رئيس مجلس شوراي اسلامي:

تحريم نفتي ايران را از پا در نياورد

رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: آمريکا تصور مي کرد با تحريم نفت، ايران از پا در مي آيد، اما اين اتفاق نيفتاد، از اين رو آنها امروز به سمت پيشنهاد مذاکره رفته اند.

به گزارش خانه ملت، علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي، روز سه شنبه (11 تيرماه) در مراسم گراميداشت شهداي حمله ناوگان آمريکا به هواپيماي مسافربري جمهوري اسلامي در سال 67 گفت: بايد رفتار رئيس جمهوري آمريکا را آناليز کرد که ابتدا با گستاخي ملت ايران را تروريسم مي خواند و پرونده نظامي روي ميز مي گذارد و با برخي کشورهاي منطقه تماس مي گيرد و قصد تشکيل ائتلاف مي کند، اما نمي داند آنها همسايگان ما هستند و هزينه ائتلاف عليه ايران را نمي دهند. وي افزود: آمريکا همچنين تصور مي کرد با تحريم نفت، ايران از پا در مي آيد، اما اين اتفاق نيفتاد، از اين رو به سمت پيشنهاد مذاکره رفت که در وهله اول پمپئو 12 پيش شرط براي مذاکره قرار داد و بعد ترامپ اعلام کرد بدون پيش شرط نيز مذاکره مي کند و تصور آنها اين بود که بعد از تهديدات، ملت ايران تسليم مي شود و آنها مي توانند داخل کشور را به هم بريزند و چنانچه تصور کردند آشفتگي هاي سال 96 براي آنها گرانبهاست، اما باز هم موفق نشدند.

لاريجاني با بيان اينکه ترامپ بايد بفهمد با اعمال زور، ملت ايران همبسته تر مي شود، عنوان کرد: درک مفاهيم تمدني، ظرفيت هاي عقلاني مي خواهد، از اين رو رفتار پريشان آمريکا در منطقه به دليل نبود عقلانيت است.

 

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي:

تصميم هاي اوپک بايد منافع همه اعضا را تامين کند

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي درباره يکصدوهفتادوششمين نشست سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) گفت: در اين اجلاس بايد تلاش شود تصميم هاي اوپک منافع همه اعضا را تامين کند. علي بختيار، عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي که وزير نفت را در يکصدوهفتادوششمين نشست سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) همراهي مي کند، گفت: در شرايط کنوني که چند عضو اوپک راه دشمني با ايران را در پيش گرفته اند، اين اجلاس و تصميم هاي آن براي ما مهم و تاثيرگذار خواهد بود، هرچند نقش ايران در بازار جهاني نفت بر کسي پوشيده نيست.

وي با بيان اينکه تصميم هاي اوپک بايد منافع حداکثري صادرکنندگان نفت را تامين کند، افزود: به نظر مي رسد کاهش يک ميليون و 200 هزار بشکه اي اوپک و متحدان آن، همچنين کاهش توليد تا يک ميليون و 800 هزار بشکه در روز، يکي از توافق هاي احتمالي اين نشست باشد.

علي قرباني، عضو هيئت رئيسه کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي نيز درباره اين نشست گفت: اعضاي اوپک و متحدان آن بايد براي ترميم قيمت و توازن بازار تصميم هايي را اتخاذ کنند تا منافع کل اعضا تامين شود، نه فقط چند کشور که راه دشمني با ايران را در پيش گرفته اند.

 

:فعال اقتصادي در بخش صادرات فرآورده هاي نفتي

هجمه ها به وزير نفت غيرکارشناسي و از روي بي انصافي است

فعال اقتصادي در بخش صادرات فرآورده هاي نفتي گفت: بحث هايي که به مديريت وزارت نفت وارد مي شود، غيرمنصفانه است و به نظر مي رسد اين گونه افراد اطلاعات کاملي از حوزه نفت ندارند.

سيدحميد حسيني، فعال اقتصادي در بخش صادرات فرآورده هاي نفتي گفت: اين روزها منتقدان وزارت نفت به گونه اي سخن مي گويند که شخصي که اطلاعات کاملي از حوزه صنعت نفت داشته باشد متوجه مي شود اين افراد يا از روي بي اطلاعي يا غيرمنصفانه مباحث خود را بيان مي کنند.

وي با بيان اين موضوع که در تحريم هاي گذشته نيز در فروش نفت مشکلاتي داشتيم، افزود: در شرايط کنوني با تحريم هاي سخت تري مواجه هستيم و اين بر کسي پوشيده نيست، امروز روابط پولي و بانکي ما با ديگر کشورها همانند تحريم هاي گذشته نيست، کشتي هاي ما کاملا ردگيري مي شوند و متاسفانه اکثر خبرگزاري ها نيز عليه وزارت نفت فعاليت مي کنند. حسيني تصريح کرد: کارهاي بزرگي در وزارت نفت انجام مي شود که به دليل شرايط تحريمي قابل بيان نيست. معتقدم تحت فشار قرار دادن وزير نفت در شرايط کنوني از سوي برخي جريان هاي سياسي که کشور با نوعي جنگ اقتصادي روبه رو است، عمل پسنديده اي نيست. اين فعال اقتصادي در حوزه صادرات فرآورده هاي نفتي با اشاره به اينکه امروز دستگاه هاي نظارتي و اطلاعاتي در همه سازمان ها و دستگاه هاي اجرايي کشور حضور دارند، گفت: اگر تخلفي باشد اين دستگاه ها ورود مي کنند. به نظر نمي رسد مشکلي در اين بحث داشته باشيم، اما انگار برخي شب ها چيزي به آنها الهام مي شود و صبح حرف هايي جديدي را عليه زنگنه مطرح مي کنند. وي تصريح کرد: اينکه گفته مي شود جريان سازمان يافته اي در وزارت نفت به دنبال کارشکني است، غيرمنطقي و غيرمنصفانه است و به نظرم اين گونه سخنان از سردلسوزي و کارشناسي بيان نمي شود.

 

نماينده مجلس:

   در شرايط جنگي پشت فرمانده جنگ را خالي نمي کنند

عضو کميسيون انرژي مجلس با بيان اينکه در پاک دستي و صداقت وزير نفت جاي هيچ شکي نيست، گفت: اکنون جنگ نفت و جنگ اقتصادي است و هيچ کس در شرايط جنگي پشت فرمانده جنگ را خالي نمي کند. به گزارش ايرنا، حسين اميري خامکاني درباره فضاسازي ها و مواضعي که به تازگي از سوي برخي نمايندگان و جريان هاي مخالف دولت عليه وزير نفت صورت مي گيرد، گفت: اگر موردي وجود دارد بدون شک بايد به قوه قضائيه منتقل شود، نه اينکه با فضاسازي و جريان سازي هاي خلاف قاعده، افکار عمومي کشور را نسبت به دولتمردان بي اعتماد کنيم. وي با بيان اينکه اکنون شوراي عالي هماهنگي سران سه قوه در کشور براي بسياري از مسائل کشور وجود دارد و بايد در اين راستا از اين شورا کمک گرفت، ادامه داد: اکنون با جنگ نفت و جنگ اقتصادي روبه رو هستيم و فشار آمريکا و هم پيمانان آنها بر اقتصاد کشور و زندگي مردم از گذرگاه نفت است، امروز واقعا همه بايد کمک کنيم که نفت را بفروشيم و پول آن را صرف امور کشور و عبور از شرايط کنوني کنيم. عضو کميسيون انرژي مجلس با تاکيد بر اينکه ايجاد بي انگيزگي نکنيم، اظهار کرد: هرچه ما فشار را بيشتر کنيم و بر اختلاف ها دامن بزنيم، انگيزه دشمن براي تحت فشار قرار دادن کشور به ويژه به لحاظ اقتصادي بيشتر خواهد شد. وي تصريح کرد: کشور قانون دارد و در صورت وجود هر مسئله اي بايد به مراجع قانوني مراجعه کرد، نه اينکه با جوسازي تخريب شخصيت ها و مقام ها، فضاي کشور را خواسته يا ناخواسته در جهت اهداف دشمن متشنج کنيم.

نماينده زرند و کوهبنان با بيان اينکه زنگنه 40 سال است در وزارتخانه هاي مختلف وزير بوده و فردي نيست که تازه به دوران رسيده باشد، گفت: وزير نفت در جايگاه و مسئوليت کنوني نيز در دولت دوازدهم و دولت هاي پيشين داراي سوابق و تجربه هاي موفق است و در پاک دستي و صداقتش شکي وجود ندارد. اميري خامکاني ادامه داد: در مجموعه اي (وزارت نفت) با اين عظمت که تقريبا معادل يک کشور است، ممکن است مشکلاتي پيش بيايد و کساني نيز سوءاستفاده هايي بکنند، اما اکنون جنگ نفت و جنگ اقتصادي است و هيچ کس نبايد پشت فرمانده جنگ را خالي کند.

 

نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي:

سردار جنگ اقتصادي فعلي وزير نفت است

نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه هر شخصي نسبت به وزيري نقد دارد راه حل ارائه دهد، گفت: در شرايط کنوني، وزير نفت را سردار جنگ اقتصادي مي دانم.

علي ساري، نماينده اهواز، باوي، کارون و حميديه در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه در شرايط کنوني همه بايد در يک جهت و مسير حرکت کنيم و يک صدايي در کشور شنيده شود، گفت: اگر برخي افراد امروز اين تفکر را ندارند و برخلاف تصميم هاي کلان نظام حرکت مي کنند، بايد هرچه سريع تر مسير اصلي خود را مشخص کنند.

وي افزود: ما امروز با تحريم هاي مختلفي مواجه هستيم که يکي از آنها تحريم هاي صنعت نفت است. بايد درک کنيم که در يک جنگ تمام عيار اقتصادي قرار داريم و وقتي اقتصاد ما بر پايه نفت است، بدون ترديد صنعت نفت نيز نوک پيکان حملات دشمن قرار دارد.

ساري با بيان اينکه سردار جنگ اقتصادي ما وزير نفت است و نبايد از پشت به سردار خود خنجر بزنيم، تصريح کرد: بنده دو بار در صحن علني مجلس شوراي اسلامي از وزير نفت سوال کردم و قانع شدم، هدفم از نقدها نه تخريب، بلکه حساسيت بيشتر به موضوع هاي مختلف بود، هم اکنون نيز معتقدم بايد از بعد ملي به مسائل نگاه کرد.

اين نماينده مجلس عنوان کرد: وزير نفت تمام تلاش خود را براي پيروزي در اين جنگ تمام عيار اقتصادي به کار گرفته است، از اين رو بايد با در نظر گرفتن تمامي مولفه ها نسبت به اين وزارتخانه قضاوت کنيم.

وي گفت: برخي راجع به قرارداد گازي ايران و پاکستان اظهارنظر کرده اند. سوال من از اين افراد اين است که وقتي کشور طرف قرارداد، عمدي يا غيرعمدي نمي خواهد پايبند اين قرارداد باشد، ايران بايد چه کاري انجام دهد؟ آيا ما بايد برويم دست بوسي آن کشور را انجام دهيم؟ ما مي خواهيم گاز صادر کنيم، آيا اين صادرات واقعا مقرون به صرفه است؟

ساري با اشاره به اينکه وقتي ابزار ديپلماسي را فعال کرديم، اما به نتيجه مورد نظر نمي رسيم چه کار ديگري بايد انجام دهيم، افزود: کساني که نسبت به اين موضوع اظهارنظر مي کنند راه حل ارائه دهند.

نماينده اهواز، باوي، کارون و حميديه در مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: کساني که نقد مي کنند بايد راه حل آن را نيز ارائه دهند، تخريب راه به جايي نخواهد برد.

 

توضيحات سخنگوي قوه قضاييه درباره 2 پرونده  نفتي:

اخبار را صحيح نقل کنيم

 سخنگوي قوه قضاييه در نشست خبري خود، در پاسخ به پرسش هايي درباره دستگيري يک مدير نفتي با چمدان ارز و طلا و همچنين ارتباط يک خانم با 16 مدير نفتي گفت: ان شاءالله به مرور به ادبيات مشترک دست يابيم و اخباري صحيح نقل کنيم و به اخبار منتشره در فضاي مجازي که صاحب و متولي ندارد، يا صاحب و متولي آن بيگانگان هستند، توجه نکنيم.

غلامحسين اسماعيلي روز سه شنبه (11 تيرماه) در يک نشست خبري، درباره يکي از اين خبرها که در فضاي مجازي منتشر شد، توضيح داد: موضوع چمدان و خروج با چمدان نبود، بلکه اين بود که وزارت اطلاعات موضوعي را به مرجع قضايي اعلام کرد مبني بر اينکه بخشي از درآمدهاي حاصل از فروش نفت نزد يکي از صرافان نگهداري مي شود که بين اين صراف و مديران يکي از شرکت هاي زيرمجموعه وزارت نفت براي نگهداري اين وجوه تباني وجود دارد.

وي تصريح کرد: وزارت اطلاعات در آن روز گزارش داد اين دو نفر قصد خروج از کشور را دارند. ارز اصلا همراه آنها نبود، بلکه ارز در حساب صراف و در خارج از کشور بود. اين دو نفر هنگام خروج از کشور دستگير شدند و در ادامه تحقيقات، يکي از کارمندان بانک سرمايه که مرتبط با اين موضوع بود، شناسايي و دستگير شد و در حال حاضر سه نفر در ارتباط با اين پرونده بازداشت هستند.

سخنگوي قوه قضاييه ادامه داد: 25 ميليون يورو که حاصل بيش از سه سال درآمد فروش نفت بود، در حساب صراف بود. پيگيري هاي قضايي ما باعث شد علاوه بر دستگيري اين افراد، مبلغ 25 ميليون يورو که در حساب صراف در خارج از کشور بود، با اقدامات قضايي و اطلاعاتي به حساب وزارت نفت برگردد و در سايه تحقيقات، پول ديگري نيز که در گزارش نبود، از حساب صراف در خارج از کشور به حساب وزارت نفت برگشت و اين پول در اختيار بيت المال قرار گرفت.

اسماعيلي اضافه کرد: در حال حاضر سه نفر بازداشت هستند؛ تحقيقات رو به اتمام است و با توجه به تکميل تحقيقات ممکن است اين افراد با وثيقه آزاد شوند و پرونده روند قضايي خود را طي خواهد کرد.

وي در ارتباط با موضوع دوم سوال و اخبار منتشره مبني بر ارتباط خانمي با 16 مدير نفتي گفت: پرونده اي در اين باب داريم، اما موضوعات غيراخلاقي و 16 نفر جزو پرونده ما نيست.

اسماعيلي در ارتباط با نماينده يکي از شرکت هاي خارجي که با برخي از کارکنان وزارت نفت در ارتباط بوده است، گفت: اسناد و مدارک مربوط به قراردادهاي نفتي، فروش و جابه جايي نفت از سوي خانمي که کارگزار يک شرکت خارجي بوده، از کارکنان وزارت نفت اخذ شده و در بازرسي از منزل وي نيز اسناد متعددي در اين حوزه به دست آمده است. وي افزود: کيفرخواست پرونده صادر و دو جلسه دادگاه با حضور وکيل برگزار شده است، از نکات جالب توجه اين پرونده اين است که مادر اين خانم خودش وکيل دادگستري و وکالت وي را عهده دار است.

سخنگوي قوه قضاييه اظهار کرد: اخيرا دادگاه به لحاظ روشن شدن وضعيت طبقه بندي اسناد و مدارک (روشن شدن وضعيت محرمانه، خيلي محرمانه و سري اسناد) استعلامي را از وزارت نفت انجام داده است و از آنجا که نوع طبقه بندي در تصميم دادگاه اثرگذار است، بعد از واصل شدن پاسخ وزارت نفت در مورد طبقه بندي اسناد، دادگاه رسيدگي را ادامه خواهد داد.

اسماعيلي اضافه کرد: در اين پرونده اين خانم و سه نفر ديگر غير از اين خانم مطرح هستند و بحث پرونده مربوط به اسناد و مدارک مجموعه است.