
ویترینی که در مسابقات ورزشی سراسری بانوان 62 سال و بالاتر شرکت ملی نفت ایران شکل گرفت
رفــــــــــاقت از پی رقابت
مشعل: مسابقات ورزشی سراسری بانوان 26 سال و بالاتر شرکت ملی نفت ایران از 6 تا 11 آبان ماه با حضور بیش از یکهزار ورزشکار از شرکت های تابعه شرکت ملی نفت ایران در10 رشته ورزشی تنیس روی میز، بدمینتون، بسکتبال، تنیس خاکی، تیراندازی، شنا، آمادگی جسمانی، والیبال، شطرنج و دارت در مجتمع ورزشی - آموزشی نفت محمودآباد برگزار شد.
خبرنگار هفته نامه «مشعل» در سفر به محمودآباد و حضور در محل برگزاری مسابقات ورزشی سراسری گزارشی از این المپیاد تهیه کرده که در ادامه می آید.
مسابقات ورزشی سراسری بانوان 26سال و بالاتر شرکت ملی نفت ایران، با استقبال گسترده بانوان ورزشکار این شرکت از سراسر کشور و در هوایی بارانی همراه بود و حتی این باران زیبا و تند پاییزی، مانعی برای ادامه رقابت ها نشد.
نشاط همگانی
هرچند محل برگزاری مسابقات تنیس خاکی به دلیل شدت بارندگی به قائمشهر منتقل شد و ورزشکاران باید مسیری طولانی را تا رسیدن به محل مسابقات پشت سر می گذاشتند؛ اما با تمام خستگی که از رقابت ها متحمل می شدند، همچنان چشمانشان از هیجان برگزاری و شرکت در مسابقات می درخشید. در چنین فضایی، بانوان نفت چه به عنوان کارمند و چه به عنوان همسران کارکنان، در کنار رقابتی که پیش رو داشتند، دوستی های جدید را هم رقم می زدند که این خود، شور و نشاط متفاوتی را در مجموعه محمودآباد به وجود آورده بود. یکی دیگر از نکات جالب و متفاوتی که در این دوره از مسابقات به چشم می خورد، تهیه کلیپ های تصویری روزانه از شرکت کنندگان در مسابقات بود که تماشای آن حال و هوای متفاوتی را به بیننده القا می کرد. طی دیدار و گفت وگویی که با بهرام رضاییان، رئیس امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران داشتیم، بخشی از این کلیپ ها را تماشا کردیم؛ کلیپ هایی که دختران با عشق و هیجان از پدران خود که در خط مقدم صنعت نفت ایران مشغول به کار هستند، قدردانی می کردند و دلیل موفقیت خود در ورزش و البته زندگی را حضور و نقش « پدر» می دانستند. رضاییان معتقد بود، با تغییر روند در اطلاع رسانی و به تصویر کشیدن این رخدادها، میزان تاثیرگذاری مسابقات در روحیه بانوان، البته در همه رده های سنی به وضوح دیده می شد.
رشد ورزش بانوان؛ هدفی که محقق شد
رئیس امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران در حاشیه برگزاری این دوره از مسابقات گفت: در این رقابت ها با توجه به رده سنی که برای آن در نظر گرفته شده بود، بیشتر بانوان، به عنوان همسران همکاران شاغل و بانوان شاغل در صنعت نفت حضور داشتند و این رده سنی برای امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران، بسیار مهم است، از این رو توجه ویژه ای به آن داریم. رضاییان تصریح کرد: بخشی از همکاران در صنعت نفت به صورت اقماری فعالیت می کنند و هر دو هفته یک بار به دیدار خانواده خود می روند. در چنین شرایطی، همسران همکاران سختی بسیاری را متحمل می شوند، به طوری که می توان گفت، بخشی از بار صنعت نفت بر دوش همسران کارکنان نفت است؛ زیرا آنها باید در این مدت، خانواده را مدیریت و از فرزندان خود مراقبت کنند. وی تاکید کرد: پیرو دستور محسن پاک نژاد، وزیر نفت، ورزش همگانی را اولویت برنامه ریزی در این حوزه قرار داده ایم که خوشبختانه در 2 المپیادی که بتازگی برگزار شد، به این هدف دست یافتیم.رئیس امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران گفت: توسعه ورزش میان بانوان در مقایسه با سال های قبل، رشد بسیار خوبی داشته و گواه این مدعا نیز نتایجی است که از برگزاری مسابقات ورزشی بانوان به دست آمده است. شاید تا سال گذشته، نتایج مسابقات قابل پیش بینی بود؛ اما امسال، تیم های مناطق مختلف، نتایجی را کسب کردند که کمتر قابل پیش بینی بود و این موضوع، برای ورزش صنعت نفت، بسیار مهم است. وی ادامه داد: این رقابت ها و بالا رفتن سطح مسابقات، سبب شده است تا نتایج بین شرکت های مختلف تقسیم شود، بخصوص شرکت های عملیاتی که توجه بیشتری به ورزش، بویژه ورزش بانوان پیدا کرده اند. رضاییان با تاکید بر اینکه یکی از اهداف اصلی، توسعه فرهنگ ورزش میان خانواده ها و همسران کارکنان است، ادامه داد: برگزاری و حضور در مسابقات و المپیادهای ورزشی در صنعت نفت، دلیلی برای جذب افراد به ورزش شده، به همین دلیل این رویدادهای ورزشی از نظر ما یک رقابت نیست؛ بلکه محلی برای ایجاد رفاقت میان افراد است.
افزایش نشاط و سلامت خانواده ها با ورزش
رئیس امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران در بخش دیگری از صحبت های خود بیان کرد: بیشتر همکاران در بخش های مختلف صنعت نفت، یا به مدت چند روز در خانه حضور ندارند و یا ساعات زیادی از روز را در محل کار هستند، به همین دلیل بار سنگین زندگی روی دوش همسران آنها قرار دارد. این در حالی است که یک زن در چنین شرایطی باید با روحیه بالا و شرایط جسمانی خوب، همسرش را درک و از آن استقبال کند. وزارت نفت و در کنار آن شرکت ملی نفت ایران نیز تمام تلاش خود را می کنند تا با جذب همسران کارکنان به ورزش، شرایط را برای خانواده ها به گونه ای فراهم کنند تا حس آرامش و سلامت در جمع آنها افزایش یابد. رضاییان در پاسخ به این پرسش که چه امکانات ویژه ای برای شرکت های فعال در حوزه ورزش همگانی در نظر گرفته می شود، گفت: برای امور ورزش شرکت های تابعه نیز مانند امور ورزش شرکت ملی نفت ایران، یک سری وظایف تعریف شده که باید آن را دنبال کنند. وی ادامه داد: به شرکت هایی که تلاش بیشتری برای توسعه ورزش همگانی میان خانواده ها می کنند، نگاه متفاوت تری داریم و امکانات و زیرساخت های بیشتری برای آنها فراهم می کنیم. زمانی که تقاضا برای افزایش سخت افزارهای ورزشی وجود داشته باشد، امکانات لازم برای متقاضیان نیز فراهم می شود که البته این افزایش، نتایج خوبی به همراه دارد. رئیس امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران گفت: شرکت هایی که کارکنان آنها در مناطق سخت و عملیاتی مانند سکوها فعالیت می کنند، زیرساخت های ورزشی مورد نیازشان فراهم می شود؛ زیرا یکی از مهم ترین اهداف، توسعه سلامت همین گروه از کارکنان است. به همین دلیل امیدوارم تا زمانی که در این سمت مشغول به فعالیت هستم، بتوانم زیرساخت های ورزشی را افزایش داده و فرهنگ سلامت را از طریق ورزش، میان کارکنان نفت و خانواده آنها گسترش دهم.