گفت وگو با رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و خارگ

اختصاص بیش از 180 میلیارد تومان برای توسعه بیمارستان جم

 سمیه راهپیما  بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و خارگ در شهرستان جم واقع شده وهمسو با اهداف مسؤولیت اجتماعی، افزون برکارکنان، به بومیان ساکن دراین منطقه نیز خدمات درمانی  ارائه می کند. خارگ در فاصله 265 کیلو متری استان بوشهر قرار دارد و با بیش از70 هزارسکنه، ازشرق و شمال شرق به استان فارس، از جنوب به عسلویه، از جنوب غرب به شهرستان کنگان و از شمال و شمال غرب نیز به ترتیب به شهرستان های دشتی و دیر محدود می شود.  بوشهر، به دلیل اختصاص70 درصد درآمد ارزی کشور وتولید 75 درصد انرژی، یکی از مهم ترین مناطق کشور به شمار می رود و ارائه خدمات بهداشتی-درمانی به سکنه بومی این منطقه ازجمله فعالیت هایی است که بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر به عنوان یکی از زیر بخش های خدمات رسان انجام می دهد.   به دلیل موقعیت راهبردی بوشهر و خارگ و همچنین خدماتی که بهداشت و درمان صنعت نفت در آن انجام می دهد، خبرنگار «مشعل» با دکتر سعیدگران پی، رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و خارگ گفت و گویی انجام داده که در ادامه می خوانید.

  در ابتدا بفرمایید که بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و خارگ، چه خدمات درمانی را به شهرستان هایی مثل عسلویه، کنگان و فارس ارائه می کند؟

سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت درجنوب استان بوشهرتنهاست و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حضوری پررنگ در زمینه تامین تجهیزات و ارائه خدمات درمانی ندارد. در این بخش از کشور، به لحاظ امکانات بهداشتی کمبودهایی وجود دارد که می طلبد مسؤولان نگاه ویژه ای به رفع آنها داشته باشند.

باتوجه به موقعیت راهبردی بوشهرو خارگ، باید همه حواس پنجگانه مسؤولان به این منطقه باشد؛ زیرا امنیت وسلامت، دو رکن مهمی هستند که افزایش رضایت مردم را در پی دارد.  بودجه نیزموضوع مهم دیگری است که اگربه موقع دراختیار قرارنگیرد، اجرای طرح ها، خرید تجهیزات ومراحل نصب و راه اندازی را به تاخیر وتعویق می اندازد. بنابراین درموضوع بودجه، تصویب به معنای انجام کار نیست؛ بلکه تخصیص به موقع آن از ضرورت هاست. برای مثال، دستگاه سی تی اسکن خریداری شده درسال گذشته، به دلیل در اختیار نداشتن بودجه ازسویی، همچنین پایین بودن قیمت پیمان و بی علاقگی پیمانکار برای نصب با قیمت های مصوب نفت از سوی دیگر با تاخیری یکساله در نصب مواجه شد.

   خواسته های بومیان منطقه از بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و خارگ چیست؟

خواسته مردم، حضورپزشک متخصص در منطقه است. پزشکانی که هم اکنون درمنطقه فعالیت می کنند، حضورشان بیشتر به دلیل احساس مسؤولیتشان است.

پزشک متخصص وحضورآن درچنین مناطقی، موضوع بسیار مهمی به شمار می رود؛ اما از آنجا که با وجود افزایش های تورمی، افزایشی برای دریافت حق درمان (ویزیت) آنها لحاظ نشده، نمی توان انتظار داشت که پزشکان متخصص حاضر به کار دراین منطقه باشند.

دراین بخش، مواردی مثل پرواز و اسکان پزشکان در زمان حضورشان درمنطقه وجود دارد که نیازمند حل و فصل است.

   بیمارستان های توحید جم وخارگ، چه تعداد کارکنان وخانواده های آنها را زیرپوشش قرار داده است؟

 بیمارستان توحید جم برای حدود 10 تا 12 هزار نیروی رسمی و خانواده های آنها طراحی شده است؛ اما به دلیل نداشتن بیمارستانی دیگر درمنطقه و همسو با اهداف مسؤولیت اجتماعی، به تمام بومیان، افزون بر200 هزارنفرخدمات ارائه می کند. همچنین بیمارستان خارگ برای خدمات رسانی به حدود چهارهزارنفر طراحی شده؛ اما به 20 هزار بومی منطقه نیزخدمات درمانی ارائه می کند.

این مجموعه در قالب مسؤولیت های اجتماعی بهداشت و درمان، عادلانه ترین بخشی است که می تواند هزینه کند؛ زیرا بسیاری از افراد را تحت پوشش قرارداده و به غرب استان هرمزگان، جنوب استان بوشهر و جنوب استان فارس خدمات رسانی می کند.  کنگان، بزرگترین شهر نزدیک به جم است و دانشگاه علوم پزشکی درآنجا خدمات درمانی ارائه می دهد؛ اما مردم برای دریافت خدمات بهتر، به بیمارستان توحید جم مراجعه می کنند.

    چگونه در ارائه خدمات درمانی میان کارکنان صنعت نفت و بومیان منطقه تعادل ایجاد می کنید؟

با آنکه بیمارستان توحیدجم برای خدمات رسانی به کارکنان صنعت نفت طراحی و ساخته شده؛ اما صنعت نفت به واسطه فعالیت صنایع نفتی متعدددراستان بوشهرخود را موظف به ارائه خدمات به مردم منطقه نیز کرده است، بنابراین هیچ تفاوتی میان کارکنان صنعت نفت و بومیان منطقه در ارائه خدمات درمانی -بهداشتی وجودندارد.

البته برای اینکه کارکنان نفت به هنگام مراجعه به بیمارستان در صف انتظارقرارنگیرند، درمانگاه خانواده درشهرک جم وشهرک پردیس به پلی کلینیک تخصصی تبدیل شده تا فقط کارکنان صنعت نفت و خانواده هایشان از خدمات آن استفاده کنند.

نکته دیگر درقالب مسؤولیت اجتماعی بهداشت ودرمان صنعت نفت، ارائه خدمات رایگان به بیماران بومی مراجعه کننده به بخش دیالیز و تالاسمی است.

   همانطور که گفتید، جمعیت تحت پوشش بیمارستان توحید جم بیش از پیش بینی های صورت گرفته است. برای افزایش خدمات رسانی چه گام هایی از سوی بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و خارگ در حال انجام است؟

بیمارستان توحید جم ازسال 1398 وارد فازتوسعه ای شده است. با توقف این مهم در گذشته، طرحی که می توانست با50 -60 میلیارد تومان به انجام برسد، اکنون باید برای آن بیش از 100 میلیارد تومان هزینه شود.

  مهندس مشاور انتخاب که تا یک سال آینده وارد فاز بهره برداری خواهد شد. با اجرای این طرح، رستوران و اموراداری از ساختمان بیمارستان جدا و در ساختمان جدید مستقر می شوند. اتاق های خالی در داخل بیمارستان نیز به اتاق عمل و بخش های مختلف تبدیل خواهند شد.

طی چند ماه گذشته بخش آی سی یو بزرگسالان و اطفال را با سه تخت راه اندازی و بخش بستری زنان ومردان را که درگذشته یکی بود، از هم تفکیک کرده ایم. یک دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان جم نصب شده که بهمن امسال راه اندازی خواهد شد.

برای جزیره خارگ نیزاین دستگاه خریداری و نصب شده و از آنجا که بسیاری از اعزام ها درخارگ و جم به سی تی اسکن مربوط می شود، به حل این موضوع کمک بسزایی کرده است.

بااجرای طرح توسعه در بیمارستان جم، می توان از اعزام بیماران به دلیل نداشتن NICU به بوشهر نیزجلوگیری کرد.

درمانگاه خانواده تندگویان درشهرک شهید تندگویان را ازسطح یک به سطح دو ارتقا داده ایم و هم اکنون متخصصان داخلی، اطفال، زنان، سونوگرافی، کارشناس تغذیه، کارشناس روانشناسی و نمونه گیری آزمایشگاه به فعالیت در آن مشغولند.