ملت حامی دولت

نژادعلی با بیان اینکه در دی ماه امسال 118 میلیون لیتر مصرف بنزین را به صورت روزانه تجربه کردیم، افزود: میانگین مصرف بنزین در کشور از ابتدای سال تا امروز معادل 103 میلیون لیتر یعنی تقریبا چیزی معادل 15 میلیون لیتر بیشتر از میانگین مصرف بوده که بخشی از آن مربوط به تعطیلی جایگاه های سی ان جی است.

وی با بیان اینکه باید تراز بین تولید و مصرف بنزین به صورت پایدار حفظ و نگهداری شود، افزود: در سال 85 کشور ما میزان 29 میلیون لیتر روزانه واردات بنزین داشت که در سال 97 توانستیم در زمینه تولید بنزین به مرز خودکفایی برسیم، اما امروز باز ناترازی میان تولید و مصرف بنزین به حدی است که در آینده واردات این محصول راهبردی چندان دور از ذهن نیست و لازم است مردم عزیز ما مثل همیشه در این زمینه حامی و پشتیبان ما باشند.

 تاب آوری مناسب انبارها

تورج امانی، مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس در این نشست از میزان ذخیره سازی سوخت کافی در انبارهای این منطقه خبر داد و گفت: با اتخاذ تدابیر لازم سوخت مورد نیاز مناطق روستایی به موقع به فروشندگی ها حمل شد، ضمن آنکه بر اساس پیش بینی های لازم برای تامین گاز مایع و نفت گاز بخش نیروگاهی هم برنامه ریزی های به موقع انجام و سوخت مورد نیاز این بخش هم بدون هیچ گونه وقفه ای تامین شده است.  وی افزود: تاب آوری مناسبی در انبارها وجود دارد و تیم مدیریت بحران منطقه همسو با مدیریت بحران ستاد در میدان حضور داشته و شرایط را به صورت لحظه ای پایش و رصد می کنند.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس با بیان اینکه یک میلیون و ۱۲۲ هزار لیتر در دی ماه نفت گاز به اصناف تحویل داده شده است، گفت: با توجه به افت فشار گاز، اما قطع گاز در بخش خانگی صورت نگرفت و این در حالی است که کاهش مصرف سی ان جی در جایگاه ها سبب شد میزان مصرف بنزین بین 10 تا 12 درصد افزایش یابد.

تامین سوخت پایدار نیروگاهی

علی اصغر اصغری، مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی گفت: سرمای بی سابقه با ماندگاری طولانی را در چند روز اخیر تجربه کردیم.  با توجه به دستورالعمل های مختلف ستاد شرکت پخش تمهیدات لازم در سطح استان اندیشیده شد.   وی ادامه داد: ما از 20 دی ماه حدود 4 میلیون و 500 هزار لیتر نفت سفید به نقاط هدف و فروشندگی های روستایی ارسال کردیم تا ذخیره سازی مطمئنی داشته باشیم، همچنین یک هزار و 100 تن گازمایع هم ذخیره سازی شد تا در مواقع بحرانی به مشکل حادی برخورد نکنیم.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی با اشاره به اینکه 17 هزار خانوار در شهرستان تربت جام با قطع گاز مواجه شدند، افزود: همکاران ما برای انتقال نفت سفید و گاز مایع در آماده باش کامل بودند و با توجه به ذخیره سازی 700 هزار لیتر سوخت در این منطقه، ۳۵۰ هزار لیتر نفت سفید و ۹۰ تن گاز مایع توزیع شد.  در نیشابور، طرقبه و شاندیز هم اقدام های درخور توجهی صورت گرفت و 30 هزار تن نفت سفید در نیشابور توزیع شد.

اصغری با بیان اینکه در روزهای سرد، 140 باب جایگاه های سی ان جی تقریبا غیرفعال شدند، تصریح کرد: برای رفع این مشکل ناگزیر شدیم بنزین را جایگزین سی ان جی کنیم و این مسئله 2 میلیون لیتر به مصرف بنزین منطقه اضافه کرد که 25 درصد رشد مصرف را نشان می دهد.

وی افزود: با توجه به پایداری مناسبی که در بخش خانگی از لحاظ مصرف گاز طبیعی ایجاد شده است، تمام توان خود را به کار گرفتیم تا سوخت نیروگاهی به موقع و با کمترین چالش ممکن تامین شود.

 

7 اولویت برای خراسان شمالی

سیدرضا احمدنیا، مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان شمالی نیز در این نشست با اشاره به اینکه با هشدار برای ناترازی گاز در خراسان شمالی ۷ اولویت در نظر گرفته شد، گفت: در مناطق سخت گذر نیز توزیع نفت سفید انجام شد.  وی ادامه داد: بیش از یک میلیون لیتر نفت سفید منتقل شده است.  در یک هفته اخیر تحویل سوخت مایع به نیروگاه بیشتر بوده و ۵۵۰ هزار لیتر سوخت هم به اصناف تحویل شده است.

احمدنیا تأکید کرد: در این بازه زمانی هیچ جایگاهی تعطیل نشد و 60 درصد به مصرف بنزین هم اضافه شد.

 توزیع ۳۷۰ هزار لیتر نفت گاز

محمدرضا عابدانی، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان جنوبی گفت: ۲۰ درصد مصرف بنزین در این منطقه افزایش پیدا کرد، با این حال جایگاه های بنزین فعال بود و ازدحامی را شاهد نبودیم.  وی افزود: ۱. ۵ میلیون لیتر نفت سفید ارسال و در گاز مایع نیز برای مدیریت بحران ۲۰۰ تن گاز مایع توزیع کردیم و به دست مصرف کننده رساندیم.  عابدانی تأکید کرد: در این مدت ۳۷۰ هزار لیتر نفتگاز به اصناف توزیع کردیم و اکنون مشکل خاصی وجود ندارد.

 تامین سوخت دوم اصناف

غلام محمد احمدی، مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار نیز با اشاره به سرمای هوا گفت: سوخت دوم اصناف پیش از قطع گاز تامین شد؛ همچنین فروشندگی استانی را تکمیل موجودی کردیم و موجودی انبار شرایط مطلوبی دارد.

وی ادامه داد: در ۴ نقطه سبزوار قطع گاز داشتیم که ۵۳۸ هزار لیتر نفت سفید توزیع شد.  احمدی تاکید کرد: گاز مایع به اصناف و خانوارها توزیع شد و موجودی اکنون در انبارها خوب است و با غیرفعال شدن جایگاه های عرضه سی ان جی، یک میلیون افزایش مصرف بنزین داشتیم و اکنون فشار گاز مناسب است.

 افزایش مصرف بنزین

جواد بلندی، مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه تربت حیدریه با اشاره به تعامل با شرکت گاز گفت: یک میلیون لیتر نفت سفید و 570 تن گاز مایع در این منطقه توزیع شده است.  وی با اشاره به فعال سازی فروشندگی های قدیم که غیرفعال شده بود، افزود: ۳۳ جایگاه سی ان جی تعطیل شده بود، مصرف بنزین ۷ درصد افزایش پیدا کرد.  وی تاکید کرد: ۵. ۵ میلیون لیتر نفت سفید با ۲۱۵ دستگاه نفتکش از این منطقه به مناطق همجوار ارسال شد.

 رکوردشکنی برداشت سوخت

سبحان رجب پور، مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه ساری گفت: با توجه به حرکت مسافران به این منطقه مصرف بنزین در ساری افزایش پیدا کرد و ۶۷ درصد افزایش برداشت از انبار نفت داشتیم که هم برای تامین بنزین و هم سوخت نیروگاه ها بوده است.  وی ادامه داد: برای همه اصناف سوخت جایگزین را تامین کردیم و در هیچ کدام از اصناف حساس مانند نانوایی ها و مرغداری ها سوخت قطع نشد، اما پیش بینی سوخت دوم انجام شده است.  رجب پور افزود: تعداد خانوار محدودی گازشان قطع شد که با هماهنگی اولیه، نفت سفید و گاز مایع توزیع شد.

 تأمین سوخت با خط لوله

مجتبی شکوری، مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه گیلان با اشاره به اینکه افت فشار در گیلان روی گاز خانوار تأثیرگذار نبوده است، گفت: با هماهنگی با شرکت گاز لیست روستاها و مناطقی را که احتمال قطعی گاز وجود داشت، شناسایی کردیم.  وی ادامه داد: ۱۰۰ جایگاه عرضه سی ان جی در استان داریم که غیرفعال شدند و مصرف بنزین را ۱۲ درصد افزایش داد که بدون مشکل تأمین شد.

 جهادی کار کردیم

جعفر سالاری نسب، مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در جریان بازدید از انبار نفت کن اعلام کرد: با ورود جبهه هوای سرد به داخل کشور، با افت فشار گاز روبه رو بودیم که با هر میزان کاهش دما، معادل 25 میلیون مترمکعب افزایش مصرف گاز در کشور را خواهیم داشت و برای جبران این کمبود ناگزیر باید از سبد سوخت نیروگاه ها برداشت کنیم.

وی افزود: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در این برهه از زمان جهادی کار کرد و سوخت بدون وقفه در اختیار همه بخش ها قرار گرفت.

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به افزایش 1. 8 میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی اظهار کرد: از سال گذشته تا به امروز، 12 میلیارد و 500 میلیون لیتر سوخت مایع در اختیار نیروگاه ها قرار گرفته و این در حالی است که از ابتدای امسال تاکنون میزان سوخت مایع تحویلی به نیروگاه ها رقمی معادل 14 میلیارد و 300 میلیون مترمکعب بوده است.

سالاری نسب تصریح کرد: مصرف گاز در داخل کشور به رقم بی سابقه 685 میلیون مترمکعب رسید و به ناچار مجبور به کاهش میزان گاز مورد نیاز نیروگاه ها شدیم و با توزیع نفت سفید و گازمایع کمبود گاز نیروگاه ها را به نوعی جبران کردیم.  همچنین 8 میلیون و 600 هزار لیتر نفت سفید نیز در منازل توزیع کردیم.

وی بیان کرد: خواهش ما از مردم عزیز این است تا در مصرف انرژی صرفه جویی لازم را اعمال کنند.  به خاطر تامین گاز بخش خانگی چند جایگاه سی ان جی قطع شد و این مسئله فشار مضاعفی را به شرکت پخش متحمل کرد و ما مجبور شدیم میزان مصرف بنزینمان را در استان های شمالی تا 20 درصد افزایش دهیم.

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران اعلام کرد: ما در تهران مازوت مصرف نمی کنیم و مازوت در نقاطی مصرف می شود که با شهرها فاصله دارد و مقدارش با توجه به میزان مصرف گاز و گازوئیل محدودتر است و درصد بالاتری گازوئیل استفاده می شود.

سالاری نسب با بیان اینکه اکنون کیفیت گازوئیل یورو است و در پالایشگاه ها گازوئیل با استاندارد یورو تولید می شود، افزود: بنزین تولید شده نیز استانداردهای لازم را دارد و سازمان ملی استاندارد با نمونه گیری می تواند این استاندارد را تائید کند.

وی عنوان کرد: برای هر نفتکش پیش از خروج از انبار نفت گواهی کیفیت صادر می شود و اگر منافات داشته باشد، از خروج آن جلوگیری خواهد شد.