قدردانی رئیس دانشگاه صنعت نفت از وزیر نفت

رئیس دانشگاه صنعت نفت از وزیر نفت به دلیل حمایت از این دانشگاه و ابقای آن در زیرمجموعه وزارت نفت تشکر کرد.

در متن پیام محمد چهاردولی به محسن پاک نژاد آمده است:

«ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن اعیاد شعبانیه و ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی، به استحضار می رساند پیام پدرانه و سرشار از محبت شما مبنی بر اینکه «دانشگاه صنعت نفت در زیرمجموعه وزارت نفت ابقا و ساختار سازمانی و آموزشی آن با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص متناسب با نیاز صنعت نفت و ارتقا بهره وری، بازطراحی و تقویت می شود» عیدی بزرگی به این دانشگاه بوده و شور و شعف وصف انگیزی را در جامعه دانشگاهی از جمله اعضای هیأت علمی دانشگاه، دانشجویان، کارمندان و دانش آموختگان این دانشگاه به وجود آورده است.

همانگونه که مستحضر هستید، دانشگاه صنعت نفت تنها دانشگاه تخصصی کشور در حوزه استراتژیک نفت و گاز بوده که با برخورداری از قدمتی بیش از ۸۵سال، دارای اعتبار بسیار زیادی در سطح ملی و بین المللی است. این دانشگاه همواره محل تربیت بخش عظیمی از نیروی انسانی متعهد و متخصص صنعت نفت و مصداق واقعی یک دانشگاه نقش آفرین و مأموریت محور بوده و نقش آفرینی بسیار مؤثری در فضای علمی و صنعت نفت کشور داشته است. گواه این مدعا، دانش آموختگان متعهد و متخصص تربیت یافته این دانشگاه است که در کسوت مدیران ارشد، کارشناسان و مهندسان برجسته همواره مهم ترین پشتوانه صنعت نفت برای رشد و پیشرفت و خنثی کردن تحریم های ظالمانه غرب علیه صنعت نفت ایران بوده اند.

افزون بر این، پویایی الگوی آموزشی منحصر به فرد دانشگاه و رصد و پایش نیازمندی های شغلی و مهارتی مورد نیاز صنعت نفت سبب شده است که رشته های تحصیلی این دانشگاه، متناسب با نیازهای صنعت نفت، روزآمد شود.

به نمایندگی از جامعه دانشگاهیان دانشگاه صنعت نفت، از ابراز لطف و حمایت شما از این دانشگاه کمال قدردانی را ابراز داشته و آمادگی برای هرگونه تلاش و پیگیری به منظور ارتقای بهره وری و نیل به هدف اعلامی در خصوص تربیت نیروی انسانی متخصص متناسب با نیاز صنعت نفت را اعلام می دارد.

همچنین بر خود لازم می بینم از زحمات بی وقفه و پیگیری های دلسوزانه آقای امید شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری که با جدیت تمام برای رفع مشکلات دانشگاه تلاش می کند، صمیمانه قدردانی و تشکر کنم.»

 

شرکت نفت و گاز پارس

اجرای فشارافزایی خشکی و دریا در هاب اول پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: طرح فشارافزایی در دریا برای هفت هاب پارس جنوبی تعریف شده است؛ اما به منظور بالا بردن سرعت کار، فشارافزایی هاب اول در خشکی نیز اجرایی می شود.

تورج دهقانی در نشست خبری ویژه دهه فجر، پیرامون طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با اشاره به اینکه پارس جنوبی، بزرگ ترین میدان گازی یکپارچه جهان است، اظهار کرد: ایران، اکنون روزانه بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز از این میدان برداشت می کند.  وی با تأکید بر اینکه این میدان مشترک وارد نیمه دوم عمر خود شده است، تصریح کرد: با اجرای طرح فشار افزایی، می خواهیم جلوی افت فشار را بگیریم تا سهم ایران از برداشت میدان کم نشود. با اجرای این طرح می توان بیش از ۲۰ سال به زمان برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی اضافه کرد. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تأکید کرد: در سال های آینده، این میدان با مشکل افت فشار روبه رو خواهد شد که می تواند بسرعت تولید گاز را با چالش مواجه کند.دهقانی با اشاره به اینکه در اجرای طرح فشارافزایی، هرچه موقعیت به سمت سرچشمه نزدیک تر باشد، در بلندمدت برداشت بیشتر خواهد بود، گفت: در اجرای طرح فشارافزایی با 2 نگاه مواجهیم. برخی اصرار دارند که فشارافزایی باید در دریا انجام شود و عده ای نیز به اجرای طرح فشارافزایی در خشکی معتقدند.

 وی افزود: اگر بتوانیم زمان را مدیریت کنیم، فشارافزایی در دریا اولویت دارد؛ اما آنهایی که طرفدار اجرای طرح در خشکی هستند، نگرانند که زمان اجرای طرح در دریا طولانی شود. با این حال، اگر بتوانیم نخستین هاب فشارافزایی را تا سال ۲۰۳۰ به اجرا دربیاوریم، اجرای این طرح در دریا برایمان ارجح تر است. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: برای اجرای طرح فشارافزایی، هفت هاب یا منطقه در نظر گرفته شده و طبیعی است که هاب های اول اولویت بیشتری دارند؛ زیرا در اجرای این طرح ها، چند سال تأخیر داریم. به همین دلیل است که فاز ۱۲ را در کنار فاز ۱۱ در هاب اول تعریف کرده ایم.دهقانی با بیان اینکه هاب اول در معرض افت فشار بیشتری است، گفت: برای سرعت در کار، در هاب اول فشارافزایی خشکی را نیز تعریف کردیم و اسناد مهندسی نهایی می شود. همچنین پیمانکار فشارافزایی خشکی انتخاب شده که با سرمایه گذاری ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلاری اجرا می شود.

 

برگزاری ششمین رویداد حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با رویکرد حمایت از ساخت داخل و محور راهکارهای کاهش ناترازی انرژی با حمایت وزارت نفت و چهار شرکت اصلی برگزار می شود.

 ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با رویکرد حمایت از ساخت داخل بیست و نهم بهمن تا یکم اسفندماه به میزبانی منطقه آزاد کیش برگزار می شود. تاکنون مشارکت بالغ بر ۶۰ شرکت بزرگ پتروشیمی، پالایش نفت، هلدینگ های صنعت پالایش و پتروشیمی قطعی شده که در کنار بیش از ۲۵۰ شرکت ایرانی سازنده تجهیزات صنعت نفت و شرکت های دانش بنیان، آخرین فناوری و دانش در حوزه ساخت داخلی با رویکرد کاهش ناترازی انرژی را در معرض نمایش قرار می دهند.

همزمان با ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، برگزاری بیش از ۲۴ نشست تخصصی با مشارکت تشکل های صنفی صنعت نفت، وزارت نفت، هلدینگ ها و شرکت های پالایش و پتروشیمی، بانک ها و فعالان بازار تأمین سرمایه در مرکز همایش های منطقه آزاد کیش قطعی شده که با مشارکت تمام ذی نفعان، سیاست گذاران، تصمیم سازان، کارشناسان و نمایندگان شرکت های دانش بنیان این رویداد را به مهم ترین گردهمایی و اکوسیستم حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت ایران تبدیل کرده است. این رویداد که در مساحتی به وسعت ۲۱ هزار مترمربع فضای نمایشگاهی و نشست های پژوهشی، فناوری برگزار می شود، در کنار حمایت وزارت نفت و  معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت از حمایت انجمن ها و تشکل های تخصصی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی شامل انجمن کارفرمایی صنعت  پتروشیمی، انجمن کارفرمایی صنعت پالایش نفت، انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، انجمن نفت ایران، صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت پژوهش، فناوری و دانش بنیان ریاست جمهوری، شورای عالی مناطق آزاد و تجاری برخوردار است.علاقه مندان برای مشارکت، ارائه مقالات علمی، ارائه راهکارهای بهبود وضع ساخت داخل و ایرانی سازی تجهیزات، قطعات، مواد شیمیایی، کاتالیست یا ارائه پیشنهادهای نوآورانه با رویکرد کاهش ناترازی انرژی در ایران می توانند نظرها و پیشنهادهای خود را به دبیرخانه دائمی این رویداد به نشانی info@baharantadbir.com ارسال کنند.

 

  شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی

فراورش ۲۱ میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه نهم

مدیر پالایشگاه نهم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد: نزدیک به ۲۱ میلیارد استاندارد مترمکعب گاز در ۱۰ماه ۱۴۰۳ در این پالایشگاه فراورش و به خط سراسری ارسال شده است.حمید خدری، با تبریک فرارسیدن چهل وششمین بهار پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و اعیاد شعبانیه اظهار کرد: مجتمع گاز پارس جنوبی، یکی از مهم ترین دستاوردهای صنعت نفت و گاز در ۴۶ سال گذشته به شمار می رود و امروز به عنوان نماد شکوه و عزت این صنعت در پهنای آب های خلیج فارس می درخشد.

وی افزود: در۱۰ ماه امسال، با استفاده ۱۰۰ درصدی از کالاهای داخلی، انجام تعمیرات اساسی با کیفیت و هماهنگی میان همه واحدها، نزدیک به ۲۱ میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه نهم شیرین سازی و به خط سراسری منتقل شده است.مدیر پالایشگاه نهم مجتمع پارس جنوبی به ارسال خوراک از پالایشگاه نهم به پتروپالایش کنگان اشاره کرد و گفت: در همین بازه زمانی، بیش از یک میلیون و ۴۳۱ استاندارد مترمکعب گاز از طریق فاز ۱۲ به این پتروپالایش مستقر در سایت ۲ کنگان ارسال شده است.

خدری همچنین با اشاره به تولید گوگرد دانه بندی شده در پالایشگاه نهم ادامه داد: در ۱۰ ماه گذشته با رعایت دقیق مسائل فنی و اجرای تعمیرات با کیفیت در واحد گوگردسازی، بیش از ۴۱ هزار و ۲۰۸ تن گوگرد در این مجموعه تولید شده است.

وی بیان کرد: مجتمع گاز پارس جنوبی، هم اکنون با تأمین بیش از ۷۳ درصد گاز کشور، نقش محوری در تولید بنزین پالایشگاه ستاره خلیج فارس، تأمین برق کشور و خوراک پتروشیمی های مستقر در منطقه پارس جنوبی دارد.

 

افزایش ارسال گاز از پالایشگاه اول پارس جنوبی به خط سراسری

علی احمدی، مدیر پالایشگاه اول پارس جنوبی نیز گفت: ارسال گاز به خط سراسری در این پالایشگاه با اقدام های نوآورانه متخصصان و کارکنان مجموعه به روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.وی بیان کرد: با انجام اقدام های نوآورانه از سوی کارکنان و متخصصان پالایشگاه اول پارس جنوبی، با دریافت روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب گاز به مدت ۲۵ روز از پالایشگاه دوم پارس جنوبی، انتقال گاز به خط سراسری از ۲۶ میلیون مترمکعب به ۴۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است. احمدی با اشاره به نقش پالایشگاه اول در تأمین پایدار گاز کشور تصریح کرد: این مجموعه به منظور تحقق اهداف عالیه وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران، با بهره گیری از دانش کارکنان و ظرفیت حداکثری تجهیزات، نقش مهمی در تولید پایدار گاز زمستان و آرامش هموطنان ایفا کرده است. مدیر پالایشگاه اول پارس جنوبی افزود: از زمان تأسیس پالایشگاه تاکنون، تزریق گاز به خط سراسری روزانه حدود ۲۶ میلیون مترمکعب بوده است. وی یادآور شد: واحدها و تجهیزات راهبردی پالایشگاه اول پارس جنوبی در بالاترین سطح و استانداردهای لازم قرار دارند و این پالایشگاه برای تولید حداکثری گاز و سایر محصولات جانبی از آمادگی کامل برخوردار است.

 

  شرکت ملی نفت ایران

رونمایی از نخستین سطح سنج اندازه گیری مخازن در کشور

نخستین سطح سنج از نوع رادار سامانه اندازه گیری مخازن و نرم افزار جامع پایش مخازن هیدروکربوری از سوی یک شرکت دانش بنیان داخلی با حمایت شرکت ملی نفت ایران ساخته شد.

برزو قنبری، مدیر پشتیبانی ساخت و تأمین کالاهای شرکت ملی نفت در آیین رونمایی از ساخت نخستین سطح سنج از نوع رادار سامانه اندازه گیری مخازن ایرانی به نقش حیاتی این تجهیز در مدیریت، پایش و اندازه گیری دقیق مواد هیدروکربوری در مخازن اشاره و تصریح کرد: با بومی سازی این محصول، افزون بر صرفه جویی ارزی و رعایت ملاحظات پدافند غیرعامل و اصول امنیتی در سایت های دارای مخازن ذخیره، تجهیزات وارداتی جای خود را به تجهیزات با کیفیت ایرانی می دهند.

وی افزود: به منظور اجرای تکالیف قانون جهش تولید، قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالاهای ایرانی، همچنین به منظور ایجاد توسعه دانش فنی ساخت و ارتقای قابلیت های مهندسی در داخل کشور و تسریع در اجرایی شدن مرحله دوم بومی سازی اقلام و تجهیزات راهبردی صنعت نفت، پس از تجمیع نیاز از شرکت های تابع شرکت ملی نفت و شناسایی شرکت توانمند در این حوزه، مقدمات بومی سازی تجهیز یاد شده فراهم شد.

ترنسمیتر سطح رادار با استفاده از فناوری های پیشرفته، قادر است سطح مایعات را با دقت بالا اندازه گیری کند، به طوری که نیاز به کالیبراسیون مداوم را کاهش می دهند. این ویژگی سبب کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات به طور قابل توجهی می شود.

سیستم تانک گیجینگ، با قابلیت های پیشرفته خود، امکان نظارت و کنترل بهینه روی مخازن نفت را فراهم می کند. این سامانه می تواند اطلاعات دقیق و به روز از وضع مخازن را به مرکز کنترل ارسال و به تصمیم گیری های سریع و مؤثر در زمینه مدیریت منابع کمک کند.

این دستاورد، نه تنها به افزایش بهره وری در صنعت نفت کشور کمک خواهد کرد؛ بلکه در مسیر خودکفایی و کاهش وابستگی به فناوری های خارجی نیز گام مهمی محسوب می شود. با استفاده از این فناوری، ایران می تواند در زمینه مدیریت منابع نفتی خود، پیشرفت های چشمگیری داشته باشد و به عنوان یک الگو در منطقه مطرح شود.