
محسن خجسته مهر با اشاره به مدیریت خوبی که در زمینه مخازن ذخیره سازی انجام شده است، اظهار کرد: حدود ۱۸میلیون مترمکعب از «شوریجه بی» در شمال شرق کشور مربوط به میدان خانگیران دریافت می کنیم و این دریافت به دلیل این است که هم زمان حدود ۲۰ حلقه چاه را برای مدیریت بهتر از پیش آماده کرده بودیم و اکنون در سقف تولید گاز هستیم و در چند سال گذشته چنین رکوردی نداشته ایم.
وی با اعلام اینکه روزانه ۷۰۵ میلیون مترمکعب تنها از پارس جنوبی و ۲۰۰میلیون مترمکعب از تاسیسات شرکت نفت مناطق مرکزی برداشت می شود، گفت: برای جبران و تأمین پایدار گاز درمناطق نفت خیز جنوب، از کارخانه ان جی ال ۱۰۰۰حدود ۹ میلیون مترمکعب گاز تأمین شده است و چاه های تازه ای که از میدان آغار عملیاتی شدند، کمک کردند تا پایداری متفاوتی را ارائه کنیم.
خجسته مهر همچنین درباره تأمین گاز از میدان سراجه قم که باحداکثر تولید فعال است، گفت: گازی که هم اکنون تأمین می شود، حاصل ذخیره سازی هشت ماه اول سال بوده است؛ اکنون مشکلی در تأمین گاز نداریم و از این بابت لازم است از همه کارگران و پیمانکاران و کارکنان در بخش های فراساحلی و خشکی تشکر کنیم.
تاسیسات گازرسانی در عملیات حداکثری
مجید چگنی، معاون وزیر نفت در امور گاز نیز با تاکید بر اینکه طی فصول گرم سال تعمیرات اساسی در پالایشگاه ها، ایستگاه های تقویت فشار و خطوط لوله گاز کشور به موقع انجام شده است، گفت: تأسیسات گازرسانی در کشور با حداکثر ظرفیت بدون هیچ مشکلی در حال فعالیت هستند.
چگنی در نشست کارگروه هماهنگی و تأمین پایدار سوخت زمستانی سال ۱۴۰۱ با بیان اینکه از یک ماه پیش با تشکیل کارگروه های ویژه مقابله با بحران، برنامه ریزی لازم را برای حفظ استمرار گازرسانی درکشور انجام داده ایم، اظهارکرد: نشست های کارگروه ویژه مقابله بابحران، هر روز رأس ساعت ۷ صبح در مراکز همه استان ها تشکیل و صورت جلسه های آن به تهران ارسال می شد تا تمهیدهای لازم برای این روزها اندیشیده شود.
آماده باش کامل در پارس جنوبی
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی نیز با اشاره به آمادگی ۱۰۰ درصدی پالایشگاه های پارس جنوبی برای تولید پایدار گاز گفت: با تلاش و اقدام های شاخص، روزانه ۵۷۰ میلیون مترمکعب گاز از پالایشگاه های پارس جنوبی فر آورش می شود. پالایشگاه های سیزده گانه مجتمع پارس جنوبی با حداکثر ظرفیت و با شرایط ایمن و پایدار، در سخت ترین شرایط عملیاتی در حال تولید پایدار گاز هستند.
احمد باهوش افزود: تمام واحدهای عملیاتی مستقر در پارس جنوبی در دریا و خشکی و در یکی از بزرگ ترین مراکز استخراج و فرآورش گاز (مجتمع گاز پارس جنوبی) خالصانه و جهادگونه برای تأمین رفاه، عزت و سربلندی مردم کشورمان بی وقفه و به صورت شبانه روزی در تلاشند.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: با تکیه بر توان و دانش بومی فرزندان ایران اسلامی، روزانه ۵۷۰ میلیون مترمکعب گاز از سراسر پالایشگاه های این مجموعه فرآورش می شود و اکنون پالایشگاه های سیزده گانه مجتمع برای تأمین گاز مورد نیاز کشور در شرایط بسیار مطلوب قرار دارد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد: از ابتدای فصل زمستان امسال (یکم دی ماه) تا پایان روز بیست وسوم دی ماه، بیش از ۱۵ میلیارد مترمکعب گاز به خط لوله سراسری تزریق شده که این حجم تولید و تزریق گاز به خط سراسری نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۵ درصد افزایش یافته است.
باهوش با بیان اینکه کارکنان پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی همه توان خود را برای انتقال پایدار گاز به خط سراسری کشور به کار بسته اند، تأکید کرد: با توجه به افزایش مقدار مصرف گاز در این روزها، همه واحدها با حداکثر آمادگی و استفاده ۱۰۰ درصدی از قطعات و تجهیزات باکیفیت ایرانی، با پایداری در تأمین گاز در تلاشند هیچ خللی در تأمین و تزریق گاز مورد نیاز مردم نداشته باشیم.
افزایش تولید گاز در پالایشگاه هاشمی نژاد
مدیرعامل پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد از افزایش تولید گاز در این پالایشگاه با وجود ماندگاری هوای سرد خبر داد.
یحیی فیضی گفت: کارکنان شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد در هفته گذشته به صورت ۲۴ ساعته در دمای هوای منفی ۲۰ درجه مشغول کار بودند تا بتوانند گاز را به طور مداوم و پیوسته به هموطنان در شمال شرق کشور برسانند.
وی افزود: تاکنون هم تولید پایداری داشتیم و در روزهای اخیر با ابتکاراتی که انجام شد، توانستیم حتی ۳ میلیون مترمکعب در روز به تولید پالایشگاه اضافه کنیم.
مدیرعامل پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد تأکید کرد: در این پالایشگاه روزانه ۲ هزار و ۱۰۰ نفر مشغول کارند و با توجه به شرایط خاصی که بر اثر سرمای هوا در کشور به وجود آمد، اکنون به صورت ۲۴ ساعته مشغول به کار هستند.
فیضی همچنین با بیان اینکه سرمای هوا در منطقه خانگیران ماندگار شده است، اظهار کرد: تأسیسات گازی در محیط باز قرار دارند، با وجود این ماندگاری هوای سرد، تأسیسات گازی به صورت مداوم برای نگهداشت، آماده به کار بودن و تولید گاز، پایش می شوند که سبب تولید مداوم در روزهای اخیر شده است.
حضور میدانی وزیر نفت در خراسان رضوی
در همین حال و با افت فشار شبکه گاز مناطقی از شمال شرق کشور، وزیر نفت صبح روز یکشنبه (۲۵ دی ماه)، برای بررسی میدانی شبکه شمال شرق کشور و راهکارهای جلوگیری از افت فشار گاز و اطمینان از تداوم پایداری کامل شبکه گاز شرق کشور به مشهد مقدس سفر کرد.
بررسی مسائل و چالش های احتمالی شبکه شمال شرق کشور، در نظر گرفتن راهکارهای لازم برای مقابله با چالش های احتمالی با توجه به احتمال محدودیت در گستره گازرسانی و افت فشار در این منطقه، از اهداف این سفر به شمار می آید.
جواد اوجی در جریان سفر به استان خراسان رضوی و شهر تربت جام گفت: در این سفر روند گازرسانی در خراسان رضوی بررسی شد و اکنون خوشبختانه شبکه گاز در سراسر کشور پایدار است. تنها ۱۷ هزار مشترک در شهرستان تربت جام از نعمت گاز بی بهره شدند که کارکنان شرکت های گاز و پالایش و پخش در تلاش برای خدمت رسانی هستند.
وی ادامه داد: از شنبه(۲۴ دی ماه) هم در این شهر توزیع نفت سفید و کپسول گاز به صورت رایگان آغاز شده است و نزدیک به ۱۷ هزار بخاری برقی و نفتی نیز از سوی شرکت استان خراسان رضوی گاز توزیع می شود.
وزیر نفت تأکید کرد: در این سفر همچنین دستور تقویت انتقال گاز تربت جام از شهر فریمان یا مشهد را صادر کردم که سال آینده این مشکل رخ ندهد، زیرا این شهر در سرشاخه خطوط لوله انتقال گاز است.
اوجی با اشاره به گازرسانی به حدود ۳۶ هزار و ۳۶۵ روستا و هزار و ۲۲۴ شهر و نزدیک به ۴۸۰ کیلومتر خط انتقال گاز در کشور تصریح کرد: این شبکه ای بی نظیر در دنیاست و مصرف و توزیع گاز در این چند روز هم باتوجه به سرمای شدید مدیریت شد.
قدردانی وزیر از مردم
وزیر نفت با قدردانی از مردم به دلیل مصرف بهینه گاز و صرفه جویی که روزانه ۲ میلیون مترمکعب به شبکه گاز کمک شد، گفت: میانگین دمای ۲۰ استان منفی ۱۰ درجه بوده است.
اوجی اظهار کرد: اکنون گاز خانگی کشورهای ترکمنستان، قزاقستان و ازبکستان هم قطع شده است و ترکمنستان سوآپ گاز را از روز پنجشنبه (۲۲ دی ماه) به ایران قطع کرد که ما به سرعت آرایش شبکه را تغییر دادیم و هیچ جا جز جنوب خراسان رضوی قطع گاز نداشتیم.
وی گفت: در هر سه استان خراسان و استان های گلستان و مازندران به سرعت ستاد مدیریت سوخت و بحران تشکیل و با همکاری مطلوب استانداران کشور و کارکنان صنعت نفت و گاز شرایط مدیریت شد تا مردم دچار چالش نشوند.
وزیر نفت تصریح کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی، پیش بینی مصرف روزانه گاز در خراسان رضوی بیش از ۶۴ میلیون مترمکعب بود و با همکاری مردم در این استان، به طور میانگین ۲ میلیون مترمکعب صرفه جویی شد که ستودنی است.