
تکنیک های روابط عمومی در پیشرفت های مدیریتی تاثیرگذار بوده است
از پتروشیمی جم تا پخش ساری
مشع:ل رحیم محمدی بالادزایی از همکاران نفتی شاغل در شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران و رئیس پخش منطقه نور استان مازندران است. او که متولد سال 1360 است مدرک دکترای مدیریت رفتار سازمانی دارد. از 22 سال پیش کار خود را در صنعت نفت آغاز کرد و به گفته خودش تنها عضوی از خانواده اش است که در این صنعت کار می کند. او با همسر خود سحر صفرپور درشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه چالوس آشنا شده و حالا بعد از گذشت 10 سال زندگی مشترک، در کنار دو دخترشان مسیر موفقیت را پشت سرمی گذارند. در ادامه گفت و گو با او را می خوانیم.
چگونه در صنعت نفت مشغول به کار شدید؟
کارم را با مدرک فوق دیپلم صنایع شیمیایی در شرکت پتروشیمی جم آغاز کردم و تا امروز همچنان در صنعت نفت مشغول به کار هستم. بعد از دریافت مدرک فوق دیپلم در رشته صنایع شیمیایی از دانشگاه شهید چمران اهواز، یکی از دوستانم پیشنهاد داد تا در آزمون استخدامی شرکت پتروشیمی جم شرکت کنیم. ما هفت دوست بودیم که در این آزمون شرکت کردیم و همگی قبول شدیم و برای کار به این صنعت آمدیم؛ اما در حال حاضر تنها فردی که در این کار مانده، من هستم. در همه این سال ها تلاش کردم با سختی های کار در مناطقی مثل عسلویه کنار بیایم و بخوبی کار کنم.
همه این سال ها در شرکت پتروشیمی جم فعالیت می کردید؟
خیر، بعد از مدتی کار در این شرکت، تصمیم گرفتم ازموقعیت شغلی بهتری برخوردار شوم، از این رو تصمیم گرفتم تحصیلات تکمیلی ام را ادامه بدهم. به همین دلیل دوباره در دانشگاه شرکت کردم و بعد از آن در نفت آزمون دادم. در همین زمان بود که از گاز فراشبند و شرکت ملی حفاری دعوت به کار شدم و در نهایت، همکاری با شرکت ملی حفاری را انتخاب کردم، کار روی سکو را به مدت دو سال تجربه کردم و توانستم به عنوان کارشناس گل شناس در مناطق مختلف کار کنم و رتبه A را به دست آورم. با پایان دوره کارشناسی، به دلیل مسائل شخصی به مازندران انتقالی گرفتم و در شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ساری به عنوان متصدی عملیات ناحیه آمل به کار خود ادامه دادم.
فعالیت شما در حوزه روابط عمومی برچه اساسی شکل گرفت؟
بعد از گذشت مدتی، رئیس وقت ناحیه آمل از من خواست تا در نشست روابط عمومی ها شرکت کنم. با توجه به سخنرانی که در این نشست داشتم، توانستم در این جلسه، عضو اصلی روابط عمومی شهرستان آمل شوم. همین مساله سبب شد به عنوان رئیس روابط عمومی شرکت ملی پخش منطقه ساری انتخاب و در نهایت طی سال ها فعالیت در این حوزه، بارها به عنوان روابط عمومی برتر مناطق 37 گانه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی برگزیده شدم.
در این حوزه تا چه اندازه تجربه های مفیدی کسب کردید؟
بی شک طی سال ها فعالیت در حوزه روابط عمومی، تجربه های زیادی کسب کرده ام و با توجه به همه این تجربه ها، مقاله های مختلفی در حوزه روابط عمومی به نگارش درآورده ام. همچنین توانستم مدرک کارشناسی ارشد بگیرم و پایان نامه ام درباره نقش روابط عمومی در مدیرت بحران را به صورت کتابی با نام «فرانگری روابط عمومی ها در مدیریت بحران» منتشر کنم. این روزها در کنار فعالیت در حوزه روابط عمومی، به عنوان مدرس «سواد رسانه ای در فضای مجازی» هم فعالیت می کنم و مدرس برتر این رشته در استان مازندران شده ام.
با توجه به اینکه برای نخستین بار در دانشگاه رشته شیمی را انتخاب و حرفه خود را در همین زمینه آغاز کردید، فکر می کردید که روزی رئیس روابط عمومی شوید؟
هیچ گاه نمی توانیم آینده را پیشگویی کنیم؛ اما تجربه کار عملیاتی به من کمک کرد تا بتوانم در مسیر کاری خود بهتر گام بردارم. در واقع زمانی که مدرک کارشناسی ارشدم را گرفتم، مدتی در چالوس و در بخش عملیاتی کار کردم. این در حالی است که پیش از این، در مناطق مختلف و در بخش روابط عمومی فعالیت داشتم. با توجه به تجربه ای که در بخش عملیاتی و بعد از آن در بخش اداری به دست آوردم، به این نتیجه رسیدم که همکاران عملیاتی به دلیل کار سختی که تجربه می کنند، از روابط عمومی و تکنیک های آن دور مانده اند. به همین دلیل با خود فکر کردم که می توانم چنین خلائی را پر کنم و زمانی که در شهرستان نور کارم را آغاز کردم، متوجه شدم که تمام تکنیک های روابط عمومی، به کمک من آمد تا بتوانم نقش خود را در سمت یک مدیر بهتر اجرا کنم. همین تجربه ها سبب شد تا در رشته دکترای مدیریت رفتار سازمانی ادامه تحصیل بدهم که مقالات مختلفی را هم به نگارش درآورده ام.
مهم ترین موضوعی که درباره آن مقاله نوشته اید، چه بوده است؟
توجه به بحث بانوان و ابعاد رفتار سازمانی نسبت به بانوان، از مهم ترین مقالاتی بوده که نوشته ام و باید مورد توجه قرار گیرد. در رساله دکترای خود، از جنبه های مختلف به آن پرداخته ام.
همسر شما نیز از همکاران نفتی هستند. از نحوه آشنایی و زندگی مشترکتان بگویید.
همسر من فرزند جانباز است و پدرشان هم از همکاران نفتی بودند که در دهه 80 بازنشسته شدند. من و همسرم که هم اکنون رئیس امور کارکنان منطقه چالوس است، در ساری با هم همکار بودیم که این همکاری منتج به ازدواج شد و در حال حاضر دو فرزند دختر داریم.
به عنوان یک همسر تا چه اندازه از ارتقای شغلی و موفقیت همسرتان در حوزه کاری خود حمایت می کنید؟
خوشبختانه من و همسرم به درک متقابلی از کار رسیده ایم و در این زمینه همدیگر را حمایت می کنیم؛ اما معمولا زوج هایی که در یک شرکت با هم همکار هستند، با موانعی در حوزه ارتقای شغلی مواجه می شوند. به همین دلیل باید در هر نهاد یا سازمانی به زوج های همکار، به عنوان یک فرد نگاه شود؛ البته مدیرانی که ما با آنها همکاری می کنیم، افراد را با توجه به توانمندی ها و شایستگی هایشان به کار می گیرند.
علاوه بر فعالیت هایی که توضیح دادید، به ورزش یا هنر خاصی هم مشغول هستید؟
بله، من مربی دان 4 کاراته و مربی والیبال هستم و در مسابقات و المپیادهایی که در شرکت ملی پخش برگزار می شود، شرکت می کنم و تا کنون موفقیت هایی نیز در این زمینه به دست آورده ام.
زندگی با همسری حامی و مشوق
سحر صفرپور که مسئول امور کارکنان پخش منطقه چالوس است، از 15 سال پیش تا کنون در این شرکت فعالیت می کند. او در بخشی از صحبت های خود درباره نحوه ورودش به صنعت نفت گفت: پدر من رمضان صفرپور از کارکنان جانباز و سابق صنعت نفت است که در دهه 80 بازنشسته شدند. در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی هستم؛ البته در ابتدا رشته دانشگاهی ام کاردانی گرافیک بود.
وی با اشاره به اینکه در دوره جوانی علاقه بسیاری به رشته گرافیک و هنر داشته است، بیان کرد: بعد از اینکه وارد جامعه می شوید، به این نتیجه می رسید که باید یک شغل ثابت داشته باشید و با توجه به فرصتی که برای من پیش آمد، تصمیم گرفتم کار صنعت نفت را تجربه کنم و حالا بعد از گذشت سال ها کار در این حوزه، از شغل خود بسیار راضی هستم و همه تلاشم را می کنم تا به بهترین شکل عمل کنم که به گمانم موفق بوده ام.
صفرپور درباره تجربه همکاری با همسر خود و حمایت هایی که از یکدیگر در حوزه کاری دارند، توضیح داد: همسرم با توجه به تجربه و تحصیلاتش، نقش حمایتی بیشتری در زندگی حرفه ای از من دارد و همیشه تلاش کرده تا با اطلاعات و آموزه هایی که به دست می آورد، من را بخوبی راهنمایی کند و در واقع او یک مشاور، حمایتگر و مشوق بسیار خوب در زندگی ام بوده است. من نیز همیشه سعی کرده ام در بخش های مختلف از او حمایت کنم، ضمن اینکه تلاش کرده ام توانایی خود را به سطح او برسانم.
وی درباره فعالیت های شخصی اش بیان کرد: خوشبختانه در حوزه ورزش فعالیت هایی دارم و در حال حاضر در رشته تپانچه مشغول به تمرین هستم و بتازگی در برخی مسابقات حضور داشته ام. در کنار آن نیز تلاش می کنم تا دخترانم در حوزه ورزش و هنر ورود کنند. به عنوان مثال دختر کوچکم ژیمناستیک کار می کند و دختر بزرگم نیز در رشته های مختلف ورزشی و گویندگی فعالیت دارد.