
سینما در یک نگاه
زندگی «شهید مجید بقایی» به روایت سینما
مهدی صاحبی، کارگردان فیلم «قهرمان جندی شاپور» با اشاره به اینکه فیلم درباره شهید مجید بقایی است، درباره انتخاب مرتضی امینی تبار برای این نقش صحبت کرد.
او توضیح داد: این فیلم درباره زندگی شهید مجید بقایی است. وی شخصیتی چندوجهی در حوزه پزشکی، خطاطی، نقاشی و فوتبال بوده که وقتی به جبهه می آید، به دلیل هوش بالایی که داشته، بعد از یک سال و نیم، فرمانده قوای یکم می شود.
این کارگردان تاکید کرد: در فیلم «قهرمان جندی شاپور» بازه زمانی سال های ۵۹ تا فروردین ۶۱ زندگی شهید به تصویر درآمده که مرتضی امینی تبار، بازیگر سریال شبکه نمایش خانگی «زخم کاری» نقش شهید بقایی را بازی کرده است.همچنین نسرین نکیسا، محمد صدیقی مهر، نرگس موسوی و زهره نعیمی، از بازیگران جدیدی هستند که طی یک ماه گذشته به فیلم اضافه شده اند. نادر سلیمانی، الهام نامی، نوید لایقی مقدم، یوسف تیموری، نهال دشتی و محمد رشنو از دیگر بازیگران اصلی این فیلم به شمار می روند.
علیرام نورایی با خسرو گلسرخی در «شکلات ششم»
«شکلات ششم» با ورود به یک پرونده پنهان امنیتی، آخرین روزهای تولید را می گذراند.
فیلم سینمایی «شکلات ششم» به تهیه کنندگی سیدروح الله حسینی و کارگردانی مهدی میرغیاثی، آخرین روزهای پس از تولید را می گذراند. بُن مایه این فیلم برآمده از چند پرونده واقعی مرتبط با زندگی چریک های قبل از انقلاب اسلامی است. علیرام نورایی و محمدرضا داودنژاد، بازیگران اصلی فیلم سینمایی «شکلات ششم» هستند که طبق گفته روابط عمومی این پروژه، قرار است گریم ها تداعی کننده خسرو گلسرخی و امیرحسین فطانت، 2 نویسنده چپ گرای قبل از انقلاب باشد. تدوین همزمان این فیلم از سوی موحد شادرو انجام می شود تا برای رونمایی در جشنواره فیلم فجر چهل و سوم آماده شود. نیلوفر شهیدی، علیرضا مهران و زینب رفیعی، دیگر بازیگران «شکلات ششم» هستند. روح الله حسینی، تهیه کننده این فیلم، پیش از این سابقه تولید آثاری مانند «هستی» و «سرود پرواز» را در کارنامه خود داشته است. فیلمنامه «شکلات ششم» بر مبنای برخی اسناد فاش شده از فعالیت های چریکی نوشته شده و روایت آن برخلاف آثار مرسوم، به جای نگاه بیرونی، در درون سازمان و با شکل گیری تعارضات داخلی فعالان چریکی می گذرد.
تحویل «خاتی» به دبیرخانه جشنواره فیلم فجر
نسخه نهایی فیلم سینمایی «خاتی» تحویل دبیرخانه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شد.
نسخه نهایی فیلم سینمایی «خاتی» به کارگردانی فریدون نجفی، نویسندگی احمد رفیع زاده و تهیه کنندگی محمد کمالی پور آماده و به دبیرخانه چهل وسومین جشنواره فیلم فجر تحویل داده شد. سارا بهرامی، آناهیتا افشار، سعید آقاخانی، فرید سجادی حسینی، علی عامل هاشمی، کاظم نوربخش، آرمیتا مرادی، شادی خلیلی، داود باقری، کامران کاظمی، میلاد آرمند، سحر خطیبی، علیرضا حیاتی و بازیگران خردسال اشکان اردستانی، ارغوان عزیزی و دنیز بیک محمدی گروه بازیگران «خاتی» را تشکیل می دهند. در خلاصه داستان «خاتی» آمده است: تراژدی وقتی آغاز می شود که محکوم به رفتن می شوی، آن هم وقتی همچون تنهاترین درخت جنگل بلوط، ریشه در خاک دوانده ای ...
صادق خلخالی با «ضدقهرمان» آنلاین شد
اکران آنلاین مستند «ضدقهرمان» به کارگردانی عارف افشار آغاز شد.
مستند «ضدقهرمان» به تهیه کنندگی و کارگردانی عارف افشار به اکران آنلاین رسید. این مستند با روایتی صریح از زندگی صادق خلخالی در بخش مسابقه ملی و بخش آوینی هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند «سینماحقیقت» حضور داشت و نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم شد. «ضدقهرمان» که به طور خاص به تصمیمات صادق خلخالی در دوران تصدی خود می پردازد، محصول سازمان هنری رسانه ای اوج است.
«سالن چهار» با بازی میلاد کی مرام آماده شد
نسخه نهایی فیلم «سالن چهار» به کارگردانی حسین ترک جوش و تهیه کنندگی روح الله حجازی، برای حضور در جشنواره فیلم فجر هفته پیش تحویل دبیرخانه این جشنواره شد.
«نسخه چهار»، نخستین ساخته حسین ترک جوش است که با تهیه کنندگی و مشاور کارگردانی روح الله حجازی تولید شده است. در این فیلم که متقاضی حضور در جشنواره فجر است، میلاد کی مرام، محسن قصابیان، سارا رسول زاده، ساغر قناعت، علی مردانه و سیدعلی صالحی بازی کرده اند. مهراوه شریفی نیا و تینو صالحی نیز حضوری افتخاری در فیلم دارند. سایه بزرگ نیا، سینا جعفری، لادن ژافه وند، عباس خداوردیان، حاتم میرزایی، سعید نقی لو، محمدامین رسول، حمید قریشی، رضا فیض بخش، سامان قلخانی، غزل حیدرتامینی، سامان پورقربان، ملورین پورقربان، امین دوست محمدی، زهیر جعفری و عادل صاحبی نیز از دیگر بازیگران این محسوب می شوند.
در خلاصه داستان این فیلم که در ژانر درام معمایی تولید شده، آمده است: «یه جایی از زندگیم وایسادم که دیگه حال خودم برام مهم نیست... »
حضور امیر آقایی در یک فیلم جنگی
فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد و با بازی مصطفی زمانی، بهناز جعفری و امیر آقایی برای حضور در جشنواره چهل وسوم فیلم فجر آماده می شود. فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد و تهیه کنندگی مهدی مددکار، جدیدترین محصول انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح است که با فضایی اکشن و سیاسی، نوید اثری متفاوت را می دهد. این فیلم که شباهت نام آن به شاهکار کلاسیک «شمال از شمال غربی» آلفرد هیچکاک جلب توجه می کند، پنجمین تجربه کارگردانی زرگرنژاد و پس از فیلم سینمایی «شماره ١٠» محسوب می شود. آهنگسازی این فیلم برعهده حبیب خزائی فر، آهنگساز سینمای ایران است. «شمال از جنوب غربی» با محوریت یک داستان جنگی - سیاسی، گامی جدید در تلفیق ژانر های اکشن و روایت تاریخی در سینمای ایران به شمار می رود که می تواند یکی از آثار مورد بحث سال باشد.
«عطرآلود» را آنلاین ببینید
فیلم سینمایی «عطرآلود» به کارگردانی هادی مقدم دوست به اکران آنلاین رسید. اکران آنلاین فیلم سینمایی «عطرآلود» به کارگردانی هادی مقدم دوست، نویسندگی حسین حسنی و تهیه کنندگی یوسف منصوری، پس از اکران در سینماهای سراسر کشور، از ساعت ۱۱ روز چهارشنبه ۱۲ دی در پلتفرم های «سینماهمراه» و «هاشور» قرار گرفته است. این فیلم سینمایی که نیمه خرداد ۱۴۰۳ با شعار«عشق، هر لحظه عطر خودشو داره» درسینماهای سراسر کشور اکران شده بود، با بازنمایی دنیای درونی یک زوج عاشق، از معجزه عطر و خاطره در جریان زندگی می گوید. مصطفی زمانی، هدی زین العابدین، کوروش تهامی، همایون ارشادی، حسام محمودی، سودابه بیضایی و شهروز ابراهیمی در این فیلم سینمایی ایفای نقش کرده اند.
«کج پیله» با الناز شاکردوست و مهران مدیری کلید می خورد
مهران مدیری و الناز شاکردوست، بزودی به عنوان اولین بازیگران فیلم سینمایی «کج پیله» جلوی دوربین می روند.
فیلمنامه «کج پیله» به تهیه کنندگی و کارگردانی هاتف علیمردانی، مدتی قبل پروانه ساخت گرفت و با پیوستن مهران مدیری والناز شاکردوست به گروه بازیگران، وارد مرحله پیش تولید شد. فیلمبرداری این فیلم سینمایی، اوایل بهمن در تهران آغاز می شود و سایر بازیگران این پروژه نیز بزودی معرفی خواهند شد.«کج پیله» دهمین فیلم سینمایی هاتف علیمردانی پس از فیلم های «به خاطر پونه»، «مردن به وقت شهریور»، «کوچه بی نام»، «هفت ماهگی»، «آباجان»، «ستاره بازی» و ... است که فیلمنامه آن را هم خودش به نگارش در آورده است.
پیشنهاد هفته
تجربه ای متفاوت با علت مرگ نامعلوم
این روزها با اینکه گیشه سینمای ایران به تسخیر سینمای کمدی درآمده و با استقبال مخاطبان برای خندیدن و فراموش کردن مشکلات روزمره هم مواجه شده است؛ اما از آنجا که سینمای اجتماعی نیز نباید فراموش شود، به سینما دوستان پیشنهاد می کنیم این هفته به دیدن فیلم سینمایی «علت مرگ نامعلوم» بروند.
فیلم سینمایی «علت مرگ نامعلوم» به کارگردانی علی زرنگار و تهیه کنندگی مجید برزگر، یکی از همین فیلم های متفاوت اجتماعی است که می توانید لذت سینما رفتن را با دیدن آن دوچندان کنید. این فیلم یک اثر جاده ای است که سرگذشت هفت مسافر را به تصویر می کشد؛ مسافرانی که زندگی شان در پایان یک سفر طولانی، با مرگ یکی از همراهان تغییر می کند. در خلاصه داستان این اثر سینمایی آمده است: «هفت مسافر پیش از طلوع آفتاب، شهداد را به مقصد کرمان ترک می کنند. میان راه اتفاقی آنها را از رفتن بازمی دارد. بانیپال شومون، علیرضا ثانی فر، ندا جبرئیلی، علی محمد رادمنش، زکیه بهبهانی، رضا عموزاد، سهیل باوی، سعید رضایی کیا، میلاد مرادی، احمد دهقان رحیمی، منصور غنی جاهد و اشکان عاشوری در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.
درباره این فیلم نقدهای بسیاری نوشته شده که در یکی از آنها می خوانید:
«یک فیلم جاده ای خوش ساخت که به عنوان اولین تجربه کارگردانی یک فیلمنامه نویس، واجد قوام و پختگی است و البته می توانست خوش ریتم تر هم باشد. فیلم بر محور درامی جهان شمول به شکل خطی در ضرب الاجلی یکروزه پیش می رود؛ هم کاراکترهایش را موجز معرفی می کند و هم نیاز دراماتیک پنهان آنها را تا لحظه غافلگیری، با ظرافت می پروراند.
در نهایت یک فینال تاثیرگذار و هوشمندانه، نقطه پایان را در بهترین لحظه می گذارد تا جهان فیلم بسط یافته و فراتر از آن ون اسقاطی، جاده خاکی، اتمسفر بدوی و هشت کاراکتر غبارآلود ته خطی، مخاطب را با داشته ها و نداشته هایش به هم ذات پنداری وادارد، حتی با چشم های نگران مادر و فرزند بلوچ که به وسعت دلشوره های ازلی- ابدی آنان که گمشده ای دارند، به قلبمان نیشتر می زند… گمشدگان بی بازگشت دیروز و امروز و فردا!»