
رئیس جمهوری:
ناترازی ها با همفکری و هماهنگی برطرف می شود
رئیس جمهوری با دفاع از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور گفت: اگر باهم باشیم، می توانیم با همفکری و هماهنگی ناترازی های موجود را برطرف کنیم.
مسعود پزشکیان با حضور در نشست علنی مجلس شورای اسلامی به منظور دفاع از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ ضمن تشکر از همراهی، همدلی و همفکری نمایندگان مجلس در بحث بودجه افزود: با وجود تمام مشکلات، بودجه در زمان مقرر تقدیم مجلس شد و بودجه ارائه شده شفاف و درآمدها و هزینه ها کاملاً روشن است.
وی با تأکید بر اینکه بودجه ارائه شده واقعی است، گفت: بودجه ارائه شده آن چیزی است که درآمد داریم و آن چیزی است که می توانیم هزینه کنیم. سعی کردیم در این بودجه، ثبات قانونی ایجاد کنیم و دائم قانون را تغییر ندهیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه همه می دانیم که در آب، برق و گاز ناترازی داریم و همه آنها به مداخلات علمی، کارشناسی و هماهنگی نیاز دارد، تصریح کرد: در همه مداخلات اقتصادی باید مراقب گروه های آسیب پذیر باشیم و اجازه ندهیم برای آنها مشکل ایجاد شود، اما لاجرم باید مداخله کنیم.
پزشکیان اظهار کرد: اگر ناترازی ها را نادیده بگیریم، به مشکل برخورد خواهیم کرد و این قابل قبول نیست که برق و آب تولیدکننده را قطع کنیم.
وی گفت: بودجه سال آینده در چارچوب قانون برنامه و سیاست های کلی نظام تعریف شده است و امیدوارم با همفکری شما بتوانیم با قدرت و سربلندی و عزت از شرایط فعلی عبور کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری:
دستگاه ها برای ایجاد بیشترین ارزش افزوده از دارایی های دولتی تلاش کنند
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه همه دستگاه ها و وزارتخانه ها موظفند قبل از واگذاری دارایی های مازاد برای ایجاد بیشترین ارزش افزوده این دارایی ها تلاش کنند، گفت: باید از تمام فرصت ها و امکاناتی که قانون برای ارزش افزایی دارایی های مازاد دولتی در اختیارمان گذاشته به بهترین نحو استفاده کنیم. محمدرضا عارف در نخستین نشست هیئت عالی مولدسازی دارایی ها در دولت جدید که با حضور اعضای هیات عالی مولدسازی دارایی های دولت و تعدادی از وزیران برگزار شد، پرونده مربوط به تعدادی از املاک مازاد وزارتخانه های نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست مطرح و درباره فروش و شرایط واگذاری آنها تصمیم گیری شد.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: به تمام دستگاه ها و وزارتخانه هایی که دارایی های مازاد خود را عرضه می کنند، با قاطعیت اعلام کرده ایم هنگام واگذاری، باید به دقت روش های قانونی ارزش افزایی این دارایی ها را بررسی کنند؛ مسئولان و متخصصان هر دستگاه و وزارتخانه باید در این حوزه سختگیرانه عمل کنند تا درآمد بیشتری برای کمک به برنامه ها و طرح های توسعه کشور جمع و این درآمدها نیز در مسیر قانونی آن صرف شود. عارف با بیان اینکه در هفته های آینده، نشست هیات مولدسازی دارایی ها با فاصله زمانی کمتری برگزار خواهد شد، افزود: باید با سرعت این املاک را تعیین تکلیف کنیم و از درآمد حاصل از مولدسازی برای سرمایه گذاری در طرح هایی که جامعه به شدت به آنها نیاز دارد و از جمله در رفع مشکلات و تنگناهای مربوط به مدارس، هنرستان ها و توسعه بیمارستان ها و ... استفاده کنیم تا اموال راکد وارد چرخه اقتصادی کشور شوند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس:
منابع و مصارف بودجه رشد ۶۸ درصدی داشته است
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گزارش این کمیسیون درباره کلیات بودجه سال آینده را در صحن مجلس قرائت کرد و گفت: منابع و مصارف بودجه ۱۴۰۴ رشد ۶۸ درصدی داشته است.
رحیم زارع در نشست علنی مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ درباره کلیات لایحه بودجه سال آینده را در صحن علنی مجلس قرائت کرد.
وی افزود: لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ که برای رسیدگی به این کمیسیون به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع شده بود در ۶ نشست رسمی با حضور وزیران دولت، همچنین محوریت سازمان برنامه و بودجه، مرکز پژوهش های مجلس، دیوان محاسبات و اتاق بازرگانی بررسی شد که سرانجام کلیات آن در تاریخ هفتم آبان با اکثریت آرا به تصویب رسید.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ تصریح کرد: مهم ترین بخش درآمدهای بودجه مربوط به درآمدهای مالیات و گمرک است که با رقم ۱۹۶۴ میلیارد تومانی سهم ۳۳ درصد از کل منابع عمومی را به خود اختصاص داده است. رشد درآمدهای مالیاتی نسبت به مصوب سال ۱۴۰۳ معادل ۳۹ درصد است.
زارع تأکید کرد: میزان رشد درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۳ نسبت به عملکرد ۱۴۰۲ برابر با ۵۲ درصد و در سال ۱۴۰۲ برابر با ۷۱ درصد بوده است. از این منظر رشد درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۴ کمتر از سال های قبل است.
وی گفت: منابع پیش بینی شده از محل فروش نفت، گاز و فروش داخلی فرآورده های نفتی و گازی در این لایحه معادل ۲۱۰۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
با حضور وزیر نفت انجام شد
بررسی وضع تأمین سوخت زمستانی در کمیسیون انرژی مجلس
وضع تأمین سوخت زمستانی در نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر نفت و معاونان وی بررسی شد.
نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با حضور محسن پاک نژاد، وزیر نفت، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی و معاونان آنها، همچنین نمایندگانی از قوه قضاییه، نهادهای امنیتی، دادستان کل کشور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، اتاق بازرگانی و مرکز پژوهش های مجلس به منظور تأمین سوخت زمستانی برگزار شد.
در این نشست محمدصادق عظیمی فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران به موضوع تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها و دیگر بخش های مصرفی اشاره کرد و گفت: در حوزه تحویل و تأمین سوخت مایع به نیروگاه ها اتفاق بسیار خوبی در مدت اخیر افتاده است، از این رو با عمل به تکالیف می توانیم از زمستان عبور کنیم.
سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نیز به افزایش مصرف گاز خانگی در چند روز اخیر اشاره کرد و افزود: راهکار عبور از موضوع ناترازی این است که علاوه بر وزارتخانه های نفت و نیرو، تمامی دستگاه ها نیز پای کار باشند. موسی احمدی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست تأکید کرد: تشکیل کمیته مشترک راهبردی اصلاح ناترازی انرژی میان دولت و مجلس می تواند راهگشا باشد، زیرا بسیاری از این مشکلات در پی هماهنگی ها حل شده است.
افزایش سهم ایران در تولید نفت دنیا
رشد تولید نفت خام و میعانات گازی ایران در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۹ درصد بوده است.
صنعت نفت ایران در دهه های اخیر همواره با شدیدترین تحریم ها روبه رو بوده است. این تحریم ها از محدود کردن حضور شرکت های بین المللی آغاز شد و در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران ادامه یافت، با این حال هیچ گاه صادرات نفت ایران به صفر نرسید و حتی مقام های آمریکایی نیز بر بی اثر بودن تحریم ها علیه صنعت نفت ایران تأکید کردند.
حالا پس از آنکه بیش از ۶ سال از خروج یک طرفه آمریکا از برجام ( ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) می گذرد و حلقه تحریم های این کشور نیز هر روز تنگ تر می شود، بر اساس گزارش نهادهای بین المللی ایران توانسته است سهم خود را از تولید نفت خام جهان افزایش دهد. بر اساس آخرین گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تولید نفت ایران در ماه گذشته میلادی ۲۱ هزار بشکه در روز بیشتر شده است و بین کشورهای عضو اوپک بیشترین افزایش تولید را در ماه سپتامبر (شهریور - مهر) به خود اختصاص داده و رشد ۰.۶ درصدی را به ثبت رسانده است. مجموع تولید نفت اعضای اوپک در این ماه ۲.۳ درصد کاهش داشته است. تولید نفت اعضای اوپک پلاس هم در ماه سپتامبر (شهریور - مهر) ۴۷ هزار بشکه در روز افزایش داشته و از ۱۴ میلیون و ۱۳ هزار بشکه در روز در ماه اوت به ۱۴ میلیون و ۶۰ هزار بشکه رسیده است. با این حال تولید نفت روسیه روزانه ۲۸ هزار بشکه در ماه گذشته میلادی کاهش نشان می دهد. آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز افزایش سهم ایران از تولید نفت خام جهان را تأیید می کند.
تأکید عراق بر پایبندی به سهمیه تولید نفت اوپک پلاس
نخست وزیر و وزیر نفت عراق بر پایبندی این کشور به سهمیه توافق شده تولید نفت با اعضای اوپک پلاس تأکید کردند.
محمد شیاع السودانی، نخست وزیر و حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق، با انتشار بیانیه ای اعلام کردند که بغداد به کاهش تولید نفت خام مطابق با توافق انجام شده با اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس) پایبند است. این دو مقام عراقی در جریان نشستی به منظور رسیدگی به مسئولیت های این کشور در زمینه تولید نفت و پروژه های نفتی، تأیید کردند که عراق به برنامه تولید توافق شده پایبند است. یک مقام عراقی پیش تر اعلام کرده بود این کشور در ماه سپتامبر روزانه ۳ میلیون و ۹۴۰ هزار بشکه نفت تولید کرد که کمتر از سهمیه ۴ میلیون بشکه ای توافق شده با اعضای اوپک پلاس بود. بر اساس یافته های نظرسنجی رویترز، کاهش صادرات، افت مصرف داخلی و پایین آمدن تولید در اقلیم کردستان عراق از دلایل تولید نفت کمتر از سهمیه این کشور بوده است. در همین حال یک منبع آگاه اواخر ماه اوت اعلام کرد دولت عراق به عنوان بخشی از طرح جبران مازاد تولید، در نظر دارد تولید روزانه نفت خود را در ماه سپتامبر به ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تا ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه کاهش دهد.