شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران
تاییدیه اتحادیه اروپا برای نخستین کنتور هوشمند ساخت ایران
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد که نخستین کنتور هوشمند ساخت داخل به تازگی توانست گواهی تأییدیه اتحادیه اروپا را کسب کند. رضا نوشادی در همایش بسیجیان شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران بابرشمردن نوآوری های موفق این شرکت گفت: خط تولید کنتور هوشمند به منظور انتقال فناوری از سوی یکی از شرکت های داخلی با سرمایه گذاری چند میلیون دلاری راه اندازی شد و شرایط مهیاست تا در صورت اخذ مجوزها، طرح هوشمندسازی آغاز شود. وی ساخت کمپرسورهایی با فشار خروجی ۳۴۰ بار از سوی گروه مپنا را سبب غلبه بر چالش فناورانه در مسیر موفقیت طرح های ذخیره سازی دانست و افزود: زمستان امسال آزمون نخستین کمپرسور را در کارخانه سازنده پشت سر خواهیم گذاشت، در حالی که تاکنون حداکثر فشار در کمپرسورهای ساخت داخل ۱۰۰ بار بوده است مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: تیر ماه امسال بیشترین آمار تعداد ایستگاه های افتتاح شده در یک سال را جشن گرفتیم تا همه گاز تولیدی برای مصرف به اقصی نقاط کشور منتقل شود. نوشادی تصریح کرد: همکارانم با مشارکت شرکت اکسین، توانستند آلیاژ API5LX70 با ضخامت ۱.۱۲۵ اینچ را برای نخستین بار در کشور داخلی سازی و در پروژه احداث خط لوله نهم سراسری گاز به کار ببرند؛ تولید این ماده فرایند بسیار پیچیده و خاصی دارد که تا پیش از این در انحصار معدود شرکت های غربی بود.
وی احداث فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام را طی سه سال دیگر موفقیت شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران خواند و اظهار کرد: امیدواریم راه اندازی این پروژه مهم، زمستان امسال محقق شود.
شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری
رفع چالش های تولید نفت با محوریت شرکت های دانش بنیان
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری بر استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای روزآمد کردن سیستم ها و تجهیزات فرآیندی تأکید کرد. سید محسن دهبان پور در نشست هفتگی عملیات این شرکت بیان کرد: امروز یکی از ظرفیت های مهم کشور شرکت های دانش بنیان هستند که می توان برای رفع مشکل ها و روزآمد کردن سیستم های کنترلی و سنتی قدیمی از دانش و تجربه موفق این شرکت ها استفاده کرد. وی خواستار انجام کار کارشناسی و شناسایی مشکل ها و رفع چالش های پیش رو در بخش های مختلف نیازهای فناورانه ساخت و خدمات و یافتن راه حل های مرتبط با همکاری این شرکت ها و مؤسسه ها شد.مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری گفت: تعامل صنعت نفت با شرکت های دانش بنیان و ظرفیت علمی دانشگاه ها سبب رشد هدفمند این شرکت ها می شود و زمینه و انگیزه فعالیت و نقش مهم در رفع چالش ها و مشکل های عملیاتی و پاسخ به نیازهای اصلی و کلیدی را ایجاد می کند.
منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
جذب نیرو از پیرامون صنعت نفت در اولویت است
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس سیاست و رویکرد این سازمان را جذب نیرو از پیرامون تاسیسات صنعت نفت اعلام کرد.
سخاوت اسدی در نشست مدیران این سازمان با استاندار بوشهر با بیان اینکه در سال های پیش افزون بر اصلاح رویکردها، شرایط نیروهای متخصص استان بوشهر نیز تغییر کرده است، گفت: اقدام های خوبی برای به کارگیری نیروهای بومی در این سال ها در شرکت های منطقه انجام شده است.
وی به مزایای استفاده از نیروهای بومی درصنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پارس اشاره کرد و گفت: به کارگیری این نیروها در صنعت هم به لحاظ روحی - روانی و هم هزینه ای به نفع شرکت هاست. مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس با بیان اینکه امروز بخش قابل توجهی از اقتصاد کشور در عسلویه است، بیان کرد: امروز عسلویه نقطه حیاتی کشور محسوب می شود و با اقتصاد گره خورده است. اسدی با اشاره به اینکه در سال های پیش زیرساخت ها همگام با صنعت توسعه نیافت، افزود: در سفر اعضای کمیسیون انرژی مجلس به منطقه مقرر شد به منظور ایجاد شهرکی برای همه کارکنان مطالعه انجام شود.
وی با اشاره به لزوم هم افزایی و همسویی همه دستگاه های اجرایی برای پیشبرد اهداف اظهار کرد: اگر مجموعه دستگاه های اجرایی همسو نشوند، هدف ها تحقق نمی یابد. مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس با بیان اینکه اتفاق های خوبی در حوزه مسئولیت های اجتماعی در منطقه رقم خورده است، تصریح کرد: با وجود کارهای خوبی که انجام شده است، اما هنوز جای کار زیادی وجود دارد و باید تلاش کرد اعتبارات در بهینه ترین نقاط هزینه شود.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه میاندوآب
استانداردسازی ۹۰ درصدی جایگاه های سی ان جی
سرپرست شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه میاندوآب از استانداردسازی۹۰ درصدی جایگاه های سی ان جی منطقه خبر داد. ابراهیم پوریزدانی در این باره گفت: به منظور خدمت رسانی مطلوب تر به شهروندان، کاهش خطرهای احتمالی در جایگاه ها و هزینه ها، نگهداری مطلوب و تعمیرات به موقع قطعات و تجهیزات مورد استفاده در جایگاه های سی ان جی، از ۵۷ جایگاه سی ان جی (مشمول طرح استانداردسازی) منطقه، تعداد ۵۰ جایگاه (۹۰ درصد) موفق به کسب تأییدیه بازرسی ادواری از سازمان ملی استاندارد شدند. وی با اشاره به انجام بازدیدهای دوره ای بازرسان اداره استاندارد و این منطقه از جایگاه های سی ان جی اظهار کرد: دستورعمل های ایمنی که باید از سوی شهروندان رعایت شود، شامل مواردی مانند پیاده شدن هنگام سوخت گیری، خاموش کردن خودرو، همچنین باز بودن صندوق عقب هنگام سوخت گیری است که باید از سوی مراجعه کنندگان به طور جدی رعایت شود. سرپرست شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه میاندوآب با اشاره به مصرف روزانه ۴۵۲ هزار مترمکعب سی ان جی در منطقه گفت: در هفت ماه امسال، ۱۱۱میلیون مترمکعب سی ان جی در ۵۹ جایگاه منطقه سوخت گیری و سبب صرفه جویی بیش از ۱۱۱ میلیون لیتر بنزین در سطح منطقه شده است پوریزدانی اظهار کرد: چهار جایگاه سی ان جی با پیشرفت بالای ۸۵ درصدی با مشارکت بخش خصوصی در شهرستان های میاندوآب، بوکان و شاهین دژ در حال احداث است که با بهره برداری از این جایگاه ها، تعداد جایگاه های تک و دومنظوره سی ان جی منطقه به ۶۳ جایگاه و مدت زمان سوخت گیری به کمتر از پنج دقیقه می رسد.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
جلوگیری از هدررفت ۳۰ میلیون فوت مکعب گاز
رئیس تعمیرات اساسی کارون در مدیریت تعمیرات تجهیزات صنعتی و ماشین آلات فرایندی گفت: با انجام تعمیرات اساسی تقویت فشار گاز بنگستان اهواز ۲ (آماک ۲) از هدررفت ۳۰ میلیون فوت مکعب گاز جلوگیری شد. جهانبخش حسین پور گفت: با توجه به تأکید مدیریت سازمان درباره جمع آوری گازهای همراه و جلوگیری از گازسوزی به ویژه در مناطق نزدیک به کلان شهر اهواز، تعمیرات اساسی تقویت فشار گاز بنگستان اهواز ۲ در مدت زمانی کمتر از برنامه زمان بندی انجام شد. وی افزود: مشابه این عملیات، در دوره های پیش در مدت زمان ۴۰ روز انجام می شد که در این دوره با تلاش شبانه روزی همکاران این مدیریت و سایر اداره ها (۴۳۵ نفر -روز کار عملیاتی) طی ۲۹ روز این عملیات به پایان رسید. رئیس تعمیرات اساسی کارون در مدیریت تعمیرات تجهیزات صنعتی و ماشین آلات فرایندی گفت: این تعمیرات سبب نگهداشت تولید و جلوگیری از آلودگی هوا و ایجاد مسائل زیست محیطی برای شهروندان اهوازی شد که از مهم ترین اقدام های انجام شده در این دوره از تعمیرات اساسی می توان به تعمیرات اساسی(اورهال) مخازن و مبدل های هوایی، تعمیرات شیرآلات فرآیندی و ایمنی، ضخامت سنجی سیستم گلایکول و الکتروموتورها اشاره کرد که تأسیسات را تا چهار سال آینده از سرویس مداوم بی نیاز و امکان پایداری و ایمنی فرآیند تولید را فراهم می کند.
صندوق ذخیره فرهنگیان
ضرورت ورود پتروفرهنگ به صنایع پایین دست پتروشیمی
مدیرعامل مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان بر اهتمام هلدینگ پتروفرهنگ برای ورود به صنایع پایین دستی پتروشیمی و سایر حوزه های سودآور تأکید کرد. علی صادقی در نشست با مدیران عامل هلدینگ پتروفرهنگ و شرکت های زیرمجموعه، یکی از اولویت های مجموعه پتروفرهنگ را تعیین تکلیف وضعیت تأمین منابع و تضامین لازم برای اجرای طرح ها برشمرد و یادآور شد: در فرایندها و برنامه های در دست اقدام شرکت های تابع پتروفرهنگ لازم است از ظرفیت و توانمندی سایر هلدینگ ها در حوزه های تخصصی مانند مالی، سرمایه گذاری و خدمات استفاده شود. وی با ابراز رضایت نسبی از عملکرد پتروفرهنگ تصریح کرد: در این حوزه هنوز چالش ها و مسائلی وجود دارد که باید با سرعت نسبت به حل وفصل آنها اقدام شود و یکی از موضوع های مهم، تعیین تکلیف سهام برخی شرکت هاست. مدیرعامل مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان چالش های هلدینگ پتروفرهنگ را موضوع انتصاب ها و نحوه جذب نیروی انسانی خواند و گفت: اساس و اولویت در انتصاب ها، به کارگیری افرادی است که بتوانند در پیشبرد برنامه ها و رفع چالش های پتروفرهنگ کمک کننده باشند و بر این اساس در مقابل فشارهای بیرونی بابت انتصاب افراد در این هلدینگ رویکرد جدی داریم. اساس صندوق در ابقا و به کارگیری نیروی انسانی عملکرد افراد است. صادقی با اشاره به لزوم تأمین منابع مالی و شرایط و تضامین لازم برای تکمیل طرح های در دست اجرا گفت: برای تحقق این موضوع پیشبرد برنامه عملیاتی مورد توجه جدی باشد و پروژه های در حال کار نباید به بهانه مشکلاتی نظیر تأمین مالی متوقف شود، ضمن اینکه تأمین مالی و تضامین لازم برای اجرای کار وظیفه هلدینگ و صندوق است و شرکت ها باید به گونه ای پیش روند که زیانی بابت عدم اجرای طرح برای مجموعه ایجاد نشود. وی به موضوع ورود به صنایع پایین دست و بالادست اشاره کرد و افزود: هرچند باید این اتفاق زودتر روی می داد، اما باز هم باید با اهتمام هرچه بیشتر در این زمینه ورود کنیم. مدیرعامل مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه عملکرد بخش بازرگانی پتروشیمی صندوق با شرایط مطلوب فاصله دارد، گفت: با وجود تلاش هایی که انجام شده، شرکت بازرگانی سیتکو با توجه به مأموریت خود نباید فقط بر فروش متانول تمرکز داشته باشد و باید از همه ظرفیت ها برای توسعه صادرات و ورود به حوزه واردات استفاده کند. صادقی یکی از مشکلات این هلدینگ را نبود کشتی و مخازن برشمرد و گفت: رفع چالش های این حوزه نیازمند توجه ریشه ای و عمیق تر است. وی ورود به حوزه های بالادستی گاز را به عنوان یکی دیگر از مأموریت های هلدینگ پتروفرهنگ مورد تأکید قرار داد.
* رشد ۲۲۱ درصدی سود پتروفرهنگ
جواد زارع پور، مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ نیز در این نشست گفت: سود خالص پتروفرهنگ در سال مالی منتهی به شهریور ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲۱ درصد رشد داشته که این دستاورد نتیجه برنامه ریزی، حرکت در مسیر خلق ثروت پایدار برای فرهنگیان و همچنین نگاه توسعه گرای هلدینگ بوده است. وی افزود: پس از سال ها زیان دهی این هلدینگ، خوشبختانه در سال مالی ۱۴۰۳ این روند متوقف شد و اکنون سودآوری پتروفرهنگ تثبیت شده است. زارع پور تصریح کرد: تولید متانول در این سال مالی، ۴۱ درصد و فروش متانول ۳۰ درصد نسبت به سال مالی ۱۴۰۲ افزایش داشته که در حقیقت بالاترین رکورد تولید متانول در پتروفرهنگ تا به امروز بوده است، همچنین سودآوری بیش از دو برابری شرکت پتروشیمی مروارید نسبت به دوره مشابه سال قبل نیز در این دوره ثبت شد. وی با اشاره به تأمین مالی به عنوان یکی از مسائل اساسی هلدینگ در سال های گذشته گفت: در این سال مالی تأمین ۲۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی از طریق بازار سرمایه برای تکمیل طرح دنا، پیگیری تأمین ۱۷ میلیون یورو از بانک EIH آلمان برای تکمیل طرح دنا، تأمین ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق منفعت داخلی و ۱۷۰ میلیارد تومان منابع مالی از محل اوراق مرابحه برای تکمیل هتل سپهر و تأمین بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان ال سی از بانک های مختلف عملیاتی شد تا امکان پیشرفت طرح ها میسر شود.
نفت و گاز اروندان
افزایش تولید نفت با احیای چاه های مسدود و نمکی
شرکت نفت و گاز اروندان با موفقیت عملیاتی پیچیده را در گاسپ شمالی به انجام رساند و چند چاه بسته شده و نمکی را به مدار تولید بازگرداند.
کارکنان این شرکت با غلبه برچالش های فنی توانستتند با اجرای دقیق عملیات هات تپ (جوشکاری و ایجاد انشعاب های تازه در حین سرویس) در کارخانه گاسپ شمالی و ایجاد انشعابی جدید این عملیات را انجام دهند.
عبدالله عذاری اهوازی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، در بازدید از انجام عملیات هات تپ گذاری، بر عزم جدی این شرکت برای افزایش تولید در میدان های مشترک آزادگان شمالی و جنوبی تأکید کرد و گفت: ما با ترسیم یک چشم انداز برای افزایش تولید در آزادگان جنوبی، برنامه داشتیم تا تعدادی از چاه های نمکی و غیرفعال این منطقه را طی عملیات هایی در حین سرویس و بدون توقف تولید به مدار عملیاتی وارد کنیم.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی های دقیق و اجرای طرح هایی نو، به زودی با اتمام این عملیات حساس،چند چاه بسته شده و نمکی به مدار تولید بازمی گردند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با مثبت خواندن نتایج نشست های کمیته اضطراری افزایش تولید، این اقدام را نشانه ای از موفقیت برنامه های این شرکت برای افزایش ظرفیت تولید دانست و آن را نتیجه دانش، تجربه، تعامل و همفکری خوب و سازنده مدیران و رؤسای شرکت نفت و گاز اروندان در نشست های افزایش تولید برشمرد.
با بازگشت چاه های نمکی بسته شده میدان آزادگان جنوبی به مدار تولید و انتقال آن به کارخانه آزادگان شمالی که ظرفیت فراورشی در آن مهیاست، انتظار می رود به زودی شاهد افزایش چشمگیر تولید نفت باشیم.
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس
معرفی اعضای هیئت مدیره
سعید خوشرو به عنوان رئیس هیئت مدیره و بهزاد شمسی به عنوان عضو جدید هیئت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس معرفی شدند. در نخستین نشست هیئت مدیره هلدینگ خلیج فارس پس از برگزاری مجمع سالانه، سعید خوشرو به عنوان رئیس هیئت مدیره به نمایندگی از صندوق های بازنشستگی کارکنان نفت و بهزاد شمسی به نمایندگی از شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به عنوان اعضای جدید هیئت مدیره بزرگ ترین شرکت بورسی کشور معارفه شدند. ذبیح الله نعیمی، حسین قربان زاده و عبدالعلی علی عسکری در ترکیب هیئت مدیره هلدینگ خلیج فارس باقی ماندند. همچنین در این نشست از زحمات بیژن چگنی و حسن تقوي گنجي در مدت تصدي مسئوليت قدرداني شد.