َرئیس جمهوری تأکید کرد:

ضرورت تعیین تکلیف پروژه های نیمه تمام سرمایه گذاری مشترک خارجی

رئیس جمهوری با اشاره به تعیین تکلیف پروژه های سرمایه گذاری مشترک خارجی به ویژه در حوزه انرژی بر لزوم بهره گیری از ظرفیت همسایگان مرزی تأکید کرد.

مسعود پزشکیان در نشست بررسی آخرین وضع پروژه های مشترک سرمایه گذاری با کشورهای خارجی پس از استماع سخنان وزیران نفت و نیرو، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری و معاون راهبردی رئیس جمهوری با تأکید بر اهمیت اتمام پروژه های نیمه تمام به جا مانده از گذشته اظهار کرد: امروز همه تلاش ما باید در مسیر اتمام پروژه های نیمه تمام که در گذشته با طرف خارجی توافق شده قرار گیرد و از همه ظرفیت ها برای به سرانجام رسیدن آنها بهره بگیریم.

وی با اشاره به سخنان محسن پاک نژاد، وزیر نفت در خصوص همکاری های مشترک با کشورهای روسیه و ترکمنستان افزود: باید در مذاکره با کشورهای خارجی از همه گزینه های موجود به عنوان ابزار برای ایجاد یک راه حل مشترک در جهت تأمین منافع مردم و کشور استفاده کنیم.

رئیس جمهوری با انتقاد از اینکه چرا در طول سال های گذشته پروژه های بدون پشتوانه آغاز و بعد از سال ها به صورت نیمه تمام به حال خود رها شده اند، تصریح کرد: نخستین گام این است که ما ظرفیت های خود را در کشور شناسایی کنیم، سپس سراغ آغاز پروژه های جدید برویم. بیش از ۱۰ پروژه را آغاز می کنیم و پیمان می بندیم و متعهد می شویم، درحالی که ظرفیت واقعی ما، ساخت، تکمیل و به سرانجام رساندن تنها دو پروژه است، به همین دلیل امروز با انبوهی از پروژه های نیمه تمام روبه رو هستیم.

در این نشست محسن پاک نژاد، وزیر نفت، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی و عباس علی آبادی، وزیر نیرو با اشاره به آخرین وضع مذاکرات این وزارتخانه ها با کشورهای روسیه و ترکمنستان در حوزه های نفت، گاز و نیروگاهی، گزارشی از آخرین وضع همکاری با این کشورها و برنامه های پیشنهادی برای مذاکرات آینده ارائه کردند.

 

به کارگیری تمام ظرفیت ها برای سرمایه گذاری های مشترک با کشورهای خارجی

رئیس جمهوری گفت: تمام ظرفیت خود را باید به کار بگیریم تا بتوانیم همکاری و سرمایه گذاری های مشترک با کشورهای خارجی را به مواردی نظیر کریدورهای ارتباطی، زیرساخت های صنعتی، حوزه انرژی مثل صنعت نفت، گاز و اقتصاد دریامحور همانند توسعه اسکله های تجاری معطوف کنیم.

مسعود پزشکیان در سومین نشست از سلسله نشست های پیگیری مصوبات سفرهای خارجی دولت گفت: باید در گام نخست وظایف خودمان را بشناسیم، مسیر را شناسایی کنیم و بدانیم با چه نقشه راهی می خواهیم رو به جلو حرکت کنیم تا بتوانیم برای طرف های خارجی اعتمادسازی کرده و پروژه هایی را که در سفرهای گذشته مورد توافق هر دو کشور قرار گرفته است،جلو ببریم.

وی با اشاره به اینکه اولویت ما، تأمین منافع عمومی آحاد جامعه است، افزود: دولت در برنامه ریزی های خود برای سرمایه گذاری های مشترک خارجی نیز ابتدا باید منافع عمومی همه مردم را در نظر بگیرد. تمرکز ما بر پروژه های راهبردی است که می تواند خیر عمومی برای همه مردم در پی داشته باشد، این موضوع اولویت اصلی دولت چهاردهم است.

رئیس جمهوری با انتقاد از نبود چشم انداز برای سرمایه گذاری یا واردات نیازهای اصلی به کشور و نداشتن ثبات در تصمیم گیری ها تصریح کرد: تمام ظرفیت خود را باید به کار بگیریم تا بتوانیم همکاری و سرمایه گذاری های مشترک با کشورهای خارجی را به مواردی نظیر کریدورهای ارتباطی، زیرساخت های صنعتی، حوزه انرژی مثل صنعت نفت، گاز و اقتصاد دریامحور همانند توسعه اسکله های تجاری معطوف کنیم و از واردات کالاهایی که فقط منافع اندک شماری از مردم را تأمین می کند پرهیز کنیم.

پزشکیان اظهار کرد: همه تلاش ما در مجموعه دولت باید در دو اولویت بهره مندی همه مردم از ثمره سرمایه گذاری های خارجی، همچنین آسیب ندیدن آنها به واسطه این توافق ها خلاصه شود. اگر بنا باشد عده کمی از این مواهب بهره مند و اکثریت مردم دچار ضرر شوند، دولت این پروژه را نخواهد نپذیرفت. از همه دستگاه های ذی ربط می خواهم به صورت شبانه روزی این موضوعات را دنبال کنند تا به نتیجه مطلوب برسیم. وی تأکید کرد: باید نتایج این سرمایه گذاری ها و انجام پروژه های مشترک با دولت های خارجی در تأمین معیشت مردم ملموس باشد.

 

نحوه تأمین اعتبار طرح ضربتی افزایش تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت تصویب شد

تفاهم نامه نحوه تأمین اعتبار طرح ضربتی افزایش تولید روزانه ۲۵۰ هزار بشکه نفت از محل منابع صندوق توسعه ملی به تصویب اعضای شورای اقتصاد رسید.

معاون اول رئیس جمهوری در نشست شورای اقتصاد با اشاره به تصویب دستورعمل چارچوب برنامه های صرفه جویی در مصرف انرژی با مشارکت بخش خصوصی با تأکید بر رفع ناترازی های کشور در گاز و برق به ویژه تا پایان سال اظهار کرد: مردم باید نسبت به واقعیت های کشور آگاهی کامل یابند و اطلاع رسانی در خصوص لزوم همکاری آحاد جامعه در صرفه جویی مصرف انرژی حائز اهمیت اساسی است، زیرا عدم النفع های بخش صنعت و تولید ناشی از ناترازی ها به ضرر و زیان کل اقتصاد کشور منجر می شود.

محمدرضا عارف با اشاره به تصویب تفاهم نامه نحوه تأمین اعتبار طرح ضربتی افزایش تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت در روز و قدردانی از هماهنگی و همدلی وزیران و دستگاه های مرتبط از جمله صندوق توسعه ملی در تأمین مالی این طرح بزرگ نفتی کشور افزود: تنظیم و تصویب این تفاهم نامه در مدت زمان کوتاه و با توجه به شرایط کنونی اقتصاد کشور حیاتی و بسیار مؤثر در افزایش تولید ناخالص داخلی و کمک به اقتصاد کشور است.

در این نشست که رؤسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی، وزیران نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت، معدن و تجارت، نیرو و اقتصاد، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، سخنگوی دولت و مسئولان دستگاه های ذی ربط حضور داشتند، تفاهم نامه نحوه تأمین اعتبار طرح ضربتی افزایش تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت در روز از محل منابع صندوق توسعه ملی به تصویب اعضای شورای اقتصاد رسید.در ادامه این نشست اصلاحات مورد نیاز وزارت نفت در خصوص طرح توسعه میدان های گازی مناطق مرکزی ایران با هدف افزایش تولید گاز طبیعی به میزان حداقل ۱۰۰میلیون مترمکعب و حداکثر ۱۴۰ میلیون مترمکعب در روز و افزایش تولید میعانات گازی به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز به تصویب رسید.همچنین درخواست وزارت نفت در خصوص سرمایه گذاری شرکت ملی گاز ایران برای گازرسانی در استان های سراسر کشور از محل منابع داخلی شرکت مذکور، همچنین گازرسانی به باقی مانده شهرها و روستاها از سوی شرکت ملی گاز با هدف گازرسانی به ۴.۲میلیون خانوار ایرانی در سقف سرمایه گذاری ۴.۷ میلیارد دلاری بررسی و مصوب شد. بررسی دستورعمل اقدام ها و برنامه های صرفه جویی در مصارف انرژی با مشارکت بخش خصوصی از سوی دولت برای تنظیم ناترازی گاز در ماه های سرد سال نیز از دیگر مصوبات این نشست بود.

 

وزیر نفت اعلام کرد:

کاهش ۴۵ درصدی ذخایر نیروگاهی در آغاز فعالیت دولت چهاردهم

وزیر نفت با اشاره به اینکه در زمان آغاز فعالیت دولت چهاردهم، سطح ذخایر نیروگاهی نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش ۴۵ درصدی داشت، گفت: اکنون تلاش می کنیم با افزایش تولید، همچنین واردات، کاهش ذخایر در این مقطع زمانی را جبران کنیم.

محسن پاک نژاد با بیان اینکه متأسفانه ذخایر نیروگاهی را با حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه پارسال تحویل گرفتیم، گفت: اکنون تمهیداتی برای افزایش تولید پالایشگاه ها در حوزه سوخت گازوئیل اندیشیده ایم تا بتوانیم کاهش ذخایر در این مقطع زمانی را جبران کنیم. 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا می توان انتظار داشت امسال با قطعی گاز نیروگاه ها و صنایع مواجه نشویم، بیان کرد: ناترازی به معنای پیشی گرفتن مصرف از تولید است. بخش مهمی از راهکارهای رفع ناترازی مربوط به بهینه سازی مصرف و مدیریت تقاضا است و بخش دیگری هم به افزایش تولید ارتباط دارد.

وزیر نفت تصریح کرد: ناترازی در حوزه انرژی در یک فرایند زمانی کوتاه مدت ایجاد نشده است، به طور طبیعی رفع کامل ناترازی نیز مستلزم تمهیداتی است که اجرای آنها زمان بر خواهد بود، اما همکاران بنده در صنعت نفت تمام تلاش خود را خواهند کرد تا با کمترین چالش از این شرایط عبور کنیم.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

تمرکز کمیسیون انرژی بر حل مسئله ناترازی انرژی است

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه جذب سرمایه برای ساخت نیروگاه ها و توسعه میدان های گازی برای رفع ناترازی انرژی ضروری است، گفت: کمیسیون انرژی مجلس تمام تمرکز خود را بر حل مسئله ناترازی انرژی گذاشته است.

منصور شکرالهی با بیان اینکه کمیسیون انرژی مجلس تمام تمرکز خود را بر حل مسئله ناترازی انرژی گذاشته است، اظهار کرد: ناترازی انرژی، تولید را تحت تأثیر قرار داده و روند آن را در سال های اخیر کاهش داده است. از این رو تمرکز بر مدیریت مصرف انرژی، جذب سرمایه گذاری برای ساخت نیروگاه ها و توسعه میدان های گازی، همچنین ایجاد اعتماد برای سرمایه گذاران از جمله مسائلی است که باید در رأس امور و اقدام های دولت قرار گیرد.

وی افزود: مجلس به عنوان نظارت کننده بر قوانین و مقررات، تعامل خوبی با مدیران و تصمیم گیران کشور داشته است تا ضمن بررسی موانع و مشکلات پیش رو، اقدام های عملی برای حل ناترازی در کشور انجام شود.

عضو کمیسیون انرژی در مجلس سرمایه گذاری صنایع در احداث نیروگاه، همچنین توسعه انرژی های تجدیدپذیر را برای رفع بخشی از ناترازی ها مهم دانست و تصریح کرد: دولت باید همکاری لازم را برای احداث نیروگاه با صنایع داشته باشد. در این زمینه پیشنهادهای مختلفی مطرح شده که از جمله آنها می توان ارائه تسهیلات ارزان برای صنایع را نام برد.

شکرالهی اظهار کرد: به روزرسانی تجهیزات صنایع و برخی کارخانه ها که قدمت بسیاری از آنها به ۳۰ تا ۴۰ سال بازمی گردد، برای رفع ناترازی انرژی ضروری و لازم است.

 

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب:

برنامه افزایش تولید در مناطق نفت خیز جنوب قابل دستیابی است

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه برنامه افزایش تولید در مناطق نفت خیز و شرکت های تابع با همت و تلاش همکاران، قابل دستیابی است، گفت: تأمین ملزومات برای تحقق برنامه تولید و توسعه مخازن، همچنین تکمیل پروژه های ناتمام ضروری است.

ابراهیم پیرامون در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری با اشاره به سختی کار در صنعت نفت با وجود محدودیت ها و موانع ناشی از تحریم ها، چرخش شغلی و جابه جایی مدیران را به منظور بازیابی توان شرکت و نیل به اهداف متعالی صنعت نفت دانست.

وی تلاش های مهم انجام شده در کشور برای گذر از تحریم ها را زمینه ساز خودکفایی در حوزه های مختلف برشمرد و بیان کرد: امروز صنعت نفت به دست توانمند همکاران در داخل کشور به شکوفایی رسیده و خوشبختانه در بسیاری از بخش ها به طور کامل خودکفا شده ایم، همچنین توان ساخت داخل در کشور به طور چشمگیری افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، نفت را صنعتی نیازمند بهره گیری از فناوری های نوین، توسعه، سرمایه گذاری های بزرگ، تأمین کالا و اجرای مستمر پروژه دانست و اظهار کرد: در آینده می توانیم از ظرفیت های موجود در مسیر شکوفایی صنعت و کشور بهره ببریم. پیرامون با تأکید بر توجه به اجرای مسئولیت های اجتماعی در مناطق حاشیه تأسیسات تصریح کرد: این مناطق انتظاراتی از نفت دارند و ما موظفیم در حد امکان و ظرفیت شرکت، خدماتی را به آنها ارائه دهیم، اگر پروژه ها و طرح ها فعال تر شوند، ادای مسئولیت های اجتماعی در آینده تسهیل می شود. وی به برنامه ابلاغی تولید شرکت ملی نفت ایران در نیمه دوم امسال اشاره و اظهار کرد: مهم ترین برنامه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تولید نفت و در کنار آن گاز و میعانات است، از این رو حفظ کیفیت نفت تولیدی برای رسیدن به این اهداف ضروری است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه برنامه افزایش تولید در مناطق نفت خیز و شرکت های تابع با همت و تلاش همکاران قابل دستیابی است، بیان کرد: تولید نفت را هدف اصلی شرکت آغاجاری قرار دهید و برنامه‎ریزی، پیگیری و هماهنگی با همکاران ستاد را در دستورکار داشته باشید، زیرا شرکت آغاجاری ظرفیت ارزنده ای از حیث تأسیسات گسترده و منابع زیرزمینی دارد و تأمین ملزومات برای تحقق برنامه تولید و توسعه مخازن، همچنین تکمیل پروژه های ناتمام ضروری است.