مدیر بهره برداری شرکت گاز استان ایلام، در خصوص برنامه های انجام شده در حوزه افزایش کیفیت ارایه خدمات می گوید: همان گونه که اشاره شد، جهت افزایش خدمت رسانی و بهبود کیفیت ارایه خدمات، این شرکت از طریق استقرار و راه اندازی سامانه CRM به خدمت رسانی مشترکین مشغول بوده که می توان از این خدمات به ثبت شکایات، اعلام غیرحضوری رقم کنتور، دریافت آخرین قبض، پرداخت آنلاین، ارسال پیامکی قبوض و... اشاره کرد.

وی تاکید می کند: شرکت گاز استان ایلام، سال 98 رتبه اول رضایت مندی مشترکین در سطح کشور را مطابق اعلام سازمان مدیریت و برنامه ریزی کسب کرد؛ همچنین در این سال به عنوان اولین شرکت در بین شرکت های گاز استانی نسبت به حذف قبوض کاغذی گازبها اقدام کرد. از سال 99 نیز با راه اندازی سامانه تلفن گویای 1594 در سطح استان بسیاری از خدمات مرتبط با مشترکین از طریق این خط به صورت تلفنی انجام می شود. کشاورز، درباره امدادرسانی و مرکز پیام اظهار می کند: در حال حاضر سامانه پاسخگویی 194 و نیز سامانه 1594 به صورت یکپارچه در استان راه اندازی شده و تمام مراحل پاسخگویی به مشترکین در این سامانه ثبت می شود. همچنین همه عملیات امدادرسانی نیز به صورت جداگانه در سامانه TMMS  ثبت، پیگیری و گزارش گیری می شود که طبق گزارش دریافتی از سامانه مذکور در سال 99، بیش از 25 هزار مورد تماس با مرکز پیام ثبت شده است. همچنین طبق گزارش دریافتی از سامانه مکانیزه پاسخگویی امدادی در استان، میانگین زمان پاسخگویی به پیام های خیلی فوری 8 دقیقه و سایر پیام ها 12 دقیقه است. وی در خصوص مزایای امداد مکانیزه نسبت به سیستم قدیمی می گوید: با توجه به اینکه GIS سامانه مکانیزه امداد نیازمند راه اندازی بستر است، این شرکت با چند پیمانکار در حال تکمیل بستر GIS بوده و در آینده نزدیک با راه اندازی این مهم و تکمیل مکانیزه شدن سامانه پاسخگویی، شاهد ارایه خدمات موثرتری از جمله صحت، دقت و سرعت در خدمات رسانی امدادی به مشترکین خواهیم بود. کشاورز، واگذاری خدمات به دفاتر پیشخوان را موثر می داند و تاکید می کند: با واگذاری خدمات به دفاتر پیشخوان هم اکنون مراجعه مشترکین جهت تحویل پرونده اشتراک پذیری به ادارات نواحی به صورت 100 درصدی مرتفع شده و با توجه به پراکندگی و وجود دفاتر پیشخوان و ادارات پست در اقصی نقاط استان، این واگذاری کاملا مناسب و ثمربخش است. وی درباره برنامه های گاز ایلام در حوزه توسعه بخش شهری اعلام می کند: با توجه به مقررات ابلاغی در خصوص واگذاری انشعاب در حاشیه شهرها و روستا ها و اهمیت حفظ اراضی کشاورزی و جلوگیری از تغییر کاربری، قبل از نصب انشعاب و واگذاری اشتراک جدید، تمامی استعلامات از سازمان های متولی جهت خدمات توسعه ای به عمل آمده و با رعایت کامل مقررات، انشعابات جدید به متقاضیان واگذار می شود. وی ادامه می دهد: همان طور که اشاره شد، با توجه به واگذاری خدمات اشتراک پذیری به دفاتر پست و پیشخوان دولت، همه مراحل بررسی و اخذ مستندات و نیز ثبت کد پستی معتبر در فرآیند اشتراک پذیری دارای خطای کمتری شده است و مطابق آخرین آمار اعلامی ستاد این شرکت جزو شرکت های پیشرو ثبت کد پستی و تلفن همراه مشترکین بوده است. شرکت گاز استان ایلام اولین شرکت گاز استانی بود که نسبت به حذف قبض کاغذی اقدام کرد و هم اکنون تمامی قبوض به صورت پیامکی به مشترکین ابلاغ می شود و این شرکت به عنوان شرکت پیشرو در حال اجرا و راه اندازی سامانه صدور آنلاین قبوض پیامکی است.

مدیر بهره برداری شرکت گاز استان ایلام، درباره تعمیرات خطوط، شبکه و تاسیسات سطح استان و آمادگی برای تامین گاز در فصل سرد می گوید: همیشه با تعریف پروژه های حفره های خالی و انتخاب پیمانکار، علاوه بر خدمات رسانی به متقاضیان جدید، همه نیازهای تعمیراتی و بازسازی تاسیسات، شبکه و خطوط گاز در پیمان تعبیه شده و در فصول گرم اقدامات لازم تعمیراتی و توسعه ای اجرا می شود؛ به طوری که در سال 99 این شرکت خوشبختانه با تاب آوری و تداوم پایداری و ایمن جریان گاز، هیچ گونه برنامه پیش بینی نشده در قطع گاز را شاهد نبوده و به صورت پایدار گاز همه مشترکین برقرار بوده است.  وی در پایان می گوید: شرکت گاز استان ایلام به منظور گسترش و تسریع خدمات رسانی خود و کاهش تردد و هزینه های مشترکین و ارباب رجوع، راه های مختلفی را جهت اطلاع رسانی و انجام خدمات به صورت غیرحضوری راه اندازی کرده است از جمله؛ سامانه جامع ارتباط با مشتریان(CRM)، سامانه تلفن گویای 4 رقمی 24 ساعته، وب سایت اینترنتی شرکت، سامانه پیامکی، تولید اپلیکیشن تلفن همراه که این اقدامات منجر به کسب رضایت حداکثری ذی نفعان در شرکت شده است.

 شرکت های گاز استانی نیازمند توجه بیشتر

در ادامه، کامران شریفی، مدیر مهندسی و اجرای طرح های شرکت گاز استان ایلام در خصوص اینکه چه آیتم هایی در طراحی پروژه های گازرسانی رعایت و لحاظ می شود، اظهار می کند: تعداد خانوار استفاده کننده از طرح شامل خانگی، تجاری و صنعتی، مسیریابی و تعیین بهینه ترین مسیر اجرا، خاک شناسی و توپوگرافی زمین شناسی منطقه، میزان اراضی کشاورزی که باید تملک شود یا زمین های ملی در اختیار منابع طبیعی و محیط زیست که جهت اجرای طرح باید مجوز بگیرند، ترسیم مسیر اولیه و جانمایی تاسیسات مورد نیاز، سایز بندی خطوط و شبکه گاز مورد نیاز بر اساس تعداد مصرف کنندگان و مقدار مصرف آن‎ها، اخذ استعلامات قانونی، تهیه پکیج نهایی مناقصه و انتخاب پیمانکار؛ همچنین در 4 سال اخیر خوشبختانه ضریب نفوذ گاز در بخش شهری 99 درصد و روستایی به 96 درصد رسیده است و امیدواریم در چند ماه آینده شهر پهله تنها شهر باقی مانده نیز از نعمت گاز برخوردار شود و این ضریب نفوذ شهری به 100 درصد برسد و ضریب نفوذ روستایی قطعا بالاتر و بالاتر می رود.

شریفی در خصوص روش های نوین در حوزه مسیریابی می افزاید: در حوزه مسیریابی از روش های نوین از جمله نرم افزار گوگل ارث، اتوکد، GIS وGP NET استفاده می شود. شرکت گاز استان ایلام به جهت پیشرفت تکنولوژی، تمام تلاش خود را به کار بسته تا در انجام وظایف خود به روزرسانی صورت بگیرد. این امر باعث رضایت مشتریان مخصوصا در پاسخ به استعلامات شده و زمان ارباب رجوع جهت بازدید میدانی هدر نمی رود و با استفاده از نرم افزار، اکثر مراجعه کنندگان کارشان با حداقل زمان انجام می شود.وی ادامه می دهد: سال گذشته، 35 روستا و 183 واحد صنعتی به شبکه گاز پیوستند؛ همچنین از 600 روستای استان حدود 500 روستا با ضریب نفوذ 96 و حدود 960 صنعت که تقریبا 85 درصد صنایع استان را شامل می شود از نعمت گاز برخوردارند و برنامه سال جاری شرکت گاز استان بر این است تا حد امکان این آمار افزایش یابد. در حال حاضر تنها گازرسانی به مناطق سخت گذر استان باقی مانده که در حال بررسی و اجراست.

مدیر مهندسی و اجرای طرح های شرکت گاز استان ایلام می افزاید: سال 99 تعداد 8 روستا طراحی و جهت پیمان ارسال شده است و 15 روستا در سال جاری طراحی می شود. خوشبختانه با دانش فنی که بین همکاران امور مهندسی است، بیشتر این طراحی ها بدون کمک مشاور صورت می پذیرد. وی اظهار می کند: 80 روستای مرزی به شبکه گاز پیوسته اند. از آنجایی که وجود افراد در مرزها جهت حراست لازم است و باعث امنیت مرزها می شود، شرکت گاز استان در شهرستان های مرزی نهایت تلاش خود را کرده و اکثر روستاهای مرزی از نعمت گاز برخوردار هستند و یا به زودی به شبکه گاز متصل می شوند. شرکت ملی گاز ایران نیز این موضوع را مهم جلوه داده و سرانه روستاهای مرزی بیشتر از سایر روستاها است.

شریفی در خصوص اینکه چه اقداماتی در حوزه GIS انجام شده و درصد پیشرفت در این حوزه چه میزان است، می گوید: در شرکت گاز استان ایلام 70 درصد پیشرفت شامل شبکه گاز، خطوط فلزی و تعذیه ایستگاه ها و مشترکین است. در خصوص استفاده از فناوری های نوین نیز با توجه به انجام پروژه GIS، بلوک بندی های EIS و TIS و قسمت های ایزوله برحسب شیر جهت استفاده در مواقع بحرانی در دست اقدام است. همچنین با توجه به اینکه اکثر ایستگاه های استان از نوع کابینتی بوده، مطابق آخرین دستورعمل های ابلاغی ستاد نسبت به اجرای محوطه ایستگاه اقدام شده و چندین پروژه پژوهشی در حوزه مقاوم سازی نیز در سطح استان اجرا شده که آخرین مورد آن پروژه پژوهشی ساخت علمک پلیمری مقاوم در برابر زلزله بود که به صورت وبینار توسط امور مهندسی ستاد شرکت ملی گاز ایران برای همه گازهای استانی ارایه شده است.

وی تاکید می کند: 15 هزار مترمکعب گاز، 150 واحد گازرسانی و 40 واحد مشمول مصوبه و 110 مورد غیر مصوبه در حوزه گازرسانی به واحدهای صنعتی جزو  برنامه های سال 1400 است. خوشبختانه در تمام سال های اخیر آنچه تعهد داده بودیم را محقق کرده ایم.

وی مهم ترین چالش پیش روی گازرسانی به واحدهای صنعتی و تولیدی (صنایع) را تحصیل اراضی و صدور مجوز حفاری عنوان می کند و ادامه می دهد: با توجه به اینکه پیگیری و اخذ مجوز حفاری و رفع معارض گازرسانی به صنایع بر عهده صاحب صنعت است، این موضوع باعث کندی گازرسانی به صنایع می شود که برخی اوقات پس از صدور مجوز و اعزام اکیپ پیمانکار گاز، متاسفانه از ادامه کار جلوگیری به عمل می آید. شریفی با اشاره به اینکه در سال گذشته 45 واحد صنعتی براساس مصوبه شورای اقتصاد به شبکه گاز متصل شده است، می گوید: امسال نیز 40 واحد صنعتی براساس مصوبه شورای اقتصاد به شبکه گاز متصل می شود.

مدیر مهندسی و اجرای طرح های شرکت گاز استان ایلام، با توجه به شعار امسال می افزاید: در سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، قطعا با گازرسانی پایدار و پاک به صنایع شاهد کاهش هزینه حمل ونقل و هزینه سوخت خواهیم بود.

وی در پایان تصریح می کند: با توجه به انتظارات مردم مبنی بر استفاده از سوخت پاک باید استان های مرزی از لحاظ اعتبار و افزایش سرانه مصرف خانوار مورد توجه قرار گیرد. شرکت های گاز استانی در مقایسه با شرکت های پالایشی و سایر شرکت ها  نیازمند توجه بیشتری هستند. شرکت های گاز استانی مستقیم با خواسته های مردم و مسوولان سروکار دارند. مسوولیت تمامی خطوط داخل شهر و روستا برعهده شرکت گاز است که ما به صورت شبانه روز پاسخگو بوده و هستیم.