انتظار شما ازصنایع دیگر مانند پتروشیمی و... که از سوی بهداشت و درمان خدمات دریافت می کنند، چیست؟

درمانگاه خانواده شهرک پردیس به کارکنان پتروشیمی اختصاص دارد و نزدیک به سه هزار و 300 نفر از نیروهای رسمی و خانواده های آنها از ما خدمات درمانی دریافت می کنند.

 دراین میان نزدیک به سه هزار نیروی غیر رسمی صنعت پتروشیمی نیز در این منطقه فعالیت دارند. پتروشیمی ها فقط گیرنده خدمات درمانی هستند و هیچ کمکی به ما در مواردی مثل خرید تجهیزات نمی کنند. ازمسؤولان این بخش برای ارائه خدمات درمانی بهتر به کارکنان شان انتظار می رود همکاری بیشتری با بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و خارگ داشته باشند.

    برای افزایش کیفیت خدمات چه اقدامات دیگری از سوی بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و خارگ صورت گرفته است؟

ازابتدای سال تاکنون 9 میلیارد و 300 میلیون تومان تجهیزات خریداری ونصب شده است. همچنین به منظورافزایش کیفیت خدمات، پزشکان فوق تخصص غدد، فوق تخصص گوارش و متخصص کلیه را برای ارائه خدمات در بیمارستان توحید جم به خدمت گرفته ایم.

 بخش دیالیز نیز حرف نخست را در کل منطقه می زند؛ چرا که یکی از بهترین های فوق تخصص کلیه را در اختیار داریم و ازآنجا که اعزام های متعددی به بخش دندانپز شکی می شود، متخصص ریشه دندانپزشکی را جذب و برای این بخش دستگاه OPG تهیه کرده ایم.

تاچندماه قبل برای انجام برخی اعمال جراحی، نیاز بود که بیمار به شیراز و بوشهر اعزام شود؛ اما برای رفع این مشکل، با تجهیزپزشکان، تعداد عمل های جراحی از سه نفر به 12 نفر درماه رسیده و تعداد اعزام ها نیزکاهش یافته است.

با خرید و راه اندازی دستگاه CR برای انجام عمل جراحی ارتوپدی برای نخستین بارعمل جراحی تعویض مفصل ران را طی یک سال گذشته داشته ایم، در صورتی که در گذشته برای انجام این عمل، لازم بود بیمار را به شیراز اعزام کنیم.

پیشتر تنها با چهارمتخصص داخلی، اطفال و جراحی زنان می توانستیم قرار داد ببندیم و به مابقی باید فرانشیز می پرداختیم؛ اما در دولت سیزدهم، این مشکل بر طرف شد و پزشکان براساس تعرفه خصوصی دستمزد می گیرند، ضمن آنکه این امکان وجود دارد که بتوانیم با بیش از 30 مرکز جدید درمانی قرارداد ببندیم.

   علاوه بر مواردی که برای بهبود ارائه خدمات در بهداشت و درمان صنعت نفت منطقه بوشهر به آن اشاره کردید، چه گام های دیگری برداشته شده است؟

هر آن امکان ایجاد بحران در منطقه وجود دارد. از این رو طی7- 6 ماه اخیر مرکز ارتباطات و فرماندهی عملیات(EOC) را راه اندازی کرده ایم که با دستور سازمان پدافند غیر عامل، مسؤولیت آن به بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و خارگ واگذار شده است.

همچنین زمین موردنیازمرکزحوادث و فوریت های پزشکی (تروماسنتر) نیز مشخص و بودجه خرید آن تصویب شده است. ساخت مرکز درمرحله انتخاب مهندسان مشاور قرار دارد و برای آن سوله چند منظوره بحران در نظر گرفته شده که طی یک سال آینده نیز راه اندازی خواهد شد.

در خصوص تامین آمبولانس های دریایی وهوایی نیز تلاش هایی در دولت سیزدهم شده است که تعدادی خریداری شود. اکنون 70 درصد آمبولانس های منطقه از رده خارج هستند و تقریبا دو سالی می شود که هیچ آمبولانس جدیدی وارد ناوگان این مجموعه نشده است.

درباره تامین آمبولانس های هوایی و دریایی بامنطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز نشست هایی برگزار شده و تعامل خوبی با دیگرشرکت های فعال منطقه وجود دارد.

    بزرگترین بیمارستان نزدیک به توحید جم، کنگان است که از آن به عنوان بیمارستان معین نام برده می شود. آیاخدماتی که دراین بیمارستان ارائه می شود، جوابگوی نیازهای مردم منطقه است؟

  بر اساس مصوبات کارشناسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، از سال های گذشته بیمارستان کنگان، معین جنوب استان بوشهر بوده وبرهمین اساس، کمک های شرکت های نفتی همسو با مسؤولیت های اجتماعی به آن اختصاص یافته است.

 طی یک سال گذشته 20 اعزام به این بیمارستان داشته ایم؛ اما این بیمارستان امکانات زیادی ندارد و بیمار برای ادامه درمان باید به بوشهر اعزام شود.

 دراین زمینه نیازمند همدلی وهمگامی بیشتر برای ترسیم برنامه ای جامع وکامل به منظور تقسیم وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و وزارت نفت هستیم تا بتوان کمبودها را جبران کرد که صنایع پتروشیمی نیز باید به میدان بیاید.

   شما علاوه بر مسؤولیت بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و خارگ، رئیس شورای راهبردی سلامت روان سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت نیزهستید. لطفا بفرمایید در این زمینه چه گام هایی برداشته شده است؟

در زمینه سلامت روان برنامه های عملیاتی داریم که درسال 1401 در سطح بهداشت و درمان صنعت نفت اجرا می شود، دراین میان مشکلاتی هم وجود دارد که بزرگترین آن موازی کاری برخی مدیریت هاست.

برای جلوگیری از این موازی کاری در جلسه 27 فروردین امسال شورای معاونین وزارت نفت بر اساس بند 13مصوب شد که همه مراکز روانشناسی ومشاوره، زیر نظر بهداشت و درمان صنعت نفت قرار بگیرند.

 به این معنا که ناظر و متولی فنی آن بهداشت و درمان است و خارج ازسازمان بهداشت و درمان، فعالیت در زمینه سلامت روان، غیرعلمی است.

 هم اکنون سه آسیب اجتماعی شامل اعتیاد، طلاق و روانشناس نما درکشور وجود دارد. افرادی که حرف های نادرست را به صورت درست بیان می کنند. هیچ کس در هیچ جایی از صنعت نفت تا زمانی که از شورای سلامت روان سازمان بهداشت و درمان مجوز دریافت نکند، نمی تواند مرکز روانشناسی راه اندازی کند.

   در پایان اگر موضوعی باقی مانده که از این طریق می خواهید اطلاع رسانی کنید، بفرمایید.

شاید لازم باشد که به همکاران ما دربهداشت ودرمان صنعت نفت بوشهر و خارگ توجه بیشتری شود. سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، منطقه ای عملیاتی و در مسیر تولید است؛ اما کارکنان بهداشت ودرمان صنعت نفت بوشهر در رده خدماتی آن قرار گرفته اند و به نظر می آید باید اصلاحی در این دسته بندی صورت گیرد.

نیروهای ما نمی توانند به صورت اقماری کارکنند و75 درصد آنها از نظر ارتقای شغلی فریز مانده اند؛ اما به دلیل علاقه ای که به حرفه پزشکی و پرستاری دارند، با دل و جان ادامه فعالیت می دهند.