
در نشست ستاد بحران شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران مطرح شد
مردم بـرنده نهایی آزمون زمستانی
مشعل: سرمای اخیری که تقریبا 17استان کشوررادرگیرخود کرد، حکم آزمونی دوسویه را داشت که یک سوی آن مسئولان بخش تامین انرژی کشوروسوی دیگرش مردم بودند.
دمای هوا دربسیاری ازاستان ها به چندین درجه زیرصفر رسید و در نقاط برف گیر، 28 درجه منهای صفر نیز تجربه شد، اما آنچه دراین میان مشهود بود، تلاش گسترده ای بود که ازسوی بخش تامین و توزیع مواد سوختی انجام شد و مردمی که همیشه نشان دادند در چنین شرایطی رفتاری همدلانه دارند.
در دوره سرمایی که تقریبا ازسرگذشته است، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، به عنوان متولی تامین وتوزیع کننده انواع فرآرده نفتی ازجمله نفت سفید،گاز مایع (ال پی جی) بازوی جدی برای شرکت ملی گاز ایران بود و با تلاشی بی وقفه وهمچون سال های قبل قوی پای کار آمد تا با توزیع مواد سوختی، گذر از این دوره را تسهیل کند؛ موضوعی که علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران درنشست ستاد بحران مقابله با بحران شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و ارتباط ویدئوکنفرانسی با مناطق سی وهفت گانه این شرکت برآن تاکید داشت. /
لزوم مدیریت مصرف بهینه انرژی درکشور موضوعی ضروری است و طبیعتا تحقق این مهم با همراهی ومشارکت آحاد مردم و به موازات آن اقدام های مقتضی ازسوی مسئولان ودست اندرکاران مربوطه به بار می نشیند. شدت مصرف انرژی در کشور بالاست و درگیرشدن با بحران انرژی چندان دور از ذهن نیست وبایدهرچه سریع تر تدابیر لازم اتخاذ شود.
این مطلب بخشی ازاظهارات علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران است که اخیرا در نشست ستاد مدیریت مقابله با بحران سوخت مطرح شد. وی با ابراز نگرانی از روند میزان مصرف سوخت در کشور، خواستار پیگیری جدی مدیریت مصرف بهینه انرژی شد.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با تشکیل ستاد مدیریت مقابله با بحران سوخت به صورت شبانه روزی درحال پایش و ارزیابی روند میزان تامین و توزیع سوخت کشور به ویژه در نقاط سردسیر با توجه به پایداری کاهش دما و افت فشار گازاست. همزمان با ورود جبهه هوای سرد به کشور و با توجه به شرایط کاهش دمای پایدار و لزوم مدیریت مصرف گازطبیعی، این ستاد شکل گرفت وهم اکنون کارکنان و مدیران مناطق سی وهفت گانه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران برای تامین سوخت مناسب فعال هستند.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران نشستی به صورت ویدئو کنفرانس با روسای برخی مناطق سی وهفت گانه خود در زمینه بررسی آخرین وضع شرایط آب وهوایی وچگونگی تامین وتوزیع سوخت مورد نیاز مردم برگزارکرد و اطلاعات لازم درباره کم و کیف فعالیت های انجام شده ازسوی هریک از مناطق را دریافت کرد.
پخش وارد میدان شد
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در نشست ستاد مدیریت مقابله با بحران سوخت با اشاره به اینکه یک میلیارد و 200 میلیون لیتر سوخت مایع بیشتری نسبت به سال گذشته به نیروگاه های کشور تحویل داده شد، گفت: با توجه به برودت هوا و تامین انرژی پایدار، شرکت ملی پخش وارد میدان شد و با وجود ذخیره سازی های منظم در انبارهای نفت و نیروگاه های کشور، مسئله تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه ها با کمترین چالش ممکن انجام شد.
نژادعلی افزود: دو میلیارد و 300 میلیون لیتر میزان سوختی که در نیروگاه های کشور به مصرف رسید، بیشتر از سال گذشته بود و در حال حاضر تقریبا رقمی معادل 14 میلیارد لیتر سوخت در نیروگاه های کشور به مصرف رسیده و این درحالی است که از ابتدای امسال تاکنون 14. 5 میلیارد لیتر سوخت ازسوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به این بخش تحویل داده شده است. وی به افزایش 10 درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها اشاره کرد و با بیان اینکه مصرف سوخت مایع در نیروگاه ها نسبت به پارسال 20 درصد افزایش داشته است، گفت: سرمای کم سابقه در قسمت شمالی کشور و همچنین برودت دمای منفی 28 درجه سانتی گراد سبب شد در برخی نقاط کشور میزان مصرف گاز مایع فراتر رود و فشار در نقاط انتهایی مسیر خط لوله گازرسانی افت شدید پیدا کند و بیم آن می رفت که سوخت پایدار گاز مایع در نقاط سردسیر با مشکل روبه رو شود که خوشبختانه با پیش بینی ها این مسئله اتفاق نیفتاد و ما توانستیم سوخت مایع مورد نیاز را به صورت مناسب تامین کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: سوخت مناسب و کافی در اختیار تمامی فروشندگان فعال در زمینه عرضه نفت سفید قرار گرفت و کلیه نقاط کشور و به ویژه مناطق شمالی به کپسول های گاز مایع به میزان لازم مجهز شدند، همچنین درارتباط با سوخت رسانی به اصناف، صنایع، مرغداری ها و نانوایی ها پیش بینی های لازم انجام شده و سوخت مورد نیاز در اختیار این بخش ها قرار گرفته است و با توجه به پایش میدانی همکاران ما تاکنون گزارشی مبنی بر کمبود سوخت در این بخش ها اعلام نشده است.
ناترازی گاز و افزایش مصرف بنزین
نژادعلی به مصرف روزانه 23. 5 میلیون مترمکعب سی ان جی و 110 میلیون لیتر بنزین در کشور اشاره کرد و گفت: برخی جایگاه های عرضه سی ان جی به دلیل ناترازی گاز و افزایش مصرف در بخش خانگی از مدار خارج شدند و این مسئله میزان مصرف بنزین را حدود 7 میلیون لیتر افزایش داد؛ با وجود این بنزین کافی در اختیار تمام جایگاه های عرضه سوخت قرار داده شده و همینطور انبارهای نفت هم به میزان مناسب ذخیره سازی بنزین صورت گرفته است تا این سوخت به صورت پایدار در اختیار بخش حمل ونقل کشور قرار داده شود.
وی اظهار کرد: لازم است در وهله نخست از آحاد ملت ایران بالاخص هموطنان خطه شمالی کشور تشکر و قدردانی ویژه داشته باشم. صبوری هموطنان ما در روزهای گذشته به دلیل برودت هوا و مشکلاتی که در این زمینه ایجاد شد، ستودنی است و ما توانستیم با حمایت و همدلی آنان سوخت پایدار و مورد نیاز را تامین و توزیع کنیم، باید قدردان این ملت بود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: متاسفانه کشور ما با آنکه بزرگ ترین دارنده منبع انرژی در دنیاست، اما شدت مصرف سوخت بالایی دارد که اگر به درستی مدیریت نشود، در آینده با بحران جدی انرژی روبه رو خواهد شد. لازم است مدیریت مصرف انرژی به شیوه ای کارآمد و اصولی ازسوی مدیران و به ویژه مردم ایران اعمال شود. وی ادامه داد: البته اقدام های لازم در این خصوص انجام نشده و میزان مصرف انرژی در کشور ما عدد قابل توجهی است. مسبوق به سابقه نیست که میزان مصرف بنزین حداقل در ماه های سرد سال روند فزاینده ای داشته باشد که این اتفاق امسال به طرز بی سابقه ای حادث شده و ما با افزایش مصرف بنزین در کشور مواجه هستیم که امیدوارم مردم عزیز ما در این زمینه مراعات های لازم را به خرج دهند.