رئیس جمهوری:

تولیدکنندگان باور کنند که ما تسهیل گر فعالیت آنها هستیم

رئیس جمهوری با بیان اینکه تولیدکنندگان و صادرکنندگان باید باور کنند که ما تسهیل گر فعالیت آنها هستیم نه مشکل و مانع، افزود: شاخص قوام و ثبات اجتماعی، رونق فعالیت تولیدکنندگان، صنعتگران و بازرگانان است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان در نشست مشترک سران و جمعی از مسئولان قوای سه گانه به میزبانی نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد: باید خدمتگزار همه کسانی باشیم که در این مملکت زندگی می کنند. باید بستر مواجهه عادلانه با آنها را فراهم و با انصاف و بر اساس حق با آنها رفتار کنیم و تبعیضی بین هیچ کدام قائل نشویم. اگر با مردم بر اساس لیاقت و شایستگی های آنها برخورد کنیم، امکان ندارد از ما دوری کنند.

وی درباره موضوع شعار سال و محور تولید و مشارکت مردم گفت: تولیدکنندگان و صادرکنندگان باید باور کنند که تسهیل گر فعالیت آنها هستیم، نه مشکل و مانع. اینجا نشسته ایم و اینجا هستیم که مشکلات آنها را حل کنیم، شاخص قوام و ثبات اجتماعی، رونق فعالیت تولیدکنندگان، صنعتگران و بازرگانان است.

رئیس جمهوری با بیان اینکه در عرصه سیاست خارجی دولت گسترش روابط با همه کشورها با اولویت همسایگان و کشورهای منطقه و دوست را دنبال می کند، تصریح کرد: در مراودات خارجی در حال تلاش برای گسترش و تقویت روابط بر پایه افزایش اعتماد متقابل هستیم. باور داریم که با کشورهای اسلامی برادریم. اساسا اسلام آمد تا تبعیض ها را از بین ببرد و وظیفه ما این است که بستر این برابری و برادری را فراهم کنیم.

سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان  برنامه و بودجه  نیز در این نشست به نمایندگی از قوه مجریه در سخنانی از رشد چشمگیر برخی شاخص های اقتصادی از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم تاکنون خبر داد و گفت: دولت برای رفع ناترازی ها در کشور با افزایش تولید و کاهش مصرف برنامه مدونی دارد.

 

سخنگوی دولت:

خبرهای خوش نفتی در راه است

سخنگوی دولت گفت: در روزهای آینده خبر بسیار خوب و امیدآفرینی در حوزه نفت برای مردم داریم که از سوی وزیر نفت اعلام خواهد شد.

فاطمه مهاجرانی در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران  اظهار کرد: خبرهای خوبی در حوزه اشتغال آفرینی و سرمایه گذاری در راه است که به رونق اقتصادی کمک می کند.

وی افزود: وزیر نفت در چند روز آینده خبر خوشی برای مردم دارد. اتفاق های بسیار مبارکی در حوزه نفت رخ خواهد داد که به اشتغال آفرینی و سرمایه گذاری کمک می کند که این خبر با حضور رئیس جمهوری اعلام می شود.

سخنگوی دولت درباره نحوه اطلاع رسانی قوانین و مقررات و آن چیزی که در دولت مصوب می شود، تصریح کرد: هر سه قوه چنین سامانه ای را دارند که همه می توانند از آنجا قوانین، مقررات و مصوبات را برداشت کنند. هر سه سامانه با جست وجو کردن در همه موتورهای جست وجو قابل دسترسی است. مهاجرانی در خصوص وفاق بین سران سه قوه گفت: روز گذشته ما شاهد بودیم برای نخستین بار سران سه قوه به همراه جمعی از مدیران در ریاست جمهوری برای ایجاد همدلی کنار هم جمع شده بودند. نشست بسیار مفیدی بود.

 

مقابله با قاچاق سوخت از مطالبات ملی مردم است

فاطمه مهاجرانی همچنین در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تکالیف دستگاه های اجرایی در برنامه هفتم توسعه و تکالیف واصل نشده اعم از بودجه ای و غیربودجه ای در نشست امروز هیئت دولت بررسی شد، همچنین وزیر نفت درباره افزایش صادرات

 نفت و پتروشیمی و توسعه میدان آزادگان به عنوان میدان مشترک گزارشی ارائه کرد.

وی  درباره برنامه دولت برای مواجهه و مذاکره با دولت ترامپ افزود: سیاست خارجه دولت طبیعتا    بر اساس مواضع کل حاکمیت است و به طور طبیعی آن چیزی که در کل حاکمیت درباره آن صحبت می شود، اجرایش در دولت به عنوان قوه مجریه پیگیری خواهد شد.

سخنگوی دولت همچنین درباره موضوع قاچاق سوخت و اقدام های انجام شده در این زمینه گفت: قاچاق سوخت از موضوعاتی است که در دستور کار دولت قرار دارد و به طور طبیعی این موضوع از مطالبات ملی مردم است.

وی اظهار کرد: با کارهای بسیار مطلوبی که از حدود دو سه هفته پیش انجام شده، اتفاق های خوبی افتاده است. قاچاقچیان سوخت شبکه هستند و دوستان توانسته اند تعداد زیادی از سرشاخه های این شبکه ها را شناسایی و حدودا  روزی ۲ میلیون لیتر سوخت قاچاق را کشف کنند که این عدد قابل افزایش هم است و به زودی خبرهایی در این ارتباط اعلام خواهم کرد.

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد:

اهمیت اقتصادی لغو تحریم های نفتی ایران

وزیر امور اقتصادی و دارایی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: لغو تحریم های نفتی ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری اهمیت اقتصادی دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، عبدالناصر همتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «سهم دلار در مجموع ذخایر جهانی از ۶۵ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۵۸ درصد رسیده است. ترامپ هم قبل از انتخاب شدن، دلیل ضعف دلار را سیاست اشتباه آمریکا در تحریم کشورها اعلام کرد.

تمرکز دولت آمریکا بر تعرفه های تجاری، نشان دیگری است از شکست سیاست تحریم کشورها و بیهوده بودن تکرار فشار حداکثری علیه ایران. با تهدید کانادا مبنی بر نفروختن نفت به آمریکا به دلیل تعرفه ۲۵ درصدی که روی کالاهای کانادایی اعمال می شود، لغو تحریم های نفتی ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری اهمیت اقتصادی دارد.»

 

رئیس مجلس شورای اسلامی:

حل موضوع انرژی گران کردن آن نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه منظور ما از حل موضوع انرژی گران کردن آن نیست، گفت: معتقدم افزایش قیمت انرژی نه نخستین راه و نه تنها روش است.

به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف در نشست مشترک سران و جمعی از مسئولان قوای سه گانه به میزبانی نهاد ریاست جمهوری، انرژی را یک ثروت ملی دانست و اظهار کرد: بر اساس قانون برنامه هفتم، دستیابی به ۲.۸ درصد از رشد اقتصادی ۸ درصدی از طریق بهره وری تعیین شده است. در کشور به موضوع انرژی باید با نگاه بهره وری نگریسته شود که اگر همه تلاش کنیم به این هدف تعیین شده خواهیم رسید، البته اراده دولت نیز بر این موضوع است. مجلس و قوه قضائیه نیز در این زمینه همراه دولت خواهند بود، زیرا هم به بهره وری می رسیم، هم مشکلات نهادی و نحوه مصرف اصلاح می شود و در نهایت فرصتی برای سرمایه گذاری است و هزینه ها را نیز کاهش می دهد.

وی با بیان اینکه منظور ما از حل موضوع انرژی(بهینه سازی) گران کردن آن نیست، افزود: معتقدم افزایش قیمت انرژی نه اولین راه است و نه تنها روش. اگر همزمانی قرار بر افزایش قیمت برای بهینه سازی باشد، اولین منفعت آن را باید مردم ببرند، بعد دولت و سیستم که البته اراده دولت و قوا نیز بر این است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شخصا قول می دهم که در مجلس تمام قد در خدمت دولت هستیم. معتقدیم قوانین کافی برای خیزش اقتصادی از سوی دولت وجود دارد، اما با این حال اگر نیاز به قانون گذاری باشد قول می دهیم در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهیم و اگر جایی از قانون برنامه هفتم نیز نیاز به اصلاح داشت در صورت جمع بندی این اصلاح را فورا   انجام می دهیم.

 

بی توجهی اوپک پلاس به درخواست های ترامپ

مصمم بودن اوپک پلاس برای اجرای برنامه تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو از آوریل نشان از بی توجهی اعضای این ائتلاف به درخواست های ترامپ دارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، اعضای ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک ) و متحدانش(اوپک پلاس) روز دوشنبه در پنجاه و هشتمین نشست وزارتی نظارت بر توافق این ائتلاف با وجود هشدارهای دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به اوپک برای کاهش قیمت نفت، اعلام کردند به برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه ای خود از آوریل امسال(افزایش تولید مرحله ای) پایبند می مانند و در عین حال اداره اطلاعات انرژی آمریکا، زیرمجموعه وزارت انرژی ایالات متحده، را از منابع مورد استفاده برای نظارت بر تولید و پایبندی اعضا به توافق کاهش عرضه اوپک پلاس حذف کردند.

اوپک پلاس و ترامپ به دلیل اظهارنظرهای گاه و بیگاه وی درباره بازار نفت در طول دولت نخست وی در بازه زمانی سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ میلادی، بارها تضاد منافع داشتند.

ترامپ از زمان بازگشت به قدرت در ژانویه از اوپک خواسته است قیمت ها را کاهش دهند و اعلام کرد این کار سبب پایان تنش های روسیه و اوکراین می شود.

الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، پس از نشست دیروز گفت: اوپک پلاس درباره درخواست ترامپ برای افزایش تولید مذاکره و توافق کردند که برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه را از یکم آوریل طبق توافق پیشین اجرا کنند. کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپک پلاس در نشست دیروز پس از تجزیه وتحلیل کامل از سوی دبیرخانه اوپک، به عنوان بخشی از منابع ثانویه مورد استفاده برای ارزیابی تولید نفت خام و پایبندی اعضا به تعهدهایشان در بیانیه همکاری، مؤسسه ریستاد انرژی و اداره اطلاعات انرژی آمریکا را با مؤسسه های «کپلر» (Kpler)، «اویلکس» (OilX) و «ای اس ای آی» (ESAI) جایگزین کردند.

یکی از منابع اوپک پلاس در این باره گفت: حذف داده های اداره اطلاعات انرژی آمریکا به این دلیل است که آنها اطلاعات مورد نیاز را در اختیار ما قرار نمی دهند و این تصمیم دلیل سیاسی نداشته است.

یک سخنگوی ریستاد انرژی هم گفت: ریستاد انرژی برای روابط تجاری طولانی مدت با اوپک ارزش قائل است و می داند که برای این جنبه خاص از تعامل، همکاری با ارائه دهندگان مختلف اطلاعاتی بازار موضوعی عادی است.

اوپک پلاس از منابع ثانویه برای کمک به نظارت بر تولید خود به دلیل اختلاف های تاریخی اوپک درباره تولید نفت اعضا استفاده می کند و گهگاه فهرست را تغییر می دهد.

در مارس ۲۰۲۲، اوپک پلاس آژانس بین المللی انرژی را به عنوان منبع ثانویه کنار گذاشت؛ تصمیمی که منابع اوپک پلاس در آن زمان گفتند از سوی عربستان هدایت شده است که نشان دهنده نگرانی درباره نفوذ ایالات متحده بر ارقام این نهاد ناظر بود.

نشست روز دوشنبه با افزایش قیمت نفت پس از اعمال تعرفه های گمرکی ترامپ بر مکزیک، کانادا و چین، شریکای تجاری اصلی آمریکا، همزمان بود که این روند نگرانی درباره اختلال در عرضه را هم افزایش داد.

با این حال، به دلیل نگرانی درباره تأثیر تحریم های ایالات متحده بر روسیه، قیمت ها هنوز به سطح ۸۳ دلار برای هر بشکه که در ۱۵ ژانویه رسیده بود، بازنگشته است.

اعضای ائتلاف اوپک پلاس که نیمی از نفت جهان را تولید می کند، به منظور حمایت از وضع قیمت و بازارهای جهانی نفت خام، با در نظر گرفتن برنامه کاهش عرضه گروهی در کنار کاهش عرضه داوطلبانه در مجموع روزانه ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه از تولید خود کاسته اند که معادل ۵.۷ درصد تقاضای جهانی است.

براساس محاسبات رویترز، برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه ای از آوریل و طرح افزایش تولید امارات متحده عربی، با افزایش روزانه ۱۳۸ هزار بشکه ای به صورت ماهانه آغاز می شود و این افزایش تا سپتامبر ۲۰۲۶ ادامه خواهد داشت.

بر اساس رویه پیشین اوپک پلاس، تصمیم نهایی برای ادامه افزایش ماه آوریل در اوایل ماه مارس و با برگزاری نشست وزارتی انتظار می رود.