خبر خوش مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از رشد تولید نفت و گاز

نمره قبـــولی در 100 روز

مشعل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به مدت 100 روز  (یکم مهرماه  تا دهم دی ماه 1403 )کارنامه قابل قبولی ارائه کرده و موفق به افزایش تولید روزانه گاز از میدان های خشکی به میزان ۱۰ میلیون مترمکعب و رشد تولید 13 هزار بشکه ای نفت خام شده است ؛موضوعی که پیمان ایمانی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در نشست خبری با خبرنگاران به آن پرداخته است که مشروح آن را در ادامه می خوانید.

پیمان ایمانی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران که هفته گذشته اصحاب رسانه را در بازدید از ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی همراهی کرد، در نشستی خبری به تشریح اقدام های انجام شده این شرکت در 100 روز عمر دولت چهاردهم پرداخت. گزارشی که حاکی از کارنامه موفق این شرکت در ماه های اخیر بوده و مهم ترین عملکرد آن با افزایش تولید گاز در شرایط ناترازی گاز و رشد تولید نفت خام همراه شده است.  همین موضوع  بهانه سفر اصحاب رسانه به ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی بود که طبق توضیحات پیمان ایمانی،راه اندازی آن با ظرفیت عملیاتی نرمال ۷ میلیون مترمکعب قابل افزایش تا ۹ میلیون مترمکعب در روز،  دستاورد مهمی را رقم زده است. شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با سه شرکت زیرمجموعه بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، شرق و غرب و منطقه عملیاتی سراجه قم از شرکت های تولیدی نفت و گاز در ساختار شرکت ملی نفت ایران و بزرگ ترین تولیدکننده راهبردی گاز در مناطق خشکی کشور به شمار می آید که ماموریت مهم تولید و توسعه بیشتر میدان های خشكی در محدوده جغرافیایی استان های لرستان، كردستان، كرمانشاه، مركزی، قم، ایلام، خراسان، آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، فارس، بوشهر، هرمزگان، چهارمحال بختیاری و بخشی از خوزستان را به عهده دارد.

ماموریت نفت مرکزی

 مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ابتدا با توضیح درباره ماموریت  های این شرکت که در 14استان کشور فعالیت دارد، گفت: این شرکت، متولی تولید نفت و گاز از ۸۷ میدان نفتی مشتمل بر ۱۰۲ مخزن است و افزون بر عملیات تولید، به واسطه عملکرد خوب خود در سال های گذشته کار توسعه میدان های هیدروکربوری را در دستور کار قرار داده که نمونه بارز آن پروژه های اجرای ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی است.

اقدام هایی که به ثمر نشست

ایمانی در بیان عملکرد این شرکت  به تکمیل و نصب تسهیلات سرچاهی در ۶ موقعیت چاه گازی میدان های دالان، آغار، تنگ بیجار، دی و خانگیران، احداث موقعیت ها و جاده های دسترسی به چاه های میدان گازی خارتنگ، ترمیم و آماده سازی محل چاه شماره ۲ ذخیره سازی سراجه قم، انجام عملیات فنی و عملیاتی متعدد روی چاه های تولیدی با هدف نگهداشت تولید زمستانی و آغاز پروژه مدیریت یکپارچه مخزن تنگ بیجار و چاه های اقماری با دانشگاه شهید چمران با هدف افزایش تولید گاز اشاره کرد. البته عملکرد شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تنها به حوزه افزایش تولید گازمحدود نشده و توانسته است در بخش عملکردی رشد تولید نفت هم خوش بدرخشد. به گفته ایمانی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، به موازات تولید گاز در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، در حوزه تولید نفت خام نیز اقدام های مطلوبی انجام شده است که از جمله آنها می توان به راه اندازی کارخانه بهره برداری نفت میدان خشت با تولید ۱۰ هزار بشکه در روز، راه اندازی سه حلقه چاه میدان نفتی دهلران با ظرفیت تولید سه هزار بشکه نفت در روز، راه اندازی چهار حلقه چاه میدان نفتی خشت و راه اندازی خط لوله انتقال نفت خام از میدان خشت به مبادی مصرف اشاره کرد. میدان خشت در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی کازرون و در مجاورت شهر کنار تخته قرار دارد که توسعه آن از سال ۱۳۸۶ آغاز و مطالعات مهندسی آن نیز انجام شده است. تاسیسات نمک زدایی، ایستگاه تقویت فشار گاز جهت تزریق گاز به درون چاه های نفتی،سیستم پمپاژ نفت به بندر گناوه و سیستم شیرین سازی و تثبیت فشار بخار نفت در آن احداث خواهد شد.پیش بینی تولید نفت از این میادین ۲۵ هزار بشکه در روز بوده است.

افزایش10هزار بشکه ای تولید نفت خام

ایمانی همچنین به افزایش ۱۰ هزار بشکه ای نفت خام در سال جاری از میدان هایی همچون دهلران و خشت اشاره و اعلام کرد که قرارداد توسعه میدان های نفتی سامان، سومار و دلاوران در قالب قراردادهای جدید نفتی ایران (IPC) در آینده نزدیک با یک شرکت ایرانی امضا خواهد شد که با بهره برداری از این میدان های کوچک ۹ هزار بشکه به تولید نفت کشور افزوده می شود.

افزون بر آن شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در حال حاضر توسعه ۱۶ میدان گازی هالگان، ارم، پازن، گردان، آغار و تنگ بیجار را با بهره گیری از پیمانکاران و سرمایه گذاران بخش خصوصی در دستور کار دارد.

افزایش تولید در میدان توس

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در بخش دیگری از نشست خبری با اصحاب رسانه به اقدام های این شرکت در میدان توس پرداخت که با افزایش تولید همراه بوده است. میدان توس در انتهایی ترین نقطه شبکه گاز در شمال شرق کشور قرار دارد که  تاکنون چهارحلقه چاه در این میدان حفاری و پیمانکار اجرای آن همچون خط لوله ۴ کیلومتری مشخص شده است. میدان گازی توس در ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق شهر مشهد مقدس و جنوب میدان های خانگیران و گنبدلی واقع شده است. این میدان در سال ۱۳۸۸ کشف و حفاری یک حلقه چاه اکتشافی در آن تکمیل شده است. توسعه و بهره برداری از این میدان سبب رونق اقتصادی منطقه و تأمین انرژی پایدار شمال و شرق کشور خواهد شد.

تداوم شاخص های رشد

یکی از موضوعاتی که خبرنگاران از مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران مورد سوال قرار می دهند، شرایط تولید گاز و چشم انداز آتی رشد تولید و ناترازی است.ایمانی در این زمینه با اشاره به اینکه پارسال و امسال بیش از ۱۰۳ درصد اهداف تولیدی گاز در این شرکت محقق شده است، توضیح داد: قطعاً اجازه نمی دهیم کاهش طبیعی تولید از مخازن سبب کاهش تولید در این شرکت شود. سال آینده تولید گاز از محل میدان های دی و توس حداقل ۸ میلیون مترمکعب افزایش می یابد و با اقدام های خوبی که در حال انجام است در جبران ناترازی گاز در سال آینده اثرگذار خواهیم بود؛ اما تا زمانی که مصرف را کنترل نکنیم هرچقدر افزایش تولید داشته باشیم، نمی توانیم ناترازی انرژی را حل کنیم.