
رهبری حکم تنفیذ ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی را اعطا کردند
رهبر معظم انقلاب اسلامی روز سه شنبه، ۱۲ مردادماه حکم تنفیذ ریاست جمهوری سیدابراهیم رئیسی را به او اعطا کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری در این مراسم، متن حکم حضرت آیت الله خامنه ای در تنفیذ رأی مردم به مقام رئیس جمهوری اسلامی ایران را قرائت کرد و آنگاه رهبر انقلاب اسلامی لوح متن حکم را به رئیس جمهور منتخب مردم اعطا کردند.
متن حکم تنفیذ به این شرح است:
بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
و الحمدللّه ربّ العالمین و صلّی اللّه علی محمّد و آله الطّاهرین سیّما بقیّة اللّه فی الارضین.
خداوند علیم و قدیر را سپاس می گویم که با فضل و عنایت خود، ایران را بار دیگر در آزمون سیاسی و اجتماعی انتخابات سرافراز فرمود و ملّت عظیم الشان در شرایطی پیچیده و دشوار، با حضور پرمعنا و عزت آفرین خود، حاکمیت رأی مردم بر اداره امور کشور را نمایان ساخت و با انتخاب شخصیتی مردمی و عالی قدر از تبار سیادت و علم و مزین به پرهیزکاری و خردمندی و دارای سوابق درخشان مدیریت، عزم راسخ خود را بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب که مسیر عدالت و پیشرفت و آزادی و عزت است، نشان داد. امروز میهن عزیزمان، تشنه خدمت و آماده حرکت جهشی در همه عرصه ها و نیازمند مدیریتی باکفایت و جهادی و دانا و شجاع است که بتواند توانمندی های آشکار و نهفته ملت، بویژه جوانان را که بسیار فراتر از مشکلات است، بسیج کرده و به میدان کار و تلاش سازنده آورد؛ موانع را از سر راه تولید بردارد، سیاست تقویت پول ملی را بجد دنبال کند و قشرهای متوسط و پایین جامعه را که سنگینی مشکلات اقتصادی بر دوش آنهاست، توانمند سازد، مدیریتی که با مشی فرهنگی خردمندانه، مسیر اعتلای مادی و معنوی ملت ایران را هموار کرده، حرکت کشور به سمت جایگاه شایسته اش را شتاب بخشد.
اکنون با تشکر از مردم عزیز و با پیروی از گزینش آنان، رأ ی به عالم فرزانه و خستگی ناپذیر و کارآزموده و مردمی، جناب حجت الاسلام آقای سیدابراهیم رئیسی را تنفیذ و ایشان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب می کنم و از خداوند متعال توفیق و سربلندی ایشان و همکارانشان را مسألت می نمایم و یادآوری می کنم که رأی ملت و تنفیذ اینجانب تا هنگامی است که مشی همیشگی ایشان در پیمودن صراط مستقیم اسلام و انقلاب ادامه داشته باشد که به فضل الهی چنین خواهد بود. انشاءاللّه.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد
تکلیف وزارت نفت برای هزینه حداقل یکهزار میلیارد تومان در خوزستان
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس از سال ۹۹ به موضوع خوزستان پرداخته است، گفت: وزارت نفت مکلف شد حداقل یکهزار میلیارد تومان برای حل مشکلات این استان هزینه کند. علی نیکزاد در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور گفت: مجلس از پارسال و پیش از اینکه مشکلات آب در خوزستان بحرانی شود، به موضوع پرداخت و در نخستین روزهای فعالیت مجلس برخی نمایندگان به غیزانیه سفر کردند و در نشست های مجلس تذکرهای لازم به مسؤولان مربوطه داده شد. وی افزود: طی قوانین مصوب در مجلس و اصلاحات بودجه، اعتبارات خوزستان از ۲ هزار میلیارد تومان به ۵ هزار میلیارد تومان رسید. یکهزار و ۷۵۰ میلیارد تومان به فاضلاب اهواز اختصاص یافت و همچنین وزارت نفت مکلف شد حداقل یکهزار میلیارد تومان برای حل مشکلات خوزستان هزینه کند که یکهزار و ۲۶۰ میلیارد تومان برای راه روستایی، آب و فاضلاب و احداث شبکه آبی و تنش آبی اختصاص داده شد. نایب رئیس مجلس تصریح کرد: خوزستان همان خوزستان هشت سال دفاع مقدس است که حماسه آفریدند و با تقدیم هزاران شهید، جانباز و آزاده اجازه ندادند یک وجب از خاک کشور دست دشمن بیفتد. همان خوزستانی است که همیشه پای کار انقلاب بوده و اکنون نوبت مسؤولان است که کم کاری های گذشته را جبران کنند.
از سوی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی منتشر شد
گزارش مانع زدایی و پشتیبانی از تولید در صنعت نفت و گاز
معاونت مطالعات امور تولیدی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی موانع و الزام های پشتیبانی از تولید در صنعت نفت و گاز پرداخت. به گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در ابتدای این گزارش با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۰ با عنوان «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» ازسوی مقام معظم رهبری و تأکید ایشان بر روند جهش تولید آمده است: در سالیان اخیر وضع تحریم های ظالمانه، عدم جذب سرمایه گذاری خارجی، اجرای نامناسب برخی قوانین، محدودیت در واردات کالاها و تجهیزات مورد نیاز برای بخش های بالادستی و پایین دستی نفت و بی توجهی به داخلی سازی آنها، شرکت های تولیدکننده انرژی را در دوران گذار از حیات وابسته خود به خارج از مرزها به استفاده از ظرفیت داخلی قرار داده است.
در ادامه این گزارش آمده است: بازار انرژی کشور نیاز به بازنگری اساسی دارد تا از منظر ساختاری، حاکمیتی، قیمت گذاری، اجرایی، یکپارچگی در نهاد تصمیم گیری بخش انرژی، یارانه های کلان و بدون هدف مورد ارزیابی مجدد قرار گیرد. این بازنگری می تواند به مثابه تزریق جان دوباره به فرصت های سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز کشور باشد. وضع تحریم های ظالمانه و تشدید آن در سالیان اخیر واقعیت وابستگی بیش از حد این صنعت به خارج از مرزها را نمایان کرد و فرصتی برای تفکر برای حل دائم این معضل را میان اندیشمندان و دلسوزان مملکت داد تا فکری اساسی برای حل معضلات بیندیشند.
در این گزارش تصریح شده است: این شرایط، بخشی از ظرفیت تولید نفت خام کشور را بلااستفاده کرد و خسارت هایی را به میدان ها و چاه های در حال تولید تحمیل کرده است. با کاهش صادرات، هرچند نقش نفت در تأمین منابع عمومی بودجه، کم رنگ شد، اما برطرف کردن کامل وابستگی بودجه به نفت کار چندان آسانی نیست.
با این همه، به وسیله نقشه راهی مشخص می توان موانع را از سر راه برداشت، اگرچه وابستگی به مسیر طی شده و عادات حاکم بر کاغذبازی کشور براحتی قابل تغییر نیست؛ اما سالیان تحریم، تمرینی برای خروج از وابستگی بودجه به نفت را برای دولت فراهم کرد.
در ضمن، پایین یا منفی بودن نرخ رشد سرمایه گذاری در کشور در سالیان اخیر ضرورت تأمین منابع فوری برای سرمایه گذاری را تشدید کرده که گذر از این شرایط نیازمند تدوین و اجرای یک برنامه محرک تولید و رشد اقتصادی است که بدون اجماع در همه ارکان کشور، عبور از این شرایط به سهولت رخ نخواهد داد.
دربخش توصیه ای گزارش مانع زدایی و پشتیبانی از تولید در صنعت نفت و گاز، مسائل و راهکارها آمده است: از جمله سیاست ها و راهکارهای پیشنهادی که برای رفع چالش های این صنعت در زمینه تولید می توان بیان کرد، عبارت است از: تأمین مالی داخلی، گسترش بهره گیری از نفت خام تولیدی کشور با افزایش ظرفیت پالایشگاه های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه گذاری مردمی، توسعه بازارهای صادرات نفت خام، گاز طبیعی و فراورده های نفتی و ایجاد مهارت های رقابت در عرصه بین المللی که باید مورد توجه قرار گیرد.
در این گزارش تصریح شده است: حمایت واقعی از سازندگان داخلی، همراهی دولت با بخش خصوصی برای بهبود وضع فناورانه با همراهی قطب های علمی و فناوری، پشتیبانی مالی طرح ها، اجرای مؤثر قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و حمایت از کالای ایرانی، تقویت دانش فنی، آموزش نیروی انسانی ماهر و کارآمد، به روز کردن تجهیزات تولید با دانش فنی روز، توسعه فرهنگ کارگروهی میان شرکت های داخلی، جداسازی مسائل حاکمیتی از مالکیت شرکت ها، اشتغالزایی برای توسعه ملی، تسهیل در انجام امور گمرکی، تسهیل و گشایش در اعتبارات اسنادی، کاهش هزینه مبادله، متقابل شدن ریسک تصمیم ها از سوی دولت که به بخش خصوصی تحمیل می شود و پرداخت هزینه مبادله ناشی از این گونه تصمیم ها از سوی دولت به فعالان اقتصادی و کارآفرینان و کاهش زمینه های رانت جویی.
دبیر کل اوپک از حاضران تحلیف ابراهیم رئیسی
محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با سفر به ایران در مراسم تحلیف رئیس جمهور حضور یافت. مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، عصر روز پنجشنبه (۱۴ مردادماه) با حضور مهمانان داخلی و خارجی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد. پیش از این محمد علی بک، سفیر ایران در نیجریه در توییتر خود نوشت: ملاقات دوستانه و سازنده ای با جناب محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل نیجریه ای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) داشتم. وی با بیان اینکه دبیرکل اوپک برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهوری منتخب عازم تهران است، گفت: دبیرکل اوپک از نقش سازنده کشور در تصمیم های این سازمان تشکر و قدردانی کرد.
نگرانی درباره مهار ویروس کرونا قیمت نفت را کاهش داد
روند تحولات قیمت نفت خام پس از جهش اولیه در پی نگرانی ها درباره مهارویروس کرونا به دلیل تاثیر کندی فعالیت بخش های تولیدی و کارخانه ها در بازارهای کلیدی بر شرایط روانی بازار نفت، معکوس شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، قیمت شاخص نفت خام برنت با پنج سنت کاهش ۷۲ دلار و ۸۴ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا با هشت سنت کاهش ۷۱ دلار و ۱۸ سنت برای هر بشکه ثبت شد. تحلیلگران گروه مالی و بانکی استرالیا و نیوزلند (ANZ) در یادداشتی بر خطرهای اقتصادی دوباره برای مصرف کننده بزرگ نفت جهان ناشی از تشدید شیوع ویروس کرونا تأکید کردند. تحلیلگران این گروه نوشتند: مواردی از نوع بسیار مسری گونه دلتا ویروس کرونا در ۱۴ استان از ۳۲ استان چین ظاهر شده است که این موضوع می تواند محدودیت های بیشتری را برای بخش های تولیدی و اقتصادی ایجاد کند. آنها همچنین کند شدن روند فعالیت های تولیدی را به عنوان یکی از دغدغه های اصلی چین و ایالات متحده آمریکا برشمردند.