
فرزند قهرمان نفتی در گفت وگو با« مشعل»:
نفت می تواند یکی از قطب های سنگ نوردی در ایران باشد
از 15 سالگی ورزش سخت و درعین حال مهیج سنگ نوردی را با تشویق برادرش شروع کرد. ابتدا علاقه اش به این رشته ورزشی را از دست داد و آن را رها کرد. سپس دوباره و بعد از مدت کوتاهی به خاطر جو خوب باشگاهش این رشته را ادامه داد تا اینکه در 17 سالگی اولین مدال خود را در سطح استان کسب کرد و در ادامه نایب قهرمان کشور شد و حالا با کسب بیشتر از 20 مدال قهرمانی در سطح داخلی و بین المللی به یک سنگ نورد حرفه ای و ملی پوش تبدیل شده است.
سید رضا چاشي، سنگ نورد حرفه ای باشگاه نفت امیدیه که فرزند یکی از همکاران صنعت نفت است، به مدت 11 سال سنگ نوردی می کند. او در آخرین مسابقه خود در اصفهان موفق شد قهرمان شود. با این فرزند نفتی گفت وگویی در خصوص ورزش سنگ نوردی و موفقیت هایش داشتیم که باهم می خوانیم.
با یک بیوگرافی از خودتان شروع کنید؟
سید رضا چاشي متولد ١٣٧٣ در شهر اميديه هستم. پدرم کارمند شرکت نفت است. حدود ١١ سال است که سنگ نوردم و سال 90 اولین مقام در سنگ نوردی را در سطح استان و سپس در سال 93 اولين مدال كشوری را كسب كردم، با توجه به علاقه ای که به این رشته دارم تا به امروز آن را ادامه دادم که در آخرين مسابقه كشوري برگزارشده در اصفهان اول شدم. از سال ١٣٩٤ برای پيشرفت بيشتر، انجام تمریناتم وهمینطور حضور در اردوهای تیم ملی به تهران آمدم و به قولی دیگر در تهران زندگی می کنم.
ورزش را از چه زمانی شروع کردید؟
١١ سال پيش به همراه برادرم كه سنگ نورد و قهرمان استان هم بود، با این رشته آشنا شدم و همین آشنایی باعث شد که این رشته مهیج را انتخاب کنم و آن را ادامه دهم و تا به الان که در خدمت شما هستم، در این رشته فعالیت می کنم. این را هم باید اضافه کنم من سنگ نوردی را در باشگاه نفت اميديه شروع كردم.
چه شد رشته سنگ نوردی را انتخاب کردید؟
راستش را بخواهید باید بگویم اوايل از سنگ نوردی خوشم نمی آمد، تقریباً یکی دو ماهی رفتم و تمرین کردم و بعد چند ماه نرفتم. اما چون جو سنگ نوردی و یک اشتياقی که درونم به وجود آمد و نیز جوی که باشگاه داشت، باعث شد دوباره به باشگاه برگردم و اين بار جدی تر شروع كنم و این رشته را ادامه دهم.
به تیم ملی هم دعوت شدید؟
بله من از سال ٩٤ به اردوی تيم ملي دعوت شدم و توانستم در چند مسابقه برون مرزی هم شرکت کنم. در اردو هم با سایر ملی پوشان همیشه رقابت سختی داشتم حتی یک بار در نخستین دعوتم توانستم در مسابقه داخل اردو اول شوم. امیدوارم در ادامه و دعوت شدن دوباره در مسابقات بین المللی داوك روی سکو بروم.
چه مقام هایی در سنگ نوردی کسب کردید؟
مقام های زیادی در این سال ها کسب کردیم. برای نخستین بار در سال 90 مقام دوم بولدرینگ را در سطح استان به دست آوردم و در ادامه تا 5 سال از سال 91 تا 96 هرسال قهرمان استان بودم.
در سطح مسابقات قهرمانی کشور هم در سال 93 در پانزدهمین دوره مسابقات جام فجر به میزبانی سیستان و بلوچستان مقام سوم را به دست آوردم. از سال 94 تا سال 99 مقام های متعددی در کشور کسب کردم ازجمله قهرمانی در سال 99 در اصفهان و یا نایب قهرمان در سال 94 در تهران و در سال 95 کسب مقام دوم مسابقات بولدر جم به کوه اسکی به میزبانی استان تهران، کسب مقام دوم اولین دوره از مسابقات بولدر جم جایزه بزرگ ویراک به میزبانی استان تهران و کسب مقام اول مسابقات جام راژیا استار به میزبانی استان قزوین شهرستان ابیک و چندین عنوان قهرمانی دیگر، ازجمله عناوین قهرمانی ام در سطح کشور بوده است. در سطح مسابقات جهانی هم برای اولین بار مقام دوم مسابقات بین المللی جایزه بزرگ به میزبانی کشور هند را کسب کردم. سال 2015 در مسابقات جهانی چین جایگاه ۴۵ جهان را به دست آوردم. سال 2016 در مسابقات جهانی جایگاه ٣١ جهان را به دست آوردم. سال 2017 هم رتبه ١٢ مسابقات کاپ آسیا به میزبانی چین را به دست آوردم.
مشوق شما در ورزش چه کسانی بودند؟
من در ورزش ابتدا مديون پدر و مادرم هستم كه هميشه حمايتم كردند. سپس برادرم حامد كه من را وارد اين ورزش كرد و پسرعموی خودم حكمت چاشي كه هميشه به من انگيزه می داد و در مسابقات همراهم بود. حميد توزندجاني كه از قهرمان های سنگ نوردی كشور است، اولين گام قهرماني برایم باز كرد كه باعث شد باانگیزه بیشتری این رشته را ادامه دهم. مربي خوبم غلام علي برات زاده كه ٥ سال زحمت مربیگری ام را كشيده است. آقای بني اسد كه در تهران به من كار داد و فضای تمرين را برایم فراهم كرد كه كمك بزرگي برای پیشرفت در این رشته برایم بوده است. جا دارد از سه مربي خوب نفت اميديه آقايان حميد رميلي، مسلم يوسفي و ايوب شريفي در سال های شروع سنگ نوردی که كمك كردند تا به اینجا برسم، تشكر كنم. از آقای عقيل شريفي حسيني كه باعث وبانی تمام موفقیت هایم بوده تا به اینجا برسم و از بنیان گذاران این رشته در شهر امیدیه بوده، تشکر دارم و باید بگویم ایشان از حامیان و مشوقان اصلی من بوده است.
ورزش سنگ نوردی را تا چه زمانی ادامه می دهید؟
به اميد خدا تا آخر عمر ورزش را ادامه می دهم و اینکه تا چه زمان سنگ نوردی را ادامه می دهم، باید بگویم تا جایی که توان داشته باشم این ورزش را حرفه ای انجام دهم، در میدان خواهم بود و هر زمان که ببینم توان ادامه مسابقات حرفه ای را ندارم، آن را کنار می گذارم، اما بازهم تأکید می کنم ورزش را هیچ موقع کنار نمی گذارم.
برنامه ها و هدف شما در آینده چیست؟
من هم دوست دارم مانند هر ورزشکاری به موفقیت های بیشتر برسم. به اميد خدا هدفم پيشرفت بیشتر در ورزش سنگ نوردی است و بعد از پایان دوران حرفه ای هم به مربیگری می پردازم تا بتوانم شاگردانی خيلي بهتر از خودم را پرورش بدهم تا در این رشته به موفقیت های جهانی برسند.
سقف آرزوهای شما چیست؟ به مدال های جهانی و المپیک هم فکر می کنید؟
مطمئنا من هم مثل همه ورزشکاران حرفه ای به مدال جهانی و المپیک فکر می کنم و آرزو دارم به این هدف برسم. اما من كمتر از اهدافم حرف می زنم چون تمام تلاشم را می کنم تا از سطحی كه هستم بهتر شوم و در مسابقات با کسب مقام، اهدافم و آرزوهایم را نشان دهم.
در نفت پتانسیل سنگ نوردی وجود دارد؟
عمر ورزش سنگ نوردی در باشگاه نفت اميديه خيلي كم است اما در همین مدت کم قهرمانی های زیادی سنگ نوردان این باشگاه کسب کرده اند. من فکرمی کنم اگر از این رشته حمایت بیشتری شود و نیز زیرساخت ها فراهم شود، همچنین با برنامه ریزی بیشتر و بهتر نفت می تواند در این رشته بیشتر از گذشته بدرخشد و یکی از قطب های سنگ نوردی در ایران باشد.
ورزش سنگ نوردی در ایران را چطور ارزیابی می کنید؟
خدا را شكر رشته سنگ نوردی در ايران رو به رشد است و هرچقدر جلوتر می رویم، شرایط کار بهترمی شود. اگر در این رشته سرمایه گذاری بیشتر و حمایت های لازم انجام شود، ایران می تواند به یکی از بهترین های جهان تبدیل شود.
ایران در سنگ نوردی جهانی و آسیایی حرفی برای گفتن دارد؟
بله ما قهرمان های خيلي خوبي که در سطح جهاني می درخشند، داريم ازجمله علي برات زاده، حميد توزندجاني، داود ركابي، الناز ركابي و رضا عليپور كه قهرمان و رکورددار سرعت جهان در بخش سرعت سنگ نوردی است. ایران این ظرفیت را دارد که بهتر از این هم باشد.
در پایان اگر صحبتی دارید، بفرمایید؟
از خدا می خواهم كساني كه به من كمك كردند همیشه در صحت و سلامت باشند و در آرامش زندگی کنند و بهترین ها را برایشان آرزو دارم. آخرین مدالم را که قهرمان کشور شدم، به روح پدربزرگم كه دو هفته قبل از دستش دادم، تقديم می کنم و امیدوارم از رشته سنگ نوردی حمایت بیشتری شود چون ورزشکاران باانگیزه و بااستعدادی داریم که می توانند در مسابقات جهانی بدرخشند.
بانوان پالایش گاز ایلام با جشنواره گل لیگ را تمام کردند
تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام در آخرین بازی خود موفق شد یک پیروزی پرگل را ثبت کند تا لیگ برتر فوتبال بانوان باشگاه های ایران را با پیروزی به پایان رسانده باشد.
تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام که در هفته آخر از مرحله گروهی این رقابت ها به شیراز رفته بود موفق شد، با ارائه یک بازی برتر در ورزشگاه حافظیه، تیم قشقایی شیراز را با نتیجه پر گل 4 بر صفر شکست دهد.
گل های تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام در نیمه اول و در دقیقه 25 توسط عاطفه ایمانی و در نیمه دوم و در دقیقه 65 گل دوم توسط سیده فاطمه یوسفی و گل سوم و در دقیقه 80 توسط کوثر عنبری و گل چهارم در دقیقه 85 توسط روناک جعفر زاده به ثمر رسید.
ایناس آراسته نژاد، سرمربی تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام بابیان اینکه تیم پالایش گاز ایلام با 18 امتیاز در رده سوم جدول قرار گرفت و این آخرین بازی این تیم در این دوره لیگ برتر بوده است، افزود : تیم شهرداری سیرجان با 22 امتیاز، وچان کردستان 19 امتیاز، پالایش گاز ایلام 18 امتیاز، ملوان انزلی13 امتیاز، سارگل بوشهر 10 امتیاز و قشقایی شیراز با صفر امتیاز به ترتیب در رده اول تا ششم جدول قرار گرفتند. وی با بیان اینکه متأسفانه تیم من با قضاوت های ناعادلانه داوری در رده های برتر جدول قرار نگرفته است، افزود: امیدوارم برای فصل آینده کمیته داوران کشور تدابیر بهتری برای داوران داشته باشند، در حال حاضر تنها تیمی که توانست با قهرمان جدول شهرداری سیرجان یک امتیاز بگیرد، تیم پالایش گاز ایلام بود. سرمربی تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام اظهار کرد: تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام تیمی بومی و جوان و با همدلی و متعصب و باغیرت درمیادین فوتبال بازی کرد، هرچند با این شرایط کرونا و مشکلات روحی خانواده ها در اعزام فرزندانشان به شهرهای مختلف مشکلاتی وجود داشت. به هرحال با تمام این اوصاف، این مقام و نتایج مطلوب دختران پالایش گاز را تقدیم می کنم به همه عزیزانی که برای این تیم تلاش و زحمات زیادی کشیدند.
آراسته نژاد ابراز امیدواری کرد که در فصل آینده این تیم در رده اول جدول بانوان قرار گیرد تا ثابت کنیم که دختران بومی و جوان ایلام خیلی حرف ها برای گفتن دارند.
آراسته نژاد از تلاش بازیکنان تیم فوتبال بانوان پالایش گاز ایلام تشکر و قدردانی کرد و گفت: از مدیرعامل پالایشگاه ایلام و آقایان موسوی، کرمی، توکلی، مهدی بیگی، منصوری، کرمیان و اقدم و تمام کادر فنی به خاطر همکاری و همراهی و تشویق و حمایت از تیم تشکر می کنم که در این مدت از ما حمایت کردند.
متأسفانه تیم پالایش گاز ایلام با قرار گرفتن در مکان سوم گروه خود نتوانست به مرحله نیمه نهایی صعود کند.