وزیر نفت:

ارائه راهکارهای جلوگیری از قاچاق سوخت در آینده نزدیک

وزیر نفت گفت: راهکارهایی را برای جلوگیری از قاچاق سوخت و حل این معضل در حوزه های مختلف مصرف، بزودی اعلام می کنیم.

محسن پاک نژاد اظهار کرد: بحث جلوگیری از قاچاق سوخت و حل این معضل به یک مطالبه عمومی اعم از مسئولان بلندپایه کشور همچون رئیس جمهوری، رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همه مردم تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه راهکارهایی برای جلوگیری از قاچاق سوخت و حل این معضل در برنامه داریم و مقدمات این کار فراهم شده؛ اما تحقق آن به هوشمندسازی سازوکار تحویل سوخت بازمی گردد، افزود: این راهکارها برای رفع این معضل در حوزه های مختلف مصرف، شاید در یک زمان بندی کمتر از 2 ماه اعلام شود که تأثیر بسزایی در این حوزه خواهد داشت.

وزیر نفت پیش تر گفته بود: روشن شدن وضع قاچاق سوخت در کشور یک مطالبه عمومی است و ما وظیفه داریم در کنار سایر دستگاه هایی که مسئولیت پیگیری قاچاق را دارند، کمک کنیم.

 

گزینش، نقش کلیدی در تحقق اهداف بزرگ نظام دارد

وزیر نفت در پیامی با تبریک فرارسیدن سالروز صدور فرمان حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل گزینش گفت: گزینش به عنوان یکی از ارکان اساسی در فرآیند انتخاب و جذب کارگزارانی شایسته و توانمند، نقشی کلیدی در تحقق اهداف بزرگ نظام به عهده دارد.

در پیام محسن پاک نژاد به مناسبت روز گزینش آمده است:

 «بسم الله الرحمن الرحیم إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَن تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَی أَهْلِهَا وَإِذَا حَکَمْتُمْ بَیْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْکُمُوا بِالْعَدْلِ (سوره مبارکه النساء آیه ۵۸)

صدور فرمان حکیمانه حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) مبنی بر بازنگری در شیوه های جذب و گزینش منابع انسانی در دستگاه های اجرایی کشور، با رویکرد حفظ کرامت انسانی مبتنی بر مبانی اعتقادی، گواهی بر دوراندیشی و بصیرت معظم له در حفظ و حراست از اصول و آرمان های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. این نهاد به عنوان یکی از ارکان اساسی در فرآیند انتخاب و جذب کارگزارانی شایسته و توانمند، نقشی کلیدی در تحقق اهداف بزرگ نظام بر عهده دارد.

در شرایط کنونی و در گام دوم انقلاب اسلامی، گزینش با تأکید بر تربیت و به کارگیری نیروهای انسانی متعهد، کارآمد و با ایمان، رسالت مهمی را در راستای پیشبرد امور کشور بر عهده دارد. شایسته است که مدیران صنعت نفت، گزینش را به عنوان تسهیل گر حرکت در مسیر پیشرفت و رشد سازمانی دانسته و همواره نسبت به آن نگرشی مثبت و سازنده داشته باشند. بدون تردید، به کارگیری و بهره مندی از نیروی انسانی با باورهای اعتقادی و برخوردار از ارزش های والای دینی، مقدمه ای برای دستیابی به اهداف عالی کشور است.

در این فصل نوین از فعالیت های گزینش وزارت نفت، شاهد تلاش های ارزنده همکاران در حوزه گزینش، آموزش و ارتقای نیروی انسانی، همچنین توجه به کرامت افراد هستیم که به یمن این تلاش والا، تدابیر متخذه و برنامه ریزی های همکاران ارجمندم در هیئت مرکزی گزینش وزارت نفت شاهد توفیقات روزافزون و کسب رتبه برتر از سوی هیئت عالی گزینش کشور هستیم.

ضمن عرض صمیمانه ترین تبریک های قلبی به مناسبت فرارسیدن این روز و کسب این مقام درخور و ارزشمند از زحمات و مساعی شایسته همکاران شریف و خدوم گزینش صنعت نفت، قدردانی و تشکر خود را ابراز می کنم.

بدیهی است حفظ و تداوم این توفیق ها در سایه عنایت الهی و همت والای جهادی و بهره مندی از تجارب گذشته، تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف احتمالی میسر و ممکن خواهد بود. امید است با بهره مندی از سیره و منش اهل بیت علیهم السلام در مسئولیت خطیر و حساس محوله کمافی السابق مجاهده و کوشش وافی معمول کرده و موجبات جذب کارگزارانی شایسته و تراز انقلاب اسلامی را در صنعت راهبردی نفت بیش از پیش فراهم آورید.».

 

گسترش همکاری وزارتخانه های نفت و نیرو

چالش های ناترازی سوخت و لزوم هماهنگی بیشتر بین وزارتخانه های نفت و نیرو برای مدیریت بهتر منابع انرژی در نشست مدیران کل روابط عمومی 2 وزارتخانه بررسی شد.

در این نشست مجید بوجارزاده، مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت و غلامحسین مقیمی، مدیرکل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت نیرو و هیأت همراه، بر برنامه ریزی های مشترک و همکاری های راهبردی که می تواند به بهبود مصرف انرژی و ارتقای کارایی سیستم ها منتهی شود، تاکید کردند. تقویت تعاملات و ایجاد راهکارهای جدید برای مقابله با چالش های موجود در زمینه انرژی از جمله اهداف این نشست بود و طی آن تأکید شد با افزایش هماهنگی ها و برنامه ریزی های جامع، می توان گام های بلندی برای بهینه سازی مصرف سوخت برداشت.

 

انتصاب بازرس ویژه وزیر نفت

وزیر نفت در حکمی محمدرضا دعایی را به عنوان بازرس ویژه وزیر منصوب کرد.

در حکم محسن پاک نژاد به محمدرضا دعایی آمده است:

«با عنایت به تجارب، تعهد و سوابق ارزشمند جنابعالی به موجب این حکم به عنوان «بازرس ویژه وزیر» منصوب می شوید. انتظار می رود وظایف و مأموریت های محوله را در نهایت دقت، انصاف و عدالت به انجام رسانده و به اینجانب گزارش دهید.

از خداوند متعال توفیق جنابعالی را در انجام این مسئولیت خواستارم.»

 

 

2 انتصاب در شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با صدور حکمی، حسن علیمراد را به عنوان سرپرست مدیریت برنامه ریزی و توسعه این شرکت منصوب کرد.

در حکم حسن عباس زاده آمده است:

«با عنایت به مراتب تعهد، تخصص و سوابق ارزشمند جنابعالی به موجب این حکم به عنوان «سرپرست مدیریت برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی» منصوب می شوید.

امید است با استعانت از خداوند متعال و به کارگیری نیروهای متعهد، خلاق و کارآمد و با برنامه ریزی جامع و گسترده و مدنظر قرار دادن کارگروهی در چابک سازی فرایندهای سازمانی در جهت تحقق برنامه های راهبردی و اهداف کلان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و پیشبرد اهداف اقدام کنید.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در حکمی دیگر، هما عاطف یکتا را به سمت رئیس کل امور بین الملل این شرکت منصوب کرد.

در حکم حسن عباس زاده آمده است:

«با عنایت به مراتب تعهد، تخصص و سوابق ارزشمند سرکارعالی به موجب این حکم به عنوان «رئیس کل امور بین الملل شرکت ملی صنایع پتروشیمی» منصوب می شوید.

امید است با استعانت از خداوند متعال و به کارگیری نیروی انسانی متعهد، کارآمد و با انگیزه در راستای ایفای نقش راهبردی امور بین الملل، بخصوص شرایط کنونی و نیز با برنامه ریزی در حوزه دیپلماسی، ارتباط مؤثر با ذی نفعان حوزه بازرگانی و ارتقاء اعتبار صنعت پتروشیمی کشور در مجامع جهانی و نهادهای بین المللی جهت نیل به اهداف اقدام کنید.

 

حفظ قیمت نفت سنگین ایران در سال پرنوسان ۲۰۲۴

قیمت نفت سنگین صادراتی کشورمان در ابتدا و انتهای سال میلادی ۲۰۲۴ با وجود فراز و فرودهای بسیار، با قیمت ۷۳ دلار در هر بشکه شروع و با همین قیمت این سال را پشت سر گذاشت.

قیمت نفت در سراسر جهان در سال ۲۰۲۴ در حالی حدود ۳ درصد به دلیل مشکلات در اقتصاد چین و افزایش عرضه آمریکا و سایر تولیدکنندگان غیراوپک به بازار کاهش یافت که نفت سنگین ایران ،این سال را تقریبا با قیمت ۷۳ دلار شروع کرد و به پایان برد.

با شروع سال میلادی ۲۰۲۴ در دی پارسال با توجه به سیاست های تعدیل تولید داوطلبانه ۱.۷میلیون بشکه در روز از سوی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس) برای سه ماهه نخست سال، قیمت نفت خام سنگین ایران با حدود ۳ دلار افزایش به ۷۷ دلار رسید؛ اما بلافاصله بعد از آن با اعلام رسمی عربستان مبنی بر هدف گذاری برای تولید پایدار ۱۲ میلیون بشکه نفت در روز، به ۷۴ دلار و ۸۷ سنت در ۲۷ دی ۱۴۰۲ کاهش یافت.

 

رکوردزنی قیمت نفت سنگین ایران

بر اساس نمودارهای موجود در سایت های اعلام قیمت بین المللی همچون اویل پرایس، از اواخر دی پارسال تا اوایل فروردین امسال، قیمت نفت سنگین کشورمان بنا به دلایلی همچون اعلام سهمیه های جدید واردات نفت خام پالایشگاه های چینی، اختلال های کشتیرانی از طریق باب المندب و دریای سرخ به دنبال افزایش حملات نیروهای مقاومت یمنی و حملات هوایی آمریکا به نیروهای یمنی به مرور به بیش از ۸۱ دلار رسید؛ اما این روند افزایشی زمانی رکورد قیمت در سال میلادی ۲۰۲۴ را شکست که تنش های ژئوپلیتیکی در پی بمباران کنسولگری ایران در سوریه از سوی رژیم صهیونیستی و پاسخ ایران در قالب عملیات وعده صادق (1) بالا گرفت و قیمت نفت در دهه نخست اردیبهشت امسال به بیش از ۸۷ دلار رسید.

بعد از این رکوردزنی قیمت نفت سنگین ایران، اعلام نااطمینانی درباره وضعیت اقتصادی چین و کاهش تقاضای این کشور، تمدید تعدیل تولید داوطلبانه اوپک پلاس تا پایان سه ماهه سوم سال سبب شد قیمت هر بشکه نفت خام سنگین ایران روندی نزولی به خود بگیرد و تا اواسط خرداد امسال به حدود ۷۷ دلار برسد؛ اما اعلام سیاست های کاهش نرخ بهره فدرال رزرو و افزایش حملات پهپادی اوکراین به پالایشگاه های روسیه در اولین ماه تابستان امسال سبب شد بار دیگر قیمت نفت سنگین ایران به سطح قبلی یعنی حدود ۷۸ دلار برسد.

در مرداد و شهریور امسال قیمت نفت سنگین ایران روندی نزولی داشت و ۲۰ شهریور به کمترین مقدار خود در سال ۲۰۲۴ یعنی ۶۷ دلار و ۱۰ سنت رسید. این سقوط آزاد قیمت نفت سنگین ایران به گفته کارشناسان بازار به دلایلی همچون گزارش های آماری ناامیدکننده درخصوص واردات نفت خام چین، کاهش تنش های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه، برآوردهای افت تقاضای نفت در چین از سوی مؤسسات مختلف، نااطمینانی در خصوص وضعیت اقتصادی چین و کاهش تقاضای این کشور، افزایش تولید کشورهای غیراوپک و روند افزایشی ذخیره سازی های نفتی در آمریکا بوده است.

اواخر شهریور امسال اعلام سیاست های کاهش نرخ بهره فدرال رزرو و سیاست های مشوق های اقتصادی چین سبب شد قیمت جهانی نفت و به دنبال آن قیمت نفت سنگین ایران به ۷۵ دلار در هر بشکه برسد. بعد از آن بود که با اجرای عملیات موشکی وعده صادق (2) قیمت نفت سنگین ایران به بیش از ۷۸ دلار در هر بشکه رسید.

از ابتدای مهر امسال تاکنون، با وجود شروع فصل سرد در دنیا و برخلاف انتظار کارشناسان قیمت های جهانی نفت با یک شیب ملایم نزول کرده و با وجود ادامه تحولات ژئوپلیتیک، هیچ گونه نوسان جدی در بازار نفت سنگین ایران نداشته ایم.