قیمت بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود

وزیر نفت گفت: قیمت بنزین سوپر مطابق قیمت وارداتی و متناسب با هزینه واردات خواهد بود. محسن پاک نژاد در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران، درباره واردات بنزین سوپر اظهار کرد: این مطالبه اجتماعی بود و کسانی که دارنده خودروهای لوکس خارجی وارداتی هستند، انتظار دارند از سوختی متناسب با شرایط موتور این خودروها استفاده کنند.

وی تصریح کرد: این ظرفیتی است که ایجاد می شود و هزینه آن را می پردازند.

وزیر نفت درباره آمادگی وزارت نفت برای گذر از فصل زمستان تصریح کرد: ان شاءالله با کمک خداوند با کمترین چالش، این فصل را پشت سر می گذاریم. موضوع مدیریت مصرف سوخت، همواره اوایل ماه آذر شروع می شود؛ اما امسال به دلیل وقوع سرمای زودرس در روزهای ابتدای آبان شروع و سبب شد ۹۰ تا ۹۵ میلیون مترمکعب گاز به مصرف بخش خانگی، تجاری و صنایع کشور افزوده شود.

پاک نژاد با بیان اینکه طبیعتاً با افزایش سرما و افزایش مصرف در بخش خانگی، با توجه به ناترازی انرژی در کشور، محدودیت ها  در سایر بخش های مصرفی کشور اعمال می شود، افزود: در ماجرای مازوت سوزی در نیروگاه ها که این روزها در جامعه مطرح شده است، قاعده و قوانینی از سال ها پیش تدوین شده و برای حال حاضر نیست. وی ادامه داد: در سبد سوخت زمستانی نیروگاه ها سه حامل انرژی گاز، نفت کوره و گازوئیل وجود دارد و تعادل و در واقع مدیریتی بین مقدار مصارف این حامل ها برحسب شرایط سوخت زمستانی کشور صورت می گیرد، بنابراین اگر ما به اندازه ای که پارسال مازوت مصرف کردیم، مازوت بسوزانیم، خاموشی و مشکلی در زمستان نخواهیم داشت.

وزیر نفت با بیان اینکه به دلیل اهمیت سلامت مردم و حفظ محیط زیست تصمیم گرفته شد در قبال کاهش مصرف مازوت، وزارت نیرو به تشخیص خودش خاموشی هایی را اعمال کند، تأکید کرد: در سه سال گذشته اعداد و ارقام مازوت سوزی به مراتب بیش از آن چیزی است که امروز در نیروگاه های ما انجام می شود.

از ترکمنستان واردات گاز نداریم

پاک نژاد درباره واردات گاز از ترکمنستان با بیان اینکه هم اکنون از ترکمنستان واردات گاز نداریم؛ اما مذاکرات مقدماتی برای این کار انجام شده است، گفت: بدهی گازی به این کشور نداریم و همه بدهی ها پرداخت شده است. وی در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت نفت با وجود هشدارهای داده شده مخازن نیروگاه های کشور را پیش از فصل سرما پر نکرده است، تصریح کرد: ابتدای شهریور که دولت چهاردهم مستقر شد، حجم ذخایر گازوئیل در نیروگاه ها حدود ۴۳ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کمتر بود، همچنین در ۲۰ روز نخست آبان امسال، نزدیک به ۹۰ درصد انتقال سوخت مایع به نیروگاه ها نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است. وزیر نفت با اشاره به تمایل نیروگاه های کشور به استفاده از گازوئیل گفت: هرچقدر مقدار تحویل گازوئیل به نیروگاه ها را امسال افزایش دادیم، به دلیل منع استفاده از مازوت در نیروگاه ها، مصرف گازوئیل افزایش یافت. به همین دلیل حجم ذخایر گازوئیل در نیروگاه ها مطابق با نظر ما افزایش نیافت.

مصرف ۸۰ درصد کل گاز کشور  در بخش خانگی

پاک نژاد همچنین با بیان اینکه ما همیشه در حوزه فراورده های نفتی چه بنزین و چه نفت گاز برحسب ضرورت واردات انجام دادیم، افزود: اکنون نیز واردات هم از شمال و هم از جنوب کشور انجام می شود و همچنان ادامه دارد. وی با اشاره به تدابیر وزارت نفت برای جلوگیری از کمبود گاز در فصل سرد سال گفت: به هرحال در بعضی روزهای سرد سال تا ۸۰ درصد کل تولید گاز کشور در بخش خانگی مصرف می شود. متناسب با افزایش مصرف خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده در فصل سرما، این آمادگی وجود دارد که از سایر سوخت های جایگزین نیز استفاده کنیم تا بقیه بخش های مصرف کننده تا حد ممکن گرفتار نشوند.

وزیر نفت درباره احتمال قطع گاز صنایع در فصل زمستان بیان کرد: هرگونه تصمیم گیری در این زمینه، منوط به سیاست هایی است که در نظام یکپارچه مدیریت انرژی اتخاذ می شود. در این زمینه، هماهنگی لازم میان وزارت نفت، وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده و شرایط در حال بررسی است و تلاش می کنیم بخش صنعت تا جایی که امکان دارد، با حداقل چالش از برهه کنونی عبور کند.

 تجربیات ارزشمنددور زدن تحریم ها

پاک نژاد در پاسخ به اینکه با توجه به روی کار آمدن ترامپ، چه برنامه هایی برای مقابله با تشدید تحریم های نفتی وجود دارد، گفت: در مقابله با تحریم ها، تفکیکی میان بایدن یا ترامپ قائل نیستیم و با توجه به راهکارهای آزموده شده و تجربه ارزشمندی  که در این زمینه وجود دارد، دغدغه جدی نداریم. وی ادامه داد: کارکنان صنعت نفت متناسب با شرایط و محدودیت های احتمالی، تدابیر لازم را اتخاذ خواهند کرد و با اقدام هایی که انجام می دهیم، مشکلی که سبب نگرانی مردم شود، ایجاد نخواهد شد.

استقبال از سرمایه گذاری بخش خصوصی

وزیر نفت درباره ایجاد پالایشگاه های کوچک به عنوان یکی از راهکارهای دور زدن تحریم های نفتی گفت: ایجاد این پالایشگاه های کوچک یا همان مینی ریفاینرها ازجمله سیاست هایی است که به دنبال اجرای آن هستیم و از سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حوزه نیز استقبال می کنیم. تخصیص نفت خام متناسب با درخواست های مطرح شده، فرایند خاصی دارد که این امکان را برای بخش خصوصی فراهم می کنیم و هیچ گونه مشکلی در زمینه تأمین خوراک پالایشگاه های کوچک وجود ندارد. پاک نژاد درباره برخی انتقادها به عدم شفافیت حوزه نفت در گزارش دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه ۱۴۰۲ در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: البته این گزارش مربوط به پارسال است؛ اما باید تأکید کنم که وزارت نفت نیز علاقه مند شفاف سازی بیشتر است. باید توجه داشت که اکنون با محدودیت های بین المللی در حوزه فروش مواجه هستیم و به طور طبیعی افشای اطلاعات بخشی از حوزه فروش امکان پذیر نیست؛ البته با تفاهمی که در گذشته میان وزارت نفت و دیوان محاسبات وجود داشت، باید مسیر را به سمتی هدایت کنیم که در حوزه درآمدهای شرکت ملی نفت ایران، شفاف سازی بیشتری انجام شود.

وی درباره احتمال عرضه محموله های نفتی در بورس گفت: عرضه نفت در بورس از گذشته همواره به عنوان یکی از راهکارهای فروش نفت مدنظر بوده؛ اما اجرای آن با چالش های متعددی مواجه شده است. اکنون نیز استفاده از این روش به عنوان یک پیشنهاد مطرح شده و جوانب آن در حال بررسی است که در صورت نهایی شدن، در این زمینه اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد.

 

معاون وزیر نفت در امور گاز تأکید کرد:

لزوم نگاه ملی در مدیریت مصرف بهینه گاز

معاون وزیر نفت در امور گاز با تأکید بر لزوم نگاه ملی در مدیریت مصرف بهینه گاز گفت: شرکت های گاز استانی برای اعمال مدیریت درست مصرف، باید با هماهنگی مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، گازرسانی به نیروگاه ها، صنایع و … را با برنامه های از پیش تعیین شده انجام دهند.

سعید توکلی در هفتمین نشست هماهنگی سوخت زمستانی در شرکت ملی گاز ایران که با حضور مدیران ستادی و مدیران عامل شرکت های گاز استانی به صورت ویدئوکنفرانس در ساختمان شهدای گاز برگزار شد، اعلام کرد: این انتظار از مقام های استانی می رود تا با مدیران عامل شرکت های گاز استانی در زمینه اعمال برخی محدودیت ها و به کارگیری راهکارهای مرتبط با استفاده از سوخت جایگزین، در هماهنگی کامل باشند.

وی با بیان اینکه بخشی نگری آفت کار ماست، ادامه داد: خواهش ما این است که از نگاه استانی و بخشی بپرهیزید و به مسائل با دیده ملی بنگرید؛ چراکه بخشی نگری تنها مشکلات سنواتی ما را تشدید می کند، در صورتی که اکنون زمانی است که باید با همراهی و هم افزایی، حال یکدیگر را بهتر کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران استفاده از ظرفیت های قانونی را در بازدید از باغ ها، رستوران ها و همه اماکنی که از گرماتاب ها استفاده می کنند، بسیار مهم دانست و گفت: بر اساس ابلاغیه های مصوب دولت و بالاتر از آن، بر اساس فرامین مقام معظم رهبری که فرمودند: «تنها به گزارش های مکتوب، اکتفا نکنید؛ در میدان هم حاضر باشید»، حضور شما در میدان، دید وسیع تری در این زمینه به شما خواهد داد.

توکلی افزود: بازدید از مکان هایی را که ممکن است مصرف زیاد آنان، تأثیر بسیاری بر شبکه سراسری گاز داشته باشد، جزو اولویت بازدیدهای خود قرار دهید؛ زیرا تذکر به موقع شما می تواند برای شبکه مفید باشد.

امدادگران؛ سفیران شایسته

وی در بخشی دیگر به فعالیت کنتورخوانان و امدادگران اشاره و بر تعامل با آنها تاکید و تصریح کرد: این افراد اگر بدانند مورد حمایت مدیران خود قرار دارند، بی تردید همواره به عنوان سفیران شما، با مسئولیت پذیری بالا، نقش بایسته و شایسته ای در برندسازی شرکت ملی گاز ایفا خواهند کرد.

معاون وزیر نفت در امور گاز، درباره انشعاب های غیرمجاز نیز گفت: با در نظر گرفتن ذی نفعان  و بهره گیری بجا از آنان، از ظرفیت های قانونی حراست، قوه قضاییه و… برای حل ریشه ای انشعاب های غیرمجاز استفاده شود.

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد:

اجرای ۸ طرح بهینه سازی مصرف گاز

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه اجرای ۸ طرح صرفه جویی مصرف گاز در دستور کار صنایع پتروشیمی قرار دارد، گفت: معتقدم رشد ۸ درصدی اقتصادی، فقط از سوی بخش خصوصی محقق خواهد شد.

حسن عباس زاده در نشست هم اندیشی با تشکل ها و انجمن های صنایع پایین دستی پتروشیمی که به منظور توسعه هرچه بیشتر و رفع چالش های موجود این واحدها انجام شده بود، اظهار کرد: صنعت پتروشیمی هم اکنون در وضعی است که دیگر توسعه بالادست آن و اجرای مجتمع های مگاتنی مدنظر نیست و باید صنایع پایین دستی را توسعه داد، بنابراین تأمین خوراک پایین دست و اجرای طرح های حلقه های انتهایی صنعت پتروشیمی، به منظور توسعه و جلوگیری از واردات محصولات مورد نیاز در دستور کار است. عباس زاده با اعلام اینکه اجرای هشت طرح صرفه جویی مصرف گاز از سوی صنایع پتروشیمی در دستور کار است تا از محل گاز صرفه جویی شده، محدودیت های گازی بر تولید پتروشیمی ها مؤثر نشود، اظهار کرد: پتروشیمی زاگرس امسال اعلام کرده است، حدود 2هزار میلیارد تومان برای بهینه سازی سرمایه گذاری می کند که مذاکرات آن با معاونت برنامه ریزی وزارت نفت نیز انجام شده و بزودی تفاهمنامه آن امضا می شود. وی تمرکز بر بهینه سازی مصرف گاز در مرغداری های 2 استان شمالی کشور از سوی پتروشیمی پردیس را از دیگر طرح های صرفه جویی در مصرف گاز اعلام کرد و ادامه داد: طرح بهینه سازی مصرف در گلخانه های استان گیلان و مازندران و تعویض بخاری های کم بازده نیز از دیگر طرح های در دست پیگیری است که از سوی پتروشیمی ها اجرا خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، همچنین از اجرای طرح کلی آمایش سرزمین با تمرکز بر صنایع پایین دستی خبر داد و گفت: در این طرح، ظرفیت و چالش های صنایع پایین دستی هر استان به صورت جداگانه شناسایی و بررسی و اقدام های لازم برای اخذ پیمانکار این طرح نیز در ماه آینده انجام می شود.

عباس زاده تصریح کرد:  معتقدم بخش مهمی از  رشد ۸ درصدی اقتصادی مورد تأکید مقام معظم رهبری، از سوی بخش خصوصی محقق خواهد شد؛ زیرا سرعت اجرای طرح ها در این بخش بسیار بالاتر است.

وی با اشاره به اینکه محدودیت اعمال خوراک گازی برای صنعت پتروشیمی، تأثیری بر صنایع پایین دست ندارد و این محدودیت ها برای مجتمع های متانولی و اوره و آمونیاکی است، اعلام کرد: فقط ۹ درصد گاز تولیدی در کشور به این صنعت اختصاص می یابد که نصف آن نیز در واحدهای یوتیلیتی مصرف و حدود ۴ درصد آن خوراک واحدهای پتروشیمی می شود.

 

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی خبر داد

افزایش ۹ درصدی مصرف انواع فراورده در ۷ ماه امسال

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه با افزایش ۹ درصدی مصرف فراورده، به طور میانگین روزانه ۲۷۰ میلیون لیتر انواع فراورده نفتی در کشور توزیع می شود، گفت: در صورت تأمین منابع مالی برخی پروژه های پالایشی با پیشرفت بالا، امکان افزایش ۶۰۰ هزار بشکه ای ظرفیت پالایشی کشور وجود دارد. محمدصادق عظیمی فر در «نشست هم اندیشی مدیران عامل ادوار شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی» که با حضور جمعی از مدیران پیشکسوت و کنونی صنعت پالایش کشور برگزار شد، اظهار کرد: مقدار توزیع و مصرف فراورده کشور از ۲۴۷ میلیون لیتر در روز، به روزانه ۲۷۰میلیون لیتر افزایش یافته که جهش قابل توجهی است. وی با اشاره به اینکه بیشترین مصرف رشد سوخت مایع امسال نسبت به سال قبل در بخش نیروگاهی بوده است، بیان کرد: بیشترین رشد مصرف مربوط به بخش نیروگاهی بوده و به همین دلیل با کاهش تحویل گاز، سوخت مایع بیشتری مصرف شده و سطح ذخایر کاهش یافته است.

رشد سالانه ۶ درصدی مصرف بنزین

وی با اشاره به اینکه در 2 سال اخیر رشد مصرف بنزین سالانه حدود ۶ درصد بوده که با استمرار این عدد، تا سال ۱۴۱۰ به مصرف ۱۷۲ میلیون لیتر بنزین در روز می رسیم، بیان کرد: در زمینه نفت گاز نیز ناترازی جزئی در فصول سرد سال داریم. میانگین تولید فراورده نفت گاز ما در هفت ماه نخست امسال، ۱۱۱ میلیون لیتر بوده است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران افزود: ناترازی در سوخت مایع به نفت گاز هم تسری یافته؛ اما در زمینه تولید نفت کوره ناترازی وجود نداشته و صادرکننده هستیم. عظیمی فر بیان کرد: پالایش و پخش اگر بخواهد به هدف گذاری برنامه هفتم توسعه که تولید نزدیک به ۱۲۹ میلیون لیتر بنزین و ۱۳۰ میلیون لیتر نفت گاز در روز است، دست یابد و مدیریت مصرف را نیز انجام دهد، مجموعه راهبردهای فوری را در نظر گرفته که اولویت نخست این راهبردها، نگهداشت و افزایش تولید است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون ۲.۴ میلیون بشکه در روز ظرفیت پالایش نفت خام کشور است، گفت: از این مقدار ۵۰۰ هزار بشکه میعانات گازی است و ۱.۹ میلیون بشکه نفت خام نیز در پالایشگاه های مختلف کشور پالایش می شود.

 

مدیرعامل شرکت  ملی صنایع پتروشیمی منصوب شد

وزیر نفت در حکمی، حسن عباس زاده را به عنوان معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب کرد.

در حکم محسن پاک نژاد به حسن عباس زاده آمده است: «با عنایت به تجارب، تعهد و سوابق ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب می شوید. انتظار می رود با استعانت از خداوند متعال، مأموریت ها و وظایف شرکت با جدید دنبال شود.

توفیق جنابعالی را در انجام وظایف و امور محوله از درگاه ایزد منان خواستارم.»

 عباس زاده پیش از این، سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی بود.

 

سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران:

مصرف گاز کل کشور به  ۷۹۴ میلیون مترمکعب در روز رسید

سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: مصرف گاز کل کشور، با توجه به کاهش دمای هوا به ۷۹۴ میلیون مترمکعب در روز رسید. مسلم رحمانی، مصرف گاز کل کشور در روز سه شنبه، ۲۲ آبان ماه را ۷۹۴ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: از این مقدار مصرف، ۴۱۷ میلیون مترمکعب آن مربوط به مصرف بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء است. وی تصریح کرد: مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در مدت مشابه پارسال (۱۴۰۲) ۳۶۸ میلیون مترمکعب در روز بوده است.