
رئیس روابط کار و مددکاری اجتماعی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد:
کمک هزینه مددجویان متناسب با تورم باشد
مشعل واحدهاي روابط كار و مددكاري، يکي از مجموعه هاي کمتر شناخته شده درشرکت های مختلف صنعت نفت است. این مجموعه ها که معمولا باتعداد اندکی از کارکنان فعال هستند، در ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم با نيروي انساني قرار مي گيرند و نقشي بي بديل درحمايت ازکارکنان هنگام حوادث و بروز مشکل دارند. اين واحدها با پیگیری و اجرای برخی وظایف و نیازهای کارکنان دارای مشکل باعث ارتقاي سطح بهره وري و ارتباط بیشتر بین نیروی کار و کارفرما می شوند. سال 97 وقتی به بهانه روز مددکاری به سراغ واحد روابط کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی رفتیم، با عباس بهاري نسب، رئيس روابط کار و مددکاري اجتماعي شرکت ملي صنايع پتروشيمي و حسين امين زاده، رئيس واحد مددکاري شرکت ملي صنايع پتروشيمي و تنها مددکار اين شرکت به عنوان افرادي که در اين سال ها در اين مسئوليت بوده اند، صحبت کرديم. حالا یعنی چهارسال بعداز بهاری نسب که مدت هاست بازنشسته شده و حسین امین زاده کار را ادامه داده و او نیز تنها دو ماه با بازنشستگی فاصله دارد، با او درباره واحد مددکاری و روابط کار، همچنین محدودیت ها و چالش هایی که با وجود آنها کار را پیش می برد، توضیحات مبسوطی داده است که در ادامه می آید.
نیروی انسانی یکی از مهم ترین سرمایه های سازمان است ومجموعه های اجرایی برای تامین نیازها و خواسته های آن مسیرهای مختلفی را در پیش می گیرند. اما همه کارکنان شرایط یکسانی ندارند و ممکن است برخی از آنها در محیط شخصی و خانوادگی خود با محدودیت ها و کمبودهایی مواجه باشند که نیاز به کمک داشته باشند تا بتوانند با فراغ بال به وظایف خود رسیدگی کنند. از گذشته تاامروز واحدی در مجموعه های مختلف با عنوان امور کارکنان، مددکاری، روابط کار و... وجود داشته تا به امور غیر معمول آنها رسیدگی کند.
لزوم رشته تحصیلی و تخصص مرتبط
حسین امین زاده، رئیس روابط کار و مددکاری اجتماعی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت وگو با «مشعل» با تاکید بر اینکه وظیفه اصلی و اولویت ما ارائه خدمات به همکارانی است که دچار مشکلات مالی، خانوادگی و بیماری شده اند، گفت: رفع مشکلات قانونی، پرداخت کمک هزینه مددمعاش و ارائه خدمات برای کارکنان توان یاب (معلول) و یا دارای فرزند توان یاب (معلول) بر اساس آرای شورای عالی پزشکی صنعت نفت، درخواست معافیت مالیاتی برای کارکنانی که دارای فرزند توان یاب شدید و خیلی شدید هستند، از جمله اقدام های انجام شده در این بخش است. او همچنین اعلام کرد پرداخت وام اضطراری، کمک بلاعوض و علی الحساب طویل مدت و پرداخت غرامت فوت و حوادث و اقدام و پیگیری کلیه شکوائیه های مستقیم یا از طریق مقامات مملکتی واصله به شرکت، از جمله موارد مطروحه دیگر در این بخش است.
امین زاده بیشترین مسئله و چالش پیش روی این مرکز را محدودیت های قانونی و مالی جهت کمک به کارکنانی که دچار مشکل هستند، عنوان کرد و گفت: جذب نیروی متخصص و افرادی که رشته تحصیلی مرتبط دارند، ایجاد فضای مناسب برای مشاوره و بیان مسائل از سوی کارکنان و تهیه و تدوین بخشنامه ها و دستورالعمل ها با مشارکت کارشناسان و صاحب نظران این عرصه، از جمله مواردی است که از گذشته بارها مورد تاکید ما بوده، اما کمتر به آن توجه شده است. او افزود: بررسی گزارش حوادث غیرمترقبه ناشی از کار و یا غیره کارکنان و تشکیل پرونده کمیسیون پزشکی، پرداخت غرامت حادثه به کارکنان از طریق هماهنگی با صندوق امور بازنشستگی صنعت نفت و برگه تائیدیه کمیسیون پزشکی بهداشت و درمان صنعت نفت، تشکیل پرونده و پرداخت غرامت از کارافتادگی کلی و دائم بر اثر بیماریهای حرفه ای، فوت بر اثر حادثه ناشی از کار و بیماری های حرفه ای و یا فوت عادی، از جمله موارد حقوقی است که این واحد در دستور کار دارد.
پیگیری بیش از 5400 نامه در یک سال
رئیس روابط کار و مددکاری اجتماعی شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین با اعلام اینکه طی یک سال گذشته بیش از 5400 نامه با موضوعات مختلف به این واحد ارجاع داده شده که پیگیری شده اند، افزود: این نامه ها با موضوعات مختلفی از جمله درخواست جذب و به کارگیری، انتقال، مامور شدن، تبدیل وضعیت، ایثارگری، خانواده شهدا و... است. ضمن اینکه بررسی و اقدام درباره درخواست ها، شکوائیه ها و مکاتبات مردمی از سوی مرکز ارتباطات ریاست جمهوری، وزارت نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم در این واحد انجام می شود.
او به افزایش هزینه های درمانی و نگهداری معلولان و افراد کم توان جسمی و ذهنی و شرایط سخت اقتصادی اشاره کرد و گفت: پیشنهاد ما این است که کمک هزینه های پرداختی به کارکنانی که نیاز به کمک دارند متناسب با تورم و سالانه تغییر کنند تا کارکنان رغبت و تمایل به مراجعه پیدا کنند. اگرچه مسئله محرمانگی گزارش ها در واحد مددکاری رعایت می شود، اما آنقدر رقم این کمک هزینه ها ناچیز است که بسیاری از کارکنان ترجیح می دهند مسئله معلولیت یا بیماری خودشان یا فرزندشان را اصلا مطرح نکنند.
رئیس روابط کار و مددکاری اجتماعی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به شرایط جامعه و بحران های اجتماعی و اقتصادی که روی افراد و خانواده ها تاثیر مستقیم دارد، بر ضرورت انجام مشاوره برای کارکنان تاکید کرد و گفت: مشاوره کارکنان مستقیما روی بهره وری و سلامت روحی آنها در محیط کار و خانواده تاثیر دارد. تلاش ما این است که ارتباط کارکنان با مراکز مشاوره و مشاوران صنعت نفت را بیشتر کنیم.
امین زاده یکی از گروه های هدف و مورد حمایت این مجموعه را زنان سرپرست خانوار اعلام کرد و گفت: این گروه از کارکنان زحمتکش با وجود شرایط متفاوت، شرایط کاری یکسانی دارند و ما تلاش می کنیم با کسر ساعت کاری، پرداخت وام و پرداخت حق عائله مندی تا حدی به آنها کمک کنیم.
او با بیان اینکه اختصاص وام اضطراری به کارکنان، هدیه ازدواج و کمک هزینه فوت بستگان از دیگر موارد حمایتی واحد مددکاری شرکت است، گفت: واحد مددکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی یکی از واحدهای کوچک و محدود شده پس از خصوصی سازی است که در حال حاضر در ستاد شرکت ملی صنایع پتروشیمی فعال است. در حال حاضر حوزه پوشش این واحد ستاد و دو مجموعه «شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی» و «سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی» است.
امین زاده با اشاره به دو همکار دیگر خود که به تنهایی مسئولیت امور مختلف را به عهده دارند، گفت: در حال حاضر من و دو همکار خانم دیگرم مسئولیت رسیدگی به امور همه کارکنان ستاد و این دو شرکت را به عهده داریم و این تعداد از نفرات واقعا جوابگوی نیازها نیست.
به دنبال ارتقای روحیه کارکنان هستیم
امین زاده با اشاره به سابقه واحد مددکاری که به شکل تقریبی و مشخص از سال 64 در صنعت نفت و پس از آن در شرکت ملی صنایع پتروشیمی شروع شده است، گفت: این مجموعه در زمان های مختلف نقش حساس و مهمی در همراهی با کارکنان داشته و توانسته است بخش زیادی از اهداف سازمانی در ارتباط با کارکنان را اجرایی کند. واحد روابط کار و مددکاری تا حد زیادی با توجه به امکانات و دسترسی هایی که داشته توانسته است محیط کار و عملکرد کارکنان را ارتقا دهد و روحیه آنها را بالا ببرد.
رئیس روابط کار و مددکاری اجتماعی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به حوزه عملکرد گسترده و تعداد زیاد کارکنان و نیازهای آنها در مقایسه با سه نفر نیروی این واحد و فضای محدودی که در اختیار دارند، اشاره کرد وگفت: متاسفانه در این سال ها با وجود افزایش تعداد حوزه عملکردی، از تعداد نیروهای واحد مددکاری کاسته شده است و ما حتی فضایی برای مشاوره و گفت وگوی امن برای کارکنان نداریم که امیدواریم به این محدودیت ها و نیازهای کارکنان توجه شود.
وی در پایان افزود: مددکاران به دیگران عشق و زندگی می بخشند و در میان دست های پرمهرشان یک جهان عشق خدمت به انسانیت است. پیشاپیش روز میلاد مولود کعبه حضرت علی (ع) بزرگ پرچمدار مددکاری در جهان اسلام و انتخاب شایسته این روز را به عنوان روز مددکار به همکاران و مددکاران در این حوزه تبریک و شادباش می گویم.