
توليد فناوري هاي نو ازاولويت هاي پژوهشي است
مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب گفت: افزايش بهره وري، توليد فناوري هاي نو و بهبود فناوري هاي موجود، اولويت فعاليت هاي پژوهشي اين شرکت است. احمد محمدي با بيان اين که پژوهش بنيان و اساس همه کارهاست و هزينه آن نيز نوعي سرمايه گذاري محسوب مي شود، افزود: بايد به سمت و سويي حرکت کنيم که اجراي پروژه هاي پژوهشي، اهداف سازمان را محقق کند. وي اظهار کرد: نفت، صنعتي بين المللي است، اما بخش هايي ازآن بايد مطابق با شرايط مناطق نفت خيز بومي سازي شود، بنابراين، رويکردي که اين شرکت دارد ودرگذشته نيز داشته، استفاده از امور پژوهشي براي خلق فناوري هاي نو است. مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب با بيان اين که درصنعت نفت به ويژه اين شرکت فعاليت هاي بسيار مهمي در حوزه پژوهش انجام شده است، افزود: باهمکاري کارشناسان اين شرکت رويکرد جديدي درحوزه پژوهش تدوين شده است تا فرآيند تصويب خواهي پروژه ها در کوتاه ترين زمان ممکن انجام شود. وي تاکيد کرد: دانشگاه ها و مراکز علمي و شرکت هاي دانش بنيان در استان هاي نفت خيز کشور داراي ظرفيت هاي زيادي هستند که اين ظرفيت درکمتر جايي وجود دارد و از همه آنها براي همکاري با اين شرکت دعوت مي شود.
امضاي قرارداد همکاري پژوهشي با دانشگاه چمران
شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب و دانشگاه شهيد چمران اهواز همزمان با گراميداشت هفته پژوهش، قراردادهمکاري پژوهشي امضا کردند.
اين قرارداد با موضوع «تدوين دانش فني و تهيه نرم افزار طراحي مجموعه کامل پمپ هاي ميله اي مکشي با کورس بلند و راستي آزمايي نرم افزار طراحي شده» هفته پاياني آذرماه بين احمد محمدي، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب و علي حقيقي، معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شهيد چمران اهواز امضا و مبادله شد.
ارزش اين قرارداد 80ميليارد ريال و مدت زمان اجراي آن 20 ماه پيش بيني شده است.
تصويب 71 عنوان پروژه تحقيقاتي
رئيس اداره پژوهش و توسعه شرکت نفت مناطق مرکزي ايران از تصويب 71 عنوان پروژه تحقيقاتي به مبلغ 140 ميليارد ريال در اين شرکت خبر داد. سيدعباس ضيايي گفت: شناسايي، اولويتبندي و اجراي پروژههاي تحقيقاتي کاربردي، حمايت از پاياننامههاي تحصيلات تکميلي، استفاده از نخبگان وظيفه براي رفع مشکل ادارات مختلف شرکت، همچنين حمايت از ارائه مقالههاي پژوهشي و ارتباط منسجمتر و اثربخشتر با دانشگاهها ومراکز علمي، از مهمترين محور هاي فعاليت اداره پژوهش و توسعه است.
وي با بيان اين که کل پروژههاي مصوب اداره پژوهش و توسعه شرکت نفت مناطق مرکزي 72 مورد است، تصريح کرد: از اين تعداد 71 مورد تصويب شده است.
رئيس اداره پژوهش و توسعه شرکت نفت مناطق مرکزي ايران درباره حمايت از پاياننامه تحصيلات تکميلي، تعداد آنها و خلاصه وضعيت نخبگان وظيفه اظهارکرد: از ابتداي سال 81 تاکنون 519 پاياننامه تحصيلات تکميلي به اين شرکت ارائه شده که 107 مورد آن در مرحله اجرايي قرار دارد و 48 مورد نيزامسال مصوب شده است.
به گفته وي، 61 نخبه دانشگاهي نيز درقالب امريه شرکت نفت مناطق مرکزي، مشغول خدمت نظام وظيفه بودهاند.
ضيايي فعاليتهاي آينده اداره پژوهش و توسعه شرکت نفت مناطق مرکزي را انعقاد قرارداد پروژههاي مصوب، سازماندهي پاياننامه دانشجويي و پروژههاي نخبگان و ارتباط سازنده با دانشگاهها و مراکز دانشبنيان و تحقيقاتي کشور از جمله فعاليت هاي آتي اين شرکت برشمرد.
وي همچنين ايجاد کرسيهاي دوجانبه در دانشگاه و صنعت، فراگيرکردن فرهنگ پژوهشي در سازمان به عنوان بازوي پشتيبان قوي، ايجاد سامانه اطلاعرساني و پورتال داخلي پژوهش و تکميل و به روز نگه داشتن محتوا و قالب سايت جديد اداره پژوهش و توسعه را بخش ديگري ازفعاليت هاي اين شرکت درحوزه پژوهش عنوان کرد.
ضرورت آموزش هاي تخصصي براي تربيت نيروي ماهر
مديرعامل شرکت بهرهبرداري نفت و گاز زاگرس جنوبي بر ضرورت برگزاري مستمر دورههاي آموزشي تخصصي براي تربيت نيروي انساني ماهر تاکيد کرد. حميد ايزدي، درجلسه افتتاحيه دوره آموزشي جامع مديريت کسب وکار- گرايش عمومي (OIL&GAS MINI MBA) افزود: آموزش يکي از شاخصها و نيازهاي اساسي سازمانهاي پوياست که هزينه براي آن نوعي سرمايه گذاري به شمار مي رود.
وي اثربخشي و بازخورد دورههاي آموزشي را مهمترين دليل سرمايهگذاري عنوان و اظهار کرد: بايد برنامهريزيهاي آموزشي به سمت برگزاري دورههايي حرکت کند که بازخورد مثبت آن در فرآيندهاي کاري سازمان ديده شود. ايزدي، برگزاري نخستين دوره آموزشي جامع مديريت کسب وکار- گرايش عمومي شرکت بهرهبرداري نفت و گاز زاگرس جنوبي را مهم ارزيابي کرد و افزود: بايد با غنيسازي کتابچه آموزشي شرکت به سمت برگزاري دورههاي تخصصي هدفمند حرکت کنيم.
وي با اشاره به اينکه منتخبان اين دوره از ميان افراد شاخص سازمان انتخاب شدهاند، گفت: شرکتکنندگان دراين دوره آموزشي بايد حضور مستمر داشته و ديدگاه هاي خود را براي برگزاري مؤثرتر اين دوره آموزشي ارائه دهند.
تعويض تجهيزات مشعل هاي منطقه لاوان
نازل ها، صافي ها و سيم هاي مهارکننده کششي، مشعل گاز برج بوت و مخزن اتمسفريک منطقه لاوان تعويض شد.
با تلاش واحد هاي بهره برداري خشکي، بهداشت، ايمني و محيط زيست (اچ اس اي)، تعميرات مکانيک و بازرسي فني منطقه لاوان، عمليات تعويض نازل ها، صافي ها وسيم هاي مهارکننده کششي مشعل گاز برج بوت و مخزن اتمسفريک در کمترين زمان ممکن و بدون حادثه انجام شد. در زمان خروج کمپرسور گازگردشي از سرويس، حجم زيادي گاز همراه نفت به محيط اطراف انتشار مي يابد که بسيار خطرناک است. به همين منظوربه دليل گرفتگي شديد صافي هاي مسير گاز پايلوت و پوسيدگي نازل هاي مربوط به مشعل گاز بوت، عمليات تعويض نازل ها، صافي ها و سيم هاي مهارکننده کششي در دستور کار قرار گرفته است. با توجه به حساسيت موضوع و پوسيدگي وايرهاي نگه دارنده مشعل، مسير نفت در کارخانه سلمان پس از برج هاي عريان ساز مستقيم به مخازن ذخيره نفت کنار گذر منتقل و پس از ايمن سازي مسيرگاز، تعويض صافي ها، نازل ها و سيم هاي مهارکننده کششي مشعل برج بوت همراه با تعويض اين سيم ها در مخزن اتمسفريک به علت پوسيدگي آغاز شد. پس ازپايان عمليات، مسير نفت به حال عادي برگشت و مشعل هاي بازسازي شده دوباره فروزان شدند.
127 ميليارد ريال صرفه جويي در ساخت قطعات
رئيس پشتيباني ساخت داخل شرکت پالايش نفت اصفهان گفت: در هشت ماه امسال با همکاري متخصصان داخلي اين شرکت 248 قطعه با تيراژ 88 هزار و هفت عدد و صرفه جويي 127ميليارد ريال ساخته شد. سعيد احتراميان افزود: تيراژ اقلام ساخته شده نسبت به مدت مشابه پارسال بيش از 40 درصد رشد داشته است. وي با بيان اين که در مدت ياد شده ساخت قطعات يدکي با تکيه بر توانمندي هاي سازندگان داخل کشور افزون بر18ميليارد ريال، هزينه داشته است، تصريح کرد: اگر قرار بود اين قطعات ازخارج تامين شود، بايد بيش از 145 ميليارد ريال هزينه مي شد.
رئيس پشتيباني ساخت داخل پالايشگاه اصفهان تاکيد کرد: دراين مدت موفق به ساخت تعداد زيادي ازانواع قطعات يدکي دستگاه هاي پالايشي شده ايم که نشان از تخصص و همت صنعتگران توانمند و پرتلاش ايراني دارد.
احتراميان تمرکز و اولويت واحد پشتيباني ساخت داخل پالايشگاه اصفهان را تکيه برتوانمندي صنعتگران ومتخصصان داخلي عنوان و اظهار کرد: باتوجه به اين مهم، حدود 70درصد قطعات مورد نيازاين پالايشگاه به وسيله صنعتگران داخلي توليد شده است ودر مدارعمليات قرار دارد.
وي با اشاره به فعاليت واحد پشتيباني ساخت داخل پالايشگاه اصفهان ازسال 1380گفت: تامين قطعات دستگاه هاي پالايشي، به ويژه ماشين آلات دوار از قبيل توربين، پمپ، کمپرسور، چرخ دنده و ... ازجمله فعاليت هاي اين واحد در پالايشگاه نفت اصفهان است.
رئيس پشتيباني ساخت داخل پالايشگاه اصفهان با اعلام تعامل با بيش از 450 شرکت سازنده داخلي افزود: با تکيه بر اين تعامل و بهره گيري از توان سازندگان داخلي، تاکنون قطعات بسيار مهم و ارزشمندي ساخته شده که با نمونه هاي خارجي آن قابل رقابت است.
احتراميان تاکيد کرد: تحريم ها سبب شده است تا ما بيش از گذشته بر توانمندي هاي متخصصان و سازندگان داخلي تکيه داشته باشيم و با بسيج همه امکانات، تخصص و تجارب در کيفيت و ارتقاي فعاليت ها، تحريم دشمن را به فرصتي براي خودکفايي و قطع وابستگي تبديل کنيم.
افزايش توليد و توزيع نفت گاز يورو 4 و 5
با راه اندازي واحد تصفيه هيدروژني نفت گاز در پالايشگاه هاي بندرعباس و تبريز، توليد نفت گاز در کشور 75 درصد افزايش يافته است. سعيد مداح مروج، مديرهماهنگي و نظارت بر توليد شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران گفت: همسو با تعهدهاي زيست محيطي وزارت نفت، واحدهاي تصفيه هيدروژني نفت گاز در پالايشگاه هاي تبريز وبندرعباس راه اندازي و به توليد اين محصول با استاندارد يورو 4 و 5 در کشور افزوده شده است. وي افزود: با راه اندازي واحدهاي يادشده، مقدار گوگرد در نفت گاز توليدي اين پالايشگاه ها از 10هزار ppm به 50ppm و در برخي واحدها از10هزار ppm به 10ppm کاهش يافته که پيشرفت قابل توجه و جهش بزرگي در زمينه توليد فرآورده با کيفيت است.
استمرار توزيع نفت گاز باکيفيت در کشور
سيدمحمدرضا موسوي خواه، مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران نيز درباره توزيع اين فرآورده در کشور گفت: توزيع نفت گاز يورو 4 و 5 حدود يک ماه است که در کشور آغاز شده و به صورت مستمر ادامه دارد. وي با بيان اين که اين اقدام براي کاهش آلايندگي هاي زيست محيطي انجام شده و وزارت نفت به تعهدهاي خود در اين بخش نيز عمل کرده است، افزود: هواي پاک و کاهش آلاينده ها نتيجه عرضه نفت گاز با استانداردهاي روزآمد در کشور است. وي از بندرعباس، بوشهر و چابهار به عنوان بنادر اصلي کشور نام برد و گفت: توزيع نفت گاز يورو 4و5 در اين سه بندر مهم صادراتي کشور که بخش بزرگي از حمل و نقل کشور را نيز شامل مي شوند، اهميت زيادي دارد.
حفر 4500 حلقه چاه نفت و گاز با 9.3 ميليون متر حفاري
مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران، گفت: حفاري 4500 حلقه چاه نفت و گاز با بيش از 9 ميليون و 300هزار متر و افزون بر 165 هزارعمليات جانبي وخدمات فني - مهندسي از افتخارهاي شرکت ملي حفاري در چهار دهه گذشته است.
سيدعبدالله موسوي در آيين بزرگداشت سي ونهمين سالگرد تاسيس اين شرکت با بيان اين که شرکت ملي حفاري ايران بازوي توانمند صنعت نفت در دستيابي به اهداف اين صنعت است، افزود: چرخش مته حفاري، حفر و تکميل چاههاي نفت و گاز به تحقق برنامههاي توليد منتج ميشود.
وي اظهار کرد: اين شرکت توانسته است در سالهاي اخير دربسياري از پروژههاي ملي مانند پارس جنوبي، آزادگان، يادآوران، آذر و ديگر ميدان هاي نفت و گاز نقشآفريني و نيازهاي شرکتهاي متقاضي را تامين کند.
موسوي گفت: سختکوشان صنعت حفاري افتخارميکنند که در چهار دهه گذشته با دانش و توان فني داخلي توانسته اند اين شرکت را به يکي از نمادهاي استقلال کشور تبديل کنند.
وي اظهارکرد: لازم است همسو با سياستهاي اقتصاد مقاومتي، عزم خود را جزم کنيم تا با توجه به شرايط حساس کنوني بتوانيم مانند گذشته نقش خود را در فرآيند توليد نفت به خوبي ايفا و با استفاده بهينه از ظرفيتها و امکانات موجود، افزونبر ارتقاي بازدهي کار، اهداف کلان شرکت ملي نفت ايران را محقق کنيم.
مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران با اشاره به اينکه اين شرکت نقش بسزايي در پاسخگويي به نيازهاي صنعت نفت کشور ايفا کرده است، افزود: صنعت حفاري با حفر چاههاي نفت و گاز، مرکز انتقال اطلاعات مخازن هيدروکربوري از اعماق زمين به سطح براي تصميمگيري متخصصان صنعت نفت درباره استحصال نفت و گاز است.
مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران اين شرکت را سازماني پيشرو در حمايت ازسازندگان داخلي به منظور توليد قطعات و تجهيزات مورد نياز صنعت حفاري دانست و گفت: درنتيجه همکاري ميان متخصصان شرکت و سازندگان داخلي، بسياري از قطعات پرمصرف و تجهيزات کاربردي اين صنعت پيچيده همسو با سياستهاي اقتصاد مقاومتي بوميسازي شده است.
وي اظهار کرد: شرکت ملي حفاري داراي بزرگترين ناوگان حفاري است که در بخش عمليات، 72 دستگاه حفاري خشکي و دريايي سبک، سنگين و فوق سنگين دارد که بخش عمدهاي از عمليات حفاري چاهها را انجام مي دهد.
موسوي تصريح کرد: اين شرکت همچنين در بخش فني و مهندسي که بيش از 20 نوع خدمات تخصصي را شامل مي شود، به متقاضيان اعم از شرکتهاي دولتي وخصوصي خدمات لازم را از ابتداي عمليات حفاري تا هنگام بهرهبرداري ازچاهها با ماشينآلات و تجهيزات ارائه مي دهد.