرفیت و دانش فنی تولید حوزه تراشه های هوشمند از سوی شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران و بومی سازی فناوری آن، کشور به خودکفایی در تولید این دسته از کارت های هوشمند دست یافته است.

 مهار مصرف با ابزار غیرقیمتی

علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با اشاره به پیچیدگی فرایند توزیع فراورده های نفتی از سامانه هوشمند سوخت به عنوان یکی از پروژه های ملی و گسترده در دنیا نام برد و عنوان کرد: نزدیک به 18 سال از راه اندازی این سامانه در کشور می گذرد. طی این سال ها موفق شدیم با بهره مندی از یک ابزار غیرقیمتی، رشد بی رویه مصرف بنزین را به نوعی مهار و مدیریت کنیم و اکنون شاهد کاهش 12.5 درصدی مصرف بنزین در کشور هستیم.

وی با بیان اینکه فناوری سامانه هوشمند سوخت به تعدادی ادوات و تجهیزات نیاز دارد و ما از خدمات بعضی از شرکت ها برای نوسازی این سامانه استفاده کردیم، گفت: ابزاری که در داخل این فناوری مورد استفاده قرار می گیرد، خارجی است. بر این اساس و با توجه به منویات مقام معظم رهبری، پیرامون حمایت از شرکت های دانش بنیان، به دنبال این هستیم تا از ظرفیت شرکت های داخلی استفاده و بتوانیم فناوری مورد نیاز برای تولید سامانه هوشمند سوخت را بومی سازی کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی بیان کرد: بعضی از تجهیزات سامانه هوشمند سوخت، قدمت 20 ساله دارند و نیازمند نوسازی هستند. بنابراین امسال موفق شدیم برای نوسازی این تجهیزات با تعدادی از شرکت های دانش بنیان وارد همکاری شویم و بتوانیم تجهیزات سامانه هوشمند را بومی سازی کنیم. هم اکنون چند نمونه از آن در جایگاه های سوخت نصب، راه اندازی و تست های متعدد آن انجام شده و به مرحله قرارداد رسیده که بزودی با تولید انبوه، جایگزین تجهیزات قدیمی خواهند شد.

 کارت هوشمند در انحصار

نژادعلی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در حوزه تجهیزات سامانه هوشمند سوخت مطرح است، فناوری مربوط به تراشه های این دسته از کارت هاست که تنها در انحصار چند کشور قرار داشت؛ اما خوشبختانه این مسأله طرح موضوع شد و هم اکنون با حمایت و مشارکت بانک ملی ایران، گام های ارزشمندی در مسیر بومی سازی کارت های هوشمند سوخت برداشته شده و امیدواریم با همت و تلاش این دوستان، همه فرایند تولید کارت های هوشمند سوخت و نیز تجهیزات این سامانه بومی سازی شود و بتوانیم از کشورهای خارجی به طور کامل بی نیاز باشیم.

وی خاطرنشان کرد: غالبا در زمینه تولید و تحویل کارت های هوشمند سوخت با محدودیت هایی روبه رو بودیم، به گونه ای که فرایند تهیه این کارت ها ازسوی پیمانکاران طولانی بود؛ اما خوشبختانه با فراهم شدن امکانات و شرایط لازم از سوی شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران این مشکلات مرتفع شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی بیان کرد: قرارداد امضا شده با بانک ملی ایران، مبنی بر تولید و تحویل یک میلیون قطعه کارت هوشمند سوخت است که تاکنون ۸۰۰ هزار قطعه از آن تحویل شده و ۲۰۰ هزار قطعه دیگر نیز بزودی تحویل خواهد شد که امیدواریم بتوانیم با این فرایند، کارت سوخت مالکان خودروها را با سرعت بیشتری تحویل دهیم.

نژادعلی همچنین با دعوت از همه شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه تجهیزات کارت هوشمند سوخت برای تکمیل فرایند بومی سازی این تجهیزات گفت: امیدواریم با همکاری شرکت های 12گانه ای که در حوزه پرداخت الکترونیک فعال هستند و می توانند با سرمایه گذاری در زمینه نوسازی تجهیزات جایگاه های عرضه همکاری کنند، به سمت نوسازی تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری سامانه هوشمند سوخت در کشور حرکت کنیم.

 تعامل سازنده برای تحقق اهداف

ابوالفضل نجارزاده، سرپرست بانک ملی ایران در آیین رونمایی از تولید کارت هوشمند سوخت، به همکاری و تعامل با شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران اشاره و آن را یک تعامل سازنده در مسیر تحقق اهداف عالی کشور، بویژه تحقق شعار سال دانست و بیان کرد: همواره تاکیدهای مقام معظم رهبری بر حمایت از شرکت های داخلی عنوان شده که در این زمینه با همکاری دو سازمان توانستیم محصولی را ارائه دهیم که هم نظام اقتصادی و هم مردم از آن منتفع شوند.

وی افزود: هر زمان در تولید محصولات راهبردی وابسته به شرکت ها یا کشورهای خارجی بودیم، در مواقع بزنگاه دستمان خالی بود و جایگزین نداشتیم؛ اما امروز با تلاش همکارانم در شرکت چاپ و نشر بانک ملی، تولید کارت های هوشمند سوخت بومی سازی شده که جای تشکر و قدردانی دارد.

سرپرست بانک ملی ایران عنوان کرد: از سال های گذشته تا به امروز بانک ملی قائل به نقش های متعددی بوده است. زمانی که بانک مرکزی شکل نگرفته بود، وظیفه چاپ اسکناس و پول ملی را هر عهده داشت و در برهه ای از زمان انتشار اوراق بهادار و مسائل اوراقی که از سطح امنیتی بالایی برخوردار بودند، ازسوی بانک ملی انجام می شد. هنگامی که موضوع انتشار کارت سوخت هوشمند مطرح شد، با توجه به ظرفیت، علم و دانش همکاران ما در شرکت چاپ و نشر، این امکان فراهم شد تا کمبودی که در حوزه تولید کارت های هوشمند در کشور احساس می شد، بخوبی جامه عمل پوشانده شود.

 بی نیاز هستیم

نجارزاده یادآور شد: امروز می توانیم ادعا کنیم که در حوزه تولید کارت های هوشمند سوخت بی نیاز هستیم و این ظرفیت را داریم که سالانه 10 میلیون کارت هوشمند تولید و عرضه کنیم.

وی با بیان اینکه این نخستین بار است که ما تعامل غیرتسهیلاتی با مجموعه غیر شرکت داشتیم، افزود: گروه بانک ملی ایران این ظرفیت را دارد که خدمات متنوعی ارائه کند و علاقه مند هستیم کیف پول الکترونیکی سوخت را برای ۵۰میلیون مشتری بانک ملی فعال کنیم.

سرپرست بانک ملی ایران با اشاره به همکاری های بانک ملی با شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی تأکید کرد: بانک ملی ایران علاقه مند است، در زمینه تجهیز جایگاه های سوخت و ابزارهای نو پرداخت نیز با شرکت ملی پخش فراورده های نفتی همکاری و در فراخوان نیز شرکت کند. امیدواریم بتوانیم سال آینده کیفیت و سطح امنیتی این کارت های هوشمند تولیدی را بالاتر ببریم. این ظرفیت در همکاران ما وجود دارد و این دانش حاضر است و امیدواریم بتوانیم از این توان استفاده کنیم.

نجارزاده تصریح کرد: این ظرفیت در حوزه های دیگر نیز موجود بوده و مکاتبه ای با سازمان ثبت احوال انجام داده ایم تا کارت ملی هوشمند را پوشش دهیم که نمونه هایی هم ارسال شده و در صورت موافقت سازمان ثبت احوال تا پایان سال، چاپخانه بانک ملی، کارت هوشمند ملی را تحویل سازمان ثبت احوال قرار خواهد داد.