شرکت ملی نفت ایران

افزایش سرعت کشف منابع هیدروکربنی

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به لزوم بهبود روند اجرای پروژه های حفاری گفت: با رفع موانع و افزودن دکل های خشکی و دریایی جدید به ناوگان دکل های اکتشافی، سرعت کشف منابع هیدروکربنی افزایش می یابد. سیدمحی الدین جعفری در نشست مشترک با پیمانکاران و کارشناسان بخش خصوصی فعال در حوزه حفاری چاه های اکتشافی با اشاره به لزوم بهبود روند اجرای پروژه های حفاری گفت: این نشست های مشترک فرصتی فراهم می سازد تا با مشورت و هم اندیشی طرفین، چالش ها و مشکلات قراردادهای مربوط به پروژه های حفاری مشخص شود و ریسک های عملیاتی و هزینه ای پیمانکاران در اجرای قراردادها به حداقل برسد و با رفع این موانع و افزودن دکل های خشکی و دریایی جدید به ناوگان دکل های اکتشافی، سرعت کشف منابع هیدروکربنی افزایش یابد. وی ادامه داد: تبادل افکار و مشارکت افراد برای حل مساله، کلید استفاده حداکثری از ظرفیت های فنی طرفین برای انجام عملیات حفاری و عامل مهمی در شتاب گیری و پیشرفت پروژه های صنعت نفت است. مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، آموزش نیروی انسانی را بخش مهمی از روند اجرای پروژه ها برشمرد و تصریح کرد: ضعف آموزش و نظارت در بحث دستورعمل های ایمنی می تواند افزون بر آسیب های جبران ناپذیر به سرمایه های انسانی، روند اجرای پروژه ها را نیز دچار اختلال کند. از همین رو آموزش و به روزرسانی اطلاعات و دستورعمل های فنی و ایمنی بسیار اهمیت دارد و باید با آموزش جامع، کیفی و به موقع به نیروی انسانی و نظارت بر ایمنی فعالیت ها از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری شود. بر اساس این گزارش، پیمانکاران نیز در این نشست ضمن مطرح کردن مسائل و ریسک های عملیات های حفاری، خواستار چاره اندیشی برای بهبود و ارتقای عملیات حفاری و کاهش زمان های انتظار شدند.

 

آغاز پیش ثبت نام بیست ونهمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت

پیش ثبت نام شرکت در بیست ونهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران از شنبه ۲۹دی ماه آغاز می شود. با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، بر اساس مصوبات شورای سیاست گذاری نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران، به اطلاع می رساند پیش ثبت نام دوره بیست ونهم این رویداد از 29 دی تا 3 بهمن ماه به مدت پنج روز از طریق سامانه پیش ثبت نام درج شده در وب سایت نمایشگاه به نشانی www.iran-oilshow.ir  برقرار خواهد بود.متقاضیان شرکت در این دوره از نمایشگاه، ضمن مطالعه دقیق شرایط حضور و ثبت نام براساس ضوابط مندرج در سایت نمایشگاه در صورت دارا بودن شرایط، در بازه زمانی مقرر با ورود به سامانه اعلام شده از طریق همین سایت، می توانند برای حضور در دوره بیست ونهم نمایشگاه اقدام کنند. پیش ثبت نام اولیه در تاریخ مقرر به منزله ثبت نام نهایی نیست و هریک از شرکت های متقاضی پس از استعلام و احراز هویت شرکت خود و دریافت تأییدیه نهایی از سوی کمیته ارزیابی فنی مدیریت برگزاری نمایشگاه بر اساس شرایط و ضوابط اعلام شده و متناسب با فضای نمایشگاهی جانمایی می شوند. بیست ونهمین دوره نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران اردیبهشت ۱۴۰۴ در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.

 متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران به نشانی www.nioc.ir  و سایت نمایشگاه به نشانی www.iran-oilshow.ir مراجعه کنند.

 

شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری

بومی سازی ۱۵۰۰ قطعه صنعتی

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری از ساخت هزار و ۵۰۰ قطعه از تجهیزات صنعتی در این شرکت خبر داد. سید محسن دهبان پور گفت: امسال با استفاده از ظرفیت شرکت های داخلی موفق به بومی سازی هزار و ۵۰۰ قطعه مربوط به تجهیزات و ماشین آلات شدیم که بیش از ۱۸۰ میلیارد ریال صرفه جویی به همراه داشت. وی با اشاره به رویکرد شرکت نفت و گاز آغاجاری در حمایت از سازندگان و تولیدکنندگان داخلی افزود: از ابتدای امسال با هدف تقویت بخش خصوصی و رفع مشکلات و چالش ها با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان انواع قطعات توربین، پمپ های صنعتی، کمپرسورهای گازی، انواع شیلنگ های فشار قوی، قطعات انواع ولوها و قطعات الکترونیکی و... ساخته شده است. مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری بیان کرد: با موافقت شرکت ملی نفت ایران و پیگیری برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری ۲۰ پروژه سرمایه ای بزرگ به ارزش ۳.۲همت تصویب و عملیات آن در حال اجراست. دهبان پور با اشاره به رشد اقتصادی و بهره برداری نفت و گاز آغاجاری و تقویت بازار داخلی اظهار کرد: اجرای این ۲۰ پروژه افزون بر رشد اقتصادی منطقه نقش بسیار مهمی بر تقویت شرکت های داخلی و دانش بنیان و ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه دارد. وی ایمن سازی، ترمیم و بهسازی خطوط لوله نفت صادراتی، تعمیرات اساسی ۱۰۰ باب از منازل سازمانی فرسوده، تکمیل تونل بین شهری امیدیه به میانکوه، تکمیل جاده چیت پلنت به شهر آغاجاری، روزآمد کردن و ارتقای فناوری مرکز تلفن اصلی شرکت، خرید تجهیزات شبکه کامپیوتر، پردازش و ذخیره سازی اطلاعات و احداث جاده تقاطع دار بهاره تا تأسیسات رگ سفید ۱ را بخشی از این ۲۰ پروژه برشمرد.

 

شرکت نفت و گاز پارس

پارس جنوبی بزرگ ترین دارایی یکپارچه مردم ایران

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه میدان گازی پارس جنوبی بزرگ ترین دارایی یکپارچه مردم ایران است، گفت: تولید گاز از این میدان مشترک نقش بسزایی در تأمین انرژی مورد نیاز صنایع، نیروگاه ها و بخش خانگی ایفا می کند و بیشترین وزن را در تولید ناخالص داخلی دارد.

 تورج دهقانی در نشست بررسی عملکرد و بهره دهی چاه های گازی میدان مشترک گازی پارس جنوبی با حضور جمعی از مدیران، معاونان و مجریان طرح های توسعه ای با اشاره به تکلیف سنگین این شرکت در بهره برداری از میدان مشترک پارس جنوبی و ایجاد ظرفیت های جدید در تولید گاز اظهار کرد: توسعه همکاری با بخش خصوصی به ویژه در زمینه فعال سازی بیشتر دکل های حفاری در میدان مشترک پارس جنوبی ضروری است.

وی با اشاره به سهم اثربخش و قابل توجه این شرکت در تأمین حدود ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور، میدان گازی پارس جنوبی را بزرگ ترین دارایی یکپارچه مردم ایران دانست .

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه مخزن مشترک پارس جنوبی وارد نیمه دوم عمر خود شده است، افزود: بنابراین پارس جنوبی در این برهه به مراقبت و بهره برداری مطلوب تری نیاز دارد و شرکت نفت و گاز پارس از این حیث که متولی تنظیم نوع رفتار با این مخزن ارزشمند است، شرکت حائز اهمیتی به شمار می رود.

 

ضرورت صرف هزینه برای نگهداشت تولید

سپهدار عباس زاده، سرپرست معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس نیز در این نشست، از تلاش شبانه روزی همکاران این شرکت در بخش های مختلف صف و ستاد قدردانی کرد و گفت: با توجه به تنگناهای موجود، توانسته ایم تاکنون سرمای بی سابقه امسال را با همکاری و همیاری یکدیگر پشت سر بگذاریم.

 وی گذشت بیش از دو دهه از عمر تأسیسات میدان مشترک پارس جنوبی را نیازمند صرف هزینه های بیشتر تعمیرات برای نگهداشت تولید دانست و گفت: برای تضمین تولید ایمن و پایدار گاز از این میدان مشترک، ضروری است زیرساخت های مناسب تری فراهم کنیم.

 

نخبگان وارد حل مسائل اولویت دار کشور می شوند

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: تفاهمنامه با شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با هدف مشارکت دادن نخبگان در حل مسائل اولویت دار کشور امضا شده است. سعید خدایگان در حاشیه امضای تفاهمنامه طرح های پژوهشی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران و بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در بنیاد ملی نخبگان ۲ طرح احمدی روشن و طرح شهید بابایی وجود دارد که در ذیل این ۲ طرح برخی مسائل واقعی کشور براساس تقاضاهای مطرح شده از سوی سازمان ها و شرکت های مختلف یا از سوی خود بنیاد ملی نخبگان احصاء شده است، اظهار کرد: این مسائل در مجموعه بنیاد ملی نخبگان به اشتراک گذاشته می شود تا با استفاده از تشکیل حلقه های حل مسئله، بتوانیم همسو با رفع این مشکلات گام برداریم. وی با اشاره به اینکه تفاهمنامه بنیاد ملی نخبگان و شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با تلاش های زیاد و برگزاری نشست های متعدد در ۲ ماه گذشته به ارزش ۳۸ میلیارد تومان امضا شده است، اظهار کرد: براساس این تفاهمنامه حدود ۵۰ مسئله از سوی کارشناسان شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در قالب مسائل تقاضامحور مطرح شده است که تلاش می کنیم طی یک سال با استفاده از نخبگان متخصص این مسائل را حل کنیم.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه جامعه نخبگان متخصص همسو با این هدف در زمینه حل مسائل شناسایی شده اند، اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان باید مسائل را به متخصصان مربوطه وصل کند تا مسائل زیر نظر همان سازمان حل شود.

 

  شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی

تولید ۲۲۰ هزار بشکه میعانات گازی در پالایشگاه چهارم

مدیر پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: با استفاده از دانش نوآورانه و استفاده ۱۰۰ درصدی از کالاهای ایرانی در ۹ ماه امسال بیش از ۲۲۰ هزار بشکه میعانات گازی در پالایشگاه چهارم پارس جنوب تولید شده است. بهزاد سالاری با اشاره به انجام اقدام های شاخص در واحدهای مهم پالایشگاهی این مجموعه اظهار کرد: پالایشگاه چهارم پارس جنوبی با تولید بیش از ۲۲۰ هزار بشکه میعانات گازی در ۹ ماه امسال توانسته است نقش کلیدی در شکوفایی اقتصاد کشور ایفا کند. وی  تصریح کرد: با تعمیرات باکیفیت و انجام اقدام های نوآورانه کارکنان و متخصصان داخلی، در بازه زمانی ۹ماه سپری شده از سال جاری بیش از ۱۰ میلیون تن اتان نیز در این مجموعه تولید شده است. مدیر پالایشگاه چهارم با اشاره به اینکه در ۹ ماه امسال، ۲ میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه چهارم فرآورش شده است، گفت: در این بازه زمانی، بیش از ۳۶۰ هزار تن پروپان و ۲۴۰ هزار تن بوتان در پالایشگاه چهارم تولید شده است. سالاری گفت: در آخرین اقدام های اصلاحی با مشارکت مدیریت منطقه  2 عملیات انتقال گاز انتقال گاز و همکاری کارشناسان تعمیرات برق پالایشگاه چهارم پنج توربین صادرات گاز پالایشگاه به منظور افزایش تولید اصلاح شد.

 به گفته وی، در بازه زمانی تعمیرات اساسی امسال با برنامه ریزی و توان متخصصان و کارکنان این مجموعه بیش از ۵ هزار درخواست کار در واحدهای مختلف پالایشگاهی با موفقیت انجام شد. مدیر پالایشگاه چهارم افزود: اجرا و نهایی سازی مطالعات ایمنی فرایند پالایشگاه و شناسایی کمیت های فرآیندی و برنامه ریزی برای رفع نواقص، جداسازی و تفکیک نواحی صنعتی از غیرصنعتی با تعریف پروژه اصلاح و ترمیم فنس های داخلی، آغاز و اجرای فرآیند پاکسازی خاک های آلوده نواحی صنعتی در راستای اجرای مواد قانون هوای پاک و تشکیل شناسنامه تغذیه ای کارکنان و انجام آموزش های فراگیر در بخش سلامت کارکنان از شاخص ترین فعالیت های حوزه اچ اس ای پالایشگاه است.

سالاری تأکید کرد: با توجه به شرایط سخت کارکنان عملیاتی در بخش های مختلف پالایشگاهی از هم وطنان درخواست دارم با همراهی پویش «۲درجه کمتر» دمای هوای منزل و محیط کار، همکاران ما را یاری کنند.

 

 راه اندازی دوربین LDAR برای نشت یابی تجهیزات صنعتی

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با توجه به مصوبه هیات وزیران در خصوص کاهش آلودگی منطقه و الزام محیط زیستی موفق به تأمین و راه اندازی دوربین LDAR به منظور نشت یابی تجهیزات صنعتی شد. سعید ابراهیمی، رئیس محیط زیست مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: دوربین نشت یابی LDAR در سایت ۱ و ۲ مجتمع گاز پارس جنوبی تأمین و دوره های آموزشی با حضور همکاران واحد اچ اس ای برگزار شد، ضمن اینکه این دوربین ها به صورت عملیاتی در پالایشگاه های هفتم و دهم پارس جنوبی آزمایش شدند و با موفقیت برای عملیات نهایی از آنها استفاده شد. وی اظهار کرد: با توجه به حساسیت و کارایی این دوربین به منظور نشت یابی از طریق فناوری مادون قرمز، مسئولان پالایشگاه سوم درخواست استفاده از آن را داشتند که در نتیجه چندنشتی به همراه اعلام محل دقیق و جریان و مقدار انتشار آن شناسایی و هم زمان ضبط تصاویر آنلاین هم انجام شد. وی اظهار کرد: امید است با بهره گیری از این دستگاه، ضمن شناسایی زودهنگام نشتی های احتمالی و جلوگیری از حوادث انسانی و تجهیزاتی، آلودگی های زیست محیطی کنترل شود.

 

صحت سنجی تخصیص سوخت دریایی بدون نصب «AIS» ناممکن است

معاون مدیر برنامه ریزی در فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پخش فراورده های نفتی گفت: تا زمانی که سامانه ردیاب AIS روی شناورها نصب نشود، امکان صحت سنجی کامل تخصیص سوخت دریایی وجود ندارد. جلال هوله زاده در گفت وگوی زنده تلویزیونی با بیان اینکه مهم ترین مشکلی که در حوزه شناورها وجود دارد انجام نشدن برخی استعلام ها از سوی دستگاه های ذی ربط است، اظهار کرد: بیش از ۲۲هزار شناور در سامانه درخواست فراورده های نفتی(سدف) ثبت نام کرده اند و مصرف کنندگان مختلف کشور که نمی توانند در جایگاه ها سوخت گیری کنند، از طریق این سامانه اقدام به خرید سوخت می کنند. وی با بیان اینکه استعلام ۲۲ هزار شناوری که از شرکت ملی پخش فراورده های نفتی سوخت دریافت می کنند به صورت برخط از سامانه جامع دریایی به عنوان متولی اصلی کل ترددهای شناورها در دریاها انجام می شود، گفت: شناورها به سه دسته شناورهای صیادی، تجارتی و خدماتی تفریحی تقسیم می شوند که استعلام شناورهای صیادی از سازمان شیلات دریافت می شود. معاون مدیر برنامه ریزی در فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه بر اساس سازمان بنادر و شیلات موظف بود تا پایان سال ۱۳۹۹ شناورهای خود را به سامانه ردیاب (AIS)  مجهز کند، اما با وجود گذشت چهار سال هنوز این اتفاق نیفتاده است، اظهار کرد: تا زمانی که سامانه ردیاب AIS روی شناورها نصب نشود، امکان صحت سنجی کامل تخصیص سوخت دریایی وجود ندارد. هوله زاده با بیان اینکه امکان صدور بارنامه های صوری در حوزه دریایی غیرممکن نیست، تصریح کرد: شناورها به صورت مستقیم به سامانه جامع دریایی متصل هستند و هم اکنون ورود و خروج شناورها از سوی دریابانی نیروی انتظامی به صورت برخط استعلام و ردیابی می شود، اما این موضوع به تنهایی برای صحت سنجی کامل تخصیص سوخت دریایی کافی نیست.

 

حمل تجهیزات فوق سنگین به طرح پتروشیمی بدر شرق

دو قطعه فوق سنگین پروژه مجتمع پتروشیمی بدر شرق به سایت پروژه حمل شد.

دو قطعه فوق سنگین طرح مجتمع پتروشیمی بدر شرق شامل مبدل پساب و برج اشباع کننده به مجموع وزنی ۳۲۳ تن پس از اتمام ساخت در داخل کشور، از مسیر دریایی وارد بندر شهید بهشتی چابهار شد که طی روزهای گذشته به مقصد سایت پروژه حمل شد.

نگاه ویژه دولت بر تکمیل و راه اندازی طرح های صنعتی منطقه مکران از جمله طرح مجتمع پتروشیمی بدر شرق و حمایت کامل مدیریت هلدینگ شستان از طرح های صنعتی این سرمایه گذار در منطقه آزاد چابهار و سواحل مکران همسو با توسعه پایدار منطقه، شتاب مناسبی به اجرای این طرح داده و امید است با تداوم روند فعلی، انجام پیش راه اندازی فاز اول طرح زودتر از موعد مقرر صورت گیرد. طرح مجتمع پتروشیمی بدر شرق در زمینی به مساحت ۱۰۳ هکتار و در هاب سوم پتروشیمی کشور در حال اجراست که با راه اندازی فاز اول طرح، سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول برای استفاده در زنجیره پایین دست تولید می شود.