صندوق های بازنشستگی صنعت نفت

 هوشمندسازی خدمات و تحول دیجیتال ضروری است

رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در ششمین نشست شورای عالی خدمات گفت: هوشمندسازی خدمات و تحول دیجیتالی در صندوق ها با هدف ارائه خدمات مطلوب تر به ذی نفعان ضروری است. عبدالحسین بیات درششمین نشست شورای عالی خدمات گفت: بازخوردهای دریافتی درباره وضع ارائه خدمات و انجام چند مرحله تعدیل مستمری و مقرری در یک سال گذشته مؤید حرکت روبه رشد است. وی ادامه داد: فراتر از بررسی بازخوردها، باید در شناسایی نیازها، رفع مسائل و چالش ها، سازمان به گونه ای برنامه ریزی و شناسایی کند که از مرحله بروز نیاز و مسئله در ذی نفعان، یک گام جلوتر و در وضع پیش بینی نیازها قرار گیرد، از این رو، توجه به مباحث مطالعاتی و آینده پژوهی ضروری است. رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت باتأکید براینکه دوران بازنشستگی همانند زمان شاغل بودن کارکنان برای صنعت نفت بااهمیت است، افزود: انسان چون دارای تفکر و اندیشه کنشگر است، از این رو، شاغلان کنونی تصویر آینده خود را درسیمای بازنشستگان ارجمند مشاهده می کنند، بنابراین اثر متقابل این دو قشر گرامی صنعت نفت بر یکدیگر انکارناپذیر و بااهمیت است.به یقین اگرخدای نخواسته بازنشسته عزیز مأیوس و بی انگیزه شود وشادابی خود را از دست بدهد، این اثر به شاغلان نیز سرایت خواهد کرد و می تواند باعث اختلال در کار کل صنعت نفت شود. بیات ادامه داد: بر اساس اصل اجتماعی و تا حدودی اقتصادی، تأکید داریم که درهمه زمینه ها هرآنچه به شاغل تعلق می گیرد منهای موارد مربوط به ماهیت کار شاغل، سایر امور در زمینه انواع پرداختی، درمان و رفاهی برای بازنشستگان نیز باید از سوی کارفرماها و شرکت های اصلی مطابق اهمیت مسائل اجتماعی و اقتصادی پیش بینی شود.

شرکت های واگذارشده به تعهدهایشان عمل کنند

وی با بیان اینکه ارائه خدمات به ذی نفعان دارای ابعاد مختلف است، گفت: به طور حتم انجام تعهدهای شرکت های واگذارشده برای بازنشستگان آنها از سوی شرکت ها یا شرکت های اصلی شان باید انجام شود، در این زمینه پیگیری بازنشستگان گران قدر بحق است. رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با بیان اینکه طبق این اصول که آماده سازی شرایط واگذاری ها از سوی دولت ها انجام می شود، افزود: باید تعهدها و محل تأمین منابع آن پیش بینی می شد که امیدواریم چنین اقدامی صورت گرفته باشد؛ از این رو، معاونت های مالی، حقوقی و بازنشستگی پیگیری های اداری و تخصصی لازم را مجدانه از آن شرکت ها و شرکت های اصلی انجام دهند، زیرا تعهدهای کارفرمایی باید از سوی کارفرما محقق شود. بیات درباره چشم انداز و راهبرد خدمات با اشاره به برخی سازمان های مشابه و کارآمد در داخل و خارج کشور در حوزه خدمات رسانی گفت: صندوق بازنشستگی صنعت نفت به واقع ظرفیت بدل شدن به صندوقی نمونه در منطقه را دارد، از این رو، به منظور ایجاد ارزش و خدمات جدید برای تمامی ذی نفعان باید به سمتی حرکت کرد که همه خدمات به شکل غیرحضوری و از راه دور نیز قابل انجام باشد. وی افزود: روند شرایط کنونی جوامع و تغییرات اجتماعی برگرفته از بروز فناوری های نو ارتباطات و چالش هایی همچون آلودگی هوا، ضرورت حرکت سریع تر در مسیر تحول دیجیتال برای سازمان ها را بیشتر از گذشته کرده است.

 

    شرکت انتقال گاز ایران

 الزام های ایمنی عملیات توپک رانی در صنعت نفت بررسی شد

پیش نویس راهنمای ملاحظات اچ اس ای عملیات توپک رانی با حضور نمایندگان شرکت های فرعی تابع وزارت نفت، به میزبانی شرکت انتقال گاز ایران بررسی شد.  در این نشست که با حضور نمایندگان شرکت های مناطق نفت خیز جنوب، نفت مناطق مرکزی، بهره برداری نفت و گاز غرب، بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، خطوط لوله ومخابرات نفت ایران و شرکت انتقال گاز ایران برگزار شد، شهرام سروری، رئیس امور بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت انتقال گاز ایران گفت: پیش بینی تمهیدهای لازم به منظور اطمینان از اجرای صحیح و ایمن عملیات پیگرانی به نحوی که خطر آن در همه حوزه های ایمنی، بهداشت، محیط زیست و بخش های فرآیندی در حد قابل قبول باشد و از بروز حوادث فردی و فرآیندی در هر دو دامنه سازمان و همسایگان/ذی نفعان جلوگیری کند، ضروری است. وی ادامه داد: با تلاش کارشناسان متخصص شرکت انتقال گاز ایران، پیش نویس راهنمایی جامع با استفاده از منابع موجود و مهم داخلی و خارجی در صنعت نفت تهیه شده است که می تواند در عملیات های توپکرانی خطوط لوله نفت و گاز، کاربردی و راهبردی باشد. رئیس امور بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه همه کلیات در این راهنما گفته شده است و جزئیات را باید هریک از شرکت ها برای مجموعه خود تدوین کنند، اظهار کرد: با توجه به تعدد خطوط لوله در صنعت نفت، استانداردها در همه بخش ها به صورت جامع بیان نشده و رویکرد این سند، رویکردی راهنما است، زیرا نمی توان استانداردی را تعریف کرد که هم در گاز و هم در نفت و دیگر بخش ها مورد استفاده قرار گیرد. براساس این گزارش، در این نشست هریک از بندهای راهنما بررسی و مقرر شد اصلاحات لازم با استفاده از نظرات و پیشنهادهای نمایندگان همه شرکت های حاضر انجام شود.

 

    شرکت ملی گاز ایران

 ثبت رکورد تازه تولید گاز در پارس جنوبی

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که پالایشگاه های گاز کشور در فصل زمستان بیشتر از سقف تعهد تولیدی، اقدام به فرآورش و تحویل گاز کرده اند. احمد زمانی در این باره گفت: یکی از اقدام های مؤثر در این زمینه، انجام تعمیرات مناسب، مؤثر و نتیجه بخش روی تأسیسات و تجهیزات ثابت و دوار است که از پارسال برای آنها برنامه ریزی شده بود. وی ادامه داد: پارسال با وجود تعمیرات اساسی انجام شده در سه مرحله بنا به اقتضای تولید و ضرورت های پیش آمده، توانستیم به صورت ۱۰۰ درصدی، تعمیرات دوره ای را انجام دهیم و همه فرآیندها و دستگاه هایی را که به طور مستقیم با تولید مرتبط بودند، تعمیر، بازرسی و بازسازی کردیم که نتیجه این تعمیرات گسترده و برنامه ریزی، آمادگی تولید حداکثری برای فصل سرد سال در تأسیسات، بر اساس تعهدات تکلیفی بود.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه بخش دیگری از پیش بینی ها، آماده شدن تجهیزات رانش گاز از خروجی های پالایشگاه ها، به ویژه پالایشگاه های مجتمع پارس جنوبی بود، تصریح کرد: آماده سازی بخشی از این ناوگان، از طریق تعمیرات اساسی روی توربین ها و ماشین های دوار انجام شد.

زمانی افزود: برای کسب این حد از آمادگی، همکاری و هم افزایی مناسبی بین مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید و دیگر بخش های مربوطه در این حوزه انجام شد که می توان به انتقال، نصب و راه اندازی برخی قطعات و تجهیزات راهبردی در مجتمع گاز پارس جنوبی اشاره کرد و البته نقش و سهم کارشناسان و مهندسان توانمند و فعال در مجموعه شرکت ملی گاز ایران، بسزاست. به گفته وی، این اقدام ها به همراه شناسایی ریسک های عملیاتی بخش تجهیزات ثابت و دوار و پیش بینی های لازم برای تعمیرات دوره ای، بازرسی ها و مراقبت های مستمر، اطمینان بخشی به کار تزریق گاز از این مجتمع به خطوط انتقال را افزایش داد.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران همچنین توضیح داد: پیش بینی ها در حوزه تأمین مواد شیمیایی بود که شامل آنتی فوم، مولکولارسیو، آمین و بازدارنده های خوردگی می شد. با تقویت کمیته های مواد شیمیایی و فرآیند خرید محصولات، همه مواد شیمیایی مورد نیاز برای تولید زمستانه تهیه و انبار شد.

زمانی با بیان اینکه در کنار آمادگی کامل مجموعه پالایشگاه ها که با حداکثر ظرفیت خود وارد فصل سرد سال شده و به طور طبیعی تلاش بر این است که پشتیبان تمامی مصارف ناشی از برودت هوا و نیازهای صنعتی باشند، گفت: هم زمان انگیزه های بالای معنوی همکاران ما در بخش های پالایشی نیز به ما کمک می کند فصل سرد سال را به لطف خدا با کمترین چالش سپری کنیم.

وی بیان کرد: برای نخستین بار در تاریخ تولید مجتمع گاز پارس جنوبی، این مجموعه توانست رکورد تولید و فرآورش گاز را در روزهای اوج مصرف گاز ثبت کند و نکته حائز اهمیت آن است که پالایشگاه های گازی کشور در این ایام سرد، در سقف ۱۰۰ درصدی تعهد تولیدی فعال بوده و در بعضی از روزها حتی بیشتر از سقف تعهد تولیدی، اقدام به فرآورش و تحویل گاز کرده اند.

 

    شرکت پالایش گاز سرخون و قشم

 افزایش ۸ درصدی تولید گاز

سرپرست شرکت پالایش گاز سرخون و قشم گفت: با اوج گرفتن سرما در کشور و بالا رفتن مصرف گاز، تولید پالایشگاه گاز سرخون و قشم به همت متخصصان این مجموعه افزایش یافت.

پارسا پروین در این باره توضیح داد: در یک کار گروهی با همکاری منطقه عملیاتی سرخون و گشوی جنوبی، منطقه ۶ عملیات انتقال گاز، شرکت گاز استان هرمزگان و نیروگاه خلیج فارس پس از برگزاری نشست های فشرده و انجام تغییرات فرآیند در سیستم های پالایشی به افزایش تولید ۸ درصدی در گاز و به تبع آن، افزایش در محصولات جانبی پالایشگاه میعانات و گاز مایع دست یافتیم. وی افزود: شرکت پالایش گاز سرخون و قشم امسال به منظور تبیین رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین، با عزم راسخ و تلاش همه جانبه کارکنان خود در خطه جنوب کشور با برنامه ریزی و هماهنگی ها برای خدمت رسانی به مردم کشور عزیزمان با افزایش تولید ۸ درصدی عملیاتی است.

سرپرست شرکت پالایش گاز سرخون و قشم تصریح کرد: این پالایشگاه به عنوان یکی از پالایشگاه های گاز جنوب کشور با فرآورش گاز طبیعی و استحصال میعانات گازی و گاز مایع، با به کارگیری فناوری های مناسب، مصمم است با تولید پاک، ایمن و پایدار و بهره ور، نقش مؤثری در تأمین بخشی از نیازهای انرژی کشور ایفا کند؛ ضمن اینکه یکی از صنایع مهم استان هرمزگان و کشور محسوب می شود.

پروین یادآور شد: پالایشگاه گاز سرخون اکنون با افزایش ۸ درصدی تولید، روزانه ۵.۴ میلیون مترمکعب گاز طبیعی، ۲۲۰۱ بشکه میعانات گازی و ۲۵ تن گاز مایع تولید می کند.

 

     شرکت ملی صنایع پتروشیمی 

 لزوم همگرایی پتروشیمی ها برای ساخت بار اول نیازهای صنعت

مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: همکاری و همگرایی میان کارگروه های خودکفایی طرح ها و مجتمع های پتروشیمی می تواند نیازهای آنها را در زمینه تأمین قطعه ها و تجهیزات برطرف کند. احمد شکری در پنجمین نشست کارگروه فرعی ساخت بار اول و دانش بنیان شدن صنعت پتروشیمی که با حضور نمایندگان کارگروه های خودکفایی هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی برگزار شد، اظهار کرد: دستاوردها و تلاش های ارزشمندی از سوی پتروشیمی ها برای داخلی سازی قطعه و تجهیزات مورد نیاز به ثبت رسیده و اعتماد به ساخت داخل در حال نهادینه شدن است. وی به اهمیت تحقق برنامه های ساخت داخل و بار اول در صنعت پتروشیمی، اشاره کرد و گفت: احصای تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنایع پتروشیمی، شناسایی توانمندی های ساخت داخل و دانش بنیان و به هم رسانی عرضه و تقاضا در این حوزه، از جمله مهم ترین فعالیت های مرکز خودکفایی صنعت پتروشیمی است. مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: با وجود برخی مشکلات، روند تأمین نیاز طرح های پتروشیمی از سوی سازندگان توانمند ایرانی به خوبی در حال انجام است و در ساخت بار اول بعضی از نیازهای صنعت نیز باید گفت طرح ها و مجتمع ها نیازهای خود را با بالاترین استاندارد و کیفیت دریافت کرده اند.

شکری ادامه داد: کمیته های خودکفایی شرکت ها باید با بررسی دقیق و کارشناسی، دانش و توانمندی شرکت های ایرانی به ویژه شرکت های دانش بنیان را برای مجموعه مدیریتی خود تبیین کنند و تجهیز طرح ها با بهره گیری از تخصص شرکت های داخلی و تولید بومی انجام شود. وی بیان کرد: تشکیل کارگروه های تخصصی برای هر گروه کالایی و استفاده از تجارب کمیته های خودکفایی شرکت های پتروشیمی روند داخلی سازی و به ویژه ساخت اول را تسهیل خواهد کرد و می توان از ظرفیت های موجود این کمیته ها به بهترین شکل بهره برد و به این منظور شرکت ملی صنایع پتروشمیی آماده هرگونه همکاری است. مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه ایده ها، تجربه ها و دانش اعضای کمیته های خودکفایی مسیر توسعه صنعت پتروشیمی را هموارتر می کند، گفت: کمیته های خودکفایی در طرح ها و مجتمع های پتروشیمی باید شرکت هایی را که متعهد به انجام کار نیستند، از فهرست خود حذف کنند و با شرکت هایی کار کنند که دارای تجربه، تخصص و دانش روزآمد جهان هستند. عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه ۴۰ تا ۹۰ درصد نیازهای صنعت از سوی سازندگان ایرانی تأمین می شود، اظهار کرد: در طرح اسلام آباد غرب که با دانش فنی ایرانی در حال ساخت است، تأمین حداکثری نیازهای طرح را شاهد هستیم و این موضوع نشان دهنده وجود تخصص و تجربه شرکت های داخلی فعال در صنعت پتروشیمی است. شکری افزود: مستندسازی و بهره مند شدن از تجربه های موفق و استانداردسازی آنها باید از سوی کارگروه های خودکفایی مورد توجه قرار گیرد و الگویی برای دیگر شرکت ها باشد تا نیازهای خود را تأمین کنند.

 

 تشکیل ستاد گرامیداشت دهه مبارک فجر 1401 در وزارت نفت

 دبیر ستاد راهبردی دهه فجر وزارت نفت از تشکیل «ستاد گرامیداشت دهه مبارک فجر 1401 صنعت نفت» به عنوان سیاست گذار، معین و ناظر برحسن اجرای فرآیند برنامه ها و فعالیت ها در این دهه مبارک خبر داد.

سیدمجتبی موسوی شاد هدف از تشکیل این ستاد را جلوگیری از موازی کاری ادارات و بخش هایی برشمردکه در باره برگزاری برنامه های این دهه مبارک، وظایفی به عهده دارند.

وی با بیان این که همه بخش های وزارت نفت به منزله یک خانواده محسوب می شوند، اظهارکرد: تلاش خانواده صنعت نفت تمرکز بر برگزاری هرچه کیفی تر و باشکوه تر آیین های مختلف و بهره مندی کارکنان و خانواده های آنها از این برنامه ها در این دهه مبارک است.

وی با اشاره به این که برنامه های دهه فجر امسال بامدنظر قراردادن ارزش های دینی- اخلاقی و توجه به اهدافی همچون افزایش امید، نشاط، پویایی و تجدید قوای نیروی های انقلابی، همچنین تقویت همبستگی، وفاق ملی، روحیه خودباوری و جهادی برگزار می شود، ادامه داد: برگزاری آیین های دهه مبارک فجر درصنعت نفت از 12 بهمن ماه، همزمان با سالروز ورود تاریخی حضرت امام خمینی (ره) به میهن اسلامی، ازسوی شرکت های اصلی و شرکت های تابعه آنها و با حمایت همه جانبه مسئولان آغاز می شود.

موسوی شاد تاکیدکرد: واحدهای مرکز مقاومت بسیج، امور ایثارگران، روابط عمومی شرکت ها، معاونت پشتیبانی شرکت ها، اداره کل سلامت تربیت بدنی وزارت نفت و امور ورزش شرکت ها، همچنین شورای عالی فرهنگی و سازمان حراست درخواست کرد که از ظرفیت خود در فرآیند اجرایی برنامه ها و فعالیت های مربوط به این دهه و هماهنگ استفاده کنند.

دبیر ستاد راهبردی دهه فجر وزارت نفت همچنین به اشاره با اینکه برای این ستاد 23محور در نظر گرفته شده که به شرکت های اصلی و تابعه آنها ارسال شده است، گفت: دراین محورهای مقرر شده، همه برنامه ها و فعالیت ها با زیرنویس «ستاد گرامیداشت دهه مبارک فجر 1401 صنعت نفت» درسراسر شرکت های اصلی و تابعه انجام شود.

وی از دیگر محورهای مورد اشاره را برجسته سازی و نقش پرچم جمهوری اسلامی ایران در تمام طراحی ها خواند و اظهار کرد: در تهران پنج ایستگاه شامل چهارشرکت اصلی و ستاد وزارت نفت درمسیر راهپیمایی تشکیل و این رویکرد در سراسر کشور نیز انجام خواهد شد.

موسوی شاد یادآوری کرد: جشن کارکنان و خانواده ها، برنامه های فرهنگی و هنری، مسابقات مختلف برای کارکنان، خانوده ها و فرزندان از دیگر برنامه های این ستاد خواهد بود.

 

   پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه

 توزیع یک میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر بنزین در مناطق زلزله زده خوی

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه با اشاره به توزیع یک میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر بنزین از شامگاه شنبه (هشتم بهمن ماه تا 9 بهمن) در مناطق زلزله زده شهرستان خوی گفت: سوخت کافی در منطقه ذخیره سازی شده است و مردم نگران تأمین سوخت موردنیاز خود نباشند. احمد مجرد اظهار کرد: در نخستین دقایق این حادثه، ستادبحران منطقه تشکیل شد و آغاز به کار کرد و ضمن بازدید از مناطق خسارت دیده و چگونگی عملیات سوخت رسانی به هموطنان شهری و روستایی مناطق زلزله زده شهرستان خوی، برنامه ریزی لازم برای تأمین سوخت موردنیاز همه بخش ها انجام شد. وی بیان کرد: از شامگاه شنبه تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزارلیتر بنزین درمناطق زلزله زده شهرستان خوی توزیع شده که ۴۲۰ هزار لیتر از این مقدار تاکنون مصرف شده است. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه تأکید کرد: هم اکنون عرضه بنزین و نفت گاز در ۱۷ جایگاه شهرستان خوی در حال انجام است و کمبودی وجود ندارد. مجرد با تأکید بر تأمین مطلوب سوخت موردنیاز بخش حمل ونقل، گرمایشی و پخت وپز درمناطق زلزله زده تأکید کرد: سوخت موردنیاز خودروهای امدادی و تجهیزات راهداری در حال تأمین است و کمبودی در این زمینه وجود ندارد. مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه بیان کرد: خوشبختانه هیچ خسارتی به تأسیسات انبار نفت خوی وارد نشده و سوخت رسانی با همه توان در این شهرستان ادامه دارد.

ارسال ۱۹ هزار لیتر نفت سفید به مناطق زلزله زده خوی

رئیس روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آذربایجان غربی از ارسال ۱۹ هزار لیتر نفت سفید به منظور تأمین سوخت موردنیاز مناطق زلزله زده ناحیه خوی خبر داد. ناصر مقدسی گفت: از نخستین دقایق رخداد زلزله شامگاه شنبه(هشتم بهمن ماه) درمنطقه خوی تاکنون (9 بهمن) به منظور تأمین سوخت موردنیاز گرمایشی و پخت وپز مناطق زلزله زده استان آذربایجان غربی، ۱۹ هزار لیتر نفت سفید به مناطق زلزله زده شهرستان خوی ارسال شده است. وی بابیان این که دراین بازه زمانی۶ دستگاه نفتکش، نفت سفید از انبار نفت ناحیه سلماس به ناحیه خوی به منطقه اعزام شده است، تصریح کرد: با توجه به همجواری انبار نفت ناحیه خوی به مناطق زلزله زده، سوخت کافی به منظور تأمین نیاز روستاهای زلزله زده در این شهرستان وجود دارد. زلزله ۵.۹ ریشتری شهرستان خوی ساعت ۲۱ و 44 دقیقه در عمق ۷ کیلومتری زمین و در ۶ کیلومتری شهرستان خوی رخ داده است. کانون این زلزله در ۱۱۷ کیلومتری ارومیه و ۱۳۴ کیلومتری شهر تبریز بوده است.