
تاسیسات تقویت فشار گاز قم خواب ندارد
سرافرازان مجتمع نیزار
کارکنان با تمام توان پای کار ایستاده اند
مهناز محمدی کیلومتر 70 محور قم به اصفهان در منطقه ای به نام نیزار، مجتمعی از تاسیسات تقویت فشار گاز سال هاست در دل کویر قم جا خوش کرده است؛ این مجتمع زیرمجموعه منطقه 3 عملیات انتقال گاز ایران و افزون بر گازرسانی به پایتخت، نقش مهمی در انتقال گاز به هشت استان بزرگ کشور دارد. مجتمع تاسیسات تقویت فشار گاز قم(نیزار) در جوار روستایی به همین نام، یعنی نیزار از توابع بخش سلفچگان شهرستان قم قرار دارد. در این گزارش گپ و گفت خبرنگار «مشعل» با چند نفر از کارکنان این مجتمع از جمله علی صالحی، رئیس مجتمع تاسیسات تقویت فشار قم را می خوانید.
جغرافیای نیزار قم
در گپ و گفت با علی صالحی، رئیس مجتمع تاسیسات تقویت فشار گاز قم(نیزار) او ابتدا به جغرافیای منطقه می پردازد و می گوید: «این منطقه را نیزار می نامند. رودخانه فصلی در این منطقه وجود دارد که از سمت دلیجان و اصفهان رد می شود. در مسیر این رودخانه که از سمت اصفهان می آید، سدی به نام 15 خرداد احداث شده است و در ادامه به شهر قم می رود. این رودخانه آب های فصلی را جمع می کند و در فصل هایی که سد 15خرداد برای کشاورزان باز می شود، پر آب است. رودخانه در موازات جاده دسترسی به تاسیسات و حداقل 2هزار متر در پایین دست تاسیسات قرار گرفته است و تهدیدی برای آن به شمار نمی آید.»
صالحی با اشاره به فعالیت خود در تاسیسات تقویت فشار گاز قم(نیزار) ادامه می دهد: «از بدو استخدام، یعنی سال 80 تا سال 96 اینجا بودم. پنج سال به مجتمع پالایشگاهی _ذخیره سازی سراجه قم رفتم و دوباره به اینجا برگشتم. سه سال است که به عنوان رئیس مجتمع تاسیسات تقویت فشار قم(نیزار) مشغول فعالیت هستم.»
فعالیت شبانه روزی تاسیسات
صالحی می گوید: «از قم می آیم. از ساعت 5 و 30 دقیقه صبح نفرات از شهر قم با سرویس جمع می شوند و حدود یک ساعت از قم تا این تاسیسات راه است. کارکنان، دو شکل کاری دارند: روزکار و شیفت .بیشتر همکاران تا ساعت 6 بعدازظهر در مجتمع حضور دارند. نیروهای شیفت هم 24 ساعته هستند. شیفت ها 12ساعته و گردشی تعریف می شود، به طوری که نفر همیشه در تاسیسات حضور دارد. تاسیسات همیشه فعال است و خواب ندارد؛ افراد نیز به تناسب فعالیتی که در تاسیسات دارند، همیشه حضور دارند .
در حال حاضر 110 تا 120 نفر در این تاسیسات تقویت فشار گاز قم(نیزار) مشغول به کار هستند و حدود 50 نفر از کارکنان این تاسیسات رسمی و بقیه قراردادی یا پیمانکارند. برخی از شهر قم و برخی هم از شهر دلیجان به این تاسیسات می آیند. از روستاهای اطراف هم نیروهای خدماتی و کارگر فصلی و به اصطلاح شناور برای کار در تاسیسات به کار گرفته می شود.
زندگی مسالمت آمیز با همجواران تاسیسات
از صالحی درباره روستائیان همجوار باتاسیسات گاز می پرسم، می گوید: با روستاییان منطقه تعامل خوبی داریم و آنها رفتار خوبی با ما دارند. افزون بر این، نیروهای خدماتی موردنیاز از روستاها تامین می شود و به فراخور نیاز از همین روستاها کارگران فصلی(شناور) برای کار بخش های فنی به کار گرفته می شوند. در انجام امور ساختمانی، روستاییان آن منطقه به خدمت گرفته می شوند وهمسو با اهداف مسئولیت اجتماعی و تا آنجا که بتوانیم در رفع مشکلاتشان کمک می کنیم.
یک ویژگی برجسته
رئیس تاسیسات تقویت فشار گاز قم(نیزار) می گوید: اینجا یک مجتمع ایستگاهی است. همه ایستگاه های تقویت فشار گاز این ویژگی را ندارند. سه ایستگاه تقویت فشار گاز و 12 دستگاه توربوکمپرسور در این مجتمع فعال است و چهار خط اصلی گاز به این مجتمع وارد می شود. این مجتمع قبل از پایتخت ایران قرار دارد و یکی از خطوط اختصاصی گاز پایتخت مستقیم از مجتمع تامین می شود، ضمن آنکه دو خط اختصاصی گاز نیز از این مجتمع به غرب کشور کشیده شده است. ویژگی برجسته این مجتمع بر اهمیت کاری و فرایندی آن است که گاز مورد نیاز هشت استان را تامین می کند.