تحول آینده جهان با فناوری های نو

شبنم اعماری پیشرفت قابل توجه فناوری باعث شده است هر روز شاهد ظهور یک فناوری جدید باشیم؛ فناوری های نوظهوری که جهان را بیش از گذشته متحول خواهند کرد؛ البته این نکته را باید در نظر داشته باشیم که هر فناوری جدیدی نمی تواند مثبت باشد، از این رو گاهی باید به جنبه منفی آنها هم توجه داشته باشیم، زیرا ممکن است این فناوری مخرب باشد و شیوه کار و زندگی مردم دنیا را به کلی تغییر دهد. با این حال طبق روال همیشه، در سال جدید میلادی باز هم شاهد ظهور فناوری های نو خواهیم بود که دنیا را شگفت زده خواهد کرد. در ادامه به برخی دست سازه های جدید بشر اشاره می کنیم.

گسترش   

تکامل رابط ها، فرمت ها، حسگرها و برنامه ها، به میزان تسلط دستگاه های محاسباتی سیار بر اتصال اینترنت بستگی دارد، از این رو گفته می شود که در سال ۲۰۲۵ میلیاردها نفر دیگر می توانند به اتصالات تلفن همراه دسترسی پیدا کنند.

چاپ سه بعدی

پرینت سه بعدی می تواند در مسیر سفارشی سازی انبوه حرکت کند و هزینه زنجیره های تامین را در حد قابل توجه کاهش دهد؛ اتفاقی که از نظر اقتصادی بسیار کارآمد خواهد بود.

فناوری ابری

در آینده و با بهبود امنیت سایبری، این اطمینان به وجود خواهد آمد که تمام خدمات فناوری اطلاعات و برنامه های وب، از طریق فضای ابری انجام شود تا شرکت های بیشتری بتوانند از این فضا بهره بگیرند.

محاسبات کوانتومی

کاربرد و پذیرش محاسبات کوانتومی نامشخص است، اما فناوری که هر روز به شکلی قابل توجه در حال رشد است، در این مبحث نیز ورود کرده و می تواند اتفاقات شگفت انگیزی را در این باره رقم بزند. آزمایشگاه هوش مصنوعی کوانتومی گوگل پیش بینی می کند که فناوری های کوانتومی کوچک تا پنج سال آینده به صورت تجاری در دسترس قرار گیرند و به کسب وکارها در افزایش درآمد، کاهش هزینه ها و کاهش سرمایه گذاری در زیرساخت کمک کنند.

واقعیت مجازی و افزوده

به باور متخصصان حوزه فناوری، امسال زیرساخت های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به روزرسانی می شود، به طوری که برای مصرف کنندگان و شرکت ها، اکوسیستمی از برنامه ها، به طور یکسان ایجاد خواهد شد.

بلاکچین

در گذشته بلاکچین بیشتر در زمینه ارز مجازی مورد استفاده قرار می گرفت، اما این روزها استفاده های مختلفی از آن می شود، به طوری که قراردادها و تراکنش های ساده و ایمن را می توان از طریق بلاکچین و با خیال راحت انجام داد که در سال 2025 شاهد گسترش این فناوری خواهیم بود.

ژنومیک

فناوری مهندسی ژنتیک با پردازش کامپیوتری سریع تر رشد می کند. فناوری های توالی یابی DNA و تجزیه و تحلیل پیشرفته، تولید کشاورزی را بهبود می بخشد، ضمن اینکه اتکا به سوخت های فسیلی را کاهش می دهد و باعث افزایش ضریب امید به زندگی در انسان می شود.

  رباتیک پیشرفته

با پیشرفت روزافزون هوش مصنوعی، بینایی ماشین، حسگرها، موتورها، هیدرولیک و مواد، نحوه ارائه محصولات و خدمات بیش از گذشته تغییر خواهد کرد، به گونه ای که با یک رباتیک پیشرفته مواجه خواهیم شد.

 

رونمایی از رقیب اندروید

هواوی که بتازگی از سیستم عامل HARMONYOS NEXT رونمایی کرده است، مطمئنا وارد مرحله ای تازه از تاریخ خود خواهد شد. گفته می شود این اولین سیستم عامل مستقل از اندروید و هسته لینوکس است که هدف از ساخت آن، انتقال دستگاه ها به یک سیستم عامل کاملا داخلی عنوان شده است.

 در حال حاضر HARMONYOS NEXT برای تأمین انرژی نسل فعلی و آینده دستگاه های هواوی تنظیم شده و از نظر امنیتی، بسیار توسعه یافته است. همچنین شنیده می شود که هواوی در حال پخش نسخه بتای عمومی HARMONYOS NEXT برای کاربران در چین است. لیست دستگاه های پشتیبانی شده عبارت است از: سری هواوی PURA ۷۰، هواوی پاکت ۲ و میت پد پرو ۱۱ (۲۰۲۴).

 

هوش مصنوعی

 شرکت اوپنای آی که یک شرکت فعال در زمینه هوش مصنوعی است، قصد دارد اولین تراشه هوش مصنوعی خود را در سال ۲۰۲۶ بسازد. این شرکت تلاش می کند گام های موثری در حوزه هوش مصنوعی بردارد.

شنیده ها حکایت از آن دارد که اوپنای آی با شرکت صنایع نیمرسانای تایوان و شرکت الکترونیکی آمریکایی برودکام، یک تراشه هوش مصنوعی بسازد.

 به گزارش رویترز، این شرکت در حال حاضر از برخی برنامه های خود صرف نظر کرده تا شبکه ای از کارخانه ها را برای تولید تراشه ایجاد کند. همچنین اوپنای آی ماه هاست که با برودکام کار می کند تا یک تراشه هوش مصنوعی را برای مدل های در حال اجرا بسازد. این تراشه احتمالا تا سال ۲۰۲۶ وارد  بازار خواهد شد.

 

تازه های فناوری

تشخیص دیابت پیش از ابتلا

شرکت اپل قصد دارد قابلیتی را به ساعت های هوشمند خود اضافه کند تا کاربران این برند بتوانند قبل از ابتلا به دیابت، از آن مطلع شوند.

این شرکت همواره در تلاش بوده تا با ارائه قابلیت های مختلف به کاربرانش، به حفظ سلامت آنها کمک کند، از این رو باید منتظر ماند و دید که این شرکت چقدر می تواند در اثبات ادعای خود موفق باشد.

درمان سرطان با نانوذرات مغناطیسی

نانو ذرات مغناطیسی، امروزه به عنوان یک درمان مبتکرانه در مبارزه با سرطان بسیار مورد توجه قرار گرفته است، زیرا این ذرات، دارای قابلیت های منحصربه فردی هستند و توانایی هدف گیری تومورها را دارند، از این رو می توانند در بهبود بیماری و اثربخشی درمان بسیار موثر باشند.

اسپری هوشمند و درمان آسم

یکی از جدیدترین فناوری های علم پزشکی، ساخت اسپری هوشمند برای بیماران مبتلا به آسم است. محققان موفق شده اند نوعی اسپری تولید کنند که با تجهیز به برنامه بلوتوث، قادر است تاریخ و زمان هر دوز استفاده از اسپری را ثبت کند. کمک این فناوری در علم پزشکی و مدیریت بهتر شرایط بیمار، بسیار قابل توجه است. همچنین اطلاعات ثبت شده از طریق بلوتوث به تلفن همراه هوشمند بیمار، ارسال و تمامی داده ها بایگانی می شود، بنابراین بیمار به وسیله این اسپری هوشمند می تواند براحتی بیماری خود را کنترل کند.