پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان برگزار شد

نمایش توان سازندگان داخلی  در پایتخت نفت ایران

مشعل| نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان به ایستگاه پانزدهم رسید تا با شعار خوداتکایی در ساخت، پایداری در تولید آینه تمام نمایی از تبلور ایستادگی و مسیر رو به رشد و توسعه این صنعت در قطب تولید نفت- خوزستان- باشد. در این دوره از نمایشگاه که روز شنبه ۲۲ دی ماه با حضور حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، جمعی از مدیران صنعت نفت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اهواز به میزبانی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت نفت و گاز اروندان و شرکت مهندسی و توسعه نفت(متن) افتتاح شد و به مدت چهار روز ادامه داشت، ۲۸۳ شرکت داخلی تازه ترین دستاوردهای ساخت داخل را به نمایش گذاشتند تا بار دیگر گردهمایی متخصصان سازندگان و شرکت های کوچک و بزرگ به صدر اخبار صنعت نفت بیاید و بر این موضوع صحه گذاشته شود که از مسیر تقویت توانمندی های داخلی می توان به آینده ای روشن تر برای صنعت نفت ایران دست یافت.

پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت از همان لحظه گشایش با اخبار خوش حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همراه بود که در سخنان خود از رشد تولید نفت و همچنین شکسته شدن رکورد تولید روزانه گاز در دولت چهاردهم طی چند ماه اخیر خبر داد و افزون بر آن در ایامی که کشور با معضل ناترازی گاز همراه است، آغاز تولید گاز از میدان دی با دو حلقه چاه را اعلام کرد و گفت که به زودی چاه های دیگر هم وارد مدار می شوند.

افزایش تولید نفت خام

طبق آمار و ارقام اعلامی از سوی بورد، تولید روزانه نفت خام ایران در چهار ماه اخیر، بیش از ۱۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است. او به برنامه ریزی وزارت نفت دولت چهاردهم برای افزودن ۲۵۰ هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت اشاره کرد که برای تحقق آن بودجه ۳ میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است. آنچه در این زمینه از سوی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در شهر اهواز مورد اشاره قرار گرفت، بیان این نکته بود که ۸۵ درصد از بودجه یادشده در استان خوزستان هزینه خواهد شد و بخشی از این بودجه به نوسازی و بازسازی تاسیسات نفتی در این استان اختصاص می یابد.

برنامه ریزی برای ایجاد تمدن غرب کارون

براساس توضیحات بورد، دولت چهاردهم برنامه مفصلی در زمینه افزایش تولید در صنعت نفت در دستور کار دارد که یکی از مهم ترین آنها شامل حوزه غرب کارون است که او از این برنامه به عنوان «شکل گیری تمدن غرب کارون و توسعه میدان های  نفتی» یاد کرد و گفت: همان گونه که تمدن عسلویه رقم زده شد، تمدن غرب کارون را هم ایجاد خواهیم کرد.

براساس اعلام او، در طول چهار ماه اخیر قرارداد یکپارچه توسعه میدان آزادگان طبق مصوبه شورای اقتصاد به ارزش ۱۰ میلیارد دلار به پیمانکاران مربوطه ابلاغ شد و کارهای اجرایی آن شروع شده است.

دعوت از شرکای تجاری برای همکاری

بخشی از سخنان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز خطاب به سازندگان داخلی بود که اظهار کرد: شما شرکای تجاری ما هستید و توسعه صنعت به کمک شما به ثمر خواهد نشست.

بورد در این زمینه به برگزاری نشست با سازندگان داخلی با هدف بررسی مسائل و مشکلات اشاره کرد و گفت: وزیر نفت نیز به تازگی دیداری با آنان داشته است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با مورد خطاب قرار دادن سازندگان داخلی گفت: از شما دعوت می کنیم برای رسیدن به اهداف تولیدی، ساخت قطعات و… با ما همکاری کنید، زمینه فعالیت برای همه فراهم است و مجموعه نفت در تلاش برای ساختن از هیچ اقدامی کوتاهی نمی کنیم.

پرشورتر از همیشه کنار سازندگان

بورد این نوید را داد که می توانیم قوی تر و پرشورتر از قبل همکاری گسترده با سازندگان داخلی داشته باشیم.

او این سخنان خود را در حاشیه نمایشگاه هم مورد تاکید قرار داده و با اشاره به اهمیت حمایت از سازندگان داخلی فعال در صنعت نفت گفت: این اقدام نه تنها سبب رشد این صنعت می شود، بلکه به معنای خدمت به کشور و تحقق اهداف اقتصادی و خودکفایی است، حمایت هایی که از سازندگان داخلی انجام می شود، همچون درختی تناور است که ریشه دارتر و قوی تر می شود و این فرایند به تقویت توانمندی های ملی و ارتقای کیفیت تجهیزات و خدمات مورد نیاز صنعت نفت منجر می شود.

بورد حضور بیش از ۲۸۰ شرکت از بخش های مختلف کشور در این نمایشگاه را نمایانگر ظرفیت های گسترده و توانمندی های بالای صنعت داخلی در تأمین نیازهای صنعت نفت دانسته و یادآور شد: حضور چشمگیر این شرکت ها گواهی بر توان علمی، فنی و عملیاتی سازندگان ایرانی است که قادر به تامین نیازهای پیچیده صنعت نفت کشور هستند.

معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه همواره تلاش می کنیم تا ارتباط با سازندگان داخلی صنعت نفت را تسهیل کنیم، تصریح کرد: این ارتباط نزدیک و همکاری مستمر، پایه گذار موفقیت و پیشرفت صنعت نفت است. بدون شک، هر چه توانمندی ساخت داخل افزایش یابد، صنعت نفت کشور به قله های جدیدی از پیشرفت و خودکفایی دست می یابد و بدون شک با تقویت توانمندی های داخلی می توانیم به آینده ای روشن تر برای صنعت نفت ایران دست یابیم.

تاکید استاندار خوزستان بر جذب نیروی بومی

سیدمحمدرضا موالی زاده، استاندار خوزستان نیز در آیین گشایش پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات داخل در سخنانی ضمن اشاره به پتانسیل های این استان در حوزه های مختلف از جمله تولید انرژی و قطب نفت و گاز کشور، تولید  فولاد، شکر و گندم ضرورت توجه هر چه بیشتر به جوامع محلی در قالب عمل به مسئولیت اجتماعی را مورد تاکید قرار داد و گفت: هم اکنون یک چشم ما در این استان به تولید ثروت و منافع ملی و چشم دیگر متوجه منافع محلی از مسیر اجرای پروژه های مسئولیت های اجتماعی است.

او در همین زمینه با اشاره به نزدیک بودن سفر رئیس جمهور به این استان گفت: انتقال حساب های بانکی، دفاتر مالیاتی و بیمه شرکت های نفتی تولیدی به خوزستان و به کارگیری بیشتر نیروهای بومی در  این سفر مورد توجه قرار خواهد گرفت.

استاندار خوزستان تاکید کرد: ضمن توجه جدی به تولید ثروت و حفظ منافع ملی در این استان، پیگیر منافع محلی از مسیر اجرای پروژه های مسئولیت های اجتماعی از سوی صنعت نفت نیز هستیم.

موالی زاده با یادآوری کشف و حفاری نخستین چاه نفتی در این استان در سال ۱۲۸۷ گفت: خوزستان از بیش از یکصد سال پیش در توسعه کشور نقش حائز اهمیتی داشته است.

استاندار خوزستان با اشاره به مشکلات موجود در این استان همچون آلودگی هوا، اشتغال و نبود زیرساخت های لازم افزود: ما متولی حل مشکلات ۵ میلیون نفر از جمعیت این استان هستیم.

نمایندگان مجلس چه گفتند؟

بخش قابل توجهی از زمان نمایشگاه نفت خوزستان به سخنان نمایندگان مجلس شورای اسلامی اختصاص داشت که متفق القول از ضرورت حمایت از صنعت و وزارت نفت سخن گفتند. از دیگر مواردی که در سخنان آنها برجسته بود، ضرورت توجه هر چه بیشتر به نیروی انسانی بود که در این زمینه اشاره شد از موارد مرتبط با نیروی انسانی در مجلس حمایت خواهد شد.

در همین زمینه برخی از اهالی بومی و کارکنان برای پیگیری مطالبات یا درخواست استخدام همزمان با افتتاحیه نمایشگاه و حضور مدیران صنعت نفت و به ویژه نمایندگان خود در مجلس در خروجی درب محل نمایشگاه حاضر شده بودند و نامه های خود را ارائه کردند.

ضرورت توجه به نیروی انسانی

از جمله نمایندگان که موضوع نیروی انسانی را مورد اشاره قرار داد، مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی بود که در سخنرانی خود تاکید کرد باید به معیشت تمامی زحمتکشان صنعت نفت، از کارگران در نقاط دورافتاده تا متخصصان در این صنعت توجه جدی شود. او در بخش دیگری از سخنان خود موضوع ضرورت توسعه صنعت نفت را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه تکلیف قانونی برنامه هفتم که تولید ۴.۵ میلیون بشکه نفت در روز هدف گذاری شده است، افزود: باید از منابع برنامه هفتم توسعه و صندوق توسعه ملی برای افزایش ظرفیت تولید گاز از میدان های مستقل و فشارافزایی گاز در پارس جنوبی استفاده کنیم.

او در این زمینه این نکته را گوشزد کرد که سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز هزینه محسوب نمی شود، بلکه یک سرمایه گذاری است، زیرا با این کار به توان فنی کشور افزوده می شود. به گفته یوسفی، به منظور بی اثر کردن تحریم باید نگاه ما به دانش فنی و داخلی باشد.

ضرورت بازنگری در شیوه عمل به مسئولیت اجتماعی

مصطفی مطورزاده، نماینده مردم استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در آیین گشایش پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان موضوع توجه به مسئولیت اجتماعی را مورد تاکید قرار داد. او یکی از راه های جبران هزینه های ناشی از استخراج نفت و گاز برای مردم خوزستان را توجه به پروژه های مسئولیت اجتماعی اعلام کرد و گفت: ما نباید به تنهایی هزینه استخراج نفت را به دوش بکشیم.

او همچنین گفت: همانطور که در دوران جنگ به جوانان اعتماد کردیم، در اداره صنعت نفت هم باید به آنها اعتماد کنیم.

مطورزاده با اشاره به اینکه این استان هم اکنون به تنهایی هزینه های سنگین ناشی از استخراج نفت را به دوش می کشد، از جمله راه های جبران این هزینه ها را توجه ویژه به پروژه های مسئولیت اجتماعی خواند و گفت: اجرای پروژه های مسئولیت های اجتماعی باید به شرکت های نفتی مستقر در استان های نفتی و گازی سپرده شود که این موضوع، یکی از مطالبات اصلی ما در سفر آتی رئیس جمهوری به استان خوزستان است.

او به عنوان نمونه به بودجه ۱۱ میلیارد دلاری توسعه صنعت نفت در حوزه غرب کارون اشاره کرد و گفت: مطابق قانون، ۴ درصد از این بودجه باید در پروژه های مسئولیت اجتماعی استان خوزستان هزینه شود. او که رضایت مردم را بالاترین مولفه در بحث امنیت ملی دانست، افزود: امروز صنعت نفت به دست کارکنان ایرانی و بدون نیاز به کارشناسان خارجی اداره می شود، از این رو ما به عنوان نمایندگان آنها در مجلس شورای اسلامی وظیفه داریم از امور صنفی آنها حمایت کنیم. موضوع مسئولیت اجتماعی که فصل مشترک سخنان نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این مراسم بود، در حرف های نصرالله پژمان فر، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اینگونه بازتاب یافت و با تاکید بر این مساله، ضرورت محرومیت زدایی از استان خوزستان را مورد اشاره قرار داد.

او در این زمینه گفت: شرکت های مستقر در این استان همزمان با انجام وظیفه اصلی (تولید نفت و گاز) نباید از پروژه های مسئولیت اجتماعی غافل شوند.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای ایلامی همچنین تسریع در جمع آوری گازهای همراه نفت، توسعه صنعت نفت به موازات آماده سازی زیرساخت های مورد نیاز و همچنین پررنگ شدن نقش و حضور شرکت های دانش بنیان را مورد تاکید قرار داد.

او در بخش دیگری از سخنان خود بر وجود نیروی توانمند و مبتکر در کشور برای به روزرسانی و افزایش کارآمدی صنعت نفت تاکید کرد.