شرکت پایانه های نفتی ایران     

خارگ مرکز ثقل صادرات نفت و قطب انرژی است

جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، جزیره خارگ را مرکز ثقل صادرات نفت و قطب انرژی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران خواند. امیرسرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، در رأس هیئتی از فرماندهان نظامی و امنیتی با همراهی عباس اسدروز، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران، از تأسیسات صنعت نفت درجزیره خارگ بازدید و عباس اسدروز، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران و فرمانده ارشد پدافند غیرعامل جزیره خارگ نیز گزارشی در باره فعالیت های این شرکت ارائه کرد. عباس اسدروز، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران و فرمانده ارشد پدافند غیرعامل جزیره خارگ گفت: شرکت پایانه های نفتی ایران، باهدف پشتیبانی و کمک بـه تداوم پایدار تولید نفت و گازکشور توانسته است مأموریت خود را در پنج منطقه عملیاتی خارگ، شمال، پـارس جنوبی، ماهشهر وجاسک براساس سیاست های وزارت نفت وشرکت ملی نفت ایران بارعایت الزام ها و استانداردهای کیفیت، سلامت و ایمنی انجام دهد.

وی ادامه داد: امروزه پدافند غیرعامل، یک نگاه جدید به تهدیدهای حیات بشری و روشی به تناسب صلح آمیز، اثربخش، پایدار و کم هزینه برای مقابله با پیشگیری در برابر انواع تهدیدها تلقی می شود و عاملی مهم در حفاظت از زیرساخت ها، دارایی ها، اماکن ومراکز حیاتی، حساس و مهم کشور برای دستیابی به امنیت، اقتدار و پایداری ملی و زمینه ساز توسعه همه جانبه به شمار می آید و می تواند به عنوان یک نیاز ضروری و مقوله ای مستمر و دائمی موجب افزایش پایداری، کاهش آسیب پذیری، استمرار خدمت رسانی و ایجاد بازدارندگی در بخش های مختلف عمومی و صنعتی شود. فرمانده ارشد پدافند غیرعامل جزیره خارگ افزود: اهمیت پدافند غیرعامل در جزیره خارگ با توجه به وجود تأسیسات حیاتی شرکت های نفتی دوچندان است و این مهم به عنوان یکی از ضرورت های جزیره خارگ ، باید همواره مورد توجه ویژه همه شرکت ها، سازمان ها و اهالی شریف خارگ باشد.

اسدروز همچنین گزارشی از مأموریت، فعالیت های عملیاتی انجام شده در شرایط تحریم، تولید داخل تجهیزات و ناوگان دریایی شرکت ارائه کرد. عظیم شیراوند، رئیس سازمان حراست صنعت نفت، نیز ضمن خیرمقدم به امیر نصیرزاده و هیئت همراه اظهار کرد: با عنایت به تأکیدهای مقام عالی وزارت نفت درباره حفظ دارایی های راهبردی صنعت نفت، آغاز نهضت تقویت امنیت بخشی در تأسیسات صنعت نفت از پایانه نفتی خارگ که اهمیت فوق العاده و حساس دارد، شروع شده است. وی افزود: جزیره خارگ گلوگاه اقتصادی و صادرات نفت کشور به عنوان یکی از نخستین مناطق راهبردی وحساس صنعت نفت است.

رئیس سازمان حراست صنعت نفت ادامه داد: این بازدید میدانی مقام های امنیتی کشور به همراه همکاران صنعت نفت، فرصت مناسبی برای تبادل نظر و به اشتراک گذاری اطلاعات لازم در حوزه ارتقای امنیت است.

امیرسرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز در جریان این بازدید گفت: جزیره خارگ به عنوان مرکز ثقل صادرات کشور و قطب انرژی و اقتصاد جمهوری اسلامی ایران یکی از نقاط راهبردی جهان به شمار می رود.

وی افزود: خارگ به عنوان پایانه صادرات نفت ایران در دفاع مقدس بارها مورد هجوم حملات سنگین دشمنان قرارگرفت، اما با استقامت و پایداری نیروهای مسلح، کارکنان صنعت نفت و مردم استوار ماند و لقب مقاومت و پایداری به خود گرفت. جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تأکید کرد: جزیره خارگ از لحاظ راهبردی و با توجه به اینکه ۹۳ درصد نفت کشور از این جزیره صادر می شود، دارای اهمیت فراوانی در بحث ایمنی و پدافند غیرعامل است. درادامه با توجه به اهمیت جزیره خارگ در نشستی با حضور فرماندهان نظامی، مدیران و رؤسای شرکت های نفتی مباحث مربوط به حوزه به پدافند غیرعامل به بحث و بررسی گذاشته شد.

 

    شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت 

امضای تفاهم نامه 3 جانبه برای انتقال فناوری و تأمین نیازهای منطقه آزاد قشم

تفاهم نامه همکاری3جانبه بین شرکت راه اندازی و بهره برداری صنایع نفت (OICO)، پژوهشگاه صنعت نفت و مرکز بین المللی رشد سازمان منطقه آزاد قشم امضا شد.

این تفاهم نامه باهدف همکاری مشترک برای خدمات مشاوره ای، مطالعاتی و تحقیقاتی، آزمایشگاهی، دوره های آموزشی، بومی سازی و انتقال فناوری های جدید در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی با رویکرد نیازمندی های منطقه آزاد قشم جهت تبدیل شدن به هاب انرژی کشور امضا شد.

همکاری مشترک در تحقیق و توسعه به منظور ارتقای دانش فنی و کاربرد نیروهای انسانی موجود در منطقه آزاد قشم و تجاری سازی فناوری های موردنیاز صنعت نفت کشور، از دیگر مفاد این تفاهم نامه سه جانبه است.

 

    شرکت پالایش گاز بیدبلند

 فرآورش بیش از ۳ میلیارد متر مکعب گاز

مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند اعلام کرد که از ابتدای امسال تا پایان آذرماه بیش از ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب گاز در این پالایشگاه فرآورش شده است.

بیژن شیلانی گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه، ۳ میلیارد و ۹۲۰ میلیون مترمکعب در این پالایشگاه فرآورش شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۱.۵ درصد افزایش یافته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور و کاهش دما و به تبع آن، افزایش مصرف در بخش خانگی و تجاری بیان کرد: شرکت پالایش گاز بیدبلند با همه ظرفیت و توان رسالت تولید حداکثری گاز را در دستور کار خود قرار داده است.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند ادامه داد: اکنون با انجام عملیات توپکرانی، دریافت گاز خوراک پالایشگاه بیدبلند به ۲۱ میلیون مترمکعب در روز رسیده که طی سه سال گذشته بیشترین مقدار گاز دریافتی به شمار می رود.

شیلانی تصریح کرد: نکته حائز اهمیت در این مدت، انجام همه فعالیت ها بدون حادثه و مطابق برنامه پیش بینی شده انجام شد.

 

      شرکت پالایش گاز پارسیان

پاکسازی محیط پیرامونی پالایشگاه  به منظور صیانت از محیط زیست

کارکنان شرکت پالایش گاز پارسیان هم زمان با هفته هوای پاک و ترویج فرهنگ صیانت از محیط زیست محدوده اطراف جاده اتوبان منتهی به پالایشگاه را پاکسازی کردند.

علمدار بابایی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز پارسیان حفاظت محیط زیست را وظیفه ای همگانی دانست و بیان کرد: همه پیشنهادهای همکاران برای حفاظت محیط زیست بررسی می شود و در صورت منتهی شدن به نتیجه مطلوب عملیات خواهند شد. وی اظهار امیدواری کرد آیین های گرامیداشت هوای پاک مانند سال های گذشته به صورت مستمر ادامه یابد و همکاران مشارکت فعال داشته باشند. مدیرعامل شرکت پالایش گاز پارسیان تصریح کرد: این پالایشگاه برای فرهنگ سازی و ترویج حفاظت محیط زیست، هرساله برنامه های مختلفی را در سطح شرکت و منطقه برگزار می کند که از جمله اقدام های امسال می توان به برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع هوای پاک در مدارس شهرستان مهر با همکاری اداره آموزش و پرورش و اداره محیط زیست این شهرستان اشاره کرد.

 

    شرکت نفت مناطق مرکزی ایران 

 دستورالعمل پروانه اچ اس ای بازنگری می شود

دستورالعمل پروانه انجام کار از سوی اچ اس ای شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به منظور اجرای الزام های ابلاغی، رفع مشکلات پروانه کار، بهبود مستمر و تأثیر تجربه های منتج از تجزیه و تحلیل حوادث، بازنگری و اصلاح می شود.

یحیی خرمی مقدم، دبیر جلسه بازنگری دستورالعمل پروانه کار درباره تغییرها گفت: به منظور اجرای الزام های ابلاغی، رفع مشکلات پروانه کار، بهبود مستمر و تأثیر تجربیات منتج از تجزیه وتحلیل حوادث، جلسات بازنگری این دستورالعمل برگزار شد.

وی درباره اهم تغییرها در این دستورالعمل تصریح کرد: این تغییرات شامل درج پروانه ایزولاسیون الکتریکی و مکانیکی - فرآیندی و روش تکمیل آن، اصلاح شرایط دریافت صلاحیت امضا پروانه کار، تعیین دوره‎های آموزشی برای مسئول ناحیه و مسئول اجرای کار مطابق با ماتریس آموزشی ابلاغی اچ اس ای وزارت نفت و تعیین نحوه نظارت سمت جدید افسر ایمنی مستقر در تأسیسات بر فعالیت های مشمول پروانه کار است، همچنین مقرر شد ازطرف شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، به همه شرکت ها و مناطق عملیاتی در روز پیش از انجام پروانه کار تشکیل نشست های پروانه کار را ابلاغ کند.

دبیر نشست بازنگری دستورالعمل پروانه کار درباره لزوم بازنگری دستورالعمل در بازه زمانی چهار یا پنج ساله اظهار کرد: پس از تهیه هر دستورالعمل لازم است میزان اثربخشی آن در حین اجرا، سنجش و بر اساس نتایج اثربخشی، مشکلات احتمالی آن شناسایی و موارد قابل اصلاح یا بهبود مشخص شود. طبق دستورالعمل حاضر، این سنجش باید از سوی بخش های مختلف، در بازه های زمانی مشخص و طبق چک لیست بازنگری سیستم های مجوز کار پیوست آن انجام شود.

خرمی ادامه داد: در شرایط عادی، دوره بازنگری این دستورالعمل چهار یا پنج ساله بوده و با تشکیل نشست های مدیریتی و کارشناسی متعدد، دستورالعمل تازه از سوی مدیرعامل ابلاغ می شود. این بازنگری ها رویه ای بین المللی است و برای مثال هر پنج سال یک بار، همه استانداردهای ایزو برای تعیین اینکه آیا نیاز به تجدیدنظر دارند یا خیر، با مقایسه آنها با نیازهای بازار، بازبینی می شوند.

وی افزود: افزون بر این، چنانچه در این مدت الزام های جدیدی در رابطه با سیستم مجوز انجام کار ابلاغ شود یا حادثه ای در اثر نقص این سیستم رخ دهد، ویرایش دستورالعمل نیز ضرورت می یابد.

خرمی گفت: دراین بازه زمانی ، نتایج اثربخشی ارسالی به اداره اچ اس ای ستاد تهران، بررسی و تحلیل می شود و ویرایش جدید در جلساتی با حضور نمایندگان ایمنی و آتش نشانی شرکت ها و مناطق عملیاتی بررسی و با در نظر گرفتن همه جوانب کار، رشد و توسعه اچ اس ای و بهبود مستمر و مشکلات و موانع اجرای کار در مناطق، دستورالعمل جدید ابلاغ می شود.

 

    مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال غرب:

 زلزله خوی آسیبی به تأسیسات وارد نکرد

مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال غرب گفت: تأسیسات انتقال نفت خطوط لوله و مخابرات منطقه آذربایجان غربی در اثر زلزله شهرستان خوی آسیبی ندیده است و انتقال فرآورده ها در منطقه شمال غرب در شرایط ایمن و پایدار ادامه دارد.

علی جعفرآقایی در این باره اظهار کرد: در پی وقوع زلزله شامگاه شنبه (هشتم بهمن ماه) در استان آذربایجان غربی شهرستان خوی، هیچ گونه خسارتی به تأسیسات نفتی و خطوط انتقال وارد نشده و انتقال پایدار و ایمن همچنان ادامه دارد.

 وی اظهار کرد: گروه های ایمنی و امدادی منطقه در حال آماده باش بوده و خوشبختانه تا این لحظه هیچ گونه گزارشی مبنی بر وقوع آسیب و خسارت به تأسیسات نفتی یا خطوط انتقال نداشته ایم.

 

 

   شرکت گاز استان بوشهر

  سومین رویداد ملی آوای گاز خلیج فارس برگزار شد

 سومین رویداد ملی آوای گاز خلیج فارس به همت شرکت گاز استان بوشهر برگزار شد. علی اکبر فقیه، مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر در سخنانی در آیین اختتامیه این رویداد که در شهر بوشهر برگزار شد، گفت: امیدواریم پیش از برگزاری رویداد چهارم، آن را ثبت ملی کنیم. ابراهیم عباسی، رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان بوشهر و دبیر سومین رویداد ملی آوای گاز خلیج فارس هم در سخنانی اظهار کرد: شرکت گاز استان بوشهر با مأموریت توزیع گاز طبیعی برای همه مصارف، اقدام به گازرسانی مستمر و ایمن در پایتخت انرژی ایران کرده است. وی افزود: با توجه به اسناد بالادستی و سند راهبردی شرکت گاز استان بوشهر، اهدافی تعیین شده که یکی از آنها زمینه سازی و ترویج فرهنگ مصرف بهینه و ایمن همسو با بهبود مصرف است که به منظور رسیدن به این اهداف در سال های اخیر برنامه هایی طرح ریزی و اجرایی شدند.

  مصرف سالانه بیش از ۲۲۸ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در ایران

مسلم رحمانی، مدیرهماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه بهینه سازی مصرف گاز تنها مختص به بخش خانگی نیست، اعلام کرد: مصرف سالانه گاز طبیعی کشور بیش از ۲۲۸ میلیارد مترمکعب است که ۷۰ درصد آن در بخش صنعتی و ۳۰ درصد در بخش خانگی و تجاری مصرف می شود، اما این نسبت در زمستان برعکس است و ۷۰ درصد گاز از سوی مشترکان خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده مصرف می شود و حتی این مقدار به ۸۰ درصد هم رسیده است. وی در آیین پایانی سومین رویداد ملی آوای گاز خلیج فارس که به میزبانی شرکت گاز استان بوشهر برگزار شد، ضمن قدردانی از این شرکت به منظور برگزاری این رویداد فرهنگی گفت: یکی از شاخص های پیشرفت در دنیا، توزیع انرژی در یک کشور است. رحمانی افزود: ایران هم به واسطه وجود ذخایر بسیار غنی در منطقه پارس جنوبی و دیگر مناطق، یکی از کشورهای غنی از نظر انرژی گاز است که سبب شده در این زمینه اقدام های بزرگی انجام شود. مدیرهماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به عملیاتی شدن شعار «گاز، محور توسعه»، تصریح کرد: در کشوری که بیش از ۲۸ پالایشگاه گازی، ۳۸ هزار کیلومتر خطوط انتقال گاز و بیش از ۴۴۰ هزار کیلومتر شبکه توزیع گاز دارد، همچنین بیش از ۳۶ هزار روستا و هزار و ۲۲۰ شهر گازرسانی شدند، می توان گفت اقدامی بسیار بزرگ در بحث توسعه انجام شده، اما این توسعه و پایداری به اقدام های بعدی نیز نیاز دارد. رحمانی با بیان اینکه سرعت توسعه به هر حال در جایی کُند می شود و اکنون گازرسانی جز در چند استان در حال تکمیل است، ادامه داد: اکنون بسیاری از شرکت های خارجی از توان داخلی در ساخت پالایشگاه، ایستگاه و خطوط انتقال گاز ایران مبهوت شده اند و باور نمی کنند ایران به این سطح از پیشرفت رسیده باشد، هرچند جا برای این توسعه همچنان وجود دارد و می توان اقدام های جدیدی داشت. وی بیان کرد: ورود گاز به هر منطقه تبعاتی مانند ایجاد رفاه و آسایش، توسعه صنعتی، اشتغال، رشد شاخص های اقتصادی، کمک به نگهداشت محیط زیست دارد.