
سینما در یک نگاه
نازنین بیاتی، بهترین بازیگر زن در پگاسوس برزیل
فیلم سینمایی «زمستان بود» در جشنواره بین المللی پگاسوس برزیل (اسب طلایی)، موفق به کسب بیشترین جوایز این رویداد شد.
فیلم سینمایی «زمستان بود» به تهیه کنندگی کامبیز بابایی و بهمن کامیار و کارگردانی وحید پرشاد، در جشنواره بین المللی پگاسوس برزیل به رقابت پرداخت و با دریافت چند جایزه، مورد توجه هیأت داوران این جشنواره مستقل قرار گرفت.
این فیلم در بخش های مختلف جایزه ویژه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی برای وحید پرشاد، بهترین بازیگر زن برای نازنین بیاتی، بهترین بازیگر مرد برای محمد امین، بهترین بازیگر مکمل زن برای الهام کردا، بهترین فیلمبرداری برای آرمان فیاض، بهترین تدوین برای کاوه ایمانی و بهترین صدابرداری برای حسین بشاش، توانست جایزه بگیرد.
جشنواره بین المللی پگاسوس برزیل، ۱۸ آذر برابر با ۹ دسامبر در شهر ریودوژانیرو برگزار شد و میزبان آثاری از کشورهای مختلف بود.
«زمستان بود» در میان فیلم های حاضر، با دریافت بیشترین جوایز، یکی از آثار شاخص این دوره جشنواره به شمار رفت.
تقدیر جشنواره کرالا از یک فیلم ایرانی
«خرگوش سیاه، خرگوش سفید» ساخته شهرام مکری تقدیرنامه هیأت داوران را برای برتری فنی از جشنواره فیلم «کرالا» دریافت کرد. سی امین جشنواره فیلم کرالا به کار خود پایان داد و فیلم «خرگوش سیاه، خرگوش سفید» ساخته شهرام مکری محصول کشور تاجیکستان، تقدیرنامه هیأت داوران را برای برتری فنی دریافت کرد. در این فیلم که پخش کننده بین المللی آن «دریم لب» با مدیریت نسرین میرشب است، بابک کریمی، هستی محمایی، کبریا دیلوبووآ وبژن داولیاتوف، ایفای نقش کرده اند. فیلم «سینما جزیره» ساخته گزده کورال محصول مشترک ترکیه، ایران، بلغارستان و رومانی هم جایزه نتپک را از این جشنواره سینمایی دریافت کرد. همچنین فیلم «دو فصل، دو غریبه» ساخته میاکه شو، جایزه بهترین فیلم جشنواره را از آن خود ساخت که پیش از این، جایزه یوزپلنگ طلایی لوکارنو را نیز گرفته بود.فیلم آرژانتینی «پیش از بدن» جایزه بهترین کارگردانی، فیلم هندی «جعبه سایه» جایزه بهترین کارگردان اول و تقدیرنامه برای بازیگری و فیلم هندی «اگر در یک شب زمستانی» جایزه فیپرشی را دریافت کردند.
پایان فیلمبرداری «داستان های موازی»
فیلمبرداری «داستان های موازی» جدیدترین ساخته اصغر فرهادی به پایان رسید.
فیلمبرداری دهمین اثر اصغر فرهادی با عنوان «داستان های موازی» در پاریس با حضور بازیگران مطرح سینمای فرانسه 18شهریور آغاز شد و پس از سه ماه به پایان رسید. ایزابل هوپر، ونسان کسل، ویرجینی افیرا، پیر نی نه، آدام بئسا و کاترین دونو در «داستان های موازی» مقابل دوربین رفته اند. هایده صفی یاری در هفتمین همکاری با فرهادی، تدوین «داستان های موازی» را به عهده دارد. این فیلم محصول مشترک فرانسه، آمریکا، بلژیک و ایتالیاست.
امیر آقایی با «کارواش» در فجر۴۴
فیلم سینمایی «کارواش» به کارگردانی احمد مرادپور با نقش آفرینی امیر آقایی در نقش اصلی، آخرین مراحل فیلمبرداری را برای حضور در جشنواره فیلم فجر سپری می کند.
امیر آقایی این روزها در حال ایفای نقش در فیلم سینمایی «کارواش» به کارگردانی احمد مرادپور و تهیه کنندگی بهروز مفید است که به احتمال زیاد در چهل وچهارمین جشنواره فیلم فجر رونمایی خواهد شد.آقایی که سال گذشته با فیلم «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد در جشنواره فجر حضور داشت، حالا در تجربه ای متفاوت در فیلمی با موضوع امنیت اقتصادی ایفای نقش کرده است. این بازیگر، سریال «بدنام» به تهیه کنندگی حامد عنقا و کارگردانی احسان سجادی حسینی را هم در مسیر تولید برای عرضه در شبکه نمایش خانگی دارد.
«کارواش» یکی از ۱۵ پروژه مورد حمایت بنیاد سینمایی فارابی در سال جاری به شمار می رود که این روزها آخرین مراحل فیلمبرداری را پشت سر می گذارد و به شرط اتمام فرایند پس تولید، از شانس های اصلی حضور در چهل وچهارمین جشنواره فیلم فجر به شمار می رود. علاوه بر امیرآقایی، بازیگران مطرح دیگری نیز در این پروژه ایفای نقش کرده اند.
احمد مرادپور ۶ سال پیش، فیلم سینمایی «کارو» را با بازی مریلا زارعی کارگردانی کرد که نتوانست به جشنواره فجر راه یابد و بعدتر هم بدون اکران عمومی و به صورت مستقیم به اکران آنلاین رسید.
اکران آنلاین «زیبا صدایم کن» با بازی امین حیایی
«زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی به صورت آنلاین اکران شد. در خلاصه فیلم «زیبا صدایم کن» آمده است: «خسرو که در آسایشگاه روانی بستری است، تمام این سال ها را در فکر دخترش زیبا سپری کرده است. امروز تولد ۱۶ سالگی زیباست ... .»
در این فیلم، بازیگرانی چون امین حیایی، ژولیت رضاعی، مهران غفوریان، ستاره پسیانی و حسن میرباقری ایفای نقش کرده اند.
در سیزدهمین دوره جشنواره فیلم جگران هند (۱۳ تا ۱۶ نوامبر ۲۰۲۵) سه منتقد فدراسیون جهانی منتقدان سینماFIPRESCI (اشوک رانه، رویتا داتا و ویکی جوزف) جایزه فیپرشی بهترین فیلم بین المللی را به رسول صدرعاملی برای فیلم «زیبا صدایم کن» اهدا کردند. فیلم رسول صدرعاملی پیش از این در جشنواره های بین المللی فیلم ورشو، بوسفور و خروس طلایی چین روی پرده رفته بود.
«جان که می دادم» آماده نمایش شد
فیلم سینمایی «جان که می دادم» به کارگردانی آکو زندکریمی آماده نمایش و پخش شد.
فیلم سینمایی «جان که می دادم» به نویسندگی و کارگردانی آکو زندکریمی و تهیه کنندگی سیدامیر سیدزاده پس از پایان فیلمبرداری در تهران و کردستان و پایان مراحل فنی آماده نمایش و پخش شد. سیدزاده پیش از این، سرمایه گذار و تهیه کننده فیلم هایی چون «زندگی جای دیگری است»، «ناخواسته»، «خانوم»، «سهیلا شماره ۱۷»، «مادر قلب اتمی»، «تعارض» و «داد» بوده است.در خلاصه داستان «جان که می دادم» آمده است: «جمشید، پس از سال ها، خانواده گمشده اش را در سرزمینی جادویی می یابد؛ اما آنها را به یاد نمی آورد.» میثم دامن زه، مینو شریفی، سعید احمدی، آوین جوان میری، میلاد اشکالی، کژوان محمدی، آرش آقابیگ، ایمان درویشی، فریدون حامدی، زاهد زندی، هانا مرادی، اکرم مرب، سرور خوش اقبال، سروک غلامی، علی ساعدپناه، آرسام رستمی، سما بابایی، کیوان شیخ احمدی، عدنان احمدی، حامد بابایی، نظام روشنی و کیومرث شاطبی در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.
پیشنهاد هفته
«برای رعنا»
این روزها فیلم سینمایی «برای رعنا» به کارگردانی ایمان یزدی روی پرده سینما رفته است؛ فیلمی که می توان آن را یک درام اجتماعی دانست که از سوی مرتضی شایسته تهیه شده و حسین مهکام، یکی از نویسندگان اصلی فیلمنامه آن به شمار می رود؛ فیلمنامه نویسی که خود کارگردانان اجتماعی ساز به شمار می رود. حامد بهداد، پانته آ پناهی ها، پیام احمدی نیا، هدیه بازوند، سهیل مستجابیان، نادر فلاح و امیر دژاکام بازیگران این اثر سینمایی هستند و حضور بازیگرانی چون بهداد و پناهی ها را می توان یکی از نقاط قوت این اثر سینمایی دانست. در واقع می توان گفت هرچند ایمان یزدی با این فیلم، اولین اثر سینمایی خود را به ثبت رسانده؛ اما همکاری با عوامل حرفه ای باعث شده تا فیلم بخوبی دیده شود؛ البته بهترین ها شامل تنها بازیگران یا فیلمنامه نویس نیست؛ بلکه آرمان موسی پور سازنده موسیقی متن، روزبه رایگا مدیر فیلمبرداری و سمیرا سزاوارمنش تدوینگر نیز از بهترین های سینمای ایران هستند که در کنار کارگردان فیلم قرار گرفته و تجربه سال ها فعالیت خود در سینما را با ایمان یزدی به اشتراک گذاشته اند.
داستان فیلم «برای رعنا» حول محور یک چالش بزرگ ورزشی و پیامد های خانوادگی آن شکل می گیرد. عارف، شخصیت اصلی فیلم، هدفی بلندپروازانه دارد: «دوست دارد رکورد جهانی پرش با موتورسیکلت از رمپ را بشکند.» تقابل میان آرزو های بزرگ فردی، مسئولیت ها و مشکلات خانوادگی، محور اصلی کشمکش های دراماتیک فیلم است و مخاطب را در مرز میان شور و هیجان ورزش مخاطره آمیز و عمق مسائل خانوادگی و اجتماعی قرار می دهد.
در واقع می توان گفت،هدف هیجان انگیز ورزشی، بسرعت تحت تأثیر مشکلات شخصی و بحران های زندگی شخصیت اصلی داستان، یعنی عارف، با بازی حامد بهداد قرار می گیرد. در ادامه، عارف با مسائل و چالش های خانوادگی مواجه می شود که او را در موقعیت های دشوار قرار می دهند.
تجربه ثابت کرده است که کارگردانان فیلم اول معمولا آثار متفاوتی را در سینمای ایران رقم می زنند که می تواند مورد توجه مخاطب خاص سینمای ایران قرار گیرد چرا که نگاه جدید و متفاوتی را در سینما دنبال می کند. حال باید دید این اثر اجتماعی که رگه هایی از ورزش و چالش های آن را نیز به تصویر می کشد، تا چه اندازه می تواند برای مخاطب امروز سینمای ایران جذاب باشد.