رهبر معظم انقلاب اسلامی:

تنها راه پیشبرد کشور استفاده از توانمندی های بخش خصوصی است

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بازدید از نمایشگاه پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندی ها و دستاوردهای بخش خصوصی، تنها راه پیشبرد کشور را استفاده از توانمندی های بخش خصوصی دانستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز (سه شنبه، دوم بهمن) به مدت 2 ساعت و نیم از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندی ها و دستاوردهای بخش خصوصی» بازدید کردند.

در این نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای بخش خصوصی در بخش های ارتباطات و فناوری اطلاعات، تجهیزات ساخت ماهواره ای، هوش مصنوعی، ساخت تجهیزات و ابزارآلات تعمیر هواپیما، صنایع معدنی و زمین شناسی، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، صنعت فولاد و آلومینیوم، لوازم خانگی، صنایع دریایی، صنعت فرش، صنعت آب و برق، صنایع نساجی، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی و تولید دارو، پژوهشگاه رویان، تولیدات کشاورزی و دامپروری و صنایع دستی و گردشگری ارائه شده بود.

در این بازدید، شرکت های مختلف بخش خصوصی دغدغه ها و گلایه های خود را در زمینه مشکلات و موانعی که بر سر راه بخش خصوصی است، مطرح و رهبر انقلاب خطاب به وزیران حاضر در نمایشگاه تأکید کردند: باید دولت و مسئولان دولتی کاری کنند که گلایه های بخش خصوصی برطرف شود؛ زیرا پیشرفت کشور در گرو میدان دادن به بخش خصوصی و تنها راه پیشبرد کشور نیز استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های بخش خصوصی است.

رهبر انقلاب همچنین در بخش صنعت آب و برق بعد از توضیحات وزیر نیرو درباره رفع ناترازی ها در بخش برق گفتند: این حرف ها، سخنان خوب و صحیحی است؛ اما باید به مرحله عمل برسند؛ زیرا موضوع ناترازی ها و راه حل های آن در سال های اخیر همواره مطرح بوده؛ اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین در خصوص گلایه شرکت های بخش خصوصی از روند طولانی و پیچیده صدور مجوزها تصریح کردند: موضوع مجوزها یک موضوع مهم است که دولت و دستگاه های مسئول باید برای برطرف کردن موانع صدور سریع مجوزها، فکر اساسی کنند.

 

رئیس جمهوری: رفع ناترازی نیازمند رعایت الگوی مصرف است

رئیس جمهوری با بیان اینکه در آب، برق، سوخت، پول، محیط زیست و... ناترازی داریم، گفت: تا الگوی مصرف را اصلاح نکنیم، ناترازی رفع نمی شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان روز دوشنبه (یکم بهمن) در همایش روز هوای پاک با شعار عزم ملی برای هوای پاک با انرژی های تجدیدپذیر، با اشاره به برخی اظهارات مطرح شده در این نشست درباره اجرا نشدن قوانین و مقررات مربوط به هوای پاک اظهار کرد: مقصر اجرا نشدن قانون هوای پاک دولت چهاردهم نیست؛ زیرا این دولت چند ماه است که آغاز به کار کرده است. وی با بیان اینکه یکی از دلایل اجرا نشدن برخی قوانین از جمله قانون هوای پاک، متعادل نبودن منابع و مصارف است، افزود: الفبای توسعه، تعادل میان منابع و مصارف است. متأسفانه در برنامه های توسعه ای که دولت، مجلس و قوه قضاییه با هم پیش برده اند، تعادل منابع و مصارف رعایت نشده است.

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه برای مثال تهران با روند فعلی دیگر امکان ادامه توسعه و حتی زیست مناسب را ندارد، تصریح کرد: اجرای هر برنامه توسعه در تهران، تسریع حرکت این استان به سمت نابودی است. در حالی که در دیگر نقاط دنیا برای یک تا 2 سانتی متر فرونشست زمین، نشست های اضطراری برگزار می کنند. ما با فرونشست های تا ۱.۵متر مواجه هستیم و براحتی  هم از کنار آن می گذریم و از این فراتر برای تداوم این توسعه غلط، سیاستگذاری می کنیم و قانون هم می نویسیم. پزشکیان گفت: امکان ندارد با منابع موجود، دیگر بتوان آب تهران را تأمین کرد. اینکه در کوچه ۱۰ یا ۲۰ متری ساختمان های ۱۰ تا ۵۰ طبقه بسازیم، بر اساس کدام اصول است؟ این همخوانی نداشتن منابع و ظرفیت ها با مصارف و اقدام های دیگر امکان تداوم ندارد.

وی گام اول در مسیر رفع این معضلات را اصلاح مسیر و سیاست های توسعه اعلام کرد و افزود: اول باید جلوی تداوم ایجاد ناترازی ها را بگیریم. نمی شود همچنان برای خرید گندم ۱۱۰ همت منابع در نظر بگیریم، در حالی که برای خرید گندم مجبور شویم ۲۲۰ همت پول پرداخت کنیم.

داشته ها معلوم است، نیازها نامعلوم

رئیس جمهوری با بیان اینکه عدد و رقم، دعوا و مناقشه برنمی دارد و با عدد و رقم و آمار نمی شود چالش کرد، گفت: ما اعلام کردیم که امسال دیگر قرار نیست مازوت بسوزانیم؛ اما بعد دیدیم که اگر مازوت نسوزانیم، باید گاز خانه ها را قطع کنیم. اینها در حالی است که مصرف برق و گاز ما ۳ تا ۴ برابر میانگین مصرف کشورهای اروپایی است. ما اجرای برنامه هایی را آغاز کرده ایم تا بین ۳۰ تا ۵۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق ایجاد کنیم تا بتوانیم بر مشکل تأمین سوخت و نیرو غلبه کنیم؛ اما تا الگوی مصرف را اصلاح نکنیم، این ناترازی رفع نمی شود. پزشکیان با بیان اینکه در آب، برق، سوخت، پول، محیط زیست و... ناترازی داریم، اظهار کرد: در موضوع هوای پاک در بحث پنل های خورشیدی، هر روز در دولت با وزیر نیرو نشست داریم و گفت وگو می کنیم. هر چقدر منابع برای موضوع انرژی های پاک نیاز بوده اختصاص داده ایم؛ زیرا چاره دیگری نداریم. وی ادامه داد: در سالی که از سوی رهبر انقلاب به نام سال تولید و مشارکت مردمی نامگذاری شده، مجبوریم به دلیل ناترازی، گاز و برق تولیدکننده را قطع کنیم، همچنین مصرف بالا در منازل داریم و در مجلس نیز تصویب کرده ایم که به روستاها گاز بدهیم؛ اما گاز نداریم که به آنها بدهیم. داشته ما معلوم است، نیاز ما نامعلوم و برای پاسخگویی به نیازها درگیر ناترازی ها می شویم.

منابع را باید مدیریت کنیم

رئیس جمهوری با بیان اینکه درحوزه محیط زیست با استادان دانشگاه و محققان صحبت کرده ایم که راه حل مشکلات را به ما نشان دهند، افزود: یکی از اولویت های ما انرژی های پاک است و به دنبال این هستیم که آن را جلوتر از برنامه اجرا کنیم. در بحث حمل ونقل عمومی به دنبال حل مشکلات هستیم. وقتی حمل ونقل عمومی در دسترس نباشد، تردد خودروهای تک سرنشین، مصرف بالای سوخت و آلودگی را به دنبال خواهد داشت. پزشکیان با تأکید بر اینکه تلاش می کنیم در فصل تابستان، مشکل قطع برق برای مردم و تولیدکنندگان نداشته باشیم و در زمستان آینده هم روند فعلی کمبود گاز اصلاح شود، تصریح کرد: گروه ویژه ای تعیین شده تا با پیگیری های لازم، این مشکلات در سال آینده حل شود. وی با اشاره به اینکه منابع و امکانات زیادی در کشور داریم که باید مدیریت کنیم، اظهار کرد: باید دست به دست هم بدهیم و تدبیر کنیم. نباید اجازه دهیم تهران تا این حد بزرگ شود. حمل ونقل عمومی و نوع مصرف سوخت و خودرو را باید اصلاح کنیم. اگر دولت و مردم به فکر زندگی خود نباشند، هیچ چیز درست نمی شود. رئیس جمهوری گفت: گازوئیل را ۳۰۰ تومان می فروشیم، درحالی که در بیرون ۶۰ هزار تومان است. می گویند دست نزنید که صدا در می آید؛ اما این مشکلات چطور باید حل شود؟

 

تقدیر از وزارت نفت در بیستمین دوره سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی

اداره کل روابط عمومی وزارت نفت در بیستمین دوره سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی در بخش بررسی کارکردهای روابط عمومی در وفاق سازمانی، ملی و جهان حائز رتبه برتر در بخش کارشناس روابط عمومی، مدیر روابط عمومی و روابط عمومی برتر در سه حوزه مدیریت راهبردی، اطلاع رسانی و ارتباطات فرهنگی شد.

پرستو یونچی، معاون نشریات، شانا و توسعه شبکه های اطلاع رسانی دیجیتال روابط عمومی وزارت نفت، بر اساس جمع بندی و تصمیم هیأت داوران جشنواره برترین های روابط عمومی ایران در بیستمین دوره سمپوزیوم بین المللی، در بررسی کارکردهای روابط عمومی در وفاق سازمانی، ملی و جهانی، حائز رتبه برتر در بخش «کارشناس برتر» روابط عمومی شد. همچنین علمدار متولی، مدیر روابط عمومی مناطق نفت خیز جنوب به عنوان مدیر روابط عمومی برتر و وزارت نفت نیز به عنوان روابط عمومی برتر در سه حوزه مدیریت راهبردی، اطلاع رسانی و ارتباطات فرهنگی انتخاب شدند.

بیستمین دوره سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی در سال ۲۰۲۴ در شهر تهران و از سوی مؤسسه تحقیقات روابط عمومی و انتشارات ایران و با حضور محمدجعفر قائم پناه، معاون اجرایی رئیس جمهوری و سرپرست نهاد ریاست جمهوری برگزار شد که در آن، موضوعات مختلفی در زمینه روابط عمومی مورد بحث قرار گرفت. مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری در پیامی به «بیستمین دوره سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی»، با موضوع «بررسی نقش روابط عمومی در ایجاد وفاق سازمانی، ملی و جهانی» تصریح کرد: رویکرد یک روابط عمومی قوی، علمی و کارآمد، باید تأمین عدالت ارتباطی و اجرای حق و عدالت در توزیع و نشر آگاهی و انعکاس عاقلانه ضعف ها، نقدها و خواسته های مردم به مسئولان و تصمیم گیرندگان باشد. تردیدی نیست که در این مسیر باید صداقت، ارائه اطلاعات مطمئن، شفافیت و راستگویی و در کل، اخلاق ارتباطی، سرلوحه فعالیت ها قرار گیرد.

 

قدردانی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از وزارت نفت

برنامه مدون بهبود کیفیت سوخت در دستور کار است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه با همکاری وزارت نفت، موضوع بهبود کیفیت سوخت در دستور کار است، گفت: از وزارت نفت برای همراهی در نشست های کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا و تلاش برای ارائه برنامه مدونی به منظور بهبود کیفیت سوخت و کیفی سازی محصولات پالایشگاهی کشور قدردانی می کنم. شینا انصاری روز (دوشنبه، یکم بهمن) در همایش روز «هوای پاک» با شعار عزم ملی برای هوای پاک با انرژی های تجدیدپذیر که با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: واقعیت این است که وقتی اواخر دهه ۷۰ شمسی روز ۲۹ دی به عنوان روز ملی «هوای پاک» تصویب شد، نخستین هدف از این تصویب آن بود که وقتی در آلوده ترین فصل سال هستیم، بتوانیم توجه همه را به مهم بودن بحث آلودگی هوا جلب کنیم. وقتی در سال ۱۳۷۹ نخستین برنامه جامع کاهش آلودگی هوا در هفت محور به تصویب رسید، امیدوار بودیم در این ایام انتظار وارونگی کمتری داشته باشیم؛ اما به دلایل مختلف افزون بر شهر تهران، هفت کلان شهر دیگر در فصل سرد سال با آلودگی هوا مواجه هستند.

وی افزود: وقتی در سال ۱۳۹۶ قانون هوای پاک از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید ۲۲۸ تکلیف داشتیم که بخش اندکی از آن اجرایی شد. برای مثال در کشور ۲۴ میلیون خودروی فرسوده به ثبت رسیده که جزو منابع اصلی آلودگی هوا هستند. در روند اسقاط خودروهای فرسوده رقم ناچیزی اسقاط شده؛ اما با تغییر فرایند و حضور وزارت صمت در این حوزه طی ۹ ماه سال، ۲۷۳ هزار خودرو اسقاط شد و باید به اهداف برنامه هفتم مبنی بر اسقاط ۵۰۰ هزار خودرو در سال برسیم. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طی پنج ماه گذشته و با تشکیل دولت چهاردهم، کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا را فعال کردیم و در این نشست ها با محور کلان شهرهای اراک، اصفهان، مشهد و اهواز طرح موضوع و مصوباتی را به تصویب رساندیم که قابل پیگیری باشد، تصریح کرد: لازم است از وزارت نفت برای همراهی در نشست های این کارگروه و همچنین تلاش برای ارائه برنامه مدونی به منظور بهبود کیفیت سوخت و کیفی سازی محصولات پالایشگاهی کشور با وجود مشکلاتی که کشور با آن مواجه است، قدردانی کنم.

انصاری تأکید کرد: با همکاری وزارت نفت، موضوع بهبود کیفیت سوخت و با همکاری وزارت نیرو، بحث کیفی سازی نیروگاه ها و ارتقای راندمان آنها در دستور کار قرار گرفته است. وی با بیان اینکه باید مشکلات آلودگی هوا را برای مردم تشریح و با وفاق و هماهنگی بین دستگاه ها مشکلات را برطرف کنیم، گفت: آلودگی هوا یک شبه ایجاد نشده و راهکار رفع آن نیز یک شبه نیست، از این رو باید با تصمیم های منطقی در مدت زمان معلوم و با عزم ملی برای کاهش روزهای ناسالم و بهبود هوای پاک گام های مؤثری برداریم.