
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت:
مصرف بالای انرژی در داخل، سهمی از بازار برای ایران نمی گذارد
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت، مصرف بالای گاز و تغییر نکردن فرهنگ مصرف داخلی انرژی را چالشی بزرگ دانست و گفت: افزایش مصرف داخلی انرژی، در عمل سهمی را در بازار متناسب با ذخایر نفت و گاز ایران باقی نمی گذارد.
امیرحسین زمانی نیا در آیین گشایش سومین همایش تخصصی معرفی فرصت های سرمایه گذاری منطقه آزاد قشم در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی اظهار کرد: ایران تا سال ۲۰۴۰ میلادی همچنان رتبه نخست بزرگ ترین دارنده ذخایر گاز جهان را یدک می کشد و در رتبه پنجم، بالاترین رشد تولید گاز جهان قرار خواهد داشت. وی با اعلام اینکه تا سال ۲۰۴۰ میلادی، بالاترین رشد صادرات گاز جهان در اختیار ۶ کشور قطر، روسیه، آمریکا، استرالیا، کانادا و الجزایر قرار خواهد داشت، افزود: رشد مصرف داخلی گاز ایران، در عمل گازی برای صادرات باقی نمی گذارد، از این رو باید در فرهنگ مصرف این حامل انرژی تغییرهایی اعمال شود. معاون امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت با یادآوری اینکه قشم، ظرفیت لازم را برای تبدیل شدن به یکی از کانون های تولید و صادرات انواع حامل انرژی، بویژه محصولات پتروشیمی دارد، یادآور شد: برای رشد توسعه هاب (مرکز) پتروشیمی و پالایش نفت در جزیره قشم، باید تضمین های دولتی و حاکمیتی به سرمایه گذاران خارجی و بخش خصوصی داده شود. زمانی نیا از کاهش ۱۸ درصدی سرمایه گذاری در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و زغال سنگ پس از شیوع کرونا به عنوان یکی از چالش های پیش روی صنعت نفت جهان نام برد و عنوان کرد: کاهش سرمایه گذاری در یک بازه زمانی پنج تا ۱۰ ساله، افزایش تولید نفت و گاز را در جهان تحت تأثیر قرار خواهد داد. سومین همایش تخصصی معرفی فرصت های سرمایه گذاری منطقه آزاد قشم در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی ۲۰ و ۲۱ بهمن ماه امسال برگزار شد.
مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
افزایش تولید «پروپیلن» واردات محصولات پتروشیمی را نصف می کند
مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، به صدور مجوز ساخت پنج طرح پتروشیمی در قشم اشاره کرد و گفت: افزایش تولید پروپیلن، واردات سالانه ۲ میلیارد دلاری محصولات پتروشیمی ایران را نصف می کند.
شهرام رضایی با بیان اینکه به طور متوسط سالانه ۲ میلیارد دلار محصولات پتروشیمی و پلیمری وارد ایران می شود، گفت: در صورت افزایش ظرفیت تولید پلی پروپیلن، واردات محصولات پتروشیمی به کشور کاهش خواهد یافت. مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، با اشاره به حرکت جهانی کشورهای نفت و گازخیز به سمت تکمیل زنجیره های ارزش از اتیلن، پروپیلن و پلی پروپیلن تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در مسیر افزایش تولید پروپیلن گام هایی جدی برداشته است. وی با اشاره به شکل گیری دو هاب پتروشیمی در عسلویه و ماهشهر، از قشم به عنوان یکی از مناطق نام برد که از ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به کانون تولید محصولات پتروشیمی برخوردار است، یادآور شد: گردش آب در سواحل جزیره قشم، به گونه ای است که نیاز به لایروبی اسکله ها و سواحل ندارد و در عمل، هزینه پهلودهی کشتی های غول پیکر در اسکله های قشم را به حداقل کاهش می دهد. رضایی با اشاره به صدور پنج مجوز برای ساخت توسعه صنایع پتروشیمی در جزیره قشم با محوریت تکمیل زنجیره ارزش متانول تأکید کرد: به طور قطع، قشم، هاب آینده صنعت پتروشیمی کشور بوده، به طوری که مطالعات جامع شکل گیری صنایع پتروشیمی در بزرگ ترین جزیره خلیج فارس تکمیل و برای اجرا ابلاغ شده است. مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه شکل گیری هاب پتروشیمی در شمال جزیره قشم «سلخ» دارای پیوست زیست محیطی است، تصریح کرد: تاکنون پنج طرح با ظرفیت تولید ۶ میلیون و ۷۶۰ هزار تن تولید محصول با هدف تکمیل زنجیره ارزش متان و متانول در دستور کار قرار گرفته است.
در یک سال گذشته
ملی حفاری ۱۱۷ حلقه چاه نفت و گاز حفر و تکمیل کرد
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران از حفر و تکمیل ۱۱۷ حلقه چاه نفت و گاز با ثبت متراژ حفاری ۸۵ هزار و ۶۱۶ متر طی یک سال گذشته خبر داد.
سیدعبدالله موسوی با تبریک ایام دهه مبارک فجر و چهل ودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ضمن تشریح آخرین دستاوردهای کارکنان این شرکت در یک سال اخیر گفت: از تعداد این چاه ها ۲۷ حلقه توسعه ای، چهار حلقه اکتشافی، یک حلقه توصیفی و ۸۵ حلقه تعمیری بوده که در گستره عملیاتی شرکت های ملی مناطق نفت خیز جنوب، مهندسی و توسعه نفت، فلات قاره و نفت مناطق مرکزی حفر و تکمیل شده است.
موسوی با بیان اینکه در این مدت حفاری ۱۸ حلقه چاه ۳۲۶ روز زودتر از برنامه پیش بینی شده انجام و برای بهره برداری به شرکت متقاضی تحویل شد، افزود: این موفقیت که در نتیجه تعامل میان متخصصان این شرکت و شرکت بهره بردار محقق می شود، از نظر تولیدی شدن زودهنگام چاه، ترخیص دکل و کاهش هزینه ها ارزش اقتصادی قابل توجهی دارد. وی در زمینه فعالیت های انجام شده در حوزه خدمات یکپارچه فنی - مهندسی که از سوی این شرکت به موازات عملیات حفاری و تعمیر چاه ها ارائه می شود، اظهار کرد: در بخش عملیات ویژه در مدت پیش گفته، نزدیک به ۱۴ هزار و ۸۶۰ متر حفاری جهت دار و افقی روی ۶۰ حلقه چاه و بیش از ۸۰۰ متر مغزه گیری صورت گرفت.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، همچنین شمار خدمات ویژه از جمله نمودارگیری، نمودارگیری از سیال و چاه پیمایی را یک هزار و ۲۱۶ و خدمات فنی حفاری مانند سیمانکاری چاه ها، اسیدکاری، تزریق پذیری، آزمایش چاه با ساق مته، لوله مغزی سیار، لوله گذاری چاه، حفاری با هوا، حفاری به روش فرو تعادلی و... را ۳ هزار و ۷۱۱ مورد عنوان کرد.
وی افزود: با توجه به نامگذاری امسال به عنوان سال جهش تولید، این شرکت در زمینه توسعه فرصت های همکاری با شرکت های سازنده داخلی، دانش بنیان، مراکز علمی و پژوهشی درخصوص تأمین حداکثری قطعات، تجهیزات، کالا و مواد اقدام کرده که از جمله قراردادهای همکاری در بخش های ساخت تجهیزات سرچاهی، حفاری جهت دار و به روز رسانی ژنراتورهای دستگاه های حفاری است که بتازگی با شرکت های داخلی امضا و مبادله شده است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران پیگیری، تمدید و استقرار استانداردها و گواهینامه های بین المللی مرتبط با مدیریت های کیفیت، محیط زیست، بهداشت حرفه ای، ایمنی و سلامت دکل های حفاری، برگزاری دوره های تخصصی با استفاده از بستر فضای مجازی با توجه به لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی، تمهیدات کاربردی در زمینه پیشگیری و مقابله با همه گیری ویروس کرونا و ایجاد شرایط مناسب در خصوص حفظ سلامت کارکنان و استمرار کار دستگاه های حفاری، راه اندازی سامانه جامع دستمزد و مزایای کارکنان ارکان ثالث (HRM) برای نخستین بار از ابتدای امسال را از شمار اقدام های شرکت از دهه فجر سال گذشته تا امسال برشمرد و بیان کرد: اهداف این شرکت بر مبنای پروژه محوری، حفظ خط مشی و مشتری مداری ترسیم شده و همچنان پیگیری می شود.
برگزاری مراسم رونمایی از کارت ایثار رزمندگان هشت سال دفاع مقدس
مراسم رونمایی از کارت ایثار رزمندگان هشت سال دفاع مقدس با حضور فتح الله حسینی، مشاور وزیر نفت در امور ایثارگران و جمعی از نمایندگان و مسؤولان امور ایثارگران شرکت های اصلی و فرعی صنعت نفت برگزارشد.
فتح الله حسینی، مشاور وزیر نفت در امور ایثارگران در این مراسم، ضمن تبریک ایام الله دهه مبارک فجر و تاکید بر لزوم خدمت شایسته و با کرامت از صدور نخستین کارت های ایثارگران خبر داد. در این مراسم، نمایندگان امور ایثارگران شرکت های اصلی و فرعی صنعت نفت، پیشنهادات، راهکارها و مسائل خود را مطرح کردند و مشاور وزیر در امور ایثارگران، دستور پیگیری های لازم برای تسریع و تسهیل در خدمت رسانی به ایثارگران صنعت نفت را صادر کرد. همچنین در پایان این مراسم، نخستین کارت های ایثار رزمندگان هشت سال دفاع مقدس به همراه لوح تقدیر به امضای بیژن زنگنه، وزیر نفت از سوی فتح الله حسینی، مشاور وزیر و حجت الاسلام رضا رستمی، مشاور حقوقی امور ایثارگران به 6 نفر از ایثارگران اهدا شد.
درِ اتاق ما به روی ایثارگران صنعت نفت باز است
مشاور وزیر نفت در امور ایثارگران در حاشیه این مراسم، درباره اقدام های انجام شده در ستاد امور ایثارگران صنعت نفت و کارت ایثار اهدا شده، به «مشعل» گفت: در تمام کشور، نخستین وزارتخانه و دستگاهی که کارت ایثار را اهدا کرده، وزارت نفت است و در صنعت نفت، پالایش و پخش در این زمینه پیشقدم شد. وی افزود: سند راهبردی خدمات به رزمندگان تهیه و تصویب شده و برای اقدام به همه وزاتخانه ها و سازمان ها ابلاغ شده است. رونمایی و مراسم امروز، مهر تاییدی است بر اینکه صنعت نفت، نخستین قدم را در این زمینه برداشته و اولین وزارتخانه ای است که نسبت به این امر مبادرت ورزیده است. ما توانستیم از زمان تصویب که در تاریخ 19 آذرماه بود، ظرف سه ماه در وزارت نفت نخستین کارت های ایثار را اهدا کنیم. حسینی درباره ویژگی های کارت ایثار افزود: تمام مزایای قانونی اعم از معافیت ها یا کسر خدمت فرزندان ایثارگر یا بهره بردن از سهمیه سازمان سنجش و... در این کارت ها تجمیع شده و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس می توانند از رفت وآمدها بکاهند و خدمات پراکنده را یکجا و در همان نقطه ای از کشور که ساکن هستند، دریافت کنند. مشاور وزیر نفت در امور ایثارگران اظهار کرد: در صنعت نفت بیش از 30 هزار ایثارگر داریم و در سه ماه گذشته، برای تسهیل امور و خدمات این عزیزان و طرح و رفع مشکلات آنها و خانواده هایشان بیش از 10 جلسه با معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت و بیش از 10 جلسه دیگر با معاونان وزیر و مدیران ارشد شرکت ها برگزار کرده ایم. با ایثارگران هم جلساتی داریم و درِ اتاق ما به روی ایثارگران باز است. این دفتر متعلق به ایثارگران است و ما امانت دار آنها هستیم. وی در پایان گفت: تکیه و سرمایه ما اداره کل روابط عمومی وزارت نفت است و لازم است از زحمات این مجموعه کمال تشکر را داشته باشم. برای خدمت به ایثارگران، تمام صنعت نفت باید از هم سبقت بگیرند و این فرهنگ باید عملیاتی شود.
افزایش مبلغ تفاوت تطبیق مدت موقت ها
مبلغ تفاوت تطبیق کارکنان قراردادی مدت موقت شاغل در مشاغل اصلی تخصصی وزارت نفت افزایش یافت. به گزارش معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، به دنبال مصوبه شورای اداری صنعت نفت در زمینه افزایش مبلغ تفاوت تطبیق کارکنان قراردادی مدت موقت (مشاغل اصلی تخصصی)، این مبلغ به کارکنان پرداخت می شود. فرزین مینو، معاون وزیر نفت در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، پیش تر از انجام مراحل مقدماتی ازسوی این معاونت، برای افزایش و پرداخت مبلغ تفاوت تطبیق کارکنان قراردادی مدت موقت در مشاغل اصلی تخصصی (بند ۱۰) خبر داده بود. افزایش مبلغ تفاوت تطبیق بر مبنای اجرا از تاریخ ۱۳۹۹/۱/۱ مورد موافقت شورای اداری قرار گرفته است که بر این اساس، مابه التفاوت این افزایش نیز از ابتدای امسال محاسبه و به کارکنان قراردادی مدت موقت پرداخت می شود.
ابلاغ دستورعمل جیره نقدی کارگران رسمی
از سوی دیگر، جیره نقدی ماهانه کارگران رسمی صنعت نفت با ابلاغ دستورعملی ازسوی اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی تعیین شد. در این دستورعمل، مبلغ جیره نقدی ماهانه کارگران رسمی نفت در سال ۹۹ تعیین شده است.
افزایش کمک رفاهی سالانه مدت موقت ها
همچنین، سقف و کف کمک رفاهی سالانه کارمندان قراردادی مدت موقت وزارت نفت ۱۵ درصد افزایش یافت.
برپایه این گزارش و به دنبال تصویب افزایش سقف و کف کمک رفاهی سالانه کارمندان قراردادی مدت موقت (برای سال ۹۹) در شورای اداری صنعت نفت، این مبلغ ۱۵ درصد افزایش یافت.
مابه التفاوت این مبلغ از ابتدای فروردین ماه امسال محاسبه و به کارکنان قراردادی مدت موقت پرداخت می شود.
اتصال بزرگ ترین جزیره خلیج فارس به شبکه گاز تا سال ۱۴۰۰
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با اشاره به آغاز ساخت خط لوله انتقال گاز از خط لوله هفتم سراسری به قشم اعلام کرد: با سرمایه گذاری ۲۵ میلیون یورویی و ۲ هزار میلیارد ریالی، گاز تا سال آینده به بزرگ ترین جزیره خلیج فارس می رسد.
به گزارش شانا، محسن مظلوم فارسی باف با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ساخت خط لوله ۵۹ کیلومتری انتقال گاز از خط لوله هفتم سراسری به جزیره قشم گفت: برای ساخت این خط لوله گاز حدود ۲۵ میلیون یورو و حدود ۲ هزار میلیارد ریال تأمین منابع مالی پیش بینی شده است، ضمن آنکه قطعات و لوله ها تأمین، پیمانکار انتخاب و عملیات اجرایی ساخت خط لوله آغاز شده است.
وی با اعلام اینکه پیش بینی می شود با هدف تأمین سوخت و خوراک صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی و نیروگاهی و بر اساس برنامه زمان بندی تا سال ۱۴۰۰ گاز به قشم انتقال داده شود، تصریح کرد: در فاز نخست انتقال روزانه ۲۵ میلیون مترمکعب گاز در دستور کار قرار گرفته که برای اجرای این پروژه، یکی از پیچیده ترین عملیات ساخت خط لوله گاز در اعماق آب های خلیج فارس انجام می شود.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه هم اکنون معادل ۶ میلیون بشکه نفت خام گاز طبیعی در ایران تولید می شود، یادآور شد: ظرفیت تولید گاز کشور افزایش یافته است؛ اما جا دارد مشترکان خانگی، تجاری، نیروگاه ها و صنایع، صرفه جویی جدی و بهینه سازی مصرف گاز را در دستور کار قرار دهند.
فراخوان جلب همکاری در پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز
مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت به منظور جذب نیروی انسانی در پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز فراخوان داد.
در این فراخوان آمده است: علاقه مندان می توانند تا تاریخ ۲۷ بهمن ماه امسال نسبت به ارسال رزومه خود به نشانی الکترونیکی CIPMD.ae@nioc.ir اقدام کنند.