
در نشست های خبری نمایشگاه 29 صنعت نفت صورت گرفت
رخ نمایی از بالندگی ها
مشعل| در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، افزون بر نشست خبری معاونان وزیر نفت در بخش های مختلف، نشست های دیگری نیز برگزار شد و در آن گزارش هایی برای بازتاب دستاوردها، فعالیت ها و اقدام های صنعت نفت در اختیار خبرنگاران این حوزه قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تاکید کرد:
تاب آوری در برابر تحریم ها و صیانت از سرمایه ملی
ابراهیم پیرامون، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با تأکید بر نقش حیاتی این مجموعه در تأمین انرژی کشور، از افزایش قابل توجه تولید نفت و گاز در سال گذشته خبر داد و گفت: برنامه های توسعه ای و کاهش آلایندگی به صورت مستمر در حال اجراست تا افزون بر حفظ ظرفیت تولید، از سرمایه های ملی نیز صیانت شود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه پارسال بیش از ۳۰ درصد گاز تولیدی این شرکت به شبکه سراسری تحویل شده که بیش از تعهد این شرکت بوده و افزون بر تأمین انرژی، سبب کاهش سوزاندن گازهای مشعل و کاهش آلایندگی محیط زیست شده است، اظهار کرد: این روند امسال نیز با قوت ادامه دارد تا مقدار سوزاندن گازهای مشعل به صفر برسد؛ هدفی که با حمایت بخش خصوصی و اجرای طرح های توسعه ای دست یافتنی خواهد بود.
وی با اشاره به تأثیر تحریم ها بر تأمین تجهیزات صنعت نفت تأکید کرد: کشور توانسته است با استفاده از ظرفیت های داخلی، بخش بزرگی از نیازهای خود را تأمین کند. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه شاهد روند افزایشی تولید نفت و گاز، کاهش آلایندگی و اجرای برنامه های توسعه ای هستیم، ادامه داد: صنعت نفت ایران در سال های اخیر، با وجود تحریم های اعمال شده بر تجهیزات مورد نیاز، موفق شده است با تکیه بر توان داخلی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی، بخش قابل توجهی از نیازهای خود را تأمین کند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس خبر داد:
برداشت روزانه گاز از پارس جنوبی به 722 میلیون مترمکعب
تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه مدیریت راهبری طرح فشارافزایی پارس جنوبی در نامه ای رسمی به این شرکت تحویل داده شد، بیان کرد: طبق برنامه ریزی ها، سقف برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی به ۷۲۲ میلیون مترمکعب در روز برای زمستان ۱۴۰۴ می رسد.
او گفت: ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور، ۵۰ درصد خوراک پتروشیمی ها و ۷۰ درصد گاز موردنیاز نیروگاه ها از محل تولیدات این شرکت تأمین می شود و میعانات گازی تولیدی در پارس جنوبی، نقش کلیدی در تولید بنزین و خوراک پالایشگاه ها دارد.
به گفته او پارسال، رکورد برداشت روزانه گاز از پارس جنوبی با رقم ۷۱۶ میلیون مترمکعب ثبت شد که نسبت به رکورد ۷۰۶ میلیون مترمکعبی سال ۱۴۰۲، حدود ۱۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در حوزه توسعه، آغاز پروژه های مرتبط با میدان های گازی کیش، پارس شمالی، بلال، فرزاد و دیگر میدان ها در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: طبق برنامه، شرکت نفت و گاز پارس باید در پنج سال آینده برداشت گاز را ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون مترمکعب افزایش دهد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس حجم سرمایه گذاری انجام شده در این شرکت را بیش از ۸۰ میلیارد دلار اعلام کرد و با تأکید بر اهمیت نیروی انسانی گفت: همان طور که گاز درجای پارس جنوبی ارزشمند است، نیروی انسانی متخصص و نخبه در این شرکت نیز دارایی ارزشمندی به شمار می رود.
وی با یادآوری اینکه اواخر پارسال قراردادهای فشارافزایی نهایی و هفته گذشته در نامه ای رسمی، مدیریت راهبری این طرح به شرکت نفت و گاز پارس تحویل شد، تأکید کرد: جبران عقب ماندگی برای فشارافزایی پارس جنوبی باید آغاز شود و برای شتاب بخشی به شروع پروژه های فشارافزایی، باید هر هاب با زمان بندی مشخص به نتیجه برسد تا پروژه موفقی تلقی شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه میدان کیش ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز ظرفیت دارد، افزود: امسال باید سال میدان کیش باشد و تحولات مهمی در آن رخ دهد و برداشت از این میدان، سه تا چهار سال آینده آغاز خواهد شد.
وی میدان گازی بلال را از دیگر میدان های در حال توسعه این شرکت معرفی کرد و ادامه داد: جکت این میدان نصب شده است و عملیات حفاری از یک ماه آینده آغاز می شود.
دهقانی همچنین با اشاره به نگرانی ها درباره افت فشار در پارس جنوبی افزود: در برخی بلوک ها افت فشار آغاز شده و این مساله هشداردهنده است.
وی از آغاز تعمیرات اساسی سکوهای پارس جنوبی برای آمادگی در زمستان سال ۱۴۰۴ خبر داد و با بیان اینکه تعمیرات اساسی فاز ۱۴، به عنوان نخستین فاز، چند روز آینده به پایان می رسد و پس از آن، فاز ۱۲ نیز وارد فرایند تعمیرات می شود، تأکید کرد: برنامه ریزی جامعی برای تعمیرات اساسی امسال انجام شده است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تشریح کرد:
تصویب طرح ضربتی توسعه میدان های گازی
پیمان ایمانی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به مسئولیت گسترده این شرکت در تأمین گاز خشکی کشور و انجام هم زمان عملیات بهره برداری و توسعه، از ثبت بیش از ۱۳ رویداد راه اندازی در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ و رشد قابل توجه تولید گاز در میدان های تازه توسعه یافته خبر داد.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از طرف شرکت ملی نفت ایران مسئولیت مستقیم توسعه چند میدان گازی را پذیرفته است و هم اکنون درگیر توسعه میدان های گازی مختلف از جمله میدان گازی طوس در شمال شرق کشور و دیگر میدان ها در ناحیه زاگرس جنوبی و مرکزی است.
ایمانی با اشاره به عملکرد سال گذشته این شرکت گفت: از مجموع روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب گازی که به سبد گاز کشور اضافه شد، بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آن حاصل تلاش همکاران ما در شرکت نفت مناطق مرکزی بوده است، همچنین از مجموع افزایش تولید نفت کشور، روزانه ۱۳ هزار بشکه به پروژه های توسعه و نگهداشت این شرکت مربوط می شود.
وی در ادامه با اشاره به شاخص ترین پروژه های توسعه ای پارسال افزود: یکی از مهم ترین دستاوردها ،توسعه میدان جدید گازی دی بود که برای نخستین بار برداشت از آن محقق شد. تولید اولیه این میدان حدود ۲.۴ میلیون مترمکعب در روز بود که اکنون با ظرفیت اسمی روزانه ۳میلیون مترمکعب عملیاتی شده و امکان توسعه آن تا ۵میلیون مترمکعب وجود دارد.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد ظرفیت مهندسی و ساختمانی این پروژه اکنون به بهره برداری رسیده است، تصریح کرد: یکی دیگر از پروژه های مهم پارسال، راه اندازی ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی بود که با هدف رفع افت فشار جریان بین میدان و پالایشگاه پایین دست اجرا شد.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی تصریح کرد: از مهرماه پارسال، جمع آوری اطلاعات، آسیب شناسی و بررسی راهکارها آغاز شد و از نیمه دوم آبان ، روند اقدام های اجرایی با سرعت بیشتری پیش رفت. بسیاری از این پروژه ها از آن زمان به ثمر نشستند و عملیاتی شدند.
ایمانی از تصویب طرح ضربتی توسعه میدان های گازی در وزارت نفت خبر داد و گفت: این طرح با اخذ مجوزها و مصوبه های لازم از شورای اقتصاد به تصویب رسیده و برای اجرای کامل آن، ۴.۳ میلیارد دلار اعتبار مورد نیاز است. این طرح سبب می شود در دوره های اوج مصرف، گاز تا روزانه ۱۳۰ میلیون مترمکعب نیز افزایش یابد.
به گفته او، در دو سه سال اخیر و با پیش بینی ناترازی گاز، طرح ضربتی توسعه میدان های داخلی آغاز و به شرکت نفت مناطق مرکزی ایران واگذار شد. در قالب این طرح، توسعه سه میدان گازی طوس، دی و خارتنگ در فاززودهنگام به شرکت نفت مناطق مرکزی سپرده شد. فعالیت های توسعه ای ازجمله حفاری، سفارش گذاری تجهیزات، احداث جاده های دسترسی و خطوط لوله انتقال گاز در این میدان ها در حال انجام است.
وی تصریح کرد: فاز افزایشی میدان گازی دی تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید و میدان طوس نیز در زمستان وارد مدار تولید می شود که با بهره برداری از آن، روزانه ۳ میلیون مترمکعب به ظرفیت گازرسانی شمال شرق کشور افزوده خواهد شد. هرچند، میدان خارتنگ جزو تعهدهای رسمی شرکت نفت مناطق مرکزی نیست، اما به دلیل حجم بالای عملیات موردنیاز، برنامه ریزی برای حفاری حداقل یک حلقه چاه در این میدان در دستور کار قرار گرفته است.