
شرکت پتروپالایش اصفهان
پیشرفت ۶۵ درصدی پروژه RHU
شرکت پتروپالایش اصفهان، پیشرفت فیزیکی پروژه RHU این شرکت را در مقطع کنونی ۶۵ درصد اعلام و پیش بینی کرد آغاز راه اندازی بخش نخست این پروژه در نیمه نخست ۱۴۰۵ محقق شود. پروژه احداث واحد گوگردزدایی از ته ماند برج های تقطیر (RHU) با هدف رفع ناترازی سوخت کشور مطابق با ماده ۴۵ قانون برنامه هفتم توسعه از سال ۱۳۹۸ آغاز شده و به عنوان مهم ترین پروژه شرکت پتروپالایش اصفهان با نهایت سرعت و کیفیت در حال اجراست.پیشرفت فیزیکی پروژه RHU در مقطع کنونی، ۶۵ درصد واقعی در برابر ۶۸درصد برنامه ای است و پیش بینی می شود آغاز راه اندازی بخش نخست این پروژه در نیمه نخست ۱۴۰۵ محقق شود. این شرکت هرگونه خبر درباره توقف این پروژه را ناصحیح دانست و اعلام کرد: این پروژه به دلیل اهمیت زیست محیطی، رفع ناترازی سوخت و تأمین سوخت پاک حائز اهمیت و جزو اولویت بسیار بالای شرکت است. بدیهی است به دلیل کاهش نقدینگی و درآمد و سود شرکت های پالایشی تحت تأثیر عوامل بین المللی و نبود مدیریت مالی و اولویت بندی پروژه ها و شروع بیشینه آنها بدون لحاظ کردن اولویت و تداوم پروژه ها در دوره قبل، این شرکت درصدد است با اولویت بندی براساس مقدار بودجه و هم زمان با پرداخت سود سهامداران عزیز و حقوق و مزایای کارکنان و سایر هزینه های جاری، پروژه ها را برحسب اولویت و به ترتیب راه اندازی کند. تأکید می شود اولویت نخست شرکت پالایش نفت اصفهان اجرای پروژه RHU به همراه تأمین آب است و گام بعدی پروژه RFCC و سایر پروژه های جانبی خواهد بود. این شرکت طبق دیدگاه مدیریت جدید با کمک تیم نخبگان و شورای راهبردی خود که به تازگی ایجاد شده، با رویکرد ضرورت ساماندهی و اولویت بندی پروژه ها مطابق با مجوزهای اخذشده و نتایج گزارش ها مطالعات اقتصادی(به روزشده) با تأمل بیشتری برنامه ریزی ها را انجام خواهد داد.
ادامه پروژه ها با هدف اولویت های رفع ناترازی سوخت، بهبود شاخص های زیست محیطی، مسئولیت های اجتماعی و تداوم تولید با نگاه ویژه به جریان نقدینگی و تأمین منابع مالی، در دستور کار قرار خواهد گرفت.
تحویل ۸۷۲ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از تحویل ۸۷۲ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری خبر داد و گفت: ۷۴ درصد از این مقدار در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شده است.
سیدحسن موسوی با بیان اینکه ۸۷۲میلیون مترمکعب گاز شیرین به خطوط سراسری تزریق شده بیان کرد: از این مقدار ۶۴۹ میلیون مترمکعب در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شده است.
وی با اشاره به اینکه ۷۴ درصد از کل گاز تحویلی به شبکه به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء اختصاص یافته است، افزود: با توجه به افزایش برودت هوای امسال نسبت به پارسال، مقدار مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری ۲۹درصد نسبت پارسال افزایش داشته است.
پس از برودت هوا و پیش بینی کاهش دما، مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری، محسن پاک نژاد، وزیر نفت و جمعی از مسئولان کشور با هدف مصرف بهینه و تأمین سوخت زمستانی با انتشار پیام های تصویری یا مکتوب از مردم برای مشارکت در پویش «۲ درجه کمتر» دعوت کردند.
بهره برداری از نخستین اسکله نفتی بخش خصوصی
بهره برداری عملیاتی از نخستین اسکله نفتی بخش خصوصی در منطقه پارس جنوبی با سوخت گیری موفق انجام شد.
اسکله یکصد هزارتنی خصوصی در پارس جنوبی (کنگان) با پهلوگیری و بارگیری بزرگ ترین کشتی مخصوص حمل گاز مایع گرم و تحت فشار در کمترین زمان ممکن و با بالاترین استاندارد و ایمنی وارد فاز عملیاتی شد. به این ترتیب نخستین اسکله نفتی بخش خصوصی کشور با نظارت نمایندگان گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان بنادر و دریانوردی، شرکت ملی گاز ایران و نماینده ویژه وزیر نفت در نظارت بر صادرات در کنگان به بهره برداری رسید. این اسکله دو سال پس از احداث و پروانه بهره برداری با مساعدت دولت چهاردهم، وزارت نفت، سازمان بنادر و دریانوردی، همچنین گمرکات کشور حالا نخستین اسکله بخش خصوصی ایران است که وارد مدار فعالیت در منطقه پارس جنوبی می شود. این اسکله با افتتاح رسمی می تواند میزان صادرات گاز مایع گرم تا ۵۰ درصد و سالانه تا ۳ میلیون تن گاز سرد را در اسکله نمونه دلفینی افزایش دهد.
تولید حدود ۳ میلیون تن محصول در پتروشیمی بوشهر
پتروشیمی بوشهر در ۹ ماه امسال، موفق به تولید حدود ۳ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی و بیش از ۵۴۷میلیون مترمکعب سرویس های جانبی شد. پتروشیمی بوشهر در گزارش ۹ ماه عملکرد خود اعلام کرد در این مدت بیش از ۹۲۴ هزار تن گاز شیرین و حدود ۱۷ هزار تن گوگرد در پالایشگاه گازی، حدود ۳۰۰ هزار تن اتان، بیش از ۵۳۶ هزار تن متان و حدود ۸۷ هزار تن ال پی جی در واحد استحصال اتان و بیش از یک میلیون و ۱۲۱ هزار تن متانول تولید کرده است.افزون بر این بیش از ۵۲۹ میلیون مترمکعب انواع هوای صنعتی در واحد ASU و بیش از ۱۸ میلیون مترمکعب انواع آب صنعتی در واحد RO در سرویس های جانبی پتروشیمی بوشهر محقق شده است.در مجموع در عملکرد ۹ ماه امسال پتروشیمی بوشهر تولید بیش از دو میلیون و ۹۸۴ هزار تن محصول پتروشیمی و بیش از ۵۴۷میلیون مترمکعب یوتیلیتی ثبت شده که از مجموع محصول تولید شده، بیش از ۱.۲۲ میلیون تن محصول نهایی، ۱.۲۲ میلیون تن محصول میانی بوده و حدود ۳۰۰هزار تن اتان استحصال شده است که به خط منطقه تزریق و با راه اندازی ابرپروژه ملی فاز دوم پتروشیمی بوشهر، خوراک واحد الفین این شرکت خواهد شد. زنجیره بالادست گاز و تأمین حداکثری یوتیلیتی، همچنین تلاش بی وقفه سرمایه انسانی، اصلی ترین دلایل دستیابی بوشهر به این مقدار تولید است. پتروشیمی بوشهر تنها مجتمع پتروشیمی کشور است که با سرمایه گذاری در بالادست صنعت، پالایشگاه گازی در اختیار دارد و پس از عبور گاز شیرین از واحد استحصال اتان، متان به واحد متانول و اتان هم خوراک واحد الفین (پس از راه اندازی) خواهد شد.
شرکت نفت و گاز اروندان
افزایش تولید نفت از میدان مشترک آزادگان جنوبی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان از افزایش تولید ۲ هزار بشکه ای نفت در میدان مشترک آزادگان جنوبی خبر داد.
عبدالله عذاری اهوازی اظهار کرد: با تلاش بی وقفه کارکنان و اجرای مجموعه ای از عملیات فنی و عملیاتی، مقدار برداشت نفت از این میدان طی هفته گذشته با افزایش 2هزار بشکه ای، به رکوردی تازه دست یافته است. وی این دستاورد مهم را حاصل همدلی، تلاش و پشتکار شبانه روزی کارکنان شرکت دانست و از زحمات آنها صمیمانه قدردانی کرد. مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تأکید کرد: این افزایش تولید، گامی مهم برای تحقق برنامه های افزایش تولید وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران به منظور خدمت به اقتصاد کشور است.عذاری اهوازی با اشاره به اهمیت رفع موانع تولید افزود: در نشستی با هدف بررسی تازه ترین وضع تولید، موضوعاتی از قبیل تعمیر چاه های از مدار خارج شده، تأمین لوله های مورد نیاز و ارائه راهکارهای مؤثر برای حل چالش های تولید به صورت جامع مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیم های لازم برای رفع موانع و تسهیل روند تولید گرفته شد. میدان مشترک آزادگان جنوبی به دلیل هم مرز بودن با کشور عراق، از میدان های راهبردی نفتی کشور محسوب می شود و افزایش تولید در این میدان، نقش بسزایی در افزایش درآمدهای ارزی و تقویت اقتصاد ملی ایفا می کند. این موفقیت، نشان از عزم جدی شرکت نفت و گاز اروندان برای تحقق اهداف تولیدی و توسعه صنعت نفت کشور دارد.
شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی
فرآورش حدود ۱۵ میلیارد مترمکعب گاز
مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی از فراورش ۱۴میلیارد و ۷۹۰ میلیون مترمکعب گاز در ۹ ماه امسال در این پالایشگاه خبر داد.
کامبیز صفتی با اشاره به انجام اقدام های شاخص در واحدهای مهم پالایشگاهی این مجموعه اظهار کرد: پالایشگاه پنجم پارس جنوبی با تولید بیش از ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در ۹ ماه امسال توانسته است نقش بسیار کلیدی در شکوفایی اقتصاد کشور ایفا کند. وی افزود: با تکیه بر دانش، توان داخل و استفاده از قطعات و تجهیزات سازندگان داخلی، شرکت های دانش بنیان و بار اولی ها پروژه تست مقاومت عایقی و تحلیل پارامترهای برقی ۲۶ دستگاه ترانس های پالایشگاه، همچنین پایش تعمیرات انجام شده روی مکانیسم های کلیدهای ۳۳ و ۶کیلوولت در ۹ ماه امسال با موفقیت پایان یافت.
مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: با تعمیرات با کیفیت و انجام اقدام های نوآورانه کارکنان و متخصصان داخلی، در بازه زمانی ۹ ماه سپری شده از سال بیش از ۱۰۵ هزار تن اتان در پالایشگاه پنجم پارس جنوبی تولید شده است.
صفتی با اشاره به اینکه در ۹ ماه امسال، ۱۴ میلیارد و ۷۹۰میلیون مترمکعب گاز در پالایشگاه پنجم فراورش شده است، گفت: در این بازه زمانی، بیش از ۳۵۰ هزار تن پروپان و ۱۸۵هزار تن بوتان در پالایشگاه پنجم تولید شده است. وی گفت: تعمیرات و نوسازی های سه واحد گوگردسازی ۱۴۴، عملیات تست مقاومت عایقی ۶۰ رشته کابل فشار قوی قدرت ایستگاه شماره یک و تعویض تمام آشکارسازهای شعله معیوب و ارتقای شاخص MIH پالایشگاه، از دیگر اقدام های شاخص در سال ۱۴۰۳ است.
مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی افزود: در این بازه زمانی تعمیرات اساسی امسال با برنامه ریزی و توان متخصصان و کارکنان این مجموعه با بیش از ۱۷۵۸ درخواست کار در واحدهای مختلف پالایشگاهی با موفقیت انجام شد.
صفتی تأکید کرد: با توجه به شرایط سخت کارکنان عملیاتی در بخش های مختلف پالایشگاهی از هموطنان درخواست دارم با همراهی با پویش «۲ درجه کمتر» دمای هوای منزل و محیط کار، همکاران ما را یاری کنند.
شرکت ملی حفاری ایران
حضور پررنگ دانش بنیان ها در نمایشگاه صنعت نفت خوزستان
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: حضور پررنگ دانش بنیان ها در پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان نقطه قوت این رویداد مهم اقتصادی در قیاس با نمایشگاه های پیشین است. مهران مکوندی اظهار کرد: مشارکت فعال شرکت های دانش بنیان به همراه سازندگان و تولیدکنندگان دارای نشان تجاری در حوزه ساخت قطعات و تجهیزات، نمایشگاه امسال را متمایز کرده و انتظار می رود دستاوردهای ارزشمندی برای صنعت نفت داشته باشد. وی افزود: از سوی شرکت ملی حفاری ایران چند گروه تخصصی متشکل از نمایندگان مدیریت های امور مهندسی، پژوهش و فناوری، مهندسی ساخت، تدارکات و امور کالا در مدت برپایی نمایشگاه در بازدید و نشست با مدیران و نمایندگان شرکت های حاضر در نمایشگاه زمینه هم افزایی و همکاری های فی مابین را بررسی می کنند تا پس از جمع بندی و طرح در نشست های فنی و تخصصی فرصت استفاده حداکثری از منابع تولید داخلی در بخش های مرتبط با دستگاه های حفاری و تجهیزات کاربردی در صنعت حفاری فراهم شود. مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به اهمیت و ویژگی های نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت در استان خوزستان به عنوان دومین رویداد نمایشگاهی و اقتصادی صنعت نفت پس از نمایشگاه بین المللی نفت تهران گفت: نمایشگاه ها در جهان امروز مناسب ترین فرصت برای ارائه دستاوردها و پیشرفت های علمی و صنعتی به شمار می آیند و می توانند برای ارتباط تنگاتنگ با مخاطبان و توسعه کسب وکار نقش بارزی ایفا کنند و نمایشگاه پانزدهم نفت در اهواز از این موضوع مستثنا نیست. مکوندی ماهیت صنعت حفاری و حجم بالای قطعات و تجهیزات کاربردی در این صنعت به عنوان پیشران تولید نفت و گاز را از نکات مهمی برشمرد که با توجه به محدودیت ها، ضرورت استفاده از تولیدات داخلی را با در نظر گرفتن کیفیت و کمیت و لحاظ کردن استانداردهای صنعت نفت فراهم می سازد. وی با قدردانی از دست اندرکاران، به شعار نمایشگاه امسال که «خوداتکایی در ساخت، پایداری در تولید» است، اشاره کرد و افزود: این نگاه بیانگر اهمیت و ضرورت خودکفایی و خوداتکایی صنعت نفت و حفاری در ساخت و تأمین قطعات و تجهیزات است که به همین منظور متخصصان شرکت ملی حفاری ایران در تعامل مستمر و مؤثر با سازندگان و صنعتگران داخلی و دانش بنیان ها سال هاست که تلاش مضاعف و موفق داشته و توانسته اند بخش قابل توجهی از نیازهای خود را بومی سازی کنند و زمینه ساز رشد بهره وری سازمان باشند. پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان روز شنبه ۲۲ تا سه شنبه ۲۵ دی در محل نمایشگاه های بین المللی این استان در اهواز برگزار می شود و از ساعت ۹ تا ۱۷ برای بازدید عموم دایر است.