
وی ادامه داد: طبق تصمیم های گرفته شده برای حل مشکل گاز جنوب خراسان رضوی توافق شد شرکت های ملی گاز و پالایش و پخش فرآورده های نفتی برای احداث خط لوله «تابش» تسریع شود تا استان های مربوطه از نظر فرآورده های نفتی در سال های آینده مشکلی نداشته باشند.
اوجی گفت: احداث خط لوله گاز به استان خراسان رضوی تقویت خواهد شد و در موضوع تولید گاز و مدیریت مصرف تصمیم های مطلوبی گرفته شده است.
وزیر نفت گفت: خوشبختانه امسال مشوق های خوبی در دولت مصوب شد که هر مشترک که مصرف گاز خود را یک درصد کاهش دهد، ۳ درصد تخفیف بگیرد و از سوی دیگر، مشترکانی که خارج از الگو مصرف می کنند، اخطار بگیرند و حتی گازشان قطع و در قبوض نیز جرایمی برایشان اعمال شود.
احداث خط لوله کمکی تقویت فشار گاز تربت جام
وزیر نفت همچنین در نشست ستاد مدیریت بحران شهرستان تربت جام که به منظور بررسی میدانی وضع شبکه گاز شمال شرق کشور تشکیل شده بود، گفت: براساس برنامه ریزی، احداث خط لوله گاز کمکی برای تقویت فشار گاز تربت جام و توابع آن را در دستور کار قرار می دهیم تا سال آینده افت فشار گاز برای هموطنان در این منطقه ایجاد نشود. با همه این احوال از مردمی که احیاناً به دلیل افت فشار گاز در این منطقه به زحمت افتاده اند، عذرخواهی می کنیم.
وزیر نفت با بیان اینکه قرار شد نزدیک به ۱۷ هزار بخاری در تربت جام با هزینه وزارت نفت طی امروز و فردا توزیع شود، اظهار کرد: افزون بر این، وزارت نفت تقبل کرد که قبض برق دی ماه عزیزانی را که در منطقه تربت جام دچار مشکل شدند و گاز منزلشان قطع شده، پرداخت کند.
اوجی با تأکید بر پایداری شبکه گاز در سراسر کشور افزود: دغدغه ما تربت جام بود که با تدابیر اندیشیده شده و بازدید میدانی که امروز انجام شد، مشکلات را در کوتاه مدت رفع خواهیم کرد و برای بلندمدت هم برنامه ریزی کرده ایم که یک خط ۱۰ اینچ به طول ۶۵ کیلومتر از سمت مشهد یا صالح آباد کشیده شود که سال آینده مردم تربت جام مشکل امسال را نداشته باشند. جواد اوجی با اشاره به گستره بیش از ۴۸۰ هزار کیلومتری شبکه توزیع گاز کشور اظهار کرد: هم اکنون تولید گاز در بیشینه ترین حالت ممکن قرار دارد و پالایشگاه ها و خطوط انتقال گاز به طور کامل و با حداکثر ظرفیت در حال فعالیت هستند تا گاز به همه نقاط کشور برسد. وی با اشاره به قرار گرفتن شهرستان تربت جام در انتهای شبکه گازرسانی کشور و ایجاد مشکل افت فشار در این شهرستان تصریح کرد: هم اکنون به صورت لکه ای برخی مناطق و روستاهای این شهرستان با محدودیت افت فشار گاز روبه رو هستند که با تلاش همکاران ما در شرکت ملی گاز ایران به سرعت گاز این مناطق وصل خواهد شد و این مناطق دوباره به شبکه گاز می پیوندند.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه ما ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم اعلام کردیم که کشور با ۲۵۰ میلیون مترمکعب کسری گاز روبه روست، اظهار کرد: با توجه به افزایش مصارف در کشور، این کسری گاز امسال تشدید شده است، به همین دلیل ما همه تدابیر لازم از جمله تعمیرات اساسی پالایشگاه ها، تولید حداکثری گاز از پارس جنوبی و دیگر میدان های گازی، ذخیره سازی و تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها و صنایع، آماده سازی شبکه انتقال گاز و ایستگاه های تقویت فشار را انجام داده ایم تا امسال زمستان این تأسیسات بتوانند حداکثر گاز تولیدی را به نقاط مصرف خود برسانند.
اوجی با بیان اینکه همچنین با توجه به سرمای شدید و پایدار، ذخایر سوخت مایع همچون نفت سفید و ال پی جی را در پنج استان یادشده که احتمال افت فشار گاز را می دادیم، ذخیره سازی کرده ایم، گفت: هم اکنون توزیع نفت سفید و گاز مایع (ل پی جی) در این مناطق را آغاز کرده ایم و افزون بر آن تعداد قابل توجهی بخاری نفتی و برقی را از پیش خریداری و در این مناطق همچون تربت جام با کمک فرمانداری این شهرستان توزیع کرده ایم.
وزیر نفت اظهار کرد: همه تلاشمان را به کمک کارکنان خدوم صنعت نفت از سکوهای پارس جنوبی تا خطوط انتقال گاز و تأمین کنندگان فرآورده های نفتی به کار می گیریم که امنیت انرژی مردم حفظ شود.
ثبت دمای منفی ۲۸ درجه در فریمان
وزیر نفت در نشست ستاد مدیریت بحران شهر فریمان میزاعلام کرد که وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران از موضوع احتمال افت فشار گاز در شمال شرق کشور در پی کاهش دما، غافل نبودند و از پیش تدابیری اندیشیده شده بود.
جواد اوجی به دمای منفی ۲۸ درجه فریمان در شمال شرق کشور و منفی ۲۶ درجه سراب در شمال غرب کشور اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه تأمین سوخت و گاز پایدار بوده است و از همه همکارانم درصنعت نفت و مسئولان استانی قدردانی می کنم و به همه عزیزان خسته نباشید می گویم.
وی با اشاره به اینکه از همان روزهای نخست سرمای کم سابقه به صورت مداوم با استانداری خراسان رضوی در ارتباط بودیم و این شرایط مدیریت شد، افزود: سرمای کم سابقه امسال، مصارف بیش از اندازه و قطع صادرات گاز ترکمنستان به ایران به دلیل اشکالاتی که در خطوط انتقال، شبکه و ایستگاه های این کشور به وجود آمد، دغدغه ای برای مشترکان انتهای شبکه از جمله جنوب استان خراسان رضوی ایجاد کرد. وزیر نفت ادامه داد: با درایت همکارانم در صنعت نفت، مسئولان استان و حمایت و همکاری مردم و شکل گیری پویش مردمی خراسان رضوی، مصرف گاز که در این استان روزانه ۶۲ تا ۶۴ میلیون مترمکعب بود، با کاهش دما انتظار داشتیم افزایش یابد، اما افزایش نیافت و نشان داد مردم پای کار آمدند و خادمان خود را در صنعت نفت کشور برای تأمین سوخت کشور کمک کردند. وی تصریح کرد: وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران از این موضوع غافل نبودند و از پیش تدابیری اندیشیده شده بود و ذخیره مطلوبی از نفت سفید و گاز مایع به عنوان سوخت دوم، همچنین بخاری نفتی و برقی انجام شده بود. وزیر نفت با بیان اینکه پیش از انقلاب با وجود میدان های نفتی و گازی و حدود ۵ تا ۶ میلیون بشکه تولید نفت کشور، تنها پنج شهر و یک روستا از نعمت گاز برخوردار بودند، ادامه داد: امروز ضریب گازرسانی خانگی شهری به حدود ۹۶ درصد و ضریب گازرسانی روستایی به نزدیک ۸۶ درصد رسیده است و نزدیک به ۳۶ هزار و ۳۶۵ روستا و بالغ بر ۱۲۲۴ شهر در کشور از نعمت گاز برخوردارند. اوجی تصریح کرد: ۴۳۸ هزار کیلومتر شبکه گازرسانی در کشور وجود دارد که در دنیا بی نظیر است و مابقی روستاها نیز در دستور کار هستند تا همه روستاها از این نعمت برخوردار شوند. وی در پایان بیان کرد: در مورد فریمان نیز حدود ۷ تا ۱۰ میلیارد تومان از سوی وزارت نفت همسو با مسئولیت های اجتماعی در اختیار استاندار قرار خواهد گرفت.
شکسته شدن رکورد صرفه جویی مصرف گاز در خراسان رضوی
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی هم با قدردانی از مشارکت مردم در پویش «هر خانه یک اتاق گرم»گفت: درحالی که باکاهش هفت درجه ای دمای هوا روبه رو بودیم، مصرف گاز استان از ۶۱ میلیون مترمکعب در روز ۲۱ دی ماه به ۵۷ میلیون مترمکعب در ۲۴ ساعت گذشته(22 دی ماه) رسید. حسن افتخاری با بیان اینکه مقدار گاز صرفه جویی شده با همراهی مردم در سردترین شب سال معادل گاز مورد نیاز ۳۰۰ هزار خانوار است، افزود: مطابق شاخص های مصرف انرژی، کاهش هفت درجه ای دما باید سبب افزایش مصرف گاز شود، اما با مشارکت مردم در پویش «هر خانه یک اتاق گرم» صرفه جویی قابل ملاحظه ای در مصرف گاز استان انجام شد. وی با اشاره به قطع سوآپ گاز ترکمنستان به ایران به دلیل گستردگی شدید سرما در منطقه گفت: در این شرایط، راهکار فوری، صرفه جویی بخش خانگی در مصرف گاز است. افتخاری با بیان اینکه شهر مشهد یک میلیون و ۴۰۰ هزار مشترک گاز دارد، تصریح کرد: نقش همراهی مردم مشهد در پایداری شبکه گازرسانی مهم و حیاتی است.
قدردانی رئیس جمهوری از تلاش های وزارت نفت
رئیس جمهوری دربازدیدی سرزده از ستاد شرکت ملی گاز ایران از تلاش ها و زحمات وزیر نفت و مسئولان این شرکت برای مدیریت صحیح توزیع گاز با توجه به شرایط خاص آب و هوایی پیش آمده در کشور قدردانی کرد. سیدابراهیم رئیسی روز یکشنبه (۲۵ دی ماه) با حضور از پیش اعلام نشده در محل ساختمان ستاد شرکت ملی گاز ایران، ضمن حضور در مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از نزدیک در جریان وضع توزیع گاز در سراسر کشور و اقدام ها برای پایداری این شبکه قرار گرفت. وی سپس در نشست ویژه کارگروه تأمین پایدار سوخت زمستانی شرکت ملی گاز ایران از تلاش ها و زحمات وزیر نفت و مسئولان شرکت ملی گاز ایران که با توجه به شرایط خاص آب و هوایی پیش آمده در کشور، برای مدیریت صحیح توزیع گاز تلاش زیادی کرده اند، قدردانی کرد. رئیس جمهوری وجه مکمل تلاش های مسئولان اداره گاز را مصرف صحیح گاز از سوی مردم اعلام کرد و گفت: اصلاح الگوهای مصرف نیاز به فرهنگ سازی دارد که مسئولیت اصلی در این زمینه به عهده رسانه ملی، رسانه ها و تریبون داران است. رئیسی با بیان اینکه در وضع خاص آب و هوایی پیش آمده با تلاش های مسئولان اداره گاز و البته همراهی و همکاری متعهدانه مردم قطع گسترده گاز نداشتیم و فقط در نقاط محدودی متأسفانه گاز قطع شد، درباره مدیریت اعمال شده تصریح کرد: تعطیلی اداره ها و سازمان ها راهکار مناسبی نیست، اما امروز موضوع اهم رساندن سوخت به منازل مردم است و بعد به واحدهای تجاری و اداری. وی با تأکید بر ضرورت مدیریت جدی مصرف و مواجهه با مشترکان پرمصرف در بخش های خانگی، تجاری و اداری به نحو مقتضی افزود: در موضوع مشترکان پرمصرف، نظارت بر مصرف سازمان های دولتی اولویت بیشتری دارد. رئیس جمهوری حضور و اقدام به موقع در کنار پیش بینی صحیح و اتخاذ سیاست های پیشگیرانه را از دیگر الزام های مدیریت صحیح خواند و اظهار کرد: موضوع ذخیره سازی گاز و نفت از مسائل بسیار مهم به ویژه برای شرایط بحرانی و غیرقابل پیش بینی است که متأسفانه در مقطعی مورد بی توجهی قرار گرفته و شرکت ذخیره سازی گاز منحل شده است. وزارت نفت پس از پایان شرایط ویژه کنونی باید این موضوع را مورد توجه جدی قرار دهد. هنوز روزهای سرد زمستان به پایان نرسیده است و از آنجا که احتمال ورود موج دیگری ازسرما به کشور وجود دارد، لازم است در سایه تلاش همه دستگاه های ذی ربط برای تامین انرژی کشور، همدلی ها از سوی مردم نیز ادامه یابد تا شرایط سخت بحرانی رقم نخورد و افزون برگرمایش خانه ها، چرخ های صنایع نیز به گردش معمول خود با هدف رونق بخشی هرچه بیشتر به اقتصاد کشور ادامه دهند.